IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Асене, тук злите сили излизат със следния аргумент срещу пряката демокрация, че видите ли народа бил прост.

Ама те казват, че е прост, пък аз казвам, че не е. А в същност най важното е, че народа е суверен, и никой не е упълномощен от Дядо Господ да съди дали народа е прост или умен.

Ти как мислиш ???
    А бе ти не спиш ли?
    Лопатите на са лопати!
    На Самотраки не живеят само траки!
    Впрочем утре ще проверя.
    Айде, лека нощ, че наближава един. Асен не го мисли. При него е привечер.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Асене, тук злите сили излизат със следния аргумент срещу пряката демокрация, че видите ли народа бил прост.

Ама те казват, че е прост, пък аз казвам, че не е. А в същност най важното е, че народа е суверен, и никой не е упълномощен от Дядо Господ да съди дали народа е прост или умен.

Ти как мислиш ???
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
        И кой точно фалира? Или говориш на ангро разпространявайки градските легенди на Корнелия Нинова?
        При продънен бюджет и наследен дефицит от 550 милиона и растящ, откъде предлагаш да намери Дянков пари и да се разплати веднага.
        Затова им предложи да изчакат, а ако искат плащане веднага - да намалят по 7% от раздутите договори. Моите съболезнования колега, ако и ти си бил сред тях, на които им е бил прескрипан хобота.
        А че договорите са били доста раздути се видя от намалените суми по следващите търгове и договори и за спортната зала и за магистралите.....
        браточка,аз знам,че никви ви нема с икономическата терминология,за тва нека ти кажа че дянков е ЕДИНСТВЕНИЯ И ПЪРВИЯ В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ НА БГ,КОЙТО Е НАПРАВИЛ ВЪТРЕШЕН ФАЛИТ!
        та дай да ги наричаме случилите се вече случки с истинските им имана,а?
        забавяне на плащане или по ниско плащане от договора е НАРУШАВАНЕ НА ДОГОВОРА и в цивилизацията се нарича дифолт! в бг му викане НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ !
        аз лично не съм чувал за демократична държава,която е ипзднала
        във вътрешна несъстояттелност,защото ако го направи,първо правителството веднага ще падне,второ съдебната система ще осъди държавата и ощетените ще си вземат парите ПАК,дори и с лихви и наказателни такси за пропуснати ползи
        и за тва такъв абсурд като вътрешен фалит няма как да се получи в реална демокрация!
        ама както знаеме,в бг няма демокрация,нито има независима съдебна система,нали така вертере?
        каму ли па има икономисти,които да знаят терминологията в пазарна икономика и до ден днешен немъ дека да прочетеш,че герб са първите ,които са дифолтнали по вътрешен дълг!
        имаш двоен дифолт по външен дълг - хем при луканов,хем при виденов,ама по вътрешен дянков е първия!
        малко на социялизъм го давате,а? щото дифолт по договор между частно/корпоративно лице и държавата е нищо повече от частична национализация!
        та къв е тоя строй в момента вертере?социялистически капитализъм или капиталистически комунинизъм?
        50те години в бг,а? само че тогава са конфискували на 100% ,а дянков само по 7%
        а на колко не им е платено НИЩО знаеш ли?
        тия дето са се разминали само със 7% требе да черпат.

та... аре викам друг път кат говориш за действията на тва правителство,да ги наричаме с истинската им терминология,кво ша кажеш?
        на теб ти давам да си избереш един от двата термина:
        или вътрешна несъстоятелност,или частична национализация!

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=4_0P3...eature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Онзи л..нар дето ми открадна фамилията беше "Йосиф". И си го призна. Кво се правиш, че не знаеш. Аз си пиша с моя си ник и толкова.
            Намали алкохола!
            Ако е Йосиф Васарионович Сталин, мисля, че сам ще го извиниш!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Пожарникаря е страхотен да си прави реклама. Наблюдавам го още като главен секретар на МВР. Все търчеше по местопрестъпленията и със свитата си да утъпче уликите. Ама да го снимат репортерите и да имитира бурна дейност. И какво търси един пожарникар на местопрестъпление? Че той дори не е чувал за науката криминалистика. Ама е чувал за телевизия и репортери.
              И сега е същия. Търчи да открива всеки пет ремонтирани километра път. И всеки е сигурен че Бойко прави повече пътища от Станишев. Мнооого повече.
              Само дето при Станишев са направени ДВА ПЪТИ повече отколкото Бойко ще успее.
              Ето:

Кое е повече бе герберчета? 11,4 милиона тона или 5,45 милиона тона?

Само дето Станишев си вършеше работата, а откачения пожарникар по цял ден търчи да реже ленти.
              Хвалби и лъжи - това Бойко Борисов.
              Гигов, аз тая картинка я видях и онзи ден, но не ми се взимаше отношение.
              Дори километрите в нея да са верни, тя все така е много манипулативна.

Щото едно е да направиш 100 километра магистрала (стойността й идва не толкова от положения на платното асфалт, а от това под него), а съвсем друго е да ремонтираш 100 километра първокласен или второкласен път. Километрите са еднакви, но разликите в стойността и значението на двата вида пътно строителство са огромни.

Давайте го малко по-сериозно.

Заприличвате ми на Маи Маноловки и Корнелии Ниновки така.

Пък и леко ме обиждате по този начин. Да съм тъп - тъп съм, ама не чак толкова.

П.П. Същото важи и за "километрите" строителство на пътни възли - детелини, кръгови движения, кръстовища на две нива. Все са "километри път", но цената и значението им нямат нищо общо например с 20 километра второкласен път от точка А до точка Б.
              Last edited by anon6706; 06.09.2012, 00:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Ти още ли не си разбрал, че от другата есен няма да ни управлява ГЕРБ?!?!

ГЕРБ ще са първи на изборите, но няма да имат 50%+ места в Парламента и ще откажат коалиция с ДПС, БСП или Кунева. Последните трима ще направят нова Тройна ламя (разбира се в името на България и стабилността й) и "веселбата" на българския народ ще премине в същинската си част.
                затова ли искат промени в избирателния закон, първата политическа сила в изборите да получава допълващ % към резултата до мнозинство )

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Абе Гигов , ти под колко ника ще си пръкнеш фамилията? То бива нарцисизъм.........
                  Онзи л..нар дето ми открадна фамилията беше "Йосиф". И си го призна. Кво се правиш, че не знаеш. Аз си пиша с моя си ник и толкова.
                  Намали алкохола!

Коментар

...
                    При продънен бюджет и наследен дефицит от 550 милиона и растящ, откъде предлагаш да намери Дянков пари и да се разплати веднага.
                    Затова им предложи да изчакат, а ако искат плащане веднага - да намалят по 7% от раздутите договори. Моите съболезнования колега, ако и ти си бил сред тях, на които им е бил прескрипан хобота.
                    А че договорите са били доста раздути се видя от намалените суми по следващите търгове и договори и за спортната зала и за магистралите.....
                    Икономическата среда, в която прие управлението Борисов беше от най-благоприятните в Европа.
                    Нисък държавен дълг, висок фискален резерв, стабилна банкова система и най-вече пълна подкрепа на европейските институции, които след спирането на европейски фондове бяха заявили, че ще работят с Борисов.
                    Подкрепа отвсякъде.

Но, останаха условията реформиране на съдебната система и борбата с организираната престъпност. 3 години по-късно, резултат няма.

...същото и с твърденията ти за предоговорени с добри условия договори - може и да са добри, но не за бюджета - и със залата, и с анексите за магистралата

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                      Абе, gigow, статистиката за 2013 отде я взе - от кристалното кълбо ли?!
                      "
                      Чукча може ли да чете или чукча само пише? Прочети в статията за 2013.
                      заедно с планираните дейности до лятото догодина.

Коментар

Гигов, решението се взе през март и всички го подкрепиха освен БСП. Ти подкрепяш ли го или си от БСП?
                        Че аз какво казах. Февруари Клинтън наби канчето на Бойко, а Бойко ЕДНОЛИЧНО реши за Белена. Каква подкрепа? На сините? Ами че на тях им плащат американците. На лайняра ЯНЕ? Ами той нали викаше като откачен, че Бойко е престъпник, пък после му целува краката.
                        Не съм от БСП.
                        И съм твърдо ЗА строежа на АЕЦ Белене.

Коментар

• Ха Ха изчисления на 24 часа! Звучи като виц, но какво ли не правят "онеправданите" престъпници "синята пъпка" и "очилатия перач"
                          А гГгГигов - последовател. Абе Гигов , ти под колко ника ще си пръкнеш фамилията? То бива нарцисизъм.........

Коментар

• Доста заразени има тука, незнам по полов път или по наследство

Коментар

• Абе, gigow, статистиката за 2013 отде я взе - от кристалното кълбо ли?!

Иначе и Дянков нарече мащабното инфраструктурно строителство "плана Станишев" и (с основание) го отрече като анти-кризисна мярка:

"Освен това не бива да се правят големи инфраструктурни проекти, какъвто е най-общо казано плана „Станишев”. Той казва, че ще се влеят 6 милиарда евро в магистрали. Това и в България и по света не е добра мярка. Защо? Защото това отнема време – година, две три докато се напишат проектите, докато се приемат, докато се организират. До тогава ние или ще сме в дълбока криза или кризата ще е минала. Вместо това трябва да се правят по-краткосрочни проекти, които за три-четири месеца могат да влязат хора, особено от строителството. Това означава примерно подобряване, построяване на детски площадки, здравни заведения. Това помага особено на строителния сектор. Друго важно нещо е запазването на рейтинга на България. Ако той падне дори с една част, то това ще увеличи цената на заемите на чуждестранни банки към български банки с около 2%-3% пункта. Те като го минават тук върху кредитите, не го увеличават само с толкова, а поне с пет процентни пункта. И така внезапно кредитите, които вече съществуват ще се увеличат с 5%. Това е огромно увеличение, ако трябва да се плаща.
                              Според мен трябва да влязат повече инвестиции – особено в образователната система. Вместо те да стоят безработни, те могат да се преквалифицират. Около 12 000 души в България получават степен бакалавър, но не магистър. Ако тези хора излязат в момента на трудовия пазар, няма да си намерят работа. Ако останат за още една година в университета, ситуацията може да е много по-добра. За съжаление тези инфраструктурни мерки не са антикризисни. "
                              Last edited by Pavlik Morozov; 06.09.2012, 00:01.
                              "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Пожарникаря е страхотен да си прави реклама. Наблюдавам го още като главен секретар на МВР. Все търчеше по местопрестъпленията и със свитата си да утъпче уликите. Ама да го снимат репортерите и да имитира бурна дейност. И какво търси един пожарникар на местопрестъпление? Че той дори не е чувал за науката криминалистика. Ама е чувал за телевизия и репортери.
                                И сега е същия. Търчи да открива всеки пет ремонтирани километра път. И всеки е сигурен че Бойко прави повече пътища от Станишев. Мнооого повече.
                                Само дето при Станишев са направени ДВА ПЪТИ повече отколкото Бойко ще успее.
                                Ето:
                                Станишев положил два пъти повече асфалт от Борисов
                                ва пъти повече асфалт е бил поставен по времето на Сергей Станишев в сравнение с управлението на Бойко Борисов. Това показват изчисления на в. "24 часа" на базата на новопостроени и ремонтирани километри шосета от 2005 г. досега заедно с планираните дейности до лятото догодина.

Според сметките за строителството на магистралите и ремонта на пътищата в предишния мандат са отишли над 11,4 млн. тона асфалт общо, а до края на сегашното управление ще са около 5,45 млн. тона

Кое е повече бе герберчета? 11,4 милиона тона или 5,45 милиона тона?

Само дето Станишев си вършеше работата, а откачения пожарникар по цял ден търчи да реже ленти.
                                Хвалби и лъжи - това Бойко Борисов.

Коментар

Working...
                                X