Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНещо като мантрата на АНИ-тата -локация, локация и пак локация.
История с НЕдобър край.
Този път определено е дал по-добри резултати от твоята идея за връщане към рискови производства с малка добавена стойност.
Не знам дали помниш, че това - връщане назад към селото - вече е било пробвано. Пол Пот насила праща интелигенцията да бачка по нивите. И днес Камбоджа още не може да се възстанови напълно от този експеримент."Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнениеЗнам, знам - кОпане на кОмпири, и гледане на овчО мЕсо.
Да се върнем към секторите с ниска добавена стойност и голяма сезонна или годишна вариация, като туризъм и земеделие.
На мен какво ми дреме, дали Фолксваген ще направи завод за автомобили у нас и единствено ще плаща данък печалба и заплати на хиляда човека, а всичко останало ще отива в Германия???
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеОчертава се дефлация като от 60-те. Тогава народа се е втурнал масово да купува луканки и москвичи както ми разказват по-възрастни.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=957692
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=957627
САМО ГЕРБ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнениеобразование, образование и пак образование!
История с НЕдобър край.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЗа нас е най-добре да развиваме отрасли, които изискват по-ниска степен на образование, но носят също добри ползи за държавата ни.
Можеш и сам да се сетиш кои са.
Да се върнем към секторите с ниска добавена стойност и голяма сезонна или годишна вариация, като туризъм и земеделие.
Мерси, но не мерси!
Бедна откъм ресурси държава има само три пътя към устойчиво благоденствие - образование, образование и пак образование!"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнениеЧе каква многостранност търсиш в темата с класацията по конкурентоспособност - факт е, че подобрение има само в една област, финансова дисциплина. Всичко друго продължава да се хлъзга по наклонената повърхност. За капак предизборно Рапона се кани да развали финансовата дисциплина, и възниква въпроса "оти ги ручахме жабетата". Какво толкоз има сложно за разбиране?
Единственото ми политическо пристрастие е, че не подкрепям хора, които ме лъжат и крадат.
За твоята класация - Баш ме брига курац да Маджарско немало море
А срещу този?
Румен Овчаров е женен за Иванка Райкова Овчарова, с три деца: Яна, Слав и Теодора.
От 1996 до 1997 г. е министър на енергетиката и енергийните ресурси в правителството на Жан Виденов.(и този е от кадърните) През 1997 г. е ръководител на проект в Националната електрическа компания. Специализира в САЩ, Канада, Франция и Финландия. Става член на Висшия съвет на БСП. От 1997 до 2001 г. е народен представител в 38-то Народно събрание. През 1999 г. е кандидат на БСП за кмет на София, но губи на първи тур от Стефан Софиянски. Избран е за заместник-председател на Висшия съвет на БСП. Член на Интернет общество - България от 12 май 2001 г.
От август 2005 г. е министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев. Заради скандалните обвинения в корупция, на 5 май 2007 г. Румен Овчаров подава оставка и излиза в отпуск. Премиерът Сергей Станишев приема оставката на 2 юни същата година.
Скандали [редактиране] „Р. Овч.“ и аферата с Топлофикация — София (2006) [редактиране]През 2006 г. Овчаров е замесен в аферата с Топлофикация София за източване на дружеството, първо защото като министър има свои представители в управлението и втори път когато в медиите е публикувано писмо от обвиняемия директор на Топлофикация — София в което той търси помощ от „Р. Овч.“
Скандал с директора на НСлС Ангел Александров и Булгартабак (2007) [редактиране]В началото на май 2007 г. директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ангел Александров обявява пред медиите, че Овчаров го заплашва чрез посредници заради разследване на опит за скрита приватизация на Булгартабак холдинг.[2] Александров пък е обвинен че е лобирал за частни интереси в „Булгартабак“, Държавния резерв и хазарта. Впоследствие министър-председателят Сергей Станишев уволнява двамата заместник-министри, замесени в скандала[3] - на икономиката Корнелия Нинова и на бедствията и авариите Делян Пеевски, и праща Румен Овчаров в отпуска. Според Овчаров и Станишев, зад скандала стоят кръгове от БСП, свързани с бившите тайни служби, чиито икономически интереси са били накърнени
Коментар
-
дефлация като от 60-те
Очертава се дефлация като от 60-те. Тогава народа се е втурнал масово да купува луканки и москвичи както ми разказват по-възрастни.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=957692
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=957627
САМО ГЕРБ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнениеЧе каква многостранност търсиш в темата с класацията по конкурентоспособност - факт е, че подобрение има само в една област, финансова дисциплина. Всичко друго продължава да се хлъзга по наклонената повърхност. За капак предизборно Рапона се кани да развали финансовата дисциплина, и възниква въпроса "оти ги ручахме жабетата". Какво толкоз има сложно за разбиране?
Единственото ми политическо пристрастие е, че не подкрепям хора, които ме лъжат и крадат.
За твоята класация - Баш ме бруга курац да Маджарско немало море
При предизборната си кампания за Парламентарни избори 2005, заявява в предаването Шоуто на Слави по bTV, че финансирането на партията му, както и финансирането на всички други политически партии, става чрез „обръч от фирми“.[8][9]
По време на предизборната кампания за парламентарни избори в България (2009), като лидер на коалиционно управляваща политическа сила, на власт от 2001-до 2009 година, заявява на митинг в село Кочан, че той разпределя "порциите на финансирането в държавата".[10]
Цанков камък [редактиране]Ахмед Доган е консултирал четири мегапроекта на правителството на Сергей Станишев - хидровъзел “Цанков камък”, “Доспат”, каскада “Горна Арда” и язовир “Тунджа” [11]. Изплащането на парите е уредено с договор за консултантски услуги от януари 2008 между Ахмед Демир Доган и Института по минно дело чрез “Минстрой холдинг” (дял от 60% от института притежава "Минстрой холдинг" АД).[11] По силата на този документ лидерът на ДПС става “мениджър на проучванията” за “Цанков камък” и останалите три хидроенергийни обекта. [11] Според договора Ахмед Доган е трябвало да получи 1 950 000 лева, година по-късно - през февруари 2009 г., той взема 1 500 000 лева, възлагайки изпълнението на проектите на четирима специалисти, които са служители на “Минстрой холдинг”, на които заплаща 50 хил. лева. [11]
По доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при Народното събрание (протокол № 32 от 30.07.2010 год) е образуван процес пред Върховния административен съд. Според Комисията Доган е нарушил закона, защото не е декларирал, че е сключил 4 консултантски договора с института. Иска се от Ахмед Доган да представи документ, удостоверяващ познания в минното дело, хидрологията и строителството, както и 4-те си анализа. [11] Претендира установяване на конфликт на интереси и на основание чл. 33, ал. 3 от ЗПРКИ (ЗПУКИ) присъждане в полза на Държавата равностойността на материалната облага - 1 995 830 лева, наред с предвидените административни санкции по чл. 34, ал. 2, чл. 35 и чл. 37 от ЗПРКИ. Прокурорът счита искането за основателно. Процесуалният представител на „ответника“ иска докладът да бъде „отменен“. Оспорва, че четирите разработки на Ахмед Доган са свързани с държавният проект хидровъзел „Цанков камък“, че хонорарът е колосален за дейността, и че на Доган липсват знания, тъй като „става въпрос за идеен проект за потенциален инвеститор“.[12]
А този не те ли краде 12 години?
Коментар
-
Забалежете, че 4ugun4o - ловкия инвеститор, с невероятния коефициент на въздух под налягане - упорито не ми отговаря как точно "много ясно" се е възползвал от голямата инфлация по време на Триглавата.
И той като типичен реститут си въобразява, че като веднъж по случайност е ударил кьоравото, вече е печен бизнесмен, хитър инвеститор, който сръчно лови арбитражи и цеди балъците.
Само че като го питаш за финансовите му подвизи все се връща на оня паметен единствен случай, когато е ударил джакпот по независещи от него причини. Стари лаври, при това незаслужени. Мъка, мъъъка"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
За твоята класация - Баш ме бруга курац да Маджарско немало море
Браво!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнениеЧе каква многостранност търсиш в темата с класацията по конкурентоспособност - факт е, че подобрение има само в една област, финансова дисциплина.
Дрън-дрън, ярина!
Всичко е в заплащането. Ние можем да произвеждаме най-образованите и кадърни кадри, но това толкова повече ще увеличава текучеството им към по-високото заплащане. То няма как да се появи в малка безнадеждно изостанала държава като България.
За нас е най-добре да развиваме отрасли, които изискват по-ниска степен на образование, но носят също добри ползи за държавата ни.
Можеш и сам да се сетиш кои са.Last edited by anon6706; 05.09.2012, 14:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ugun4o Разгледай мнениеТе този чевен мушморок и блондинките ще го бият по IQЛюбо Ганев и Лечков изкараха над 108 точки. А ние си мислим ,че футболистите ни били прости.
"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеМорозов, пишеш грамотно (рядък случай в този форум), но разсъждаваш едностранчиво.
Дано това да не е поради политическо пристрастие.
Ако е така - добавям те в списъка на "вечерно интелигентните".
За твоята класация - Баш ме брига курац да Маджарско немало мореLast edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 14:45."Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"
Коментар
Коментар