IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Залязва ли човешката цивилизация?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Камбоджа,Кампyчия ,Пол Пот

Един интересен филм за азиатщината. И Китай преди 40 години.След финансови лудории на сцената се канят идеолози.....http://www.youtube.com/watch?v=Uu-Aq...feature=relmfu ""Да бе ни пощадил,Иване"

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнение
      Както не веднъж е подхвърлял Мастъра - пари вече не са ни нужни, трябва оружие

Относно `комунизъма` в Zeitgeist доста добре го представят, въпросът е че всеки ламти за повече от всичко и никога човечеството няма да се задоволи само с необходимото
      То лошо няма да ламти, ако няма амбиция няма развитие, но сега целите са твърде елементарни. Ако основните консумативи като храна, лекарства, транспорт и технологии са в достатъчно изобилие и безусловни, няма да са вече самоцел. Целите ни трябва да са в науката и космоса.
      Колкото е реална заплахата да се самоизядем, толкова възможен е и сценария в който ще се адаптираме. Първото което трябва да стане обаче е да се озапти раждаемостта в бедните страни и религиозните общества. Без това всички други ходове са безмислени.

Коментар

• Както не веднъж е подхвърлял Мастъра - пари вече не са ни нужни, трябва оружие

Относно `комунизъма` в Zeitgeist доста добре го представят, въпросът е че всеки ламти за повече от всичко и никога човечеството няма да се задоволи само с необходимото

Коментар

• [QUOTE=Тялото;1059242985]Айде нема нужда! Аз лично съм на мнение че положителния изход е в децентрализацията,

Тяло, много добра идея, но за съжаление великите сили няма да допуснат децентрализацията, щото ще се изтърве контрола,, но дано да се събудят народите, и май има наченки на пробуждане. По-малко телевизия, повече нет е моя съвет!
          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Що няма отговор - още няколко месеца до 21.12.2012

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Апропо - смятате ли, че комунизъмът е бъдещето на цивилизацията? Имам предвид истинският - а не бившият източноевропейски или севернокорейски.
              Единствената пречка за осъществяването на истинския комунизъм е човека, и по точно неговата куха кратуна пълна с егоизъм под налягане

Коментар

• Стига сте с тези депресиращи теми
                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Единственият изход е комунизъмът, но за него не сме готови нито икономически, нито психологически.

Апропо - смятате ли, че комунизъмът е бъдещето на цивилизацията? Имам предвид истинският - а не бившият източноевропейски или севернокорейски.
                  Айде нема нужда! Аз лично съм на мнение че положителния изход е в децентрализацията, Всяка страна да се самоиздържа, всеки град да си произвежда енергията.
                  Държавата да се грижи за насъщния и образованието. Първото в далечно бъдеще би трябвало да е автоматизирано и роботизирано Вертикални ферми, аеропоника, синтетично месо.
                  Второто трябва е е средата за издигане в обществото и въобще центъра на 90% от усилията ни.При масово високобразовано общество, престъпленията и нещасието ще са много по-малко. Хубав пример е за мен скандинавските страни. Много хомогенно и модерно общество. Почти няма полиция, затворите са като 4 звезден хотел, с часове с психиатър и до скоро нямаше и голяма нужда от тях. После дойдоха религиозните фанатици от изтока...
                  Образование и наука му е майката. Иначе се връщаме в тъмните векове.

Коментар

• Алфаомегов хубави работи казва, Жей - тоже. А аз мисля, че огромната заплаха за съвременната цивилизация е нейната абсурдна толерастия към гибелните елементи. Пропагандирането на търпимост към бандити, професионално бедни, извратенци и т.н. и дори привилегироването им е най-големият бич за.

Например ако на един "беден" непрекъснато му наливаш пари наготово, за да го подпомагаш, то той ще ти виси на вратът като кърлеж, докато е жив.

Петролецът е заменим, проблем са кинтите, които вече са фалшиви от десетилетия !!! В един момент финансовата система ще изгърми - и какво правим? Единственият изход е комунизъмът, но за него не сме готови нито икономически, нито психологически.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• е сега като ни наближи нибиру ще видите колко ще живеем още
                      молим?айде нема нужда

Коментар

• ...е, тогава, в един момент, и пренаселеността ще се реши /относително лесно/. Само не трябва да се борим с/у разпространението на ядреното оръжие и, някой ден, някоя чалма ще вземе, ще натисне копчето, и ще реши проблема.
                        Тъй де, по сталински: "Есть человек - есть проблема. Нету человека, и проблемы нету".

А, иначе, по темата: Вероятно, ще последва /или вече е в ход/ драстична промяна в интелектуалната схема на човечеството - от индивидуална, където се залага на индивид с висок интелект, да премине към мравешкия, колективен интелект, където всички елементарни клетки /мозъци/ се смаляват до ганглиИ - то, както е тръгнало, масата и днес не са кой-знае-колко по-умни от някое добиче...

/забелязвате ли, "ганглиЙ" преминава в "ганглиИ"...

Коментар

• Не знам дали ще изчезне, но определено ще се промени драстично.
                          Всички знаем че петрола свършва, всички знаем че харчим ресурси по-бързо отколкото могат да се възстановят и замърсяваме собствената си среда.
                          Всички тези проблеми са до някаква степен решими, но един не е - НАСЕЛЕНИЕТО.
                          Ако не спрем да пренаселваме дори да открием неизчерпаем източник на енергия пак няма да има място за всички, нито храна.
                          Проблемът съвсем не е че живеем твърде дълго, нито че не умират достатъчно. Пробламът идва от неграмотната и психично повреденета(религиозната) част от човечеството.
                          Необразованите хора имат повече деца от образованите. Примерно в индия жена с висше образование има 1 дете и го ражда средно на 28 години. Жена само с основно образование има средно 5 деца а първото е преди 18 година възраст.
                          Такава е тенденцията по целия свят. Европа и развитите страни намаляват, а африка и азия се увеличават. И то за сметка на неграмотни хора с малко възможности за реализация и просперитет.
                          С развитието на технологиите (изкушавам се да кажа и обществото) проблемите и решенията пред които сме изправени са все по-технически и сложни за широката маса. Това води до популярни и за съжалене грешни политики. Демокрацията става идиокрация. А натрупването на много хора на малко място води до авторитарни режими и репресии.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                            Нещо те човърка сигурно, че изпускаш най-важното

От години не гледам талавизията.
                            И не, че се лиших съзнателно, с "трябва!", ами един път, минавайки покрай талавизера, загрях, че не е пускан некъде към три месеца. Попитах всички домашни "Абе вие ше гледате ли талавизия или да?", отговорът беше "Мии... не."(имаме възможност и за гледане по интернет, ма сме пускали два-три пъти НатГео и - толкоз).
                            Почти подарих апарата на един познат младеж и си освободих малко пространство в къщи.
                            Аааа, нищо не ме човърка. Просто знам, че нищо не мога да направя и съм се пуснал по течението, тъй де вече съм на такава възраст, че не ми е приоритет да се боря със системата, а да си живея живота с кеф Е, щом мисля така, може би и на мен са ми промили мозъка
                            Ти си един от много малкото, които живеят без телевизия. Просто много ме дразни, когато някой ( а това е мнозинството) каже как били казали по телевизията еди какво си и как му вярват без да използват главата си и да помислят малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Там е куриозът - хем знаем, че не трябва да гледаме, хем гледаме, ...
                              Нещо те човърка сигурно, че изпускаш най-важното

От години не гледам талавизията.
                              И не, че се лиших съзнателно, с "трябва!", ами един път, минавайки покрай талавизера, загрях, че не е пускан некъде към три месеца. Попитах всички домашни "Абе вие ше гледате ли талавизия или да?", отговорът беше "Мии... не."(имаме възможност и за гледане по интернет, ма сме пускали два-три пъти НатГео и - толкоз).
                              Почти подарих апарата на един познат младеж и си освободих малко пространство в къщи.
                              Last edited by vmankov; 06.04.2012, 13:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                                абе хора, по прочетох малко - вие съвсем взехте да откачате вече и да се песимизирате

Истината е една - благодарение на технолигиите (най-вече информационните) животът ще ства все лесен за човека и доста по различен

Проблемът идва само от място - телевизора - спрете да гледате тези манипулирани новини

Истбата е, не е имало криза при леман Брадърс, няма Европейска дългова криза

Има само негативно и манилативно говорене - и от там като слушат по цял ден хората такива новини и психясват
                                Съвсем определено всеки ден се убеждавам, че нещо не е таман с така наречената "човешка цивилизация" и нейното развитие и бъдеще. Рекетът е станал държавна политика в някои страни и това е като заразна болест, която се пренася навсякъде по света.Много ми е смешно като ми кажат че искат 10000$ и нищо не можело да се направи, защото това било "goverment" и или плащаш или духаш супата.
                                Относно развитието на технологиите - да, живота ще става по-лесен, ама абсолютно погледнато. Колкото е по-лесен живота, толкова по-малко работа ще има, толкова повече безработни ще има, по-малко пари за харчене ще има, по-малко печалби ще има...
                                От друга страна развитието на технологиите улеснява живота, ама дали хората преди 200 години са живеели по-лесно от нас или обратното? Човекът се развива и сравнява с хората около него сега и се стреми да постигне някакви цели спрямо настоящето, а не спрямо 200 години назад какво са се стремили.

Относно телевизора и вестниците - отдавна знаем, че те предоставят продукт, който отдавна не е журналистика, а е най-обикновен платен продукт.
                                Там е куриозът - хем знаем, че не трябва да гледаме, хем гледаме, хем знаем, че трябва да се променим, и ако питате хората - те ще ви кажат че искат промяна - хем нищо не правим за да се променим.

Коментар

Working...
                                X