IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
    макс производство , което да се консумира от печатарите на пари обаче За плебса остават китайските боклуци, ама и те започнаха да секват нещо вече.
    От макс. производството печелят първо производителите, след това държавата(като ле-е-е-ко я разграничавам от народа) и печатарите, които стимулират потреблението , за да печелят производителите, държавата, печатарите, ....

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
      Според мен просто е по-добра система от тази, която имаме в момента - оправяме всеки проблем като го заливаме с пари, крадейки от най-бедните.
      според тебе защо след като е по добра система от сегашната бе премахната преди 40 - 50 г.... само не ми се слуша за еврейската конспирация..Тази теза ми е до болка позната.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
        А добър ден и да се включа и аз. Съществуващото богатство сега да не би да е разпределено? Бях писал и по-долу - то пак се акумулира, но не постепенно, а много бързо в определените хора. Това е и идеята на новата парична реформа - "свободния печат" - макс. производство > макс. потребление > макс. печалба > макс. задължение > макс. преразпределение

макс производство , което да се консумира от печатарите на пари обаче За плебса остават китайските боклуци, ама и те започнаха да секват нещо вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          ...златния стандарт е най-ретроградния модел на парична политика който може да се измисли, при него съществуващото богатство се акумулира постепенно само в малък брой хора...
          А добър ден и да се включа и аз. Съществуващото богатство сега да не би да е разпределено? Бях писал и по-долу - то пак се акумулира, но не постепенно, а много бързо в определените хора. Това е и идеята на новата парична реформа - "свободния печат" - макс. производство > макс. потребление > макс. печалба > макс. задължение > макс. преразпределение

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Разбира се. И правилното е връщане към златния стандарт. Новите информационни технологии великолепно се допълват с такъв стандарт!
            ХХЯХЯЯХЯХЯХХЯХЯЯЯХХЯХЯ

Какво чувам.Ти стопанска история учил ли си или чел някога.
            хахахахах
            Такива екстремисти като тебе и подобните революционни социалистически идеи си ги запази за теб.Че си супер лек и смешен вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
              Естествено,че няма да лягаме да умираме.Ние ще правим това,което трябва и считаме за правилно,пък да става каквото ще.
              Разбира се. И правилното е връщане към златния стандарт. Новите информационни технологии великолепно се допълват с такъв стандарт!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Направо да лягаме и да чакаме да умрем тогава... Какъв е смисъла изобщо да се прави нещо?
                Естествено,че няма да лягаме да умираме.Ние ще правим това,което трябва и считаме за правилно,пък да става каквото ще.Това май го бяха казали твоите приятели-шумерите,ако не греша

Коментар

финансовата олигархия,за която беше споменал някъде по-долу в едно от мненията си,винаги ще намери начин да я изроди,с цел натрупване на богатство и власт.
                  Направо да лягаме и да чакаме да умрем тогава... Какъв е смисъла изобщо да се прави нещо?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• А,забравих нещо.Форекса,не съм против идеята ти за златен стандарт,не мисли ,че се заяждам.Просто ми звучи леко утопично,или по точно,финансовата олигархия,за която беше споменал някъде по-долу в едно от мненията си,винаги ще намери начин да я изроди,с цел натрупване на богатство и власт.Тя за това е олигархия,а не лукова глава.А ако не е финансовата,то ще е някаква друга олигархия.

Коментар

Ами то и преди,и занапред пак ще бъде така
                      Цъ... Няма да е така! Не за друго а защото повече няма как да продължи!... Ако бедняка има една жълтица или един слитък злато заровен в двора няма как да му го откраднеш, освен ако не започнеш да го удряш с бухалка по главата докато не си признае! Само че тогава няма кой да ти вЕрва че живее в демократична държава! Докато сега с хартишките без никакво покритие има съвсем "демократични" начини да му бъркаш в джоба и да го лъжеш че го правиш в името на пазарната икономика!

Коментар

Защо пък всичко трябва да е текло по мед и масло? Никой не твърди, че златния стандарт е панацеята, която ще излекува всички световни болежки. Според мен просто е по-добра система от тази, която имаме в момента - оправяме всеки проблем като го заливаме с пари, крадейки от най-бедните.
                        Хахаха, ама ти наитина не разбираш от това за което говориш. Колкото по-твърда правиш една парична политика, толкова повече го отнасят бедните. За това златния стандарт е най-ретроградния модел на парична политика който може да се измисли, при него съществуващото богатство се акумулира постепенно само в малък брой хора. Следващото след златния стандарт е паричния борд и след това таргетирането на инфлацията. Всички тези политики съдействат за това богатството да се съсредоточова все повече върху богатите.

Това разделение в богатството което го има в момента е от масовото прилагане на таргетиране на инфлацията. Но тази политика е нищо спрямо това което би причинил златен стандарт. Така че ти искаш за да излекуваш света от сегашното състояние, всъщност да засилиш същите тези тенденции.

Коментар

Защо пък всичко трябва да е текло по мед и масло? Никой не твърди, че златния стандарт е панацеята, която ще излекува всички световни болежки. Според мен просто е по-добра система от тази, която имаме в момента - оправяме всеки проблем като го заливаме с пари, крадейки от най-бедните.
                          Ами то и преди,и занапред пак ще бъде така,ти от богатите ли искаш да крадем,-оптимист

Коментар

ретро, ти наред ли си с главния мозък? Де се е чуло и видяло парите да стават за ядене и пиене!?... Парите решават всички проблеми на човека и всичко е по "мед и масло" само по холивудските филми! Те трябва да са във вид чанта или куфар пълен с пачки зелена хартия задължително, иначе просто няма никакъв смисъл от тях!
                            Това за "зелената хартия", нещо не можах да го схвана,ама проблема сигурно е в главния ми мозък.А иначе съм и си ползвам различно оцветени банкноти,и честно казано-вършат ми работа

Коментар

Би ли се аргументирал?Да кажем,избери си един отрязък от 200-300 години от тези 6000, през които е царувал "златният стандарт" и всичко по света е текло по "мед и масло".Разкажи ни малко за това време,а пък ние ще си помечтаем сладко

Коментар

Би ли се аргументирал?Да кажем,избери си един отрязък от 200-300 години от тези 6000, през които е царувал "златният стандарт" и всичко по света е текло по "мед и масло".Разкажи ни малко за това време,а пък ние ще си помечтаем сладко
                                ретро, ти наред ли си с главния мозък? Де се е чуло и видяло парите да стават за ядене и пиене!?... Парите решават всички проблеми на човека и всичко е по "мед и масло" само по холивудските филми! Те трябва да са във вид чанта или куфар пълен с пачки зелена хартия задължително, иначе просто няма никакъв смисъл от тях!

Коментар

Working...
                                X