IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Покупката на злато не е инвестиция, а излизане от инвестиция. Осребряване на инвестицията!.....
    Някои го разбраха това още преди 10 години. Останалите сега се чудят балон ли е златото или не, а хитрите евреи си знаят - минимум 30% в злато(ФИЗИЧЕСКО!).

Коментар

Покупката на злато не е инвестиция, а излизане от инвестиция. Осребряване на инвестицията! Спасяване на каквото е останало от спестяванията! Отказ да се плащат чужди сметки... Това е задължително тъй като сметката за плащане се увеличава всеки ден, а компанията от тези които ядаха, пиха и се веселиха последните 30 години се ослушва... Докато не се плати сметката, златото няма сериозна алтернатива.
      Разликата е там че за да си прав всички трябва да мислят като теб. Пък това просто не е така. Така мислите шепа хора. И докато слагаш собствената оценка на реалността над самата реалност вероятността от катастрофални загуби нарастват прогресивно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        НЕ ИНВЕСТИРАЙТЕ В НЕЩА КОИТО НЕ РАЗБИРАТЕ
        Покупката на злато не е инвестиция, а излизане от инвестиция. Осребряване на инвестицията! Спасяване на каквото е останало от спестяванията! Отказ да се плащат чужди сметки... Това е задължително тъй като сметката за плащане се увеличава всеки ден, а компанията от тези които ядаха, пиха и се веселиха последните 30 години се ослушва... Докато не се плати сметката, златото няма сериозна алтернатива.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Това със сигурност не е вярно твърдение

Вие като сте почнали в началото да инвестирате не сте ли чели някакви книжки за тази цел. Аз до колкото си спомням в почти всяка сериозна книга за инвестиране, насочена към широката публика има винаги един и същ съвет.

Като инвестирате в злато а си базирате логиката на парична политика и начин на функциониране на финансови системи, то вие задължително трябва да разбирате парична политика и финансови системи.

Но златото изглежда лесно, какво толкова в него има много "винаги"много "никога" и много образно мислене, картинки с други думи И за това и ще изгорите, защото нещо което всъщност е един от най-сложните класове активи, изискващи най-сериозно проучване а именно ресурси, вие си мислите че е нещо лесно и очевидно. И ще глътнете вода. Аз лично въпреки че от над десет години се занимавам, мога да кажа професионално с пазари още не се чувствам сигурен да се втурна в ресурси, но очевидно липсата на разбиране много лесно може да се компенсира със свръхувереност
          Не става да четеш само в началото,нещата са динамични.А очевидното аз го виждам така-цитат от форума от 07.2011г.''Реалният вътрешен и външен дълг на САЩ е над 100 000 000 000 000, цената на всичкото златце на светът е под 7 000 000 000 000''
          Няма по-удобен и евтин начин да ни сложат отново хамута щем или не,понеже всички мерки стимули и дисциплини не са довели ...и единственото решение е зс за наше добро разбира се.
          anon6706
          Последните 40 години хищниците не само са яхнали, но и яздят идеята за "книжните пари".

Ако този кон се е уморил, вече ще търсят нов и защо той да не бъде Златния стандарт. Има добри обществени (стадни) нагласи за него. Няма значение дали ще е добър за човечеството, ако ще снася "златни яйца" за ездачите

Ще снася, то яйцата от сега някои ги прибира,а другите си мислят,че балона се надува.Всичко ново е добре забравено старо.

Коментар

• Пускам едно мнение (което постнах по-долу, като допълнение към написано и може да е останало непрочетено) и чакам да скочат корифеите в икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
              Има решение и на това, което казваш. Срещал съм доста разумни предложения.
              Дано да е така.
              Аз се опитвам когато остарея да не завися от евентуалната си пенсия, но едва ли много хора могат да си го позволят, а не се знае дали и аз ще мога.

Дай да изкараме на книжни пари още малко, пък после децата ни да го мислят.

Коментар

Айде, айде! Нали знаеш, че който е в гората вижда само дърветата. Като гледаш частното да не изпуснеш общото. В повечето случаи отстрани се вижда по-добре.
                Това със сигурност не е вярно твърдение

Вие като сте почнали в началото да инвестирате не сте ли чели някакви книжки за тази цел. Аз до колкото си спомням в почти всяка сериозна книга за инвестиране, насочена към широката публика има винаги един и същ съвет.

Като инвестирате в злато а си базирате логиката на парична политика и начин на функциониране на финансови системи, то вие задължително трябва да разбирате парична политика и финансови системи.

Но златото изглежда лесно, какво толкова в него има много "винаги"много "никога" и много образно мислене, картинки с други думи И за това и ще изгорите, защото нещо което всъщност е един от най-сложните класове активи, изискващи най-сериозно проучване а именно ресурси, вие си мислите че е нещо лесно и очевидно. И ще глътнете вода. Аз лично въпреки че от над десет години се занимавам, мога да кажа професионално с пазари още не се чувствам сигурен да се втурна в ресурси, но очевидно липсата на разбиране много лесно може да се компенсира със свръхувереност

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Утопично е това, което си мислиш....
                  Има решение и на това, което казваш. Срещал съм доста разумни предложения(поне според мен). Пускам едно мнение и чакам да скочат корифеите в икономиката.
                  Last edited by citizen_bg; 15.02.2012, 21:32.

Коментар

Ясно е, че хищниците ще си останат същите, но аз лично смятам, че един стандарт на стойността ще ги ограничи и ще даде доста голям шанс на "тревопасните". Например печалба ще е, че ще се реши проблема с пенсионното осигуряване. Всеки ще е сигурен с какво ще разполага, а няма да чака на следващото поколение да му заработва пенсията. Ще има възможност да се инвестират И спестени средства, а не да се хранят в такава степен банки-лихвари. Ще се ограничи живота на лесен кредит и следващата разпродажба от "заложната къща"....
                    Утопично е това, което си мислиш.

Ето - пенсионната система. Тя изобщо не би се променила при Златен стандарт. Просто Парламентът ще определи със Закон, че твоето изработено за старини злато ще се изплаща на твоите майка и баща, защото няма друго злато.

И на теб ще остане единствено да пишеш и оплакваш по форумите, други действия ще те вкарат в затвора.

Само дето при Златен стандарт, ти наистина ще останеш без пенсия на стари години, защото няма кой да "напечата" ново злато. Сега се печатат нови пари и се отлага проблема. Ти искаш ли да бъдеш от поколението, което е останало с "горещия картоф" в ръце?!?!

Коментар

...бъкел не разбираш от парична политика ... .
                      Айде, айде! Нали знаеш, че който е в гората вижда само дърветата. Като гледаш частното да не изпуснеш общото. В повечето случаи отстрани се вижда по-добре.

Коментар

...Та затова - свикнал съм на сегашната система и хищниците в нея и предпочитам да не ми се налага адаптиране към нови (старите предрешени) хищници в нова финансова екосистема.
                        Ясно е, че хищниците ще си останат същите, но аз лично смятам, че един стандарт на стойността ще ги ограничи и ще даде доста голям шанс на "тревопасните". Например печалба ще е, че ще се реши проблема с пенсионното осигуряване. Всеки ще е сигурен с какво ще разполага, а няма да чака на следващото поколение да му заработва пенсията. Ще има възможност да се инвестират И спестени средства, а не да се хранят в такава степен банки-лихвари. Ще се ограничи живота на лесен кредит и следващата разпродажба от "заложната къща"....

Коментар

Говориш наизуст, анонимов... Имало хищници, нямало хищници... Всяко тревопасно го знае. Знае се и че хищниците дебнат около водоемите, но това не означава че може да се живее без вода!

Естествено... Новата система ще бъде за банките това което е имейла за динозаврите от пощенските услуги... Никой не е питал на времето Международния телекомуникационне съюз със седалище в Женева дали да създава и как стандарта за имейл сървърите! Шепа хора са го правили, но сега цял свят ползва имейли и то безплатно като си плаща само за Интернета! И сега има хищници най вече от службите подслушващи имейл трафика, но всеки които има поне 2 гънки и съвсем малко желание, може да направи така че трето лице да не може да ги чете!
                          Без да се заяждам, но наистина е трудно да се води с теб конструктивна дискусия, когато си си втълпил нещо.

Коментар

Явно не си схванал каква е идеята за златен стандарт. Възприемаш само думата "злато". Говорим за ограничаване на произволното печатане, за изкуственото форсиране на производство, потребление, печалби...
                            Остава да кажеш, че точно тукашните фенове са вдигнали цената на златото.
                            Доста ПР има напоследък и за акциите, и срещу златото. Как да го възприемаме?
                            Златото започна да се покачва доста отдавна. Тогава се покачваха и акциите!?
                            Ами ето и на теб ти влияе. бъкел не разбираш от парична политика, но това не ти пречи да пускаш смели изказвания от рода на "произволно печатане", "изкуствено форсиране" и се чувстваш сигурен в това което казваш, защото предполагам че си го прочел някъде, в някоя статия или си го видял по някакви новини. Или с други думи ПРа при теб е попаднал на благодатна почва.

Тукашните фенове са последната дупка на кавала, но и на тях също като на теб им влияят едни и същи неща които някой доста способни хора са измислили нейде из Ню Йорк или Лондон и са специфично направени да влият на хора точно с дадена психологическа нагласа.

Коментар

Аз се ядосвам на Майстора, защото той прокламира една по принцип справедлива идея за Златния стандарт, но пропуска "човешкия фактор".
                              Говориш наизуст, анонимов... Имало хищници, нямало хищници... Всяко тревопасно го знае. Знае се и че хищниците дебнат около водоемите, но това не означава че може да се живее без вода!

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Дори да имаме Златен стандарт, шепа хора ще определят как той ще се прилага.
                              Естествено... Новата система ще бъде за банките това което е имейла за динозаврите от пощенските услуги... Никой не е питал на времето Международния телекомуникационне съюз със седалище в Женева дали да създава и как стандарта за имейл сървърите! Шепа хора са го правили, но сега цял свят ползва имейли и то безплатно като си плаща само за Интернета! И сега има хищници най вече от службите подслушващи имейл трафика, но всеки които има поне 2 гънки и съвсем малко желание, може да направи така че трето лице да не може да ги чете!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

....
                                Изобощо златото в момента е типичен пример за брутална ПР манипулация в световен мащаб, в която човек напрактика може да намери всички методи за манипулация които ги има в учебниците по социална психология, пък и не само социална. На мен лично точно за това ми е интересно златото. Аз го знам че е балон. Знам че от него е почти невъзможно да спечеля, както нагоре така и надолу ще е доста трудно. Но много ме кефи да гледам самата манипулация как се развива и на индивидуално ниво, представено от тукашните фенове
                                Явно не си схванал каква е идеята за златен стандарт. Възприемаш само думата "злато". Говорим за ограничаване на произволното печатане, за изкуственото форсиране на производство, потребление, печалби...
                                Остава да кажеш, че точно тукашните фенове са вдигнали цената на златото.
                                Доста ПР има напоследък и за акциите, и срещу златото. Как да го възприемаме?
                                Златото започна да се покачва доста отдавна. Тогава се покачваха и акциите!?

Коментар

Working...
                                X