Първоначално изпратено от georgicv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКакво невежество... Колко е добитото злато през последните 4 години спрямо наличното измерено като %? А знаеш ли колко са новонапечатаните долари през последните 4 години спрямо съществуващите към момента като %? Ако намериш отговорите на тези два въпроса няма да говориш глупости!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеБожке ле, колко простотия се излива от написаното?... Кой те е излъгал че при златния стандарт има перманентна дефлация бе урунгел? Липсата на инфлация не означава че има дефлация! Защо бъркаш следствието с причината? Навлизането в икономически катаклизми не е причинено от засиленото търсене на злато! Обратно е! Това е следствието, а не причината. Златото започва да се търси повече именно при прекомерно влошаващи се икономически условия, защото хората гледат да спасят спестяванията си!
сипи си нещо-по-твърдо. празник/ци е.
бунтове в гърция, резнати рейтинги... и златото пада. що така?
пп
поста на dddd e рядко смислен. не че повечето от четящите ще го разберат.
ама ти - ти схващаш. сигурен съм. прекалено интелигентен си...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ТиквесторАми това което се вижда е че единствения Урунгел си ти.
А модераторите и администратора защо ги няма е проблем вече.Незнам кои ще им плаща заплатите на такива.
Тъй като вече кои кого обижда или квалифицира обидно няма значение и не е в правилата за писане в фирмата-форум.
Така ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЗащото лъжеш че съм сбъркал, главчо... Вече те попитах, като как съм сбъркал за въпросното "нещо"? Отоговор йок! Лъже наляво и надясно че съм сбъркал, а когато му докажеш с графики че не съм сгрешил се покрива като насран... Минава 1-2 месеца, забравя как се е насрал и пак се насира със същите твърдения...
Вече ти показах и доказах че когато съм дал мнението си /не прогнозата/ за биткоините цената им е 8-9 долара. Сега е 5-6 долара. Междувременно ходи до 30 долара, върна се под 3. След това ходи до 9 и сега е кололо 6... И като как съм сгрешил бе, главок??
Който иска лесно може да провери дали си прав.
За мен не си.
Самата ти реакция е достатъчно показателна.
Това, че не коментираш другите ПРОГНОЗИ още повече.
Опитваш се да манипулираш много елементарно и при повечето хора няма да мине.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВъпросите са ти безумни. Нямам особено желание да отговарям на безумни въпроси.
А Бъфет и Сорос казват че е балон, просто защото златото е балон. То е очевидно за всеки който не е заслепен от страх че златото е балон. За щастие инвестиращите в злато са просто едно крайно крило неразибращи нищо от икономика и съответно техния фалит няма да повлияе за никой освен на самите тях
Що не земеш да кажеш на Американците да вземат да си продадът златния резерв(ЗАЩО ЛИ ИМ Е НАЙ-ГОЛЯМ незнам),че после ще е късно,а на Русия и Китай да не се разделят със ценните си долари за някакво си балонирано злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Соколов*****А започна и да обиждаш ли бре.Ей болен тип.
Я ни кажи каква е причинно следствената връзка между Форекс, Мастър и теб.
Кое е първото че си Майстор на форекса или че си забогатял от форекса, кои от тези причини са довели до този ти ник.хааххаха
Толкова елементарен глупак не бях виждал и ме срам от такива Българи.
Това е истината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо е очевидно за всеки който не е заслепен от страх че златото е балон.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе си прав. Златния стандарт ще доведе до обедняване и оскотяване на средната класа и работниците. Това което виждаш в Гърция ще се случи в целия свят при въвеждането му. Автоматично влизаме в ситуация на депресия съизмерима с тази от 1929 година. Ще има глад и мизерия навсякъде. Парадокса е, че тези които ще загубят най-много от златен стандарт са най-големите му поддръжници. Човешката глупост е безгранична. Какво би направил при ситуация на перманентна дефлация? Никога няма да инвестираш пари. Вземеш ли пари на заем трябва да връщаш лихва плюс дефлация. Реалния ти лихвен процент ще скочи 3-4 пъти в западния сят. Това означава, че няма да се правят инвестиции. Логичното решение е да събираш жълтици които да трупаш в гърне. Това води до намаляване на М отделно ще намалее и скоростта на обръщение на парите. Резултатите са ясни. Или спад на цените или спад на обема стоки. Вероятно в началото ще имаме и от двете и чак след като световния БВП се свие с едни 20-30% ще се стигне до някакви устойчиви нива, където ще имаме основно дефлация и занижен ръст на БВП. Логично е да държиш парите в гърне и да даваш заем срещу актив който носи доход. Естесвено актива ще бъе спънат на 50%. Когато длъжника не може да се справи с големите реални лихви, той ще загуби актива. В този момент кредитора е ОК. За съжаление на кредиторите малко хора ще искат кредит. Просто няма как да се върне. По тази схема богатството ще се концентрира в малка група хора. Масата накрая ще се вдигне на гладен бунт. Омекотена версия на това което би се случило гледаме в Гърция. Гърция е най-близката аналогия до златен стандарт. Не предотвратява балоните, но засилва брутално спукването им. Реално погледнато в дългосрочен план златния стандарт би обалгодетелствал финансовия сектор, но не и производствения.
Също така е редно да споменем, че реално заеми на гърция не са давали само европейските банки, но и международните кредитори извън Европа, които пък са имали пари бол и са се чудили какво да ги правят защото ФЕД печата и кой ли не още, за това и е надут гръцкия балон. Не само е надут гръцкия балон, ами са надути паралелно с него и Английския, Американския, Японския, Италианския, Испанския и още и още балони. Та такива неща с хартиените париLast edited by simo.smo; 14.02.2012, 16:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от georgicv Разгледай мнениеВиж сега размислите ти за златото се приемат от повечето хора то това е и целта,да повярват колкото се може повече,че златото ще последва имотния балон.Казват ни го и най-големите инвеститори Сорос излезе Бъфет предпочита акций,а ако все пак е останал някои ''окопали се в имагинерна сигурност '' той е ''екстремист''.
Не отговори на предишните ми въпроси.
А Бъфет и Сорос казват че е балон, просто защото златото е балон. То е очевидно за всеки който не е заслепен от страх че златото е балон. За щастие инвестиращите в злато са просто едно крайно крило неразибращи нищо от икономика и съответно техния фалит няма да повлияе за никой освен на самите тях
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе си прав. Златния стандарт ще доведе до обедняване и оскотяване на средната класа и работниците. Това което виждаш в Гърция ще се случи в целия свят при въвеждането му. Автоматично влизаме в ситуация на депресия съизмерима с тази от 1929 година. Ще има глад и мизерия навсякъде. Парадокса е, че тези които ще загубят най-много от златен стандарт са най-големите му поддръжници. Човешката глупост е безгранична. Какво би направил при ситуация на перманентна дефлация? Никога няма да инвестираш пари. Вземеш ли пари на заем трябва да връщаш лихва плюс дефлация. Реалния ти лихвен процент ще скочи 3-4 пъти в западния сят. Това означава, че няма да се правят инвестиции. Логичното решение е да събираш жълтици които да трупаш в гърне. Това води до намаляване на М отделно ще намалее и скоростта на обръщение на парите. Резултатите са ясни. Или спад на цените или спад на обема стоки. Вероятно в началото ще имаме и от двете и чак след като световния БВП се свие с едни 20-30% ще се стигне до някакви устойчиви нива, където ще имаме основно дефлация и занижен ръст на БВП. Логично е да държиш парите в гърне и да даваш заем срещу актив който носи доход. Естесвено актива ще бъе спънат на 50%. Когато длъжника не може да се справи с големите реални лихви, той ще загуби актива. В този момент кредитора е ОК. За съжаление на кредиторите малко хора ще искат кредит. Просто няма как да се върне. По тази схема богатството ще се концентрира в малка група хора. Масата накрая ще се вдигне на гладен бунт. Омекотена версия на това което би се случило гледаме в Гърция. Гърция е най-близката аналогия до златен стандарт. Не предотвратява балоните, но засилва брутално спукването им. Реално погледнато в дългосрочен план златния стандарт би обалгодетелствал финансовия сектор, но не и производствения.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи май изобщо не разбираш какво съм писал.
Да ти помогна, златния стандарт е ирелевантен на днешното състояние. И ще си остане такъв - никоя държава не се управлява от пълни идиоти че да го въведат отново.
Единствената причина изобщо някой да обсъжда сериозно връщането на златния стандарт е собствената му невроза. Собствената му страхливост. Която по неясни причини смята че се споделя и от другите хора. А това просто не е вярно. Има си едно малко ядро окопали се в имагинерна сигурност пишман инвеститори, които ще си загубят парите в златото, защото другите просто им използват психическите недостатъчи за да им продават златото скъпо и прескъпо и да ги захранват с пълни глупости, наситени със страх, страшни сценарии и така нат.
В момента привържениците на златото са просто крави за доене. Толкова са страхливи че наистина с лекота можеш да им продадеш всякакви измишльотини, само за да се чувстват по-сигурни.
Не отговори на предишните ми въпроси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от georgicv Разгледай мнениеТи четеш ли си прозренията които правиш?
Мастъра е много прав,защото само златния стандарт ще направи работещите имащи,което рано или късно ще се случи без значение дали ти го желаеш или не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеА когато някой сбърка наколко пъти, защо сега да е прав?
http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059205057
Вече ти показах и доказах че когато съм дал мнението си /не прогнозата/ за биткоините цената им е 8-9 долара. Сега е 5-6 долара. Междувременно ходи до 30 долара, върна се под 3. След това ходи до 9 и сега е кололо 6... И като как съм сгрешил бе, главок??Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от georgicv Разгледай мнениеТи четеш ли си прозренията които правиш?
Или смяташ,че за настоящтата финансова криза имат вина вярващите в зс.
И към какво по-добро ни доведоха алчните и търсещти промяна банкери.
Историята ни учи,че на нищо не се учим от нея...а нещата се повтарят стига да може да ги видиш.
Мастъра е много прав,защото само златния стандарт ще направи работещите имащи,което рано или късно ще се случи без значение дали ти го желаеш или не.
Да ти помогна, златния стандарт е ирелевантен на днешното състояние. И ще си остане такъв - никоя държава не се управлява от пълни идиоти че да го въведат отново.
Единствената причина изобщо някой да обсъжда сериозно връщането на златния стандарт е собствената му невроза. Собствената му страхливост. Която по неясни причини смята че се споделя и от другите хора. А това просто не е вярно. Има си едно малко ядро окопали се в имагинерна сигурност пишман инвеститори, които ще си загубят парите в златото, защото другите просто им използват психическите недостатъчи за да им продават златото скъпо и прескъпо и да ги захранват с пълни глупости, наситени със страх, страшни сценарии и така нат.
В момента привържениците на златото са просто крави за доене. Толкова са страхливи че наистина с лекота можеш да им продадеш всякакви измишльотини, само за да се чувстват по-сигурни.
Коментар
Коментар