Първоначално изпратено от dosadnik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеСпоред мен просто е по-добра система от тази, която имаме в момента - оправяме всеки проблем като го заливаме с пари, крадейки от най-бедните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеА добър ден и да се включа и аз. Съществуващото богатство сега да не би да е разпределено? Бях писал и по-долу - то пак се акумулира, но не постепенно, а много бързо в определените хора. Това е и идеята на новата парична реформа - "свободния печат" - макс. производство > макс. потребление > макс. печалба > макс. задължение > макс. преразпределение
макс производство , което да се консумира от печатарите на пари обаче За плебса остават китайските боклуци, ама и те започнаха да секват нещо вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение...златния стандарт е най-ретроградния модел на парична политика който може да се измисли, при него съществуващото богатство се акумулира постепенно само в малък брой хора...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеРазбира се. И правилното е връщане към златния стандарт. Новите информационни технологии великолепно се допълват с такъв стандарт!
Какво чувам.Ти стопанска история учил ли си или чел някога.
хахахахах
Такива екстремисти като тебе и подобните революционни социалистически идеи си ги запази за теб.Че си супер лек и смешен вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеЕстествено,че няма да лягаме да умираме.Ние ще правим това,което трябва и считаме за правилно,пък да става каквото ще.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНаправо да лягаме и да чакаме да умрем тогава... Какъв е смисъла изобщо да се прави нещо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениефинансовата олигархия,за която беше споменал някъде по-долу в едно от мненията си,винаги ще намери начин да я изроди,с цел натрупване на богатство и власт.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
А,забравих нещо.Форекса,не съм против идеята ти за златен стандарт,не мисли ,че се заяждам.Просто ми звучи леко утопично,или по точно,финансовата олигархия,за която беше споменал някъде по-долу в едно от мненията си,винаги ще намери начин да я изроди,с цел натрупване на богатство и власт.Тя за това е олигархия,а не лукова глава.А ако не е финансовата,то ще е някаква друга олигархия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеАми то и преди,и занапред пак ще бъде такаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеЗащо пък всичко трябва да е текло по мед и масло? Никой не твърди, че златния стандарт е панацеята, която ще излекува всички световни болежки. Според мен просто е по-добра система от тази, която имаме в момента - оправяме всеки проблем като го заливаме с пари, крадейки от най-бедните.
Това разделение в богатството което го има в момента е от масовото прилагане на таргетиране на инфлацията. Но тази политика е нищо спрямо това което би причинил златен стандарт. Така че ти искаш за да излекуваш света от сегашното състояние, всъщност да засилиш същите тези тенденции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеЗащо пък всичко трябва да е текло по мед и масло? Никой не твърди, че златния стандарт е панацеята, която ще излекува всички световни болежки. Според мен просто е по-добра система от тази, която имаме в момента - оправяме всеки проблем като го заливаме с пари, крадейки от най-бедните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеретро, ти наред ли си с главния мозък? Де се е чуло и видяло парите да стават за ядене и пиене!?... Парите решават всички проблеми на човека и всичко е по "мед и масло" само по холивудските филми! Те трябва да са във вид чанта или куфар пълен с пачки зелена хартия задължително, иначе просто няма никакъв смисъл от тях!
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеБи ли се аргументирал?Да кажем,избери си един отрязък от 200-300 години от тези 6000, през които е царувал "златният стандарт" и всичко по света е текло по "мед и масло".Разкажи ни малко за това време,а пък ние ще си помечтаем сладко
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеБи ли се аргументирал?Да кажем,избери си един отрязък от 200-300 години от тези 6000, през които е царувал "златният стандарт" и всичко по света е текло по "мед и масло".Разкажи ни малко за това време,а пък ние ще си помечтаем сладкоСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар