Първоначално изпратено от kostas19
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монети със или без сертификат?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеЗдравей, ако не разполагаш с големи средства и не си колекционер, по-добре избягвай да влагаш парите си в тези колекции. Насочи се към обикновените златни инвестиционни монети от 1 унция, основно Филхармония, Кругерранд, Канадски клен и Американски орел. При тях маржина е от порядъка на 5-8%. От по-малките монети атрактивни спорем мен са Австрийски дукат и Шведска крона. Среброто наистина е на много добра цена за момента, но там ДДС-то отваря сериозно ножицата в маржа. Ако държиш на сертификати - кюлчета от 50гр. нагоре също са добър избор и сертифицирани от монетните дворове, които ги секат. Цените в Тавекс са най-добри, предлагат и обратно изкупуване с минимален марж. Едва ли ще те прецакат с фалшификати, сериозна фирма е. Успех!
Тавекса казаха, че ако купува сребърни монети с инвестиционна цел може да им теглиш ддсто.
Коментар
-
Здравей, ако не разполагаш с големи средства и не си колекционер, по-добре избягвай да влагаш парите си в тези колекции. Насочи се към обикновените златни инвестиционни монети от 1 унция, основно Филхармония, Кругерранд, Канадски клен и Американски орел. При тях маржина е от порядъка на 5-8%. От по-малките монети атрактивни спорем мен са Австрийски дукат и Шведска крона. Среброто наистина е на много добра цена за момента, но там ДДС-то отваря сериозно ножицата в маржа. Ако държиш на сертификати - кюлчета от 50гр. нагоре също са добър избор и сертифицирани от монетните дворове, които ги секат. Цените в Тавекс са най-добри, предлагат и обратно изкупуване с минимален марж. Едва ли ще те прецакат с фалшификати, сериозна фирма е. Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеНяма проблем.
Имай предвид, че е ЛИЧНО мнение, друг може да излезе след малко и да каже как монета без сертификат не е монета.
Към какви си се насочил?
Харесах си една колекция от 40 сребърни монети на добра цена , мисля да ги зема всичките. А за златните още разглеждам и сравнявам цените, но ще изчакам 1 приятел където повече разбира от мен да дойде да помага, че мен да не ме прекарат с някоя фалшива...
Коментар
-
Първоначално изпратено от MoneyMoney Разгледай мнениеМерси за бързия отговор Жека.
Имай предвид, че е ЛИЧНО мнение, друг може да излезе след малко и да каже как монета без сертификат не е монета.
Към какви си се насочил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MoneyMoney Разгледай мнениеЗдравейте, решил съм да купя малко монети , и понеже не разбирам много, моля да ми обясните за какво са тези сертификати ?!
Или по точно , по мой наблудения цените на монети с сертификати са по високи .
Има ли някои които ще ми обясни за какво точно служи този сертификат?
Мерси!
Незнайно защо аз оценявам сертификатите точно колкото да си обърша г..а с тях и нищо повече. Още по незнайно обаче е маниакалното дирене на сертификати с монетите.
Всеки с фетиша си.
Коментар
-
Монети със или без сертификат?
Здравейте, решил съм да купя малко монети , и понеже не разбирам много, моля да ми обясните за какво са тези сертификати ?!
Или по точно , по мой наблудения цените на монети с сертификати са по високи .
Има ли някои които ще ми обясни за какво точно служи този сертификат?
Мерси!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар