If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това е третия референдум в България след този през 1946 и този през 1971 г. Сета за АЕЦ "Белене"
Всичките организирани от БКП (БСП) с цел затвърждаване на комунизма и руското влияние в България.
Много неприятно
Има една "тънка" разлика обаче ..... Предишните два са организирани от управляващите и в условия на липса на демокрация. А сега референдумът се предлага от опозицията и в условия на демокрация. Та питам аз, защото толкова много се страхува милиционерската партия от един референдум, който ще бъде организиран и проведен от собственото правителство на същата тази партия? Или може би ви е страх, че няма как да обвините БСП, че е фалшифицирала резултатите? Така че, Стамболов, сравнението ти с предишните два референдума е неуместно.
И вместо да се занимаваш с глупости тук във форума, по-добре предложи там където трябва да се възползвате от случая, че тъй и тъй ще се прави референдум, та да отметнем и некои други належащи въпроси на държавата. Можете да направите едновременно още 2-3 референдума. Това е моят съвет, безплатно ви го давам, щото при толкова много калинки, физкултурници и милиционери, мозъчният ви тръст е доста беден откъм интелект. Като проведете няколко референдума едновременно, ще разводните дискусията за Белене и може и да извадите късмет
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Това вече не е само лична нападка, ами нагла лъжа и клевета. Никъде не съм казвал че народът е прост. И какво е това обръщение - никът ми е Стамболов.
Изобщо ти mechobikov си невероятно склонен да отправяш ад хоминем нападки, като обвиняваш опонентите в същото. Истински комунистически похват - да обвиним опонента в собствените си грехове. От болната глава на здравата. Крадецът вика дръжте крадеца.
Аз категорично съм против АЕЦ Белене. Не бих желал държавата и обществото да харчат пари, време и усилия за референдум. Но ако е неизбежно, твърдо ще агитирам срещу крадливия проект. И е ясно, че който е за него, е привърженик на Станишев и БСП.
Ето Стамболов, как веднага лъсна лъжата ти. Това дето съм го почернил едно към едно означава, че мислиш народа за прост !!!
И Стамболов, ще те помоля да не ме обвиняваш в комунизъм, защото такъв е лидера ти БАНДИТА от СИК, който навярно още не си е хвърлил комунистическия билет. Подозирам, че и бандитския си билет не е хвърлил !!!
Айдеее, ГЕРБЕРА пак се изходи, че народа бил прост. Ми ти нали си от същия този народ бре Стамболовчо ???
Ми нали лидера ти БАНДИТА от СИК е от същата тази БКП
Това вече не е само лична нападка, ами нагла лъжа и клевета. Никъде не съм казвал че народът е прост. И какво е това обръщение - никът ми е Стамболов.
Изобщо ти mechobikov си невероятно склонен да отправяш ад хоминем нападки, като обвиняваш опонентите в същото. Истински комунистически похват - да обвиним опонента в собствените си грехове. От болната глава на здравата. Крадецът вика дръжте крадеца.
Аз категорично съм против АЕЦ Белене. Не бих желал държавата и обществото да харчат пари, време и усилия за референдум. Но ако е неизбежно, твърдо ще агитирам срещу крадливия проект. И е ясно, че който е за крадливия проект Белене, е привърженик на Станишев и БСП.
Що се отнася до електронното гласуване, и аз много го поддържах, докато не прочетох това:
Много мислих и нищо не измислих как да се предотврати сценария, посочен от проф. Константинов.
това е малко пораженческа философия - циганския вот е купен още преди каквито и да било избори --докато не влязат в затвора няколко продавачи и купувачи, по-добре да се мисли в друга посока...
Как, въпреки него, да има адекватни резултати.
Циганите са към 600хил., мисля, гласуващите българи към 4 мил., а самият факт за една по-висока степен на свобода мисля че ще активизира поне 20% повече българи да гласуват...
Освен това, електронното гласуване може да не се осъществява от лични компютри, а от електронни системи - да речем, един екран в стаичката за гласуване и на екрана - отговор Да и Не сега за референдума. Данните да излизат в реално време, но като обобщена справка за страната, а секционните гласове с крайна справка и защитени часове на гласуване.
Да има и реално електронно наблюдение във всяка една секция за действията на....защитниците(единственото място без видео наблюдение да е стаичката)
На хората да се обясни ясно и категорично, че техният глас няма как да бъде засечен индивидуално - да се крещи това от екрана и да достигне до всяко селце...
Подобна система като пари няма да е много по-скъпа от спестени хартия, плащане за броене и ала-бала
Но доста интереси ще се засегнат...
Е, сега ще имаш възможност да участваш в първия национален референдум след този за приемане на "Живковската" конституция през 1971 г.
Що се отнася до електронното гласуване, и аз много го поддържах, докато не прочетох това:
Много мислих и нищо не измислих как да се предотврати сценария, посочен от проф. Константинов.
Това е третия референдум в България след този през 1946 и този през 1971 г. Сета за АЕЦ "Белене"
Всичките организирани от БКП (БСП) с цел затвърждаване на комунизма и руското влияние в България.
Съжалявам, че не съм разбрала къде се събира подписката за референдум.
Щях да съм 800хил и 1....подпис
Независимо кой я събира - комунисти, фашисти, турцисти, американисти или които и да е кандидат-алтруисти )
След като партиите не могат да си надделеят личните интереси, нека и грешно да е, но да е общо решение на народа.
...и електронно гласуване, плиийс
Е, сега ще имаш възможност да участваш в първия национален референдум след този за приемане на "Живковската" конституция през 1971 г.
проф. Михаил Константинов: Много по-интересно е интернет гласуването. Трябва да се помили как то да се въведе така, че да бъде на ниво. Защото, ако се въведе интернет гласуване най-много ще гласуват в циганската махала. Не защото има много компютри и знаят какво да ги правят, а защото тарторът ще има събере паролите и ще им гласува. Доказано е, че за това до сега противодействие няма. Трябва да се мисли в тази посока. http://focus-news.net/index.php?id=f21742
Съжалявам, че не съм разбрала къде се събира подписката за референдум.
Щях да съм 800хил и 1....подпис
Независимо кой я събира - комунисти, фашисти, турцисти, американисти или които и да е кандидат-алтруисти )
След като партиите не могат да си надделеят личните интереси, нека и грешно да е, но да е общо решение на народа.
А за референдума, вместо да влагат усилия в отричането му, нека ги вложат в разяснителна кампания без алабалистики...
Да де, ама как да направят разяснителна кампания като въобще не са наясно по въпроса? То сега си пролича, че решението за спиране на проекта е взето под външен натиск, без никаква реална икономическа обосновка и всъщност е пълна алабалистика. Те затова и крият истинския доклад на банката и се опитаха да ни пробутат една Powerpoint презентация за доклад, струващ 2-3 милиона евро.
Делян Добрев: Съгласни ли са всички от подписката за референдум - да отделят по 25 000 - 30 000 лева за АЕЦ "Белене"?
27 юли 2012 | 13:07 | Агенция "Фокус" http://www.focus-news.net/?id=n1680365
Макар че, идеята се иронизира, не помня кой я поднесе първоначално, май беше Г.Ганев, сама по себе си и при други условия би могла да бъде решение.
Едно публично дружество с приличен дял предложен на борсата или по-изпълнимо - облигационен заем.
Но за целта ще се изискват прозрачни договори, нещо което всички се страхуват да направят.
А също и очаквания за бъдещи парични потоци, за които пък ще трябва да се посочат договорености, анализи, партньори, пазар...
И няма да е така лесно като със зелената енергия - бам договорите с избраните дружества и хоп...високата цена по всички индивидуални сметки - смело държавно решение, единственото, извършено в ПРЕизпълнение на европейските наложености в тази област.
А за референдума, вместо да влагат усилия в отричането му, нека ги вложат в разяснителна кампания без алабалистики...
Коментар