IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
    И на мен ми е любопитно на кой, за да си кривиш така душата.
    А за икономически грамотните - не съм особено съгласен. Никой не е очаквал премиерът да е най-умния, академик и експерт по всички науки и да измисли всичко. Премиерът е мениджър, а мениджърът трябва да намери хората, които да му свършат работата, да ги подкрепя, контролира и изисква от тях, което прави и ББ. Да не би Станишко да беше много икономически грамотен без един ден трудов стаж, та отричаше кризата до последно и при бюджет на минус 550 милиона през юли 2009 вдигна пенсиите с 900 милиона годишно, а преди това изхарчи ударно 4 милиарда? Това или е неграмотност или е престъпление срещу икономиката.
    Да не би от много грамотност му спряха еврофондовете?
    ББ може да е всякакъв, но не се прави на умник и взема решения след като прецени доста мнения, и е доста по-решителен и прагматичен, а и безкомпромисен включително и към своите.
    Не знам защо все ми буташ за еталон Станишко, че аз никъде нищо добро не съм казал за него или пък изтъкнал.
    Като е толкова черен Станишев и както и пожарникарската тиква го изкарва, че точно Станишко е обрал бостана, защо до днес Станишев си е на свобода, вместо зад решетките. Не е ли баш работа на Тиквата да подаде сигналите за злоупотреби до прокуратурата и да има присъди. Хем Станишко черен, хем на свобода. Хем Станишко му виновен за всичко на Тиквата, хем никви резултата - ей така, да му потърси реално някаква сметка. Само популизъм и прах в очите на хората. Ма то така са от време оно комунистите - един на друг си не бъркат по дупките, че иначе лошо, стават врагове! Та в заключение Борисов = Станишев = Виденов = ТОТАЛЕН ПРОВАЛ!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ама как да ги подкрепи? С пари ли?
      Ами върни се 2009 когато се мъчеше да излъже ЕС за дефицита , фирмите за парите който държавата им дължеше , поръчките който останаха за следващата година , 10 % който плащаше по малко на фирмите който не искаха да чакат милостта му...
      и защо ....

Коментар

• Ако някой ме пита какви чувства изпитвам преди изборите догодина с лекота бих признал - СТРАХХХХХХХХХъ!!!
        Много ме е страх да не влязат отново в коалиция разни шарлатани като предишните и да върнат България отново с десетилетие назад. Изпитвам ужас при мисълта, че Бойко няма да управлява. Щото е ясно на всички, че и около Него има шарлатани или такива медузи, че ако не е насреща силният Му авторитет, веднага ще се разпищолят.
        В този смисъл липса на ГЕРБ и в частност Бойко Борисов, в управлението е опасно и за националната сигурност!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          А Дянков ги фалира ..... вместо да ги подкрепи.
          Що ли си затваряш очите.
          Ама как да ги подкрепи? С пари ли?

Коментар

• 4ugun4о, обвиняваш ме в принадлежност към тази партия, въпреки че никога не съм членувал в нея и не съм агитирал в нейна полза (архивите са живи - от 2005-а пиша по формите, може да провериш).

Кажи сега, ти бил ли си член на БКП? Серопозитивен ли си?
            "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Ние сме техни наследници !!!
              http://youtu.be/xp3CpQyoPOI
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                Не може, защото има пълна политическа приемственост - тия дето бяха фаворити пти Царя останаха фаворити и при Другаря, а сега и при Пъдаря.

Какъв ти рестарт, като ни управляват същите политици в полза на същите олигарси, мутри и чуждестранни господари?!
                Няма значение кой ни управлява. Както казах - дори и балерини да са.

В почти всички договори за кредит има валутна клауза. При стагнираща глобална икономика и при дълговото бреме на бизнеса и консуматора - който и да дойде на власт - резултатът ще е същия, ако не и по-лош. Особено, ако са социалисти - раздавачи на пари от ден до пладне.

Признавам, че ГЕРБ, изненадващо за мен, управляват трета година без финансови и икономически сътресения. Моля, това да не се разбира, че казвам "нацията благоденства". Труден е животът, но не е катастрофален.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                  Меценат е колкото другаря от следния епизод:

"Спомням си колко изумен бях по онова време, когато се появиха първите атрибути на нахлуващия култ, путинистко производство. Най-напред бяха агитките, които скандираха до премаляване „Бойко-Цецо-Трайчо“. После Трайчо беше изваден от обращение. Свидетел съм бил на нескончаемо реване „Бойко-Бойко-Бойко!“. Това маршируване на човешките гласове винаги бе организирано, никога не бе спонтанно. Нормално сигналът се даваше от група партийни агитатори и агенти на Държавна сигурност. Впоследствие чувството за гавра изпреварваше сигнала. Един от моите колеги в Политехниката винаги, скачаше пръв и скандираше съответното име, като увличаше партийната маса да реве всеки две минути. Пред очите ми е едно представление при закриването на сезона на Народния театър. Играеше се пиесата „Подвигът“. Малко преди вдигането на завесата в царската ложа влезе Бойко Борисов, който по това време бе и Цар, и Бог. Цялата публика в театъра скочи на крака и започна неспирно скандиране „Бой-ко-, Бой-ко“… Огледах хората около мен. Те бяха с интелигентни лица, повечето редовни театрални зрители, малко или много далеч от сивата униформа на партийните лица. И тогава внезапно долових това чувство, че те триумфираха в усилието си да боготворят човека, когото всъщност дълбоко ненавиждаха, че в действителност гласовете им крещяха най-противни и презрени слова, че скандирането на името на диктатора имаше точно обратния смисъл. Те бяха принудени от живота да вземат участие в този цирк и участвуваха с прекалеността на клоуни. А онзи горе приемаше това с височайше снизхождение. След това приятел ми каза:
                  „Ама му ревнах едно «Бойкооо!», та му хвръкна шапката!“
                  1984
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Сега Станишев остави в наследство една нация и бизнес, които са потънали в кредити, но за разлика от 97-а, те не могат да бъдат изтрити, дори и с цената на падане на борда.
                    Аноне, ако тиквата имаше поне 3 капки мозък, като взе властта без парламентарно мнозинство и като видя наследството, което получава, трябваше да излезе и на всеослушание да каже - Мили хора, бостана е обран, аз съм тиква и не ме бива за рестарта!
                    Ама нали освен тиква е и нарцис - та ето го е сега - втори мандат иска, че иначе както сам си каза ще е пътник!

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнение
                      За пренатягането си в грешка. А що касае за резултатното в работата на Борисов ще ти кажа следното. След Виденов се наложи почти пълен рестарт на целия бизнес - дребен, среден, че дори и едър. Сега след Борисов положението е що годе същото - ще се наложи рестарт на целия бизнес.
                      Точно в условията на световна икономическа и финансова криза беше повече от необходимо начело на държавата да е икономически грамотен човек, да не казвам компетентен, че ще изляза прекалено претенциозен. Но пожарникарска тиква начело - единствено пожарникарска тиква може да роди подобна колосална глупост. Ама нали освен тиква е и нарцис - те го те резултата - Гласуваш за БОРИСОВ, получаваш ВИДЕНОВ!!!
                      А кажи сега на кой се натягам!!!
                      И на мен ми е любопитно на кой, за да си кривиш така душата.
                      А за икономически грамотните - не съм особено съгласен. Никой не е очаквал премиерът да е най-умния, академик и експерт по всички науки и да измисли всичко. Премиерът е мениджър, а мениджърът трябва да намери хората, които да му свършат работата, да ги подкрепя, контролира и изисква от тях, което прави и ББ. Да не би Станишко да беше много икономически грамотен без един ден трудов стаж, та отричаше кризата до последно и при бюджет на минус 550 милиона през юли 2009 вдигна пенсиите с 900 милиона годишно, а преди това изхарчи ударно 4 милиарда? Това или е неграмотност или е престъпление срещу икономиката.
                      Да не би от много грамотност му спряха еврофондовете?
                      ББ може да е всякакъв, но не се прави на умник и взема решения след като прецени доста мнения, и е доста по-решителен и прагматичен, а и безкомпромисен включително и към своите.

Коментар

Любимец, не сравнявай несравними неща.

След Виденов имаше рестарт на икономическата система и той се получи, защото комунистите заличиха задълженията и..... спестяванията на хората (като косвена жертва). Бизнесът тръгна на чисто и затова се радвахме близо 10 години на сравнително добър растеж.

Сега Станишев остави в наследство една нация и бизнес, които са потънали в кредити, но за разлика от 97-а, те не могат да бъдат изтрити, дори и с цената на падане на борда.
                        А Дянков ги фалира ..... вместо да ги подкрепи.
                        Що ли си затваряш очите.

Коментар

Не може, защото има пълна политическа приемственост - тия дето бяха фаворити пти Царя останаха фаворити и при Другаря, а сега и при Пъдаря.

Какъв ти рестарт, като ни управляват същите политици в полза на същите олигарси, мутри и чуждестранни господари?!
                          "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• http://youtu.be/Rk1E9l8opG0

Тук се гледа нашта воля. БЪЛГАРСКАТА !!!
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнение
                              За пренатягането си в грешка. А що касае за резултатното в работата на Борисов ще ти кажа следното. След Виденов се наложи почти пълен рестарт на целия бизнес - дребен, среден, че дори и едър. Сега след Борисов положението е що годе същото - ще се наложи рестарт на целия бизнес.
                              Точно в условията на световна икономическа и финансова криза беше повече от необходимо начело на държавата да е икономически грамотен човек, да не казвам компетентен, че ще изляза прекалено претенциозен. Но пожарникарска тиква начело - единствено пожарникарска тиква може да роди подобна колосална глупост. Ама нали освен тиква е и нарцис - те го те резултата - Гласуваш за БОРИСОВ, получаваш ВИДЕНОВ!!!
                              А кажи сега на кой се натягам!!!
                              Любимец, не сравнявай несравними неща.

След Виденов имаше рестарт на икономическата система и той се получи, защото комунистите заличиха задълженията и..... спестяванията на хората (като косвена жертва). Бизнесът тръгна на чисто и затова се радвахме близо 10 години на сравнително добър растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                А той бил ценител-меценат!!!
                                Меценат е колкото другаря от следния епизод:

"Спомням си колко изумен бях по онова време, когато се появиха първите атрибути на нахлуващия култ, путинистко производство. Най-напред бяха агитките, които скандираха до премаляване „Бойко-Цецо-Трайчо“. После Трайчо беше изваден от обращение. Свидетел съм бил на нескончаемо реване „Бойко-Бойко-Бойко!“. Това маршируване на човешките гласове винаги бе организирано, никога не бе спонтанно. Нормално сигналът се даваше от група партийни агитатори и агенти на Държавна сигурност. Впоследствие чувството за гавра изпреварваше сигнала. Един от моите колеги в Политехниката винаги, скачаше пръв и скандираше съответното име, като увличаше партийната маса да реве всеки две минути. Пред очите ми е едно представление при закриването на сезона на Народния театър. Играеше се пиесата „Подвигът“. Малко преди вдигането на завесата в царската ложа влезе Бойко Борисов, който по това време бе и Цар, и Бог. Цялата публика в театъра скочи на крака и започна неспирно скандиране „Бой-ко-, Бой-ко“… Огледах хората около мен. Те бяха с интелигентни лица, повечето редовни театрални зрители, малко или много далеч от сивата униформа на партийните лица. И тогава внезапно долових това чувство, че те триумфираха в усилието си да боготворят човека, когото всъщност дълбоко ненавиждаха, че в действителност гласовете им крещяха най-противни и презрени слова, че скандирането на името на диктатора имаше точно обратния смисъл. Те бяха принудени от живота да вземат участие в този цирк и участвуваха с прекалеността на клоуни. А онзи горе приемаше това с височайше снизхождение. След това приятел ми каза:
                                „Ама му ревнах едно «Бойкооо!», та му хвръкна шапката!“

Коментар

Working...
                                X