Първоначално изпратено от Вътрещаря
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеВсички тези теории са си просто книжни теории. Леви, десни... Да не би БСП да водеше лява политика?
За мен най-важно от практична гледна точка е да принудим политиците да бъдат ЧЕСТНИ.
И тъй като честността не е присъща изначално на политиците, както и на другите разбира се, то трябва да се развива гражданския натиск върху политиците. Политиците трябва да бъдат ПРИНУДЕНИ да са честни. За тази цел трябва да се направи така, че за тях да е по-изгодно да са честни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАко си наистина Каролев и без да искам да те обиждам дори и да да имаш амбиции няма кой да те избере.Така че по добре е да нямаш щото другото е излагация.Просто не ставаш за политик.Не умееш да се владееш прекъсваш опонентите си и ги заливаш с безсмислен порой от думи.Трудно те удържат пред камера понякога си агресивен.Опитваш се да налагаш твоето мнение с агресивно надприказване и прекъсване на човека срещу теб.А точно този типаж отблъсква умните и интелигентни хора.Жалко че тази прекрасна територия е наказана от Бога да се управлява от едни хора за които просто не искам да говоря.Ако имаш достъп до политици им кажи че от агресивни простаци и бездарници с огромно самочувствие нямаме нужда.От селски тарикати крадци и хитреци също.Искаме сериозни закони и всичко да сме равни пред тях.Времето изтича.Или тази територия ще се управлява от чужда армия или всички честни и почтени хора ще я напуснем.Тук ще останат само политици мангали и тарикати.Но няма да има кой да ги издържа.България ще бъде доказателството че циганите не могат да имат държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАми че той ви отговори преди два дни още. Не е толкова тъп (като нас) да се набълбучи с акции на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
- има ли и каква е разликата между либертарианство и либерализъм?
За мен най-важно от практична гледна точка е да принудим политиците да бъдат ЧЕСТНИ.
И тъй като честността не е присъща изначално на политиците, както и на другите разбира се, то трябва да се развива гражданския натиск върху политиците. Политиците трябва да бъдат ПРИНУДЕНИ да са честни. За тази цел трябва да се направи така, че за тях да е по-изгодно да са честни.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАко си наистина Каролев и без да искам да те обиждам дори и да да имаш амбиции няма кой да те избере.Така че по добре е да нямаш щото другото е излагация.Просто не ставаш за политик.Не умееш да се владееш прекъсваш опонентите си и ги заливаш с безсмислен порой от думи.Трудно те удържат пред камера понякога си агресивен.Опитваш се да налагаш твоето мнение с агресивно надприказване и прекъсване на човека срещу теб.А точно този типаж отблъсква умните и интелигентни хора.Жалко че тази прекрасна територия е наказана от Бога да се управлява от едни хора за които просто не искам да говоря.Ако имаш достъп до политици им кажи че от агресивни простаци и бездарници с огромно самочувствие нямаме нужда.От селски тарикати крадци и хитреци също.Искаме сериозни закони и всичко да сме равни пред тях.Времето изтича.Или тази територия ще се управлява от чужда армия или всички честни и почтени хора ще я напуснем.Тук ще останат само политици мангали и тарикати.Но няма да има кой да ги издържа.България ще бъде доказателството че циганите не могат да имат държава.
Или и ти трябва да си агресивен или да се откажеш от спора....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАми че той ви отговори преди два дни още. Не е толкова тъп (като нас) да се набълбучи с акции на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеНа дъното на кое съм? Нямам амбиции да съм политик, така че изобщо няма как да съм на дъното на политикатаЯвно за някое друго дъно говориш
Коментар
-
Правителственият “Еърбъс” бе задържан на летището Шарл дьо Гол в Париж, след като в товарния му отсек бяха открити 12 тона кокаин, предаде агенция Фран Спрес.”Да, дадохме вчера самолета на един човек, който се оплака, че корабите са бавни и не могат да завиват рязко, ако ги погне някой. Нямахме идея, че тъй ще се получи” – коментираха от правителството.
Според френските власти самолетът е бил препълнен с кокаин и са го проверили, само защото е излял около 400 килограма кокаин на пистата, докато пилотите са слизали, играейки плажен футбол и четейки книги едновременно, а стюардесите са тичали с количките с напитки по всички останали самолети.
Премиерът Борисов обяви със спокоен тон: “Какви ли не боклуци са се возили на тоя самолет, защо да не бъде използван за превоз и на една от малкото стоки, които държат българската икономика в момента”.
Самият самолет каза, че това е пудра захар, докато се опитваше да избърше белия прах от турбините си.
Бележка на АФЕРА: Препечатваме този материал от „НЕновините”, защото както във Фейсбук удачно е коментирал читател – там, където истината е запушена, истината излиза под формата на сатира.
Иначе АФЕРА нееднокрактно поставя въпроса КОИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ ДЪРЖАТ БИЗНЕСА С АМФЕТАМИНИ И КОКА!
аххахахаха
Ето за не Герберите вижте се колко сте изкривени от разваления телефон на медиите.
Как е? Чак грозни глупости си пишат, а искат да нещо добро да се случи,
Щом не виждате добрите неща които се правят за България, виждате само според собствения си акъл, ето резултата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеХайде сега си представи, че Владо и той има някакви акции. Според мен един коректен въпрос би бил - Притежавате ли акции на БФБ и толковаНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеХайде сега си представи, че Владо и той има някакви акции. Да оставим на страна Комисията, на която единствената и работа е да го раздава гъз с уши в този форум. Ти му задаваш абсолютно конкретен въпрос за точно определени публични акции. Само преди 2 седмици имахме абсолютно тъп прецедент с Трайчо, дето го наковаха за пиклива бройка акции. Според мен един коректен въпрос би бил - Притежавате ли акции на БФБ и толкова
Та коментарите бяха в тази насока нали може ли да е добър инвеститор да е лош министър и обратното...
Каролев е политик който е в опозиция и няма конфликт на интереси за тези дружества ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗа герберите ,че сме ги натикали в миша дупка е благодарение на правителството и неговите мерки за развитие на капиталовият пазар в БГпрез изминалите три години .
Привърженици са спуснати отгоре и малко от играчите на валутните пазари...
Господин Каролев зададох ясни въпроси за икономическата и финансова обстановка в БГ в близката година за трети път ...Българските банки ,българските предприятия...
Ако ги игнорирате ще сметна че водиме празни разговори от рода "Как е времето днес "
Има колеги с акции включително и аз в тези компании и банки който всяка лоша дума смятат че им нарушава финансовата стабилност ,но истината е по важна за мен....
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеГледам, че ГЕРБерите сте ги натикали в миша дупка вече
Не знам какво си ме питал преди, копирай си пак въпросите, не си ги спомням. Може и да не съм ги видял.
Привърженици са спуснати отгоре и малко от играчите на валутните пазари...
Господин Каролев зададох ясни въпроси за икономическата и финансова обстановка в БГ в близката година за трети път ...Българските банки ,българските предприятия...
Ако ги игнорирате ще сметна че водиме празни разговори от рода "Как е времето днес "
Има колеги с акции включително и аз в тези компании и банки който всяка лоша дума смятат че им нарушава финансовата стабилност ,но истината е по важна за мен....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАко трябва да дам идея на Дуче, струва ми се, че най добра е идеята за държава "нощен пазач". Цитирам от уикипедия.
"Минархизъм (понякога като либертарианизъм на малката държава или ограниченото управление) е политическа идеология, която поддържа, че единствената легитимна функция на държавата е защита на индивидите от агресия, кражба, нарушаване на договор или измама (понякога наричани "държави тип нощен пазач" - идеята произхожда от Адам Смит). Според минархистите "държавата е необходимото зло" и те настояват, че тя трябва да се грижи само за живота, свободата и собствеността на всеки индивид.".
На тези, които намират подобен тип минималистическа държава за безчовечна, ще посоча, че тя всъщност в моментът дори е лоша за нас - тъй като не само че не ни гарантира дори този минимум от права, но и системно ги нарушава, като за сметка на това ни ограбва.
От друга страна всички исторически примери показват, че тъкмо такива Адамсмитови държави исторически са процъфтявали... най-пресният пример е Хонконг.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение1. Либертарианец съм аз. По точно минархист. Либерализма е една лъжа дето подхожда на снаха на политбюро.
2. Не е възможно съчетание на либерализъм с представителна демокрация. Това на което викат либерализъм и пртедставителна демокрация на запад си е жива тирания !!!
3. За третия въпрос не мога да ти схвана мисълта. Какво означава има ли почва ???
Разбираш ли. Те либералите уж са за свободна конкуренция в бизнеса, но отричат (без да го казват директно) свободната конкуренция в борбата за държавна власт. Държавата я схващат като инструмент за ограбване на обществото чрез държавни и обществени поръчки. Законите се променят с цел да се концентрира капитала в малко на брой близки до властта фамилии. Естествено публично говорят точно обратното.
Коментар
Коментар