IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любими цитати от книги,разкази т.н.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "Казват ми, че цивилизацията е неизбежна и заради това трябва да я обичам. Но смъртта също е неизбежна, и какво, затова трябва да я обичам ли?"

    "Времето, разбира се, е голям лекар, но той лекува с кръвопускане."

    "Хитростта е единствената форма на ум, достъпна за глупците. Но именно защото е единствената <им> форма, те неуморно я усъвършенстват."

    Един писател.

    Коментар


    • Велик автор, велика приказка! „ - Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: "Моето цвете е там някъде".
      „Много по-мъчно е да съдиш сам себе си, отколкото да съдиш другите. Ако можеш да съдиш себе си правилно, значи ти си истински мъдрец.“

      „Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.“

      Коментар


      • “Пикник край пътя”:

        "Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!”

        Коментар


        • " - По-добре идвай в един и същи час - каза лисицата. - Ако идваш например в четири следобед, аз още от три часа ще започна да се чувствам щастлива. Колкото повече наближава часът, толкова по-щастлива ще бъда. В четири вече ще се вълнувам и ще се безпокоя, ще открия цената на щастието! Но ако идваш, когато ти хрумне, никога няма да зная за кога да подготвя сърцето си... "

          .............

          " - Сбогом - каза лисицата. - Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.
          - Същественото е невидимо за очите - повтори малкият принц, за да го запомни. "

          Едва ли има нужда да отбелязвам от кого е!
          И това ще мине ...

          Коментар


          • "Знаете ли, колкото повече живея, толкова повече разбирам, че големият номер в живота е да си достатъчно убеден какво точно искаш и да не се оставяш да те разколебаят разни типове, които си мислят, че знаят повече от теб"

            П. Г. Удхаус
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

            Коментар


            • Първоначално изпратено от atb Разгледай мнение
              ...
              Сега знам: "Това е животът!" Ч. Чаплин
              Уникално! Велики прозрения на един скромен човек и голям артист! Човек, чийто талант да ни разсмива и разплаква само като го гледаме на екрана е безспорен и ненадминат, но явно е имало какво да ни каже и чрез думите... Респект!

              Коментар


              • Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича "автентичност".
                Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това "признание".
                Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това "зрялост".
                Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това "увереност в себе си".
                Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това "простота".
                Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми - храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това "позиция на здравословния егоизъм". Сега го наричам "любов към самия себе си".
                Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е "скромност".
                Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това "реализация".
                Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка "мъдрост на сърцето".
                Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове.
                Сега знам: "Това е животът!" Ч. Чаплин

                Коментар


                • "Името ми да не е Пух, ако не съм прав. А то е, значи съм прав."
                  Мечо Пух

                  "Агресивен съм и имам комплекси"
                  Реджеп Иведик

                  "Не се доверявайте на никого, дори и на себе си. На мене може."
                  Не знам кой го е казал
                  Last edited by mechobikov; 21.05.2012, 15:48.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

                  Коментар


                  • Благодаря ви за включването по темата.Ето един любим цитат от една страхотна книга "Повест за истинския човек" на Борис Полевой

                    Mересиев сложи слушалката.Той бе толкова уморен от всичко преживяно,че едва стоеше на краката си.Мислеше само как по-скоро да се добере до землянката си,да свали протезите си и да се изтегне на леглото.Като се повъртя неловко до телефона,той се отправи бавно към вратата.
                    -Къде отивате? - командирът му попречи пътя; той хвана ръката на Мересиев и здраво,до болка я стисна със сухата си мъничка ръка. - Та какво да ви кажа! Юнак! Гордея се,че имам такива хора .... Е,още какво? Благодаря .... Та нима тоя,вашия приятел Петров,е лош? А останалите .... Ех,с такъв народ няма да загубим войната!

                    Коментар


                    • „Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи, но по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

                      Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

                      Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри.

                      Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

                      Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, на големите мъже и дребните души, на лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада.

                      Запомнете! Отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги! Кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

                      Казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Дръжте се за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

                      Защото животът се измерва не с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.”

                      Джордж Карлин
                      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                      Коментар


                      • "Изслушай и глупака - сред сто глупости може да изрече едно умно нещо, за което да си заслужава да е живял."

                        Коментар


                        • Любими цитати от книги,разкази т.н.

                          Някой беше пуснал скоро тема с любими цитати за парите и си помислих за подобна тема само,че с любимите ви цитати от книгите,който сте прочели.Надявам се участие от ваша страна,защото от книгите могат да се научат доста полезни неща.Така ще започна аз с няколко любими цитата .

                          "И смисълът на целия живот се опира на две думи: Чакай и се надявай"
                          краят на Граф Монте Кристо

                          "В смъртта няма нищо трагично, както няма нищо трагично и в растежа на едно цвете. Трагичното не е смъртта, а животът, който хората живеят или не изживяват до смъртта си. Те не ценят живота си, пикаят на собствения си живот. Направо го осират. Тъпаци. Мислят само за шибане, за филми, за пари, за семействата си, за шибане. Главите им са пълни с бръмбари. Приемат Бог, без да се замислят; приемат све...та, без да се замислят. Скоро забравят да мислят, остават да мислят други вместо тях. Главите им са пълни с бръмбари. Хората са грозни, говорят грозно, ходят грозно. Пусни им великата музика на вековете и няма да я чуят. Смъртта на повечето хора е една фалшификация. Вече не е останало какво да умре..." Ч.Буковски

                          "Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката храброст и всичката вяра, която откриваш в сърцето си. Бъди верен, бъди храбър, бори се! " "То" Стивън Кинг
                          Last edited by PapilloN*; 20.05.2012, 16:35.
                        Working...
                        X