Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениемечо,задаваш обективен въпрос на релативист.
нали знаеш,че при мен правилния отговор не е толкова важен,колкото правилния въпрос.
та за да определиш дали един народ е прост или не,трябва да имаш няква база за сравнение.
например за мен маймуната е по интелигентна от кокошката,а човекът е по интелигентен от маймуната!
или ако искаш да чуеш отговора,който на теб ти се иска да чуеш от мен,трябва да зададеш ПРАВИЛНИЯ ВЪПРОС!
например:
-асене,според теб бг народа по ли е прост от общество на кокошки носачки в курник от пиринския край,или не?
и тогава веднага ще ти отговоря с отговора,който ти от мен искаш да ти отговоря:
- НЕ мечо,бг народа не е по прост от благоевградска кокошка носачка ,от където следва,че българина е по интелигентен по горната!
и така и двамата ще сме доволни!хем ти ще си хепи,че си получил очаквания отговор,хем аз няма да има нужда да спестявам истината, че да не се получи поредното оплюване!
та мечо,бг народа е интелигентен. дори изключително много!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеИкономическата среда, в която прие управлението Борисов беше от най-благоприятните в Европа.
Нисък държавен дълг, висок фискален резерв, стабилна банкова система и най-вече пълна подкрепа на европейските институции, които след спирането на европейски фондове бяха заявили, че ще работят с Борисов.
Подкрепа отвсякъде.
Но, останаха условията реформиране на съдебната система и борбата с организираната престъпност. 3 години по-късно, резултат няма.
...същото и с твърденията ти за предоговорени с добри условия договори - може и да са добри, но не за бюджета - и със залата, и с анексите за магистралата
Вземи последният бюджет на Тройната Коалиция и първият на Герб и ще видиш ,че това което говориш са лаладжийски истории. Сега можеш да допълниш и че в България няма и криза както нееднократно лъжеха комунягите и вонята става отвратителна. Хайде аз тръгвам за разлог Ибаните а ти си гледай домашното и в понеделник да не говориш пак глупости, че имаш лош дъх.
Лека подсказка. Сергейко обра овациите с 20% увеличение на пенсиите за да компенсира част от 33.3% инфлация от уравлението им,но това тяхно решение струваше на ГЕРБ разход в размер на 1.3 милиарда годишно. или за четири години БСП им завещаха 5,2 милиарда разходи без да са направили нищо за увеличение със същата сума и на приходите. Останалите разходни пера ти давам за домашно, бедни ми рибарю, да не скучаеш през почивните дни.
Обърни внимание и на парите за Здраве! 200 милиона на година повече или пак 1 милиард завещани разходи. Герб им сърба попарата от галопиращата инфлация и кражбите им на пари от бюджета защото тази инфлация води след себе си и недоволство и искания за компенсации а това са завещани разходи.Last edited by 4un4o; 06.09.2012, 09:15.
Коментар
-
Пък според мен обективно българите сме най умни от всички, щото сме българи. И господ е българин, щото сме го създали по свой образ и подобие. Или той нас е създал по свой образ и подобие. Все едно. Така или иначе сме сънародници.
http://www.vbox7.com/play:6941f8ff&start=1
България над всичко !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениемечо,задаваш обективен въпрос на релативист.
нали знаеш,че при мен правилния отговор не е толкова важен,колкото правилния въпрос.
та за да определиш дали един народ е прост или не,трябва да имаш няква база за сравнение.
например за мен маймуната е по интелигентна от кокошката,а човекът е по интелигентен от маймуната!
или ако искаш да чуеш отговора,който на теб ти се иска да чуеш от мен,трябва да зададеш ПРАВИЛНИЯ ВЪПРОС!
например:
-асене,според теб бг народа по ли е прост от общество на кокошки носачки в курник от пиринския край,или не?
и тогава веднага ще ти отговоря с отговора,който ти от мен искаш да ти отговоря:
- НЕ мечо,бг народа не е по прост от благоевградска кокошка носачка ,от където следва,че българина е по интелигентен по горната!
и така и двамата ще сме доволни!хем ти ще си хепи,че си получил очаквания отговор,хем аз няма да има нужда да спестявам истината, че да не се получи поредното оплюване!
Дали кокошките носачки от курник в пиринския край си мислят, че са по умни от българския народ ???Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
По повод празника днес си рекох, абе я да им дръпна тук една вдъхновена реч, та да видят те кой сме ние, кои са те:
Та, ето я:
"Филолозите различно тълкуват произведението на името "българин"! Едни го произвеждат от думата "бъргър", която уж означавала бъзиргенин - търговец.
Други го произвеждат от думата "благ" - благарин - богат! Други от "плъг" - плъгарин, орач! И други от друго.
Ако да беше "Гайдата" филолог /"Гайдата" е хумористично-сатиричен вестник, издаван от Петко Рачов Славейков в края на вече по-миналия век/.
Та ако да беше "Гайдата" филолог, тя би търсила произведението на това име в корен от съвсем друго значение. Но като не е филолог, ами е "Гайда", принудена е да нарича българите с таквоз име, което е най-сходно с характера им. И него име, за да го намери, на "Гайдата" не и трябва да ходи далеч да го търси.
Защото! ... го има готово, изляно и изковано в названието, с което ние българите тъй често обичаме да се титулируваме един друг! И то е ............ ПЪПЛАТОЮВЕЦ!!!
...... и наистина, ние сме пъплатоювци, защото към всяка работа не вървим, ами пъплим! Че и като пъплим, барим барим да пъпляхме и да пълзяхме на връз една страна, и то би било нещо! Ами щъкаме като раци - един напред, друг назад. И тъй - всичката ни работа неразбрано отива и нищо не ни поспорява. Ако все тъй продължаваме да пъплим и да пълзим ний и все тъй разчепкано да вървим, много йоще има да на яздят!".
Това са думите на един достолепен, умен и почтен българин - Петко Рачов Славейков - казани преди около 130 години в качеството му на Председател на Народното събрание при политическите борби в Парламента на новата ни българска държава.
Колко жалко е, че тези думи са валидни и днес! В много области ние сме пъплатоювци - разчепкани и разпълзяни на вси страни.
Днес повече от всякога ние българите се нуждаем от Съединение, което да ни направи силни като народ! Нуждаем се от това да преодолеем личните си недостатъци и дребнави пристрастия, нуждаем се от воля и разум да преодолеем разделящите ни различия и да намерим онзи обединителен елемент, около който да съсредоточим личната си и обществена енергия. Нуждаем се от компетентни и качествени водачи, които безкористно да отдадат силите и енергията си за общото благо.
Много неща могат да се кажат и изтъкнат в защита на тезата за Съединението ни като единен и силен народ, и може би всеки един от нас - дори и само пред себе си - желае това да се случи. Но как все така се получава, че уж качествени, образовани, компетентни, възпитани и т.н. индивиди не успяват да играят в един отбор? Защо винаги измежду нас се намират предатели, изменници, непукисти, отявлени провокатори, чуждопоклонници и непримирими антибългаристи? Нима толкова нямаме воля, разум и сили, та да преодолеем недостатъците си? Ще ни бъде ли и ще ни има ли след още поне 127 години от Съединението ни?
Въпроси, въпроси - всеки един от нас има своите отговори. Но как, къде и дали ще намерим допирните точки във възгледите, мечтите и действията си.
Имаме това право - правото на личен избор. Всеки сам да реши дали ще бъде пъплатоювец. Или ще се обединим и ще бъдем силни и горди! Пъплатоювец или БЪЛГАРИН!? Рак или ЛЪВ!? .... това е въпросът! Избираш ти!Last edited by LUBIMEC 13; 06.09.2012, 03:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
НЕ можахме да обсъдим политическите ти разбирания в разговора ни, сподели ги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАсене, тук злите сили излизат със следния аргумент срещу пряката демокрация, че видите ли народа бил прост.
Ама те казват, че е прост, пък аз казвам, че не е. А в същност най важното е, че народа е суверен, и никой не е упълномощен от Дядо Господ да съди дали народа е прост или умен.
Ти как мислиш ???
мечо,задаваш обективен въпрос на релативист.
например:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеБе все ше намериш начин да развалиш убавата лакърдия.
НЕ можахме да обсъдим политическите ти разбирания в разговора ни, сподели ги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНа Самотраки има хубава минерална вода.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеА бе ти не спиш ли?
Лопатите на са лопати!
На Самотраки не живеят само траки!
Впрочем утре ще проверя.
Айде, лека нощ, че наближава един. Асен не го мисли. При него е привечер.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар