IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се защитим от некоректни банкови услуги?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С риск да ме погнете и мене, но не е ли същото, което пише в договорите с банките, за ред други неща - ТЕЦ-а им се изкривил кюнецо - нова цена гигакал, паднал снег - електрото дигат цената, било сухо - лебо станал 2 лева, ами щом има зор за кредити - та кой нема да вземе по-голема лихва? Па то на избори тръгнеш, викаш си я тия колко убаво че напрват, ама после мине време и се окаже, че не сме ги разбрале...
    Те така...
    И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Аз пък друго ще ти кажа... В момента в България от всички кредитиращи институции се оказва, че най-коректни са заложните къщи. Високи са им лихвите и таксите, но поне не се гаврят с клиента, както за съжаление голяма част от банките. На тоя пич от интервюто за 2 години са му вдигнали 6 (ШЕСТ) пъти лихвата по кредита(общо с 22%)... Това е абсурд... А той изобщо не е глупак, даже е много умен... Просто банката се прави на господ. И ако се разбере коя е тя, горко й....
      Пощенска, как коя

Коментар

• Аз пък друго ще ти кажа... В момента в България от всички кредитиращи институции се оказва, че най-коректни са заложните къщи. Високи са им лихвите и таксите, но поне не се гаврят с клиента, както за съжаление голяма част от банките. На тоя пич от интервюто за 2 години са му вдигнали 6 (ШЕСТ) пъти лихвата по кредита(общо с 22%)... Това е абсурд... А той изобщо не е глупак, даже е много умен... Просто банката се прави на господ. И ако се разбере коя е тя, горко й....
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          ти глупако защо не отидеш да си забиеш една чикия под моста и после облекчен да си завреш едно лайно в устата...а? банков инвеститоре...
          Алилуя! И светата тройца - той, сина му и духа му.....Амин!

Коментар

• Първоначално изпратено от tuj-to Разгледай мнение
            А аз се интересувам от ПОВЕЧЕ - повече приходи, повече печалба, повече търговия с акциите, повече печалба на акция.....
            ти глупако защо не отидеш да си забиеш една чикия под моста и после облекчен да си завреш едно лайно в устата...а? банков инвеститоре...

Коментар

• Много пишете за тези банки, но изпускате най-важното - аз(и другите в този форум) инвеститори в банки се интересуваме приходите на компаниите(в случая банки) в които сме инвестирали да НАРАСТВАТ. А това нарастване става чрез увеличаване на лихвените приходи(ерго лихви от клиенти) и нелихвените(ерго такси от клиенти).
              Мен малко ме ползва и интересува болката на Асан, че взел кредит не по джоба му и сега не може да си плаща. В договорите по кредит изрично е записано, че при поскъпване на БЛП/лихвен индекс, банката ИМА ПРАВО да вдигне лихвения процент по договор.
              Нито един клиент не е закаран НАСИЛА, с пистолет, да иска кредит - прави го ДОБРОВОЛНО и с желание, подписва също доброволно и с желание, тогава какво всички реват. еле па хора в този форум, за които трябва да е перфектно ясно, че няма как да фискираш лихвата по 25 годишен договор, щото то в момента не може да се направи икономическа прогноза за следващите 6 месеца, камо ли за повече....
              А пък за Алан - тя ако хеджира 25 годишен фиксиран лихвен процент, хеджа ще и изяде цялата печалба и за мен като инвеститор в банка нищо няма да остане - няма печалба, няма бизнес, няма цена на акция..
              А аз се интересувам от ПОВЕЧЕ - повече приходи, повече печалба, повече търговия с акциите, повече печалба на акция.....
              Last edited by tuj-to; 18.01.2012, 15:00.

Коментар

• ОЛП отдавна няма много общо с пазара, поне откакто сме в борд.
                Не виждам защо си правят труда да показват едни цифрички всеки месец.

Коментар

• Ама не разбирам какво се чудите толкова? Преди 3 1/2г. когато имаше проблем с ПИБ и писах, всички скочиха срещу мен. Не трябвало да се говори така, не трябвало да се пише срещу банките , трябвало да се мълчи и да не се споменава за проблемите за да запазим стабилна банковата система. Но цената я плащат всички. А не е редно. Трябва да има спазване на договорите, ясни правила които да се спазват и да неможе банката едностранно да си променя лихвите както и скимне. При положение, че ОЛП в БГ е 0.18% на годишна база, някак си 8.5% годишна лихва не ми се връзва. Това е 47 ПЪТИ повече от основната лихва в страната или 4700%
                  Ама бил поскъпнал ресурса ! Боли ме шнура. Когато банката е одобрявала и отпускала кредита, да си е направила сметката и да се е хеджирала. Това си е неин проблем. И тогава горницата и е била минимум 10 пъти над ОЛП.
                  Така, че всякакви митове и легенди, че ако се говори за проблемите в банковия сектор и как банките мародерстват своите клиенти трябва да се загърбят и да останат в историята.

Каква е разликата ако в магазина те удрят в кантара с това банката да те дере ? Никаква !
                  www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
                    А коя е банката?
                    Доколкото разбирам от предаването изпълнителният и директор е жена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                      Кажи една такава? Такива банки трябва да са на голяма почит и всички да се насочват към тях.... ако действително е така.
                      Интернешънъл Асет Банк АД за мен е коректна но не мога да кажа до колко е изгодна при даването на заеми, защото не съм правил проучване по-този въпрос.

Преди 5 години съм прави проучване и тя беше с най-изгодните условия за доста неща но това беше тогава.
                      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                        Адвокатката завърши с думите: Не всички банки действат по този начин.
                        До къде я докарахме вече да се пазим и от определени банки.

Има и добри и коректни банки в България които не те дерат с всякакви такси а работят с малки такси и не те дерат всеки месец за това или онова.
                        Кажи една такава? Такива банки трябва да са на голяма почит и всички да се насочват към тях.... ако действително е така.

Коментар

• Адвокатката завърши с думите: Не всички банки действат по този начин.
                          До къде я докарахме вече да се пазим и от определени банки.

Има и добри и коректни банки в България които не те дерат с всякакви такси а работят с малки такси и не те дерат всеки месец за това или онова.
                          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=888398

Веска Волева осъжда миналата година ЦКБ... А за сегашния случай няма официална информация... Иначе банка Пиреос също е осъждана... Повече инфо горе в линка...

Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Е как коя - Пощенска расбира се

Всичките са еднакви

Коментар

• А коя е банката?
                                www.finance5.bg

Коментар

Working...
                                X