If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
Няма пари без зад тях да стои със силата си държава.
Нема ги на дядо ти цървулите... Вземи си прочети история на икономическите учения и ще видиш какво има и какво няма... Най-различни неща са се използвали за пари по време на човешката цивилизация - специални камъни, мидени черуки, земя, жито, злато, крави и т.н. Дори думата pecuniary /свързан с пари/ в англ. език произлиза от латинската дума pecunia /крава/... Та, държавите идват и си отиват, истинските пари остават и след тях!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Странно е как хора с напълно объркани икономически представи говорят за здрав разум?! Според тях когато един длъжник изпадне в неплатежоспособност трябва да напечаташ пари и да му ги дадеш... Това е все едно на един пиян човек да му даваш да се налива още за да изтрезнее.. Що за идиотизъм?!
Единственото спасение за човечеството ще колкото се може по-бързо да се мине на златен стандарт /златен борд/, защото това е единствения начин да спрат да се печатат произволно пари!
Какъв златен стандарт,какви 5 лева бе професоре!!!Ти да си видял живота да се е върнал някога назад!!!Стандарта е изпята песен!!!Други явно ще са решенията!!!
А има, има математиков... Просто ще лъсне истината колко е истинската цена на златото измерена в долари... И тя няма да има нищо общо с онази която е била през 1971 г.
Тази истина, ще накара Китайците да се чувстват много прецакани
Вече няма и как да въведат такова покритие, просто защото има толкова много напечатани долари и още повече виртуални, че златото на 3 планети като земята нема да стигне
А има, има математиков... Просто ще лъсне истината колко е истинската цена на златото измерена в долари... И тя няма да има нищо общо с онази която е била през 1971 г.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Поредната тъпотия... Няма нуждя никой да го въвежда, то става от само себе си... Това което наблюдаваме обаче е използавено от страна на репресивния апарат на не особено "демократични" средства да се спре този процес!
Хахаха, пари е това което една държава е казала че е пари. Няма пари без зад тях да стои със силата си държава. Ако някой си мисли че нещо друго е пари всичко е ок. Докато не реши да си плаща сметките с това друго нещо.
Странно е как хора с напълно объркани икономически представи говорят за здрав разум?! Според тях когато един длъжник изпадне в неплатежоспособност трябва да напечаташ пари и да му ги дадеш... Това е все едно на един пиян човек да му даваш да се налива още за да изтрезнее.. Що за идиотизъм?!
Единственото спасение за човечеството ще колкото се може по-бързо да се мине на златен стандарт /златен борд/, защото това е единствения начин да спрат да се печатат произволно пари!
Не е идиотизъм, всичко си е много добре преценено. Ако го нямаше това безумно печатане на пари, така наречените страни от FIRE зоната щеха да видят сегашния си стандарт и начин на живот през крив макарон ... Но скоро макаронът ще се изкриви и всички ще изтрезнеем
въвеждането на златен стандарт няма как да стане демократично.
Поредната тъпотия... Няма нуждя никой да го въвежда, то става от само себе си... Това което наблюдаваме обаче е използавено от страна на репресивния апарат на не особено "демократични" средства да се спре този процес!
Това експро... нещо значи да свият златцето на хората ли?
Ми хората няма да си го дадат.
Би имало логика, ако върнат златният стандарт като земат златцето на хората, да ги обещетят с новите златни кинти - директно или индиректно - тоест земат ти половин кило златце - после или ти връщат половин кило златце на законни монети в обръщение, или ти връщат хартиени пари, но обезпечени със злато на стойност - равна на цената на половин кило. Другото е грабеж и хората няма да се навият.
Ха тая схема вече е прилагана преди 100тина година в САЩ /не ми се търси сега точно коя година/ - взимат на хората златото и ги обезпечават с долари, със златно покритие ... което 70те години изчезва . Вече няма и как да въведат такова покритие, просто защото има толкова много напечатани долари и още повече виртуални, че златото на 3 планети като земята нема да стигне Това за виртуалните пари и мен ми е направило впечатление. Банките си издават карти на килограм, пишат си едни цифрички по сметчиците и никой не е в състояние да разбере точно какво бълбука там !
Хъх - ние - загубени - именно защото се печатат пари на моментът.
Абсолютно!
Ъръмчх - ми аз ще заровя златцето и пак няма да им го дам !!! Хеле пък туканка - това некой като Тимберицата да ми иска златцето - малееее - в морето ще го фърля, ма нема да му го !!!
Друго - юридически е трудно - златцето не е някакъв опасен материал - как ще ми отнемат моя собственост? И най-вече - зависи колко хора държат златце - повечето хора кътат по малко - и какво? Правителството ще рече - давайте златцето - иначе - затвор. А ако 68% от данъкоплатците кажат - "Нема да ви го дадем - аре - вкарайте ни в пандизът !!!" И кво - де ще ги вкарат всичките? А ако ги вкарат - кой ще работи и ще плаща данъци?
Ти приемаш демокрацията за даденост. Приемаш правата на индивида за даденост. А това не е така. Правата на личността са историческо изключение. Демокрацията е изключение. като разстрелят стотина човека за антидържавно държане на злато и готово. Ще приберат оръжието на ловните дружинки, ще вдигнат заплатите на армията и на полицията, ще им увеличат тройно че и четворно числеността и демокрацията изчезва.
въвеждането на златен стандарт няма как да стане демократично. Няма как да стане без тотален колапс на държавността. но като колабира държавността, тя не се замества с по-демократично управление. замества се първо с анархия след това с диктатура. А може и направо да се прескочи анархията.
Наивен си , обезпечени със златце..колкото франка на швейцарците ли ..ами те всичкото си го продадоха но е 25% обезпечен , и забележи не 22.35896688 или в друг момент 27... , а точно пресметнато.Ще ти вземат злато и ще получиш партия , обезпечена с каквото си искаш. А в момента вярвам в титана , е в Индия трябва да изгрее слънцето все някога.
Ми къде ще идат хората. Като ти сложат 10 години на топло за държане на злато и 20 години за продажба или покупка и ще си го дадат като стой та гледай.
Златен стандарт към настоящия момент без да се прибере златото на хората е невъзможен. Той е невъзможен по принцип, ако се водим от разума, но ако разума изчезне ще изчезне и правото за лично притежаване на злато. То ще е все едно да имаш право да печаташ сам пари. И наказанията за държане на злато най-вероятно ще са сходни с тези да фалшифицираш пари.
Ъръмчх - ми аз ще заровя златцето и пак няма да им го дам !!! Хеле пък туканка - това некой като Тимберицата да ми иска златцето - малееее - в морето ще го фърля, ма нема да му го !!!
Друго - юридически е трудно - златцето не е някакъв опасен материал - как ще ми отнемат моя собственост? И най-вече - зависи колко хора държат златце - повечето хора кътат по малко - и какво? Правителството ще рече - давайте златцето - иначе - затвор. А ако 68% от данъкоплатците кажат - "Нема да ви го дадем - аре - вкарайте ни в пандизът !!!" И кво - де ще ги вкарат всичките? А ако ги вкарат - кой ще работи и ще плаща данъци?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар