IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Шенген пак ни се размина!!!Решението за отлагането е за неопределено време.Това заявява френският еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг пред в. „Монд”.

По думите й за никого няма да е изненада, ако страните от Шенген решат да не интегрират Румъния веднага въпреки изказванията от миналата седмица на председателя на ЕК Жозе Барозу, който отбеляза успехите на двете страни.
    http://economymagazine.bg/news/9249/...s-Shengen.html
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Доколкото разбирам ако живеем на северният полюс...трябва да отопляваме оранжерии и да ядем нашите домати по 15 лв кг зада пълним касата на бюджета.....умно....
      Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...rb_do_sredata/

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Едно интервю на кмета Борисов, вече сигурен какво го очаква на хоризонта

Откъси от интервюто на Борисов пред „Панорама”, БНТ1 (9 януари 2009 г.)

„Бойко Василев: Да ви питам сега, вие къде се виждате в края на годината, която започва сега? На какъв пост.

Бойко Борисов: На какъвто си заслужа.

БВ: А към кой ще се стремите?

ББ: Аз винаги съм казвал, че ... и между другото Путин показва, че няма значение на кой пост, важното е каква сила притежаваш. Знаете колко много ме атакуваха, че ще ставам президент, а дали ще стана премиер или не и това дали хората ще кажат, то зависи от представянето на партията. Ако имаме възможност ние да излъчим премиер, тогава ще събера всички експерти и ще направим сметка дали ако стана ще е по-добре или ако остана кмет и сложим друг човек за премиер ще е по-добре и накрая ще решим колективно. Аз нямам самоцел.
          Аз и като кмет виждате, че не се притеснявам от правителството.

БВ: Дали като се видим догодина по това време да се опитвате като кмет да управлявате държавата, с едно мнозинство ....

ББ: (заглушава последните думи на БВ) [B]Между другото кметът на Виена е човек, който реално определя кой да е премиер в Австрия. Щото има пълно болшинство в Австрия... във Виена, 15 години е кмет, социалист е, но ми е много добър приятел, и от него в момента много зависи.[/B]

БВ: Доста ще бъде цитирано това сравнение, г-н Борисов, което направихте тук в България. Доста ще се тълкуват вашите думи.

ББ: Нека ги тълкуват.”
          Най истинският Българин. След време , ще го сравняват със Стефан Стамболов. Сигурен съм ,че в този форум много малко хора знаят кой е Стефан Стамболов и какво е направил за развитието на България и интеграцията и с Европа.
          Да припомня. на ДРУГАРИТЕ:
          Другари вие сте против НАТО и против ЕС. Вие си искате Путенката! Да ви е на уста!
          БКП ... КПСС Вечна дружба.!

Коментар

• БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ПРОПУСНАХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ

Те са с най-ниските нива на усвояване сред 27-те, сочат френски сенатори
            http://www.dnes.bg/world/2012/09/03/...ndovete.167506

Дотук с приказките че сме 'отличниците" на Европа ........
            remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
              Хахах. Сила.
              Висшето образование и алкохола не прощават
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Едно интервю на кмета Борисов, вече сигурен какво го очаква на хоризонта

Откъси от интервюто на Борисов пред „Панорама”, БНТ1 (9 януари 2009 г.)

„Бойко Василев: Да ви питам сега, вие къде се виждате в края на годината, която започва сега? На какъв пост.

Бойко Борисов: На какъвто си заслужа.

БВ: А към кой ще се стремите?

ББ: Аз винаги съм казвал, че ... и между другото Путин показва, че няма значение на кой пост, важното е каква сила притежаваш. Знаете колко много ме атакуваха, че ще ставам президент, а дали ще стана премиер или не и това дали хората ще кажат, то зависи от представянето на партията. Ако имаме възможност ние да излъчим премиер, тогава ще събера всички експерти и ще направим сметка дали ако стана ще е по-добре или ако остана кмет и сложим друг човек за премиер ще е по-добре и накрая ще решим колективно. Аз нямам самоцел.
                Аз и като кмет виждате, че не се притеснявам от правителството.

БВ: Дали като се видим догодина по това време да се опитвате като кмет да управлявате държавата, с едно мнозинство ....

ББ: (заглушава последните думи на БВ) [B]Между другото кметът на Виена е човек, който реално определя кой да е премиер в Австрия. Щото има пълно болшинство в Австрия... във Виена, 15 години е кмет, социалист е, но ми е много добър приятел, и от него в момента много зависи.[/B]

БВ: Доста ще бъде цитирано това сравнение, г-н Борисов, което направихте тук в България. Доста ще се тълкуват вашите думи.

ББ: Нека ги тълкуват.”

Коментар

Това е един от проблемите на еврозоната, че има общи изисквания за страни с твърде различна икономическа структура и развитост.

Общи изисквания за основни икономически показатели и лостове за управление, но различна лихвена и кредитна политика.
                  Т.е., има изискване по Маастрихт, задлъжнялостта(държваната) на страните да достига до 60% от БВП, но облигационният пазар е различен и едни се кредитират на 1%, други на 8% или 20%

По отношение на инфлацията(а и на дълга), самата Германия често е имала над 3%, каквото е изискването...

Бях ти писала, че редица икономисти твърдят, че за развиващи се страни инфлация между 4-11% е лост за икономически ръст, но явно не обичаш да четеш и да потърсиш различно от твоето предубеждение
                  А и да даваш подобни примери, как днес продаваш една стока на 2%, а утре скачали с 8% цените и това автоматично ти изяжда печалбата....показва сериозно непознаване на термина инфлация, как се измерва и действа в икономиката...
                  Нали те питах - прясно мляко през 2009та беше 1лв, сега 2012 е 2лв. ....това не ти ли изяжда твоя личен доход?
                  И колко е относителната инфлация на този продукт през 3те години на ГЕРБ
                  Да редица икономисти твърдят, но всички останали , са наясно ,че в условия на инфлация, над 3% икономиката е нестабилна и се получават дисбаланси. както в нормата на печалба на фирмите така и в политиката на доходите.
                  По твоята логика любимците ти трябваше да получат Нобелова награда за управлението си през 1996г а те получиха ритник в задника и ако не беше полицията щаха публично да ги линчуват.
                  По отношение на земеделската продукция, пак не си наясно.
                  Крайно време беше цените и да нараснат, и това се случи,благодарение на ГЕРБ които, ограничиха до минимум нелегалният внос. от съседите които произвеждат в по топъл регион и внасят в БГ продукция когато тук още се произвежда в оранжерии.и унищожаваха по този начин родното заленчукопроизводство, а не влизаха и мита в Бюджета.
                  Много е лесно да коментирате от канцелариите си. Обиколил съм страната навсякъде. Няма вече една пустееща нива, както при предишните правителства.- (накъдето и да погледнеш се виждаха само пущинаци от тръни и плевели.)
                  А съживяването се дължи на мерките на ГЕРБ
                  1. Субсидии
                  2. защита на границите от нелегален внос и по добри цени за нашето земеделие.
                  3. постъпления в бюджета от мита при внос на земеделска продукция и по този начин по високи цени при вносните стоки (цена +мито) и възможност за родният замеделец, да конкурира вносната продукция.
                  Last edited by 4un4o; 03.09.2012, 14:21.

Коментар

Това е един от проблемите на еврозоната, че има общи изисквания за страни с твърде различна икономическа структура и развитост.

Общи изисквания за основни икономически показатели и лостове за управление, но различна лихвена и кредитна политика.
                    Т.е., има изискване по Маастрихт, задлъжнялостта(държваната) на страните да достига до 60% от БВП, но облигационният пазар е различен и едни се кредитират на 1%, други на 8% или 20%

По отношение на инфлацията(а и на дълга), самата Германия често е имала над 3%, каквото е изискването...

Бях ти писала, че редица икономисти твърдят, че за развиващи се страни инфлация между 4-11% е лост за икономически ръст, но явно не обичаш да четеш и да потърсиш различно от твоето предубеждение
                    А и да даваш подобни примери, как днес продаваш една стока на 2%, а утре скачали с 8% цените и това автоматично ти изяжда печалбата....показва сериозно непознаване на термина инфлация, как се измерва и действа в икономиката...
                    Нали те питах - прясно мляко през 2009та беше 1лв, сега 2012 е 2лв. ....това не ти ли изяжда твоя личен доход?
                    Безсмислено е да му обяснява - пича очевидно живее от пенсията на дядо си и всякаква инфлация му идва в множко. И букално и като потенциал за разбирането и.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                      Тук си напълно прав,! Липсват ти минимум 18 години учене и опит. но според мен като съдя от некомпетентните ти отговори и липсата на аргументи в подкрепа на твърденията ти, според мен си пишлегарче още, Много фурни хляб имаш да изядеш докато ти уври празната манерка. дето я носиш на раменете си само за да можеш да пазиш равновесие. Как да знаеш какво мислиш преди да си го казал?
                      Аз гледам да не ям много хляб така че едва ли разликата в изядените хлябове ще се стопи

Коментар

Глупавичък си! Инфлацията е полезна за икономическият растеж когато е в границите 1%-2%. По ниската инфлация от 1 %; дефлацията, както и инфлация над 2% е вредна за икономиката. Когато ти си закупиш суровини и произведеш накаква стока и и сложиш 10% печалба. какво се получава.
                        Първо продаваш стоката и с парите си закупуваш отново материали. само ,че те вече са с 8% по скъпи и печалбата ти от 10% е станала 2% .
                        И в един момент излиза ,че фирмата е работила на загуба и не може не само да си закупи същото количество материали но не може и да инвестира. Това води до увеличение нормата на печалба а от там и цените на произвежданият продукт и колелото се завърта в галопираща и хипер инфлация. Това води до обедняване защото заплатите са фиксирана величина по договор и с договорената заплата всеки работник може да си закупи с 8% по малко стоки и услуги.
                        Право казваш ,че Китай са с инфлация над 5% Там управляват също комунисти. като нашите разбойници.Ето, че сам ми седна. В развитите държави като САЩ, Япония, Европа, Великобритания и други, където комунист е мръсна дума,инфлацията не е надхвърляла 3% с десетилетия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Казвам ти че разликата между моето и твоето равнище е 16 години учене и опит. колкото ще опити да правя са напълно безсмислени, защото никакви постове във форум няма да заличат тази разлика
                          Тук си напълно прав,! Липсват ти минимум 16 години учене и опит. но като съдя от некомпетентните ти отговори и липсата на аргументи в подкрепа на твърденията ти, според мен си пишлегарче още, Много фурни хляб имаш да изядеш докато ти уври празната манерка. дето я носиш на раменете си само за да можеш да пазиш равновесие. Как да знаеш какво мислиш преди да си го казал?
                          Last edited by 4un4o; 03.09.2012, 14:03.

Коментар

Казвам ти че разликата между моето и твоето равнище е 16 години учене и опит. колкото ще опити да правя са напълно безсмислени, защото никакви постове във форум няма да заличат тази разлика
                            Хахах. Сила.
                            The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

ПАК НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ КАЗА. я ОПИТАЙ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.

Коментар

Чунчо липсват ти 5 -6 години образование и 10 години опит че да можеш да заключваш кое са празни приказки и кое не са.
                                ПАК НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ КАЗА. я ОПИТАЙ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.

Коментар

Working...
                                X