IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ок, констатираме фактите (все пак някакъв напредък, поне не ги игнорираме) - но какво правим по въпроса?

    И причините не са в регионалното неравенство, а в етническото неравенство. Година след година управляващи от всякакви цветове дават всевъзможни противоконституциоинни привилегии на нисшата раса, вкл. правото да нарушават безнаказано законите, правото да не работят, правото да не плащат нищо, но да получават всичко наготово !!!

    Няма как да се съглася само, че 50-та година населението на държавата ще е 5 000 000 мангала и 1 500 000-1 700 000 Българи и турци... по простата причина, че такава държава просто не може да съществува. Много преди това тя, държавата ще се разпадне и хъхряците ще започнат да мрат като мухи - просто защото няма да я има нея, държавата, която да принуждава хората да ги хранят и да им плащат всичко. За разлика от тях, ние, хората не се нуждаем от държавата, за да ни издържа, дори ние - Българи и турци, бихме минали много по-добре, ако въобще това подобие на държава го няма.

    Решенията са много - могат да се прилагат и заедно, и поотделно - едно от тях е посочено - 1 000 000 Българи от околни и не съвсем околни страни да получат гражданство и да дойдат тук.
    Но най-важното е елиминирането на мангалският фактор - или чрез безмилостни мерки за пресичане на хъхряшкото безконтролно размножаване, или чрез прогонването на тая гнус от България, или чрез физическото елиминиране на изродените гъгнивци. Именно тяхната безполезност е най-доброто оръжие, т.е. въобще не е нужно да ги избиваме: ако им спрем издръжката, безплатното здравеопазване, токът и водата, които те крадат, ако ги посрещаме с оръжие всеки път, когато тръгнат да грабят частната и държавна собственост, мангалите ще измрат за отрицателно време от глад и болести - и 5 месеца няма да изкарат.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Топим се със 7 души на час - двама емигрират, петима умират

      16.09.2013 13:08
      Българската нация се топи, всяка година населението ни намалява с 60 000 души, което прави 164 човека на денонощие, или 7 на час. Всеки 60 минути петима българи умират, а двама емигрират.

      Това съобщи проф. Петър Иванов, ръководител на сдружение "Амикус", вчера. Според него през 2050 г. българите ще са екзотично малцинство в собствената си държава, което ще наброява около 4,5 млн. души. За сравнение през 1989 г. населението на България е било 9,1 млн.

      Българите сме на първо място по изчезване на населението, каза още проф. Иванов. Той оспори данните от Националната стратегия за демографско развитие, че през 2060 г. населението ще е 5 млн. Как да имам доверие на Националния статистически институт, който за юли 2013 г. обяви, че България наброява 7,28 млн. души, а официалният сайт на ЦРУ преброи 6,98 млн., попита професорът.

      Българите в България вече са малцинство, обяви пък проф. Петър Славейков, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той посочи, че ако през 2003 г. за 48% от децата българският език не е майчин, то днес, 10 г. по-късно, този процент вече е 54. Така че през 2050 г. 3 млн. от населението на страната ще е циганско, 700000 - 800000 - турско, и горе-долу толкова - българско, прогнозира проф. Славейков.

      Главните основания за стряскащите прогнози са централизмът и регионалното неравенство, заяви Искрен Веселинов, шеф на Центъра за демографска политика.
      Той обяви създаването на Граждански алианс за регионална справедливост. В него влизат още сдружение "Амикус", сдружение "Регион" начело с проф. Владимир Чуков, и Българското геополитическо дружество.

      Средствата от ЕС, договорени и усвоени досега от Южна България, където влиза и София, са 6,7 млрд. лв., докато за цяла Северна България парите са 3 пъти по-малко - 2,5 млрд. лв., каза още Веселинов.

      Едно от решенията е да приемаме имигранти от български произход от Молдова, Украйна, Македония, Русия и Кавказ, заяви проф. Никола Алтънков от университета "Санта Барбара" в Калифорния, САЩ.
      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2301096
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Секретен доклад:Българите бягат от корупцията като сирийци от войната

        15 Септември, 2013
        Над 300 000 българи ще напуснат страната в близките 20-25 месеца. Това е емигрантска вълна, която може да се сравни единствено с бажанската от Сирия. Това вече застрашава нациоалната сигурност на България.
        Констатацията е от доклад на Националната разузнавателна служба. В него имало и данни, събрани и анализирани от ДАНС, научи Фрог нюз от свои източници в службите. Потенциалните емигранти от страната ни за следващите 6-7 години били близо 700 000 души. Това щяло да окаже силно негативно влияние върху икономиката, защото напускали главно образовани хора и такива с професии. Данните били предоставени на президента и правителството още през август. Досега обаче имало само намерение да се сформира екип, който да предложи спешни действия за спасяване на нацията. От президентството засега запазвали мълчание.
        Проучване на агенция „Афис” преди месец показало подобни резулати. Според социолозите възможните емигранти са около 17% от активните хора на възраст между 15 и 55 години. Изследването е направено по поръчка на български евродепутати вследствие на изразеното недоволство от някои държави от ЕС от увеличаване броя на емигранти от България при тях. Предположенията са, че през следващите 5 години над 300 000 българи ще се изнесат навън да търсят препитание. Тайните ни служби обаче смятат, че реалната цифра е двойна. За двайсет години преход в чужбина са заминали над 2 млн българи. Това по същество е бежанска, а не просто емигрантска вълна, защото голяма част о тези хора заминават не само заради пари, а прокудени от корупцията, ширещата се престъпност и липсата на адекватно правосъдие. Тези извод се налагат все по-често, пише още в доклада. Данните се потвърждават и от секретното ежегодно изследване на ЦРУ и от европейски наблюдатели и Евростат.
        Друго смущаващо предвиждане е, че доста по-рано от споменаваната досега 2060 г. населението на страата ще падне на от 7,2 на 5 млн души. Още по-тревожна е констатацията, че определящите се като българи се топят с най-висока скорост, за сметка най-вече на циганите и по-малко на етническите турци.
        Преди няколко месеца образователното миистерство определи като “особено тревожна“ тенденцията за нарастващия брой на учениците, които напускат училище поради заминаване в чужбина. Делът им само през последната учебна година е нараснал с 26.13%, а общо за периода 2008/2009 – 2011/2012 учебна година е 38.65%.
        Изводите били, че ако не се преприемат спешни мерки и не се състави дългосрочна стратегия българската нация ще бъде застрашена от изчезване съвсем реално. Това можело да се случи още в следващите няколко десетилетия.
        Всъщност съществува Национална стратегия за демографско развитие на страната ни, в която са набелязани конкретни мерки срещу изчезването на нацията, но тя засега е само на книга и съвсем формална. Сривът се дължи колкото на емиграцията, толкова и на високата смъртност и ниската раждаемост. Другият бич е неграмотността, с която нито едно правителство през последните 15-17 години не понечва да се бори истински.
        http://frognews.bg/news_58792/%D0%A1...B0%D1%82%D0%B0
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Мда, краха е тотален
          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

          Коментар


          • Разходи за заплати и осигурителни вноски в консолидирания държавен бюджет на България:
            1)
            - от началото на 2011г. до края на юли 2011г. бяха 2,852.3 МИЛИОНА лв.
            2)
            - от началото на 2013г. до края на юли 2013г. бяха 3,297 МИЛИОНА лв.
            Тоест за 2 години има увеличение от над 444 МИЛИОНА лв.


            Разходи за майчинство в консолидирания държавен бюджет на България:
            1)
            - от началото на 2011г. до края на юли 2011г. бяха 270,199,697 лв.
            2)
            - от началото на 2013г. до края на юли 2013г. бяха 219,853,551 лв.
            Тоест за две години има спад от над 50 МИЛИОНА лв.


            Честито!





            http://www.noi.bg/aboutbg/st
            http://www.minfin.bg/bg/statistics

            Коментар


            • България успешно оптимизира разходите за майчинство на консолидирания й държавен бюджет:
              1)
              - от началото на 2011г. до края на август 2011г. бяха 306,721,483 лв.
              2)
              - от началото на 2013г. до края на август 2013г. бяха 252,952,132 лв.
              Тоест за две години има спад от над 17% или над 53 МИЛИОНА лв.


              http://www.noi.bg/aboutbg/st

              Коментар


              • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                Съгласен съм. Трябва да има само пенсия за възраст. Примерно всички над 65 години да получават една МРЗ. Който иска повече - да е спестявал, инвестирал и т.н.
                Детски в брой не трябва да има. Трябва да има данъчни облекчения, да се дават ваучери за детски дрехи, детски храни, ученически пособия и други подобни, но не и пари кеш.
                Не е толкоз семпло кат' имаш купени и продадени политици отдавна, дет' пробутват Пакт за финансова стабилност - ама не казват за кого е тоя пакт - не е за вас - повярвай ми - периферията на ЕС ще виси гладна докато не се разцепи целият ЕС, щот' така не може да се бачка.

                За здравеопазването и търговските дружества дет' са ви болниците ви спасихме ние ( застахователите ) - иначе ги приватизираха и тях отдавна. Те затова сега ви ги и закриват в цяло БГ - щот' ги пребихме в Съда и ся ще сте без здраве.

                П.П. Наивников правилно изтъква акцент, че като нямаш почасово заплащане какво вдигаш, бря? Още закрит бизнес.

                Пропорцията администрация/реален сектор е убийствена и не се прави така кат' денсиш с макро-то на страната.

                Тоя Орешака уж е кадърен икономист, ма май натиска за популизъм е огромен и нищо не прави в момента и още повече ще скапят нещата.

                Има много по-бързи инструменти за спиране на рецесията, а те не ги прилагат - демек или са корумпирани всичките или са смотани.

                Но и 2-та варианта не са добри за вас. Ся ще пак няма да овладеете безработицата, а тя ви е ключова. Първо се почва оттам при подобно упражнение, а не през социалките.

                Успех! И Бог да пази България!
                Last edited by marandi; 01.09.2013, 15:10.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Всичко може да бъде отменено и детските могат да бъдат премахнати ! Има държави в които пенсии няма , може и да не съществува такова животно като пенсионна система !
                  Демографията е следствие от тенденцията на цените на трайните активи, когато те нарастват и раждаемостта расте в страни като България, в която 90% от хората притежават траен актив - имот.
                  Съгласен съм. Трябва да има само пенсия за възраст. Примерно всички над 65 години да получават една МРЗ. Който иска повече - да е спестявал, инвестирал и т.н.
                  Детски в брой не трябва да има. Трябва да има данъчни облекчения, да се дават ваучери за детски дрехи, детски храни, ученически пособия и други подобни, но не и пари кеш.

                  Коментар


                  • Ами, какво да кажа.... Вчера по всички новинарски емисии, мина някак си майтапчийски новината за "много малкото" увеличаване на осигурителните прагове
                    Белчо дърпа хомота за 500 лева, но няколко галфона са решили, че трябва да го осигуряват на 700. Белчо взема по малко кинти, а Манго върти гюбеци

                    Коментар


                    • Между другото съществуването на детски , пенсии и други подобни е аборигенско.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • winner

                        Всичко може да бъде отменено и детските могат да бъдат премахнати ! Има държави в които пенсии няма , може и да не съществува такова животно като пенсионна система !
                        Демографията е следствие от тенденцията на цените на трайните активи, когато те нарастват и раждаемостта расте в страни като България, в която 90% от хората притежават траен актив - имот.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • http://www.blitz.bg/news/article/219852

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tradera
                            Ей това е добра новина.
                            http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2268794
                            Добре е да влезнат качествени емигранти, само така !
                            А ето я голата истина, че без емигранти германската икономика изчезва.
                            Въпрос на ПР е кой ще дръпне почвече качествени емигранти.

                            http://bazonline.ch/ausland/europa/W...ossier_id=2137

                            Германците имат твърде малко деца; средно има 1.39 на една жена.
                            Нямам нищо против руснаците - но всички знаем какви емигранти трябва да търсим - етнически Българи от Сръбия, Македония, Молдова, Украйна, Русия, Турция, както и да се опитаме да върнем поне част от емигриралите през последните 20 години. Явно само управляващите не разбират това, защото поставят пред тия наши сънародници (терминът си е точно на мястото, защото ний сме един народ) всякакви юридически спънки, докато в същото време веднага дават документ за самоличност и гражданство на всеки мръсен мангал, който реши да поиска - без въобще да се запитат дали всъщност нещото изобщо е родено в България !!! Да напомняме ли, че ромове има в половин Европа и няма нищо по-лесно от това някои от тях да се промъкнат тук, където могат до безкрайност паразитират на наш гръб и да безчинстват на воля? Представителите на това племе да бъдат третирани като всички чужденци - те не са Българи и ако не владеят писмено и говоримо Български и нямат документ, че не са родени в България - никакво гражданство !!!


                            За ситуацията в Германия - можем да помогнем на германците като им изпратим 700-800 000 индивида, свикнали да се препитават размножавайки се. Не знам дали ще останат доволни - но - можем.


                            Впрочем можем да се възползваме и от сирийското бежанско нашествие - но да се договорим със западноевропийските държави, че за всеки сириец, приет в България, те ще приемат един или защо не - двама от нашите хъхряци. Лично аз съм познавал сирийци, живеещи тук от години - това са честни и разбрани хора. Лично аз предпочитам в България да има 300 000 сирийци, вместо същата бройка цигани.
                            Last edited by Императорът; 31.08.2013, 15:01.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                              "....Тази тенденция връща България на нивата отпреди бейби бума в кризата."

                              Два погрешни тернима само в последното изречение. В периодът от Костов до Станишев (включително) нямаше "бейби-бум", а просто нормална раждаемост - и не бяхме в криза, защото доходите и жизненият стандарт растяха и що-годе започнаха да се доближават до нормалното. Но тогава 3 000 000 идиоти дадоха власт на националният предател, изверг, дебил и доказан криминален престъпник бойкоборисов - и сега берем плодовете на неговото "управление".

                              А иначе картината още веднъж доказва, че е нужна спешна програма за насърчаване на раждаемостта - но не сред изродената хъхряшка гнус, а сред нормалните хора... защото какви бъдещи граждани ще отгледа и възпита мръсната мангалка, която на 16 години още не може да си напише името, но вече е издрискала три нови изрода само заради помощите? Не бъдещи граждани, а нова бъдеща измет ще бъдат това.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 1_9_7_8 Разгледай мнение
                                http://www.dnes.bg/politika/2013/08/...plovdiv.196680
                                цитат:Нашите хора искат реално представителство на всички етажи във властта на страната. Това е необходимо и на страната реално
                                Интересно къде в случая е оная свиня, дето се води главен прокурор и дори си създаде незаслужената репутация на "мъжкар"? Спотайва се - точно като свина в царевичак !!!! Последният път, когато проверих това, Конституцията все още забраняваше партии на етническа основа... погледнах и в края на основният закон - дали не е написано с малки буквички, че същият не се отнася за ромовете... е - НЕ пише.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X