IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    Старшинка, таман да те похваля, че ти никога не си крил личния си избор и да те дам за пример като уважаван опонент, и ти ме нападна на лична основа. Недей така

А за теб нещо за АЕЦ Белене:

А защо не истински референдум за АЕЦ “Белене”?

15:25 | 19.07.2012 | 2580 прочитания | Георги Ганев*
    Званието ми е майор. Разбра ли платен герберски драскач! Това е което се опитва да ти каже Мечкобиков, че се герберите се мъчите да обидите опонента, да го уязвите, а не да използвате политически аргументи. Ама какви политически аргументи може да имаш, като защитаваш криминален престъпник, като Пожарникаря. Криминален престъпник, за който американците си дават ясна сметка какъв е. За справка грамата на посланик Байърли. Обаче докато Бойко и такива като платеният от американците Георги Ганев прокарват американските интереси, те ще ги държат. А че "икономиста" Георги Ганев е на американската хранилка си личи от публикуваните на сайта на ИПИ спонсори. Там са и "Отворено общество" и Демократическата комисия към Конгреса на САЩ. Като виждам кой дава парите, ми е ясна позицията на американските агенти!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Лично аз нямам нищо против и по-остри спорове. Включително и лични нападки във форуми. Смятам че това действа доста добре политиката да се приема емоционално. А когато дадено нещо се приема емоционално човек вкарва много повече страст в това което прави

Още повече че тъй като съм против ГЕРБ изключително много се кефя на грешки, които те допускат във воденето на пропагандата си. Личния елемент, който вкарват в доказването на правотата си е такава брутална грешка Която за добро или за лошо прави хората ангажирани с политически решения, едно от нещата които всъщност ГЕРБ направиха добре. Макар и само от неопитност. Добро за хората, лошо за партиите Не случайно всички партии преди тях се опитваха да откажат хората да се интересуват от политика
      Има граници и степен на търпимост, над които е мазохизъм да полагаш усилия да изясняваш позиции.
      Когато няма спор по същество, а нападки и обиди, емоциите отиват на ниво махленски скандал и следва римската максима "убий глупака с мълчание", с което и герберите постигат целта си да няма дискусия, в която има нелицеприятни въпроси.

Сега...политиката е битовизирана - във всеки дом от екрана наднича вожда, от всяка паланка или фабрика изскача батман, готов с решението(от днес до утре) и всъщност се постига обратния(и търсен) ефект - размиване на партийността и държавността, която се свежда основно до един образ
      Last edited by съни(тя); 25.07.2012, 17:12.

Коментар

• Чета по-долу някакъв изблик на мисли, в който има предложение за създаване на публично дружество.
        Става.
        Като се върнат дадените милиони на всички, които са плащали данъци, пропорционално на същите, след което се започне подписката с акции от по 10 лева (все пак атоми са това не са протони и неутрони, я).
        На такова писане нищо по-идиотско не ми дойде в главата.
        Съжалявам, ако ви изгубих времето.
        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Критика към позицията - да. Критика към личността и квалификации на личността - не !!!

И не ми казвай, че не го правиш !!!

Просто оттук натам престани !!!

Спри с това бля, бля. Лъжливи комунисти. Комунистическа дружинка. Ако колегите са изявили позиция, че са комунисти - ОК, що да не се пошегуваш. Но иначе в интереса на всички ни е всички да се придържаме към определени правила. Иначе знаеш ли колко хора се отказват да критикуват, за да не ги квалифицират неприятно по някакъв начин.

Ами не го правя. Твърдя го съвсем сериозно.

А ти следва да се позамислиш. Ето едно твое твърдение - тук сме за да нападаме правителството. Излиза, че ако някой иска да защити правителството, следва да бъде изгонен от форума. Не казвам, че си го казал, но така излиза от ожесточените ти нападки срещу всеки с различно мнение от твоето.

Просто прилагай към хората същите критерии, които искаш да прилагат към теб.

Коментар

Не е така. ГЕРБ винаги е призовавал хората да гласуват и да участват в политиката, . Това е част от нашето разбиране на политиката. Не е от неопитност, а е принципна позиция в защита на демокрацията.

А за личните нападки да се въздържаме. Аз какво ли не съм изпитал във форума и мисля че мога да издържа, но тук има по неопитни и раними участници
            Ами аз за тях се боря. Да не ги отказвате с лични нападки и квалификации.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Лично аз нямам нищо против и по-остри спорове. Включително и лични нападки във форуми. Смятам че това действа доста добре политиката да се приема емоционално. А когато дадено нещо се приема емоционално човек вкарва много повече страст в това което прави

Още повече че тъй като съм против ГЕРБ изключително много се кефя на грешки, които те допускат във воденето на пропагандата си. Личния елемент, който вкарват в доказването на правотата си е такава брутална грешка Която за добро или за лошо прави хората ангажирани с политически решения, едно от нещата които всъщност ГЕРБ направиха добре. Макар и само от неопитност. Добро за хората, лошо за партиите Не случайно всички партии преди тях се опитваха да откажат хората да се интересуват от политика
              Не е така. ГЕРБ винаги е призовавал хората да гласуват и да участват в политиката, . Това е част от нашето разбиране на политиката. Не е от неопитност, а е принципна позиция в защита на демокрацията.

А за личните нападки да се въздържаме. Аз какво ли не съм изпитал във форума и мисля че мога да издържа, но тук има по неопитни и раними участници

Коментар

Моралните спорове са неизбежни в политиката. И не бива всеки участник във форума да възприма критиката към неговата позиция като лична обида.
                Критика към позицията - да. Критика към личността и квалификации на личността - не !!!

И не ми казвай, че не го правиш !!!

Просто оттук натам престани !!!

Спри с това бля, бля. Лъжливи комунисти. Комунистическа дружинка. Ако колегите са изявили позиция, че са комунисти - ОК, що да не се пошегуваш. Но иначе в интереса на всички ни е всички да се придържаме към определени правила. Иначе знаеш ли колко хора се отказват да критикуват, за да не ги квалифицират неприятно по някакъв начин.
                tnm

Коментар

• Лично аз нямам нищо против и по-остри спорове. Включително и лични нападки във форуми. Смятам че това действа доста добре политиката да се приема емоционално. А когато дадено нещо се приема емоционално човек вкарва много повече страст в това което прави

Коментар

Аз бих ги турил в игнора. Но когато ни обиждат и ни хвърлят произволни квалификации, това отблъсква читателите, както и потенциални нови участници. Редно е да ги помолим учтиво да престанат с обидите и квалификациите, както и с морализаторстването. Тема политика, както и другите теми близки до политиката са важни и не бива да се опорочават с лични нападки.
                    Абсурдно е да мислиш, че можеш да постигнеш нещо с Йосиф(Димка) и дилетант. Повярвай ми-безсмислено е! Това им е методът, да те обиждат и плюят, белким се откажеш. Знам го щото съм по-отдавна тук. Ама съм с дебела кожа....

Коментар

Аз бих ги турил в игнора. Но когато ни обиждат и ни хвърлят произволни квалификации, това отблъсква читателите, както и потенциални нови участници. Редно е да ги помолим учтиво да престанат с обидите и квалификациите, както и с морализаторстването. Тема политика, както и другите теми близки до политиката са важни и не бива да се опорочават с лични нападки.
                      Моралните спорове са неизбежни в политиката. И не бива всеки участник във форума да възприма критиката към неговата позиция като лична обида.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Тури ги в "игнора"! Аз изверженията Йосиф(Димка) и дилетанта съм ги сложил там и не ми пука какво пишат.
                        А пък Стамболийски си е един платен агитатор. Утре ще пише ЗА Доган и против пожарникаря. Стига да му плащат.
                        Старшинка, таман да те похваля, че ти никога не си крил личния си избор и да те дам за пример като уважаван опонент, и ти ме нападна на лична основа. Недей така

А за теб нещо за АЕЦ Белене:

А защо не истински референдум за АЕЦ “Белене”?

15:25 | 19.07.2012 | 2580 прочитания | Георги Ганев*
                        http://www.mediapool.bg/а-защо-не-ис...ews195361.html

Напоследък по някаква причина БСП реши пак да започне да нагнетява общественото напрежение по въпроса с АЕЦ “Белене”, като за пореден път лансира идеята за политически референдум. Дори подписи се събират вече.

Нито този въпрос, нито тази тактика за решаването му са нови. Всъщност идеята за референдум е очевидно претопляне, защото ясно си спомням как точно преди година писах в българския Forbes именно по тази тема.

В българското общество има видимо, логично и легитимно разделение по проекта “Белене”. Някои хора са много “за”, други са просто “за”, трети са против. И всичките имат своите аргументи, имат право на своето мнение и, което е особено важно, имат право друг да не им налага мнението си, стига това да е възможно.

Политически референдум за “Белене” не може да реши тази задача. Каквото и да стане на този евентуален референдум, независимо дали ще се получи отговор “да” или отговор “не”, ако решението на референдума наистина се превърне в политическа реалност, мнението на една част от българите ще бъде силово със силата на държавната принуда, наложено над мнението на друга част от българите.

Това е трудно да се оправдае, освен ако просто няма друг начин.

А в този случай друг начин има.

Нарича се публична подписка за събиране на капитал на търговско дружество.

Тези, които много искат проектът “Белене” да се осъществи, могат да се подпишат в подписката срещу сериозни суми пари - техни си пари, техен си риск. Тези, които по-малко искат, но все пак са “за”, могат да се подпишат за по-малки суми - пак техни си пари, техен си риск. А тези, които не го искат, имат възможността да не се подписват и да не участват - тяхно си решение, техен си риск (да пропуснат бъдещи печалби).

След което това търговско дружество, управлявано от своите акционери и избрано от тях ръководство, осъществява проекта на собствен търговски и предприемачески риск, като единственото нещо, което иска от държавата, е спазването на добре разписаните в различни закони процедури и разрешения по строежа и въвеждането в експлоатация на подобна мощност.

При този метод няма принуда, няма силово налагане на мнението на едни над мнението на други. Всеки действа според убежденията си и лично носи отговорност за решенията и действията си. Този метод е напълно законен, напълно възможен ей сега, веднага, и напълно легитимен в очите на всички.

Не съществуват сериозни аргументи този легитимен, законен и гарантиращ ясни отговорности начин българското общество да реши дали да има или да няма проект “Белене” да бъде пренебрегван. Съответно, всякакви негови алтернативи, включително референдуми и други, са нелегитимни.

Но нелегитимното предложение за референдум по този невъзможен за решаване на референдум въпрос съществува и дори събира подписи (подписи, не пари!), а никой не предлага на българските граждани по-легитимната и значително по-добра опция на публичното търговско дружество.

Защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Тури ги в "игнора"! Аз изверженията Йосиф(Димка) и дилетанта съм ги сложил там и не ми пука какво пишат.
                          А пък Стамболийски си е един платен агитатор. Утре ще пише ЗА Доган и против пожарникаря. Стига да му плащат.
                          tnm

Коментар

Аз бих обвинил всекиго, който не заяви лична позитивна позиция, че няма морал. Въпросът е принципен и не е ад хоминем.
                            баш си е това е практиката на герберите - изместване и неглижиране на въпросите и проблемите
                            Каква е тази лична позитивна позиция?!
                            Аз съм позитивна личност, категорично, но по отношение на изборите в мен се пробуждат всякакви негативизми - когато централната власт променя изборен закон, който създава условия за манипулиране, когато държавната телевизия не дава равностойни условия на участнициците, за да се запознаят избирателите с всяка една програма или пък ...когато който дърпа конците на полицаите, води и кампанията за изборите ...

Коментар

Искаш да кажеш, че си получил бан не за зложелателност, а заради това, че хвалиш ГЕРБ ли ??? Айде не ме разсмивай. Мечо не ги яде доматите с колчетата !!!
                              Ами питай колегите във форума.

Коментар

Обръщам се и към трите ника Димка, Стамболов и Дилетанта. Престанете да заклеймявате и да обиждате колегите. Не се опитвайте да гоните нови коментатори в темата, чрез най различни прийоми !!!

Коментар

Working...
                                X