IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Стамболов, кажи от къде ще дойдат парите за това увеличение. Като казваш А кажи и Б.
    Аз да ти кажа, от контрабандата на цигарите, ББ и РН / Пашата/ ще спрат за малко да гушат, щото ги е страх, че може народа да се разбунтува, а идват избори, ще отпуснат някой друг лев, на изгладнелите пенсионери, за да им замажат очите, ще ги облачът с няколко интервюта по БТВ и БНТ.

Коментар

• Стамболов, кажи от къде ще дойдат парите за това увеличение. Като казваш А кажи и Б.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
        Спадът в строителството е 53% спрямо 2008 г.

Спадът в строителството е 53% спрямо 2008 г. Това си е катастрофа, не спад, заяви за БНР изпълнителният директор на Строителната камара Иван Бойков.

"Това са цифри, зад които стои изключително слаба инвестиционна активност, липса на чуждестранни инвестиции, липса на живот. Голямата част от нашите фирми работят в общините, а там се плащат данъци, такси, от тях пък общината плаща социална дейност. Така че се завърта един кръг, в който нещата не са добри", коментира той.

По думите му, рязко са намалели обемите и хората, които са заети във фирмите от сектора.

"Имаме 17% безработица и над 76 000 души освободени като работна ръка. В някои области това са цели части от промишлеността, от бизнеса. От 260 000 души сега работят към 180 000 и по-малко и то в активния сезон. Очаквам да освободим още около 4% работна ръка. Това е резултат от липсата на обеми и оживление на пазара", заяви специалистът.
        http://profit.bg/news/Spadut-v-stroi...nid-94230.html

Ей, ама нали строим магистрали, те към кой отрасъл са?
        Магистралите се правят от външни фирми и евентуално БГ подизпълнители.
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          Дянков: Над 7,3% ще е увеличението на пенсиите от 2013 г.
          ЩЕ е увеличението??? Ама може и да не ще. Щото до сега колко увеличихте? НУЛА!

Какво ми говориш за бъдеще време. Това герберастите сте институционални лъжци. Лъжете от името на институциите. Като се почне от пожарната, дето ИЗЛЪГА че метрото до сега е струвало само един милиард лева.

Сега ще ви разкажа за една друга лъжа герберастка, за която научих вчера. Виждам един приятел офицер, който служи в София в някакъв щаб. Та той ми разправи следното.
          Тази есен, веднага след първия тур на президентските избори дошла заповед на министъра. С нея се указва да се изчислят и че ще се дава тринайста заплата на всички военни. Трябвало командирите да изготвят списъци и да се раздадат пари като ДМС. Извиква ги началникът и им казва, "За мене толкоз, разпределете за останалия личен състав съобразно длъжността и званието"
          Изготвили наште хора списъци и чакат да дойдат парите. Обаче вместо пари, два дни след ВТОРИЯ тур на президентските избори идва нова заповед:
          "Във връзка с тежкото икономическо положение.... дрън, дрън... и понеже военния бюджет е платил два хеликоптера "Кугър" .. дрън, дрън... отменям предната заповед и допълнителни пари НЯМА да има."
          Така герберасткия ЛЪЖЕЦ министър Аню Ангелов излъгал военните да гласуват за герберасткия кандидат.
          И моят приятел вика: "Двайсет години съм в армията. ама такава простотия и нагла лъжа не съм виждал!"
          Това исках да споделя за герберастките лъжци!
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Спадът в строителството е 53% спрямо 2008 г.

Спадът в строителството е 53% спрямо 2008 г. Това си е катастрофа, не спад, заяви за БНР изпълнителният директор на Строителната камара Иван Бойков.

"Това са цифри, зад които стои изключително слаба инвестиционна активност, липса на чуждестранни инвестиции, липса на живот. Голямата част от нашите фирми работят в общините, а там се плащат данъци, такси, от тях пък общината плаща социална дейност. Така че се завърта един кръг, в който нещата не са добри", коментира той.

По думите му, рязко са намалели обемите и хората, които са заети във фирмите от сектора.

"Имаме 17% безработица и над 76 000 души освободени като работна ръка. В някои области това са цели части от промишлеността, от бизнеса. От 260 000 души сега работят към 180 000 и по-малко и то в активния сезон. Очаквам да освободим още около 4% работна ръка. Това е резултат от липсата на обеми и оживление на пазара", заяви специалистът.
            http://profit.bg/news/Spadut-v-stroi...nid-94230.html

Ей, ама нали строим магистрали, те към кой отрасъл са?

Коментар

"Последните години е водена много строга бюджетна дисциплина, за да не бъдем като всички останали европейски страни, където няма увеличение на пенсиите. Вече идва времето на увеличаване на доходите", каза финансовият министър
              http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5052051.

Продължавайте да вярвате на твърдия гербер Стамболов.............

Поскъпването при тока, горивата и туристическите услуги вдигна инфлацията през юли с 1.5 на сто
              http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/08...risticheskite/

Месото и млякото поскъпват с 30%

http://pressadaily.bg/publication/21...%82-%D1%81-30/

Бензинът и дизелът с по 3 ст. нагоре
              Запазва се тенденцията на поскъпване от юли

http://economymagazine.bg/news/8063/...st-nagore.html

Коментар

• ПОЗДРАВИ НА ЛЪЖЛИВИЯ КОМУНИСТ kat123

"Последните години е водена много строга бюджетна дисциплина, за да не бъдем като всички останали европейски страни, където няма увеличение на пенсиите. Вече идва времето на увеличаване на доходите", каза финансовият министър
                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5052051

Над 7,3% ще е увеличението на пенсиите от началото на следващата година.

Това каза пред журналисти във Варна министърът на финансите Симеон Дянков, съобщи Агенция "Фокус".

Дянков коментира, че общата инфлация от юли 2009 г. до юли тази година е 7,3%.

По думите му предвижданото увеличение на пенсиите ще компенсира тази инфлация.

"През последните години е водена много строга бюджетна дисциплина, за да не бъдем като всички останали европейски страни, където няма увеличение на пенсиите.

Вече идва времето на увеличаване на доходите", каза Дянков.

През тази седмица на два пъти са водени разговори между министрите по какъв начин да стане увеличаването на пенсиите - дали чрез така нареченото прогресивно увеличаване или с различен процент за всички.

От 1 август вече са факт увеличените заплати на бюджетните служители, напомни Дянков.

Предстои през следващите две седмици те са бъдат публично оповестени и да има пълна прозрачност, обясни финансовият министър.

Целта е била бюджетните заплати да бъдат изравнени - да се увеличат първо там, където е имало изоставане в годините.

Началниците отдели, директорите, по новото разписание получават между 1300 до 1700 лева, заплатите не са малки и затова трябва обществото да знае, посочи министърът.

Той допълни, че до края на октомври увеличението на възнагражденията трябва да стане факт и при второстепенните бюджетни разпоредители.

Процентът на повишение все още не е ясен, но целта ще бъде в системите, където заплатите са изоставали, да е по-висок.

" Бюджет 2013 влиза в края на септември", посочи министърът. Не се предлага промяна на данъци и акцизи в каквато и да било посока и те ще останат същите.

Планираният ръст на икономиката на страната за 2013 година е около 1,8%,

прогнозира министър Дянков. Той подчерта, че въпреки всички мрачни прогнози планът от 1,4% ръст на БВП за настоящия бюджет се изпълнява.

Над половината от страните в ЕС са в рецесия, но България не е сред тях, посочи вицепремиерът.

През последните три месеца има увеличение на потреблението, допълни вицепремиерът.

Според него за юни и юли то е около 7% спрямо предишните месеци. В сравнение със същия период на миналата година ръстът е около 6%.

Вдигането на доходите, особено на пенсионерите, ще има положителен ефект върху потреблението, коментира Дянков.

Вдигането на краткосрочния рейтинг на страната помага и международните инвеститори все повече ни забелязват, смята вицепремиерът.

Коментар

Завист трови сърцето на комуниста kat123, че Бойко свърши работа и построи метрото с европейски пари. Сега дори има спестени средства, които с разрешение на Барозу ще се насочат към други проекти. А Белене е спряна и за БСП няма крадене....
                  Мен метрото не ме интересува, но Белене да защото нямам намерение да живея на тъмно и на студено, а без Белене това ни чака, колкото и да ти разбира главата.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Завист трови неговото сърце, че други са се облажили от по- големи комисионни..., а той само с това метро, и то започнато то Софиянски...
                    Завист трови сърцето на комуниста kat123, че Бойко свърши работа и построи метрото с европейски пари. Сега дори има спестени средства, които с разрешение на Барозу ще се насочат към други проекти. А Белене е спряна и за БСП няма крадене....

Коментар

• Трябваше да изпратим Борисов на Олимпиадата!
                      Най-слабата Олимпиада от 1952 година, когато спечелихме първия си медал благодарение на боксьора ни Борис Георгиев. Никога България не е била толкова далече от големите в спорта и днешните управляващи трябва да понесат своята отговорност, без да се оправдават поне веднъж с предшествениците си.
                      Не може страна, в която Премиера с лека ръка раздава клубове и отбори на покровителствани от самия него олигарси, които нямат нищо общо със спорта и неговите традиции, да очаква световни резултати. Всички видяхме докъде стигнаха футболните ни отбори в евротурнирите – загуби в първия кръг от отбори, които преди години побеждавахме с резервите. Борисов и неговите олигарси обичат да играят в уредени мачове и да се разбират кой коя година ще стане шампион, но в Европа уредени мачове няма. Едва ли някога объркването и хаоса са били толкова големи, колкото сега: крадецът на българското злато /Дънди прешъс/ спонсорира художествена гимнастика, Спортния Тотализатор – концерти на Веселин Маринов, фармацевтични и аптечни босове – футболни отбори и т.н.
                      Всъщност какво очакваме да се случи в страна, в която премиерът е футболист на годината, тенисист на десетилетието, художник на века и т.н. Всъщност питам се, защо не изпратихме Борисов на Олимпиадата? Може би щеше да донесе повече медали???

http://afera.bg/pozitsia/28463.html

Коментар

Премиерът Бойко Борисов: Цялото метро с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене”
                        13 август 2012 | 13:19 | Агенция "Фокус"
                        http://www.focus-news.net/?id=n1685667

София. Цялото метро с подземните паркинги и направата на булевардите отгоре струва около милиард – по-евтино е от това, което е изхарчено до момента за АЕЦ „Белене”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Премиерът се качи на един от новите метровлакове от станция „Европейски съюз”, слезе на станция „Национален дворец на културата”, а после пропътува разстоянието до последна спирка „бул. Джеймс Баучер”. Участъкът ще бъде открит на 31 август, когато в България ще бъде и председателят на ЕК Жозе Барозу. В първия ден пътуването по новата линия от метрото ще бъде безплатно.
                        Да знаят данъкоплатците какво струва „Белене” към момента, то е по-скъпо към момента от това, което е столичното метро с всичките булеварди и подземни паркинги над него. Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не, заяви Борисов.
                        По думите му – метрото ще спести много тонове бензин, задръствания, паркоместа в центъра. Транспортът с метро е екологично чист, защото влаковете са на ток, посочи премиерът.
                        Тази мечта, която я имаха софиянци, след 17 дни ще бъде факт, каза той. По думите му – това са над 42-43 километра тунели с оборудване.

Завист трови неговото сърце, че други са се облажили от по- големи комисионни..., а той само с това метро, и то започнато то Софиянски...

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                          А сега не ни е ясно - нормално е - ти си платен агитатор, а не икономист, а и ти е доста удобно.
                          И какво точно не ти е ясно?
                          Това че безработицата се дължи не на правителството, /то не е вдигнало данъци, а малко администрация съкрати - но това е здравословно. Силно се надявам и ти да си от съкратените/ а основно на спукания строителен и кредитен балон /хехе Станишко/ и на световната икономическа криза, и особено в страните, чийто граждани пазаруваха имотите, страните наши износни пазари и дестинация на наши емигранти?
                          Мощен инструмент за работни места са еврофондовете /- виж Полша/, но на любимите ти соц. приятели им ги спряха за шуробаджанащина, корупция и некадърност и беше загубено ценно време в разгара на кризата.

Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                          Колега говорехме за средни заплати и ти плачеше за учителите. Посочих ти точни данни, че не си прав и че заплатите здраво растат. Ти сега се хвърляш на другата амбразура. И какво доказваш? Че доходите на домакинствата растат. Съгласен съм. Спестяванията се увеличават и вече са към 35 милиарда. Разходите на домакинствата се увеличават - няма лошо - имат доход и си харчат и си изплащат кредитите ускорено.
                          Имало безработица - еми да има! Но какво доказваш с това?
                          1. Доказваш, че падаш от Марс и не знаеш, че има световна финансова и икономическа криза.
                          2. И че в Гърция и Испания безработицата е близо 25% и че доста емигранти се връщат обратно в България, което вероятно вдига процента.
                          3. И че не знаеш че това е нормална последица след като се спука строителния и кредитния балон на Станишко.
                          4. И че безработицата щеше да бъде по-малка, ако не бяха загубените години от спрените еврофондове на Станишко.
                          5. И че не виждаш, че правителството не може да хвърли няколко милиарда за пенсии и заплати, точно защото е криза и защото са необходими като оборотни средства и съфинансиране за увеличено усвояване на европейските програми, които водят до повече работни места.
                          6. И че, не си наясно, че работните места се създават от работеща икономика и не от правителството, а от бизнеса?
                          7. И че като истински социалист и кейнсианец вероятно копнееш правителството да харчи милиарди, за да създава временни и неустойчиви работни места и да задлъжнеем до гуша? Ти вероятно би имал интерес от това за да натопиш хоботче и да засмучеш, но аз лично а и повечето българи не сме съгласни. И Кейнс се е отрекъл от това, като е помъдрял. Само Станишко още не е и иска безумни харчове.
                          1.Първо, дали съм платен агитатор или икономист, няма никакво значение, имам право да пиша в този форум, а ти ако искаш спори с мен.., всъщност това, няма никакво значение.
                          2.Второ, аз ти написах, че вътрешно си противоречиш с това, което си написал, за това поисках да си изясниш по- точно, а не да ли ми е ясно или не.
                          3.Трето, Безработицата по принцип се формира в резултат на провежданата икономическа политика на Правителство във всяка една държава.
                          4. Четвърто, аз вече едни път написах, че отдавна не разчитам на заплатата на този или онзи, имам си мозък в главата и мога сам да си изкарвам парите.
                          5.Пето, никога не съм писал, че са ми любими соц. приятелите, а това, че съм против ГЕРБ, не означава, че съм за БСП.. Единствено съм подкрепял и агитирал във форума, за Калфин да бъде избран за президент, защото, смятам, че той много по подготвен като образование и опит за този пост, отколкото Росен Плевнелиев. Това, че ти си мислиш, че аз подкрепям БСП си е твой проблем, както и на другите от този форум, които смятат, че някой щом е против ГЕРБ, значи е от БСП. Доста едностранчево мислене имате по този въпрос.
                          6.Шесто, спирането на еврофондовете беше през 2008 г., а ГЕРБ са на власт повече от 3 год. Така, че този мощен инструмент, както ти се изразяваш, ако беше толкова мощен, до сега трябваше да е дал някакъв резултат за раздвижване на икономиката на България и ти можеше, ако има разбира се да похвалиш ГЕРБ с някакви конкретни цифри. Но нещо не цитираш цифри, а икономистите работят с цифри, еле пък финансистите . За еврофондовете за България положението е следното за сега - колкото ни е вноската в ЕС, толкова и пари се ползват от там....
                          7.Седмо, първо аз те попитах, с колко процента това Правителство е увеличило до сега заплатите на хората от бюджетната сфера- като учители, военни, полицаи и др., а ти взе да ми вадиш цифри за средното увеличение на заплатите в страната по данни на статистиката. Увеличението на ръста за заплатите в статистиката, се показват на база от ръста на минимални осигурителни прагове само за частния бизнес, които ги определя Правителството.. http://www.segabg.com/article.php?id=611867
                          Посочи ми с кой номер ПМС са увеличени заплатите на учителите, военните и полицаите и др. служители от бюджетната сфера, и с колко процента при управлението на това Правителство.
                          8.Осмо, да средно доходите по средни данни на статистиката се увеличават, но аз ти посочих и данните с колко растат и средните данни за разходите на домакинствата.

Както виждаш от таблицата разходите на домакинствата, растат с по висок процент от доходите на домакинствата, което означава свито потребление и по- лош живот за хората. Ще добавя само и още едни факт. Пенсионерите в страната са около 2 500 х. човека. Значи за 2 500 х. човека положението е още по- лошо, защото на тях не са увеличаване пенсиите, които съм им основен доход, с изключение на тези, които са на мин. пенсия, която е увеличиха с 9 лв. на човек. Ти с 9 лв. какво можеш да си купиш, предполагам, че даже това не са ти личните разходи на ден...

9.Девето, безработицата от 6,8 % когато ГЕРБ вземат властта се е качила 12, 9 % по данни на статистиката, през първото тримесечие на 2012 г. http://www.nsi.bg/kl_chisla.php. Това означава, че 12,9 % от трудоспособното население на страната, няма постоянни доходи, или изобщо няма доходи... Това са приблизително около 400 х. човека
                          10.Десето, криза има, ама за някой няма – Естония, Турция и др. , защо защото там Правителствата имат икономическа политика, а тук у нас няма НИЩО. Посочи колко емигранти са се върнали в последните години в България, и благодарение на тях с колко се е увеличила безработицата, иначе твърдиш главословни приказки. Освен това, кажи, колко човека са заминали зад граница да си търсят препитание при управлението на ГЕРБ., за да кажа, че си прав, че увеличението на безработицата е в резултат на емигрантите.. ГЕРБ когато дойде на власт, спря плащанията към фирмите и реши да прави, някакви ревизии, след което каза, ще плаща, ама 7 % сконто на сумите през ББР, с една дума държавен рекет. В резултат на се това влоши нормалния стопански оборот за месеци наред. Освен това, такова разгръщане на контрабандата на цигарите аз не помня при предишните управления. Аз живея в София и на пазара, на който ходя, преди да дойде ГЕРБ на власт никога не е имало нито един циганин да продава цигари. Сега не мога да се размина от цигани, които да предлагат цигари. А това рефлектира директно в бюджета, защото тези пари отиват в джобовете на мафията и в частност на управляващите. Нима държавата няма сили да се оправи с циганите дето продават цигари по пазарите, сили има, но желание няма, по – скоро интерес няма
                          И накрая, искам да ти кажа, че най- големият проблем на ГЕРБ, че нямат кадри в сферата на икономиката. Дянков – може да има образование, но този човек дойде без да има нито един ден опит в държавната сфера, или пък да е работил на такова място, на което да се научил да взема държавнически решения и да носи отговорност за тях., Мавродиев – образование има, но едно е да се занимаваш с консултации на офшорки, друго е да управляваш държавата и да правиш икономическа политика. Менда Стоянова – не знам какво и е образованието, но е била само шеф на данъчна служба..в един областен град.. А бюджета не е само събиране на данъци, а жената от друго не разбира...., Трайчо – образование има, но опит в държавната машина – нула...., едно да си прокурист на частно дружество, друго е да правиш икономическата политика на държавата, да вземаш решение и да носиш отговорност за стратегически държавни обекти .... и т.н и тн. , да не говорим за Добрев – спорно образование, другия Николов – дето от разнасянето на банички за детските градини в София по времето на кметуването на Борисов в София сега стана изпълнителен директор на АЕЦ и т н.
                          Ако ти харесва това, което става в икономиката на държавата твоя си е работа, на мен не ми харесва, защото искам да живея по- добре, а и не искам да ме управляват мафиоти и неграмотни хора!!!!

Коментар

• Премиерът Бойко Борисов: Цялото метро с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене”
                            13 август 2012 | 13:19 | Агенция "Фокус"
                            http://www.focus-news.net/?id=n1685667

София. Цялото метро с подземните паркинги и направата на булевардите отгоре струва около милиард – по-евтино е от това, което е изхарчено до момента за АЕЦ „Белене”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Премиерът се качи на един от новите метровлакове от станция „Европейски съюз”, слезе на станция „Национален дворец на културата”, а после пропътува разстоянието до последна спирка „бул. Джеймс Баучер”. Участъкът ще бъде открит на 31 август, когато в България ще бъде и председателят на ЕК Жозе Барозу. В първия ден пътуването по новата линия от метрото ще бъде безплатно.
                            Да знаят данъкоплатците какво струва „Белене” към момента, то е по-скъпо към момента от това, което е столичното метро с всичките булеварди и подземни паркинги над него. Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не, заяви Борисов.
                            По думите му – метрото ще спести много тонове бензин, задръствания, паркоместа в центъра. Транспортът с метро е екологично чист, защото влаковете са на ток, посочи премиерът.
                            Тази мечта, която я имаха софиянци, след 17 дни ще бъде факт, каза той. По думите му – това са над 42-43 километра тунели с оборудване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              20.05.2010 Парите бягат от България http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...6&df=8&dflid=3
                              20.02.2011 България в 2012 - 2013 http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...0&df=8&dflid=3
                              22.03.2011 Защо магистралната икономическа политика на Бойко Борисов носи и е обречена на неуспех http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...3&df=8&dflid=3
                              12.09.2011 Покачването на доларa ще изведе България до по-висок външнотърговски дефицит http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...5&df=8&dflid=3
                              26.10.2011 Рискове пред икономиката и инвестициите, при определено структуриране на компании http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...6&df=8&dflid=3
                              28.11.2011 Капиталовият пазар, инвестициите и бизнес климата в България, по-зле отколкото когато Борисов взе властта http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...3&df=8&dflid=3

Ескадрила бомбардировачи прелита над България. Пилот пита друг:
                              – Ние бомбардирахме ли тук???
                              – Не-е-е-е, те тука са си така....

Черногледи колега,
                              Донякъде разбирам манията на някои да се оплакват, други си падат по мазохистични изпълнения и се кефят когато се обливат във фекалии.
                              Но ако при теб е депресия, все пак внимавай да не си докараш язва или други по-сериозни проблеми с това черногледство. Потърси ATF в аптеките. Ще ти помогне.

Ето ти и малко нефилтрирани новини. Дано не ти развалят настроението хехе.

http://daily.bia-bg.com/

Финансови новини

Наетите по трудово и служебно правоотношение в края на юни са 2,15 млн. души, показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ). Работещите се увеличават с около 47 хиляди души, или с 2,3% спрямо края на първото тримесечие на годината. Спрямо края на първото тримесечие на 2012 г. най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности със сезонен характер - хотелиерството и ресторантьорството - с 37,3% и селското стопанство - със 7,2%. Намаление с 3% има при наетите лица по трудово и служебно правоотношение в сектора на образованието.
                              Източник: 24 часа

Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на България по краткосрочните облигации в чужда и местна валута от А-3 на А-2 и потвърди този на дългосрочните облигации в чужда и местна валута на BBB със стабилна перспектива. Оценката за България отразява мнението на рейтинговата агенция, че правителството следва силна фискална политика, като поддържа ниски нива на държавния дълг и благоприятна фискална позиция - на базата на продължаваща бюджетна консолидация и структурни реформи. Standard&Poor’s отчитат и положителните перспективи за растеж пред българската икономика в средносрочен план.
                              Източник: Класа

Приватизация

Израелска фирма проявява интерес към приватизацията на ВМЗ Сопот. Elbit Systems е третата компания, която вероятно ще купи документи за участие в приватизацията на оръжейния завод. Фирмата вече работи с България, като напоследък предлага модернизационни решения за родната армия. Повечето презентации на израелците у нас са свързани с Военновъздушните сили. Фирмата е печелила много международни поръчки. Едни от последните проекти, с които се похвалиха на сайта си, са спечелена поръчка от Корея за ремонт на самолети. Стойността на договора е 62 млн. долара. Друг сериозен ангажимент, върху който работят израелците в последните два месеца, е договор с "Боинг" за доставка на резервни части на стойност 80 млн. долара.

Финансовите резултати на БДЖ показват, че компанията върви към спасение, а не към фалит, обяви председателят на съвета на директорите на държавните железници Владимир Владимиров. "Загубата на БДЖ през 2009 г. е 70 млн. лв., през 2010 г. е 46 млн. лв., през 2011 г. е 40 млн. лв. За първите шест месеца на 2012 г. загубата на БДЖ е само 9 млн. лв. при положение, че за същия период в предходната година е 22 млн. лв.", обясни Владимиров. Той допълни, че за последните три години общата задлъжнялост на БДЖ е намалена с 85 млн. лева. През 2009 г. тя е била 825 млн. лв., а сега е 740 млн. лв. Владимиров отчете, че производителността на един служител в холдинга се е повишила с 29% за този период, на един локомотив се е повишила с 15%, а на един вагон се е повишила с 10%.
                              Източник: Дума

Коментар

• Count down: Върнахме се 60 г. назад Избрана

Неделя, 12 Август 2012 18:07 |

България се върна 60 години назад на олимпиадата в Лондон, като остана без златен медал за първи път от 1952-ра.

С един сребърен - на Станка Златева, и един бронзов - на Кубрат Пулев, завършихме на 63-то място в крайното класиране.

Това бе първа олимпиада за Стефка Костадинова начело на Българския олимпийски комитет.

Ето и челниците от Лондон 2012:

1. Съединени щати - 46 златни, 29 сребърни, 29 бронзови

2. Китай - 38 златни, 27 сребърни, 22 бронзови
                                3. Великобритания - 29 златни, 16 сребърни, 19 бронзови
                                4. Русия - 24 златни, 25 сребърни, 33 бронзови
                                5. Южна Корея - 13 златни, 8 сребърни, 7 бронзови
                                6. Германия - 11 златни, 19 сребърни, 14 бронзови
                                7. Франция - 11 златни, 11 сребърни, 12 бронзови
                                8. Италия - 8 златни, 9 сребърни, 11 бронзови
                                9. Унгария - 8 златни, 4 сребърни, 5 бронзови
                                10. Австралия - 7 златни, 16 сребърни, 12 бронзови
                                11. Япония - 7 златни, 14 сребърни, 17 бронзови
                                12. Казахстан - 7 златни, 1 сребърни, 5 бронзови
                                -----------------------------
                                63. България - 0 златни, 1 сребърни, 1 бронзов

Коментар

Working...
                                X