IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стамболов,

Няма ли най-сетне да коментираш нещо по случая?

Вратарят на националния отбор Николай Михайлов е участвал в катастрофата в района на "Църна маца" край София в петък, при която един човек загина, а други пет пътника бяха тежко ранени. Това съобщиха днес от Българския футболен съюз.
    От футболната централа посочиха още, че Михайлов няма да играе в приятелските мачове с Холандия и Турция, тъй като е контузен.
    Информацията, че Михайлов е бил в една от колите, които катастрофираха на автомагистрала "Тракия" в района на "Църна маца”, бе разпространена първо от БНТ. По-късно обаче от БФС, чийто президент е Борислав Михайлов, казаха, че автомобилът може да е на Николай или Борислав Михайлов, но нито един от двамата не е бил в него.
    Малко по-късно в петък капитан Иван Златанов, началник-група "Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ - София, също отрече участието на Николай Михайлов. Полицаят обясни, че ставало въпрос за човек, който 80% приличал на вратаря на националния отбор, но "значително по-здрав и е приличал по-скоро на тежкоатлет".
    По неофициална информация високопоставен началник в МВР е наредил катастрофата да бъде покрита. По негово разпореждане номерата на автомобила на Николай Михайлов бързо били свалени, а самият той бил откаран с патрулка на преглед в частна болница, докато други по-тежко пострадали трябвало да чакат линейките.
    По-късно обаче пиарът на футболиста Калин Георгиев също потвърди, че Михайлов е участвал в катастрофата.
    Стана ясно още, че 23-годишният вратар на “Твенте” е наранил и едната си ръка при инцидента.
    От БФС съобщиха, че освен наранената ръка, футболистът не може да пази, тъй като продължава да страда и от "специфично нетравматично заболяване".
    Приятелската среща с Холандия е в събота, а с Турция във вторник.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Но да се върнем на случая. Евала на Кунева, демонстрира достойнство и твърдост. Аз към нея имам некои съмнения, но ще видим до изборите ..... Съмненията са ми свързани с АЕЦ и най-вече с безумното начало на нейната президентска кампания. Да се яви в бардака на гологлавия учиндолски педал - ей това много трудно ще и го простя.
      Не разбрах какви са ти съмненията относно АЕЦ? И то във връзка с Кунева?
      А относно Слави Трифонов- и аз не го гледам. Но при тоталния контрол от страна на ГЕРБ над телевизии и вестници е естествено Кунева да иска да я видят, да се покаже по национална ефирна телевизия. И не мисля че е имала много предложения, та да има избор в чие предаване да се появи. Напълно разбираемо.
      Ами ако Бойко не висеше по цял ден пред камерите, кой щеше да гласува за него. Него го издигна най-вече телевизията!
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
        Че учиндолеца е най-яростния привърженик на Кунева. И това май се знае от всички...

А ти също ли имаш роднини в Политбюро по съребрена линия? Защото е известно че дамата е работила в номенклатурния Комитет за правата на човека начело с Велко Вълканов преди 10 ноември. Май че има връзка

И как се връзва сътрудничеството ти със СДС с битието ти на привърженик на Тройната Коалиция и НДСВ? За АЕЦ Белене да не говорим - дясното мислене и този крадлив социалистически проект се изключват взаимно
        За твое съжаление нямам роднини в политбюро по каквато и да е линия. И съм проверен за принадлежност към ДС. А ти проверен ли си?

За твое сведение не съм сътрудничил на СДС, а съм създавал СДС. Махнах се от СДС, защото видях, че се напълни с недостойни и нечистоплътни кариеристи. В днешно време се видя, че голяма част от най-кресливите седесари се оказаха агенти на ДС. За съжаление достойните хора, лежали по лагери и арести, си отидоха и остана мръсната пяна. И избирателят им показа вратата недвусмислено.

И съм привърженик на НДСВ, а не на тройната коалиция. Защото НДСВ най-сетне успя да вкара някакъв човешки и европейски облик в българската политика. За съжаление беше за кратко. И сега идва вече милиционерщината.

А да свързваш проекта Белене с понятията дясно или ляво, показва само че си прост милиционер. Такъв един проект не може да е ляв или десен, той може да е само изгоден или неизгоден и също така безопасен или не. По отношение на безопасността няма да коментирам - там фактите са безспорни, а и няма никаква политика. По отношение на икономическата изгода - многократно съм заявявал, че няма точна информация и че проектът е лошо структуриран. Но ако е бил толкова неизгоден защо Той не го прекрати още преди 3 години, като дойде на власт? Само не ми излизай с номера, че са Му били нужни 3 години за да навлезе в подробностите и да разбере колко разбойнически проект е. По-скоро бих казал, че Той се мъчи 3 години да види как може да гушне пари от тоя проект и накрая като видя, че няма да Го огрее, взе че го спря. Сетих се да попитам къде е докладът на банката, защо го криете? Само не ми казвай, че оная пауърпойнт презентация е докладът. Истинския доклад (за 2 милиона евро) го криете.
        Last edited by netware5; 21.05.2012, 19:33.

Коментар

Но да се върнем на случая. Евала на Кунева, демонстрира достойнство и твърдост. Аз към нея имам некои съмнения, но ще видим до изборите ..... Съмненията са ми свързани с АЕЦ и най-вече с безумното начало на нейната президентска кампания. Да се яви в бардака на гологлавия учиндолски педал - ей това много трудно ще и го простя.
          Че учиндолеца е най-яростния привърженик на Кунева. И това май се знае от всички...

А ти също ли имаш роднини в Политбюро по съребрена линия? Защото е известно че дамата е работила в номенклатурния Комитет за правата на човека начело с Велко Вълканов преди 10 ноември. Май че има връзка

И как се връзва сътрудничеството ти със СДС с битието ти на привърженик на Тройната Коалиция и НДСВ? За АЕЦ Белене да не говорим - дясното мислене и този крадлив социалистически проект се изключват взаимно

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Пак ли лайнарщините на продажния вестник? Ти Стамболийски нещо друго освен "Всеки ден" и "Фрогнюз" поглеждаш ли? Да не мислиш, че като ни заливаш с помиите им, някой ще ти повярва?

Ето ти отговора на Меглена Кунева на въпроса не един платен герберастки провокатор.

Кунева отговаря на твърденията, че е "червена снаха"

Изключително достоен отговор на достоен човек.
            Каза че никога не е приемала фамилията на съпруга си, защото изключително много уважавала името на дядо си.
            И завърши изключително достойно:
            Имам право да обичам когото си искам и да се омъжа за когото си искам.

Направо навря провокатора в кучи г... Никакво "отричане" от мъжа си. Лъжеш платен герберастки писач!
            .................
            Леле Гигов, тая верно го навря в кучи г.з..... Госпожата ми се издигна в очите, още повече, че има сходна биография с моята (дядо ми е бил осъден от т.нар. Народен съд, а на баща ми не са му давали да следва). И отговорът и беше наистина много достоен. Личи си, че е дъщеря и внучка на царски офицери. Подобен отговор дадох на един разплут самодоволен дебелак по време на заседание на НКС на СДС някъде в периода 1990-1991 г. Ще му спестя името, щото ме е гнус от него, но стана доста известен и високопоставен в следващите години. Та този идиот искаше СДС да прокара закон, с който да подложи на гонения не само членовете на ЦК на БКП, но и техните деца! Представяш ли си? Децата на комунистите да не могат да заемат длъжности и т.н..... Когато му заявих, че ние не сме викали по площадите за да станем като комунистите, тоя идиот почна да ме обвинява че съм от комунистическо семейство и комунистически агент. Тогава ми писна и дръпнах една реч като тази на Кунева. С подробности за това как са пребивали дядо ми в мазетата на ДС, как не са давали на баща ми да следва, как след това го тъпкаха до пенсия и т.н. И му заявих, че аз съм го изпитал в моето семейство и не искам сега децата в други семейства да изпитват същото. Тогава бях млад и луд (на 29 години) и като нищо щях да му фрасна един в дебелата мазна мутра (между другото имало е такива случаи на заседанията на НКС на СДС в ония години ). Едвам ме успокоиха.

Last edited by netware5; 21.05.2012, 19:06.

Коментар

Пак ли лайнарщините на продажния вестник? Ти Стамболийски нещо друго освен "Всеки ден" и "Фрогнюз" поглеждаш ли? Да не мислиш, че като ни заливаш с помиите им, някой ще ти повярва?

!
              Още в Русе, където лидерката Кунева избяга, за да обяви партизацията, й се наложи да се обяснява какво общо има с Пръмови – фамилията на нейния мъж Андрей Пръмов и на свекър й – Иван Пръмов, член на Политбюро на БКП. Много ядосана, изненадващо бившата еврокомисарка брутално се отрече от законния си съпруг.

Ядът дойде заради мъж от публиката – по време на среща със „симпатизанти”, който се обръща към Меглена с „Пръмова” и я атакува, че е червена снаха.

Кунева-Пръмова грабва мигом микрофона. „Това е фамилията на съпруга ми, която аз не съм приела никога просто защото така съм решила и защото в нашето семейство тоталитарни привички не съществуват”, изстрелва шамара към Пръмови днешната партийна водачка. Кунева допълва: „Не ме е женил социализмът и не ме развежда демокрацията. Не съм членувала в БСП”.
              Засегнатата партийна водачка надълго и нашироко се обяснява как дядо й, баща й, майка й са били жертви на комунизма, а тя е дете на „народни врагове”. След което тяхната потомка заявява, че на първо място е любовта й към това нейно семейство, защото е тяхна внучка и дъщеря.

„Но мога да се оженя за когото си поискам”, съвсем изнервена и за капак приключва Меглена Кунева-Пръмова отговора си на неудобния въпрос. Като в суматохата все пак отбелязва, че се била омъжила по любов.

Хем Политбюро, хем семейството й жертви на комунизма....Някои от нас имат право да считат, че благодарение на Политбюро тя стана министър и бе предложена за евро комисар. Старшинка, трудна работа ще бъде....

Коментар

Ша ма скъсаш от смях .... Я пусни в Гугъл съответното търсене и ще видиш, че години наред българският термин е "съвет на управителите", включително и в офоциални документи на ЕС. и сега изведнъж стана "надзорен съвет", демек простият българин да си помисли, че Дянков е хванал Господ за шлифера. Истината е, че Дянков е възприел вече лошите Му навици (самохвалството) и се опитва да се фука по същият евтин начин като Него. Всъщност Дянков като бивш висш служител на СБ и министър на финансите на страна член на ЕС също има всички предпоставки за добра кариера в бъдеще. И не разбиряй коментарите ми по случая като омаловажаване или пренебрежение към Дянков. Човекът, за разлика от милиционерската паплач, си има и образование, и кариера, и бъдеще. Но за съжаление почна да прихваща самохвалството и простотията на гербаджиите.
                Първо започни да пишеш на литературен български и после давай квалификации...

Аз видях официалните документи на ЕБВР и там функциите на Board of Governors са точно като на Надзорен Съвет - представители на акционерите, които избират и контролират Висшия Мениджмънт. http://www.ebrd.com/pages/about/who.shtml

Аз считам споровете за превода за педантизъм и буквализъм. И не ми е ясно защо според теб Съвет на Управителите звучи по-малко престижно от Надзорен Съвет. Това е просто глупаво...Но никой не може да ти забрани да бъдеш тъп но упорит.

Очевидно в твоите коментари има пренебрежение към Дянков - ако приемем твоите обвинения, той или не знае къде работи, или лъже. Е, аз не мога да приема нито едното, нито другото, тъй като го считам за добър професионалист. И той го доказва с работата си - успехите му в балансиране на бюджена са несъмнени:
                http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...2009-g,134623/

Коментар

Кунева се отрече от мъжа си
                  Меглена не била приела да е Пръмова

http://www.vsekiden.com/117010/kunev...e-ot-mazha-si/

Кунева бяга от „Хохегер”
                  Пръмова размотава спецкомисия в парламента, депутатите чакат и Първанов

http://www.vsekiden.com/117211/kuneva-byaga-ot-hoheger/

Ето ти отговора на Меглена Кунева на въпроса не един платен герберастки провокатор.

Кунева отговаря на твърденията, че е "червена снаха"

Изключително достоен отговор на достоен човек.
                  Каза че никога не е приемала фамилията на съпруга си, защото изключително много уважавала името на дядо си.
                  И завърши изключително достойно:
                  Имам право да обичам когото си искам и да се омъжа за когото си искам.

Направо навря провокатора в кучи г... Никакво "отричане" от мъжа си. Лъжеш платен герберастки писач!

И изобщо не е ИЗБЯГАЛА от тъпата герберска комисия. Имаше среща с граждани в Благоевград.

Ето ти писмото и

До

ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЪРВО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

г-н Димитър Главчев

Председател на Временната комисия за изясняване

на изнесените в медийното пространство факти и

обстоятелства относно лобисткия скандал, свързан с

управлението на тройната коалиция и предоставените

1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Получих Вашата покана (с изх. № ВХ-253-44-36) като председател на Временната анкетна комисия на 11 май 2012 г. (петък). Радвам се, че веднага успях да Ви намеря по телефона и Вие се отзовахте за разговор. Както споменах, в сряда ще бъда в Благоевград. В програмата ми са включени лекции пред студенти и десетки срещи. Информацията за тях беше изпратена миналата седмица и беше оповестена в медиите преди да получа Вашето писмо. Готова съм да се отзова на среща с Вас и с членовете на комисията в друг ден и час, в удобно и за двете страни време.
                  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1378643

Ето ти достойния отговор платен лъжец!

Коментар

Не съм сигурен дали е така. Дянков говори добре английски и според мен превежда точно Board of Governors като Надзорен Съвет, следвайки смисъла, а не като теб буквално. Между впрочем буквализма е изключително вреден, от мен да го знаеш. И като бивш служител на СБ Дянков знае какво говори:

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/6126
                    Ша ма скъсаш от смях .... Я пусни в Гугъл съответното търсене и ще видиш, че години наред българският термин е "съвет на управителите", включително и в официални документи на ЕС. и сега изведнъж стана "надзорен съвет", демек простият българин да си помисли, че Дянков е хванал Господ за шлифера. Истината е, че Дянков е възприел вече лошите Му навици (самохвалството) и се опитва да се фука по същият евтин начин като Него. Виж и сайта на ЕБВР. Има го на 4-5 езика, включително руски (щото от опит с милиционерите знам, че друг чужд език не знаят), там ще разбереш какви са функциите на въпросния съвет.

А що се отнася до цитата как предишни председатели на Съвета са станали "велики хора" - това също е смешно. Станали са "велики хора", щото всичките те са били финансови министри на не кои да е държави, което само по себе си е добър трамплин в кариерата. Всъщност Дянков като бивш висш служител на СБ и министър на финансите на страна член на ЕС също има всички предпоставки за добра кариера в бъдеще. И не разбиряй коментарите ми по случая като омаловажаване или пренебрежение към Дянков. Човекът, за разлика от милиционерската паплач, си има и образование, и кариера, и бъдеще. Но за съжаление почна да прихваща самохвалството и простотията на гербаджиите.
                    Last edited by netware5; 21.05.2012, 18:35.

Коментар

• НЯКОЙ ОТ ГЕРБ ДА КОМЕНТИРА БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА В ТОЗИ http://vbox7.com/play:b0d793660a СЛУЧАЙ????????????????????????????

Коментар

Едно време имаше такъв виц.

"Вярно ли е че България е изнесла 200 хиляди компютри за Япония?
                        ———- А бе вярно е, но не съвсем. Не са компютри, ами компоти. И не сме ги изнесли, ами японците са ни ги върнали, щото били развалени."

Кунева се отрече от мъжа си
                        Меглена не била приела да е Пръмова

http://www.vsekiden.com/117010/kunev...e-ot-mazha-si/

Кунева бяга от „Хохегер”
                        Пръмова размотава спецкомисия в парламента, депутатите чакат и Първанов

http://www.vsekiden.com/117211/kuneva-byaga-ot-hoheger/

Коментар

• УПРАВЛЯВАЩИ, ВИЖТЕ СЕ!
                          http://vbox7.com/play:b0d793660a

Коментар

• Едно време имаше такъв виц.

"Вярно ли е че България е изнесла 200 хиляди компютри за Япония?
                            ———- А бе вярно е, но не съвсем. Не са компютри, ами компоти. И не сме ги изнесли, ами японците са ни ги върнали, щото били развалени."

Та и същото е с герберските хвалби за "намаляване" цената на газа:
                            Ако забавим "Южен поток", може да се разминем с газовата отстъпка

Ако България закъснее със сроковете по реализацията на строежа на газопровода "Южен поток", може и да не получи обещаната от "Газпром" отстъпка в цената на природния газ за периода от 1 април до 31 декември 2012 г., стана ясно от думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Още при договарянето на намалението на цената на руския газ за България в края на март по време на визита на Добре в Москва, заради спрения проект за строеж на АЕЦ "Белене", стана ясно, че отстъпката се дава срещу ангажимент за ускорено изграждане на "Южен поток", който трябва да доставя руски газ до Европа по дъното на Черно море през България до Австрия.

Месец по-късно се разбра, че поевтиняването на синьото гориво за България още не е задействано, като забавянето бе оправдано от Добрев с отпуската на шефа на "Газпром" Алексей Милер до 14 май, заради което не можело да се подпишат допълнителните споразумения по договорите на "Булгаргаз" с тримата доставчика, контролирани от "Газпром" – "Овергаз", "Винтерсхал" и "Газпром експорт".

Миналата седмица пък, след необявена визита на Добрев в Москва, за която стана ясно след прессъобщение на руската компания, от българското икономическо ведомство информираха, че договорите за газовата отстъпката ще се подпишат до края на седмицата и тя ще се калкулира със задна дата. Все още обаче не е съобщено да са парафирани съответните анекси и какво предвиждат те.
                            Същата простотия разправяха тъпоумниците герберски и преди две години.
                            Даже лакейският "Стандарт" излезе с огромно заглавие "Бойко сваля 200$ от цената на газа"
                            Ееее? Свали ли го?

Коментар

Стамболов, вместо да цитираш като папагал българските "медии", по-добре иди на сайта на ЕБВР за да видиш "надзорен съвет" ли е или нещо друго. Там ще видиш и ролята на "председателя" или по-точно липсата на такава. Даже няма да намериш никъде списък на председателите от създаването на банката досега. Просто защото това е една протоколна длъжност. Ще открива и закрива заседанията, ще дава думата, ще му пишат едни хубави речи, които ще прознася на разни "световни форуми" това е .... Няма право даже да пръдне без чиновниците от банката да му поднесат пръднята в писмен вид. С една дума - Стоянчо Ганев втори номер. Не че това не е добро за България - напротив, добро е, престижно е, но Дянков и още повече ГЕРБ нямат никаква заслуга за това. И не се упражнява никаква власт или влияние. Просто протоколна длъжност.
                              Не съм сигурен дали е така. Дянков говори добре английски и според мен превежда точно Board of Governors като Надзорен Съвет, следвайки смисъла, а не като теб буквално. Между впрочем буквализма е изключително вреден, от мен да го знаеш. И като бивш служител на СБ Дянков знае какво говори:
                              СИМЕОН ДЯНКОВ Е ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ (ЕБВР)

Голяма част от финансовите министри, заемали този пост, са продължили своето политическо и кариерно развитие, отбелязват от МФ. Сред тях са управляващият директор на МВФ - Кристин Лагард, президентът на Европейската инвестиционна банка - Филип Мейстад, настоящият президент на Финландия Саули Ниинисте, както и бившите министър-председатели на Италия - Ламберто Дини и на Великобритания - Гордън Браун.
                              http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/6126

Коментар

................
                                Стамболов, вместо да цитираш като папагал българските "медии", по-добре иди на сайта на ЕБВР за да видиш "надзорен съвет" ли е или нещо друго. Там ще видиш и ролята на "председателя" или по-точно липсата на такава. Даже няма да намериш никъде списък на председателите от създаването на банката досега. Просто защото това е една протоколна длъжност. Ще открива и закрива заседанията, ще дава думата, ще му пишат едни хубави речи, които ще прознася на разни "световни форуми" това е .... Няма право даже да пръдне без чиновниците от банката да му поднесат пръднята в писмен вид. С една дума - Стоянчо Ганев втори номер. Не че това не е добро за България - напротив, добро е, престижно е, но Дянков и още повече ГЕРБ нямат никаква заслуга за това. И не се упражнява никаква власт или влияние. Просто протоколна длъжност.
                                Last edited by netware5; 21.05.2012, 16:57.

Коментар

Working...
                                X