IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Забелязахте ли, че ко мо не та та се опитаха да ви излъжат за Йоханес Хан. Истината обаче е различна от версията на ко мо не та та. Според медия, представителството на Европейската комисия в България е съобщило, че Йоханес Хан никога не е правил изявление с негативен характер относно България.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6059900

Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.

Коментар

• Според данни от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването през първите 3 месеца на 2017г. в болнични заведения в Софийска област са родени повече деца в сравнение с първите 3 месеца на 2016г..

Тази новина е добра за всички, които обичаме България.

Гледам, че някои ко мо не та търсят връзка между броя на починалите хора и броя на гласувалите за определени партии. Аз такава връзка не търся, но ще ви напомня, че според данни от ЦИК на последните парламентарни избори в България броят на гласувалите за БСП е намалял с 1 302 722 спрямо парламентарните избори през 1994г.

Напълно погрешно е схващането, че малкото име на определен човек е определящо за интелигентността му или че малкото име на бащата е определящо за броя на децата в едно семейство. Това са абсолютно несъстоятелни тези на ко мо не та та.

Коментар

• Росстат публикува данни, според които през първите 2 месеца на 2017г. броят на родените деца в Русия е намалял с 27 692 спрямо първите 2 месеца на 2016г., тоест намалял е с 9,514 %.

Не се изненадвам от тези данни, защото някои демографи вече прогнозираха, че през 2017г. броят на родените деца в Русия ще намалее значително спрямо 2016г.

Анализирайки данните на Росстат може да се направи извод, че населението, което сега живее в сегашните граници на Русия е намаляло с над 4 000 000 души спрямо населението, което е живяло в сегашните граници на Русия на 1 януари 1993г..

Коментар

• И съседите се вайкат:
          https://fakti.bg/world/231178-garcia...lizkite-godini

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Бъзиклийкс играе ролята на мъдрия шут. Вероятно е така както казваш, макар че не съм напет разузнавач и не мога да знам дали наистина не е имало доклад за най-слабото демографско звено в ЕС. Но прави впечатление, че докладчето упорито се появява на що-годе информирани медии. А в него е важно съдържанието, не толкова съчинителят на принципа “да се не излагаме пред иностранците“. Колкото до стила му, на експертно цинично ниво /тоест в затворена политконсултация за избистряне на стратегически насоки и решения/ изказът би бил в подобен ракурс. Ясно и простичко, та чак до досегливо. Единственото което смущава, е, че се говори за български участници, пък те след това си премълчали. Малко не се връзва, но малко.
            Колкото до мен, използвам всеки удобен повод да напомня за демографската ни трагедия, дори да е неква мистификация. Жалко, че не се получава дискусия по същество.
            Моите уважения човеко.
            Съдържанието ми хареса. И не ми пука кой го е писал. То и без друго нямам авторитети, поне не и живи.
            И без друго, май като нация няма вече от кой да имаме респект, поне не и обща фигура за всички.
            Благодаря за съдържанието.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Удивлявам се ,когато интелигентни хора се връзват на подобни партенки....Достатъчно е човек да прочете заглавието и два-три реда, и да е вече наясно ,че нито един политик по света ,не би си позволил изказвания от рода :"Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие..."
              Нито един европейски политик не би си позволил да сложи заглавие на своя доклад "“България след българите”,та дори и да си го мисли....Това е просто абсурд...
              Една двесекундна "разходка" из интернет и стигаме до източника на въпосния доклад: "Бъзикилийкс"

https://neverojatno.wordpress.com/2013/04/23/bulsled/
              Бъзиклийкс играе ролята на мъдрия шут. Вероятно е така както казваш, макар че не съм напет разузнавач и не мога да знам дали наистина не е имало доклад за най-слабото демографско звено в ЕС. Но прави впечатление, че докладчето упорито се появява на що-годе информирани медии. А в него е важно съдържанието, не толкова съчинителят на принципа “да се не излагаме пред иностранците“. Колкото до стила му, на експертно цинично ниво /тоест в затворена политконсултация за избистряне на стратегически насоки и решения/ изказът би бил в подобен ракурс. Ясно и простичко, та чак до досегливо. Единственото което смущава, е, че се говори за български участници, пък те след това си премълчали. Малко не се връзва, но малко.
              Колкото до мен, използвам всеки удобен повод да напомня за демографската ни трагедия, дори да е неква мистификация. Жалко, че не се получава дискусия по същество.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                Бях обещал преди повече от месец да ви го пусна тоя Хан. Но стана скандал покрай него и Нова зора не пусна броя в нета. Тайна велика! България изчезвала поради престъпни и бездарни управници. Че ний си го знаем. Ма друго е чужденец да ти го каже, щото излагацията световна. Пък и на него верват.
                Днес по Канала май, един от БСП ме подсети го потърся все пак из нета. Та ето, пускам го в три теми:
                http://bultimes.com/johanes-han-balg...a-ot-darzhava/
                Удивлявам се ,когато интелигентни хора се връзват на подобни партенки....Достатъчно е човек да прочете заглавието и два-три реда, и да е вече наясно ,че нито един политик по света ,не би си позволил изказвания от рода :"Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие..."
                Нито един европейски политик не би си позволил да сложи заглавие на своя доклад "“България след българите”,та дори и да си го мисли....Това е просто абсурд...
                Една двесекундна "разходка" из интернет и стигаме до източника на въпосния доклад: "Бъзикилийкс"

https://neverojatno.wordpress.com/2013/04/23/bulsled/

Коментар

• Бях обещал преди повече от месец да ви го пусна тоя Хан. Но стана скандал покрай него и Нова зора не пусна броя в нета. Тайна велика! България изчезвала поради престъпни и бездарни управници. Че ний си го знаем. Ма друго е чужденец да ти го каже, щото излагацията световна. Пък и на него верват.
                  Днес по Канала май, един от БСП ме подсети го потърся все пак из нета. Та ето, пускам го в три теми:
                  http://bultimes.com/johanes-han-balg...a-ot-darzhava/

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015
                    Росстат публикува данни, според които през февруари 2017г. броят на починалите хора в Русия е бил с
                    19 974 по-голям от броя на родените деца в Русия, а през първите 2 месеца на 2017г. броят на починалите хора в Русия е бил с 62 840 по-голям от броя на родените деца в Русия.

Едва ли някой демограф би се изненадал от тези данни, защото демографите знаят, че в Русия има демографска криза.
                    Ванчо крайния резултат от простотиите ти е мъка за РБ ДаБг ДБГ ДСБ и НР.Няма кинта няма Парламент.Въпреки че пенсионерите измират броят на гласувалите за БСП расте заради Ванчовците една малка но много проста група от нашият нарос

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015
                      Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж НСИ е публикувало данни, според които сега населението на България уж намаляло с 50 000 души за 1 година? Истината обаче е по-различна. НСИ не е публикувало такива данни нито за 2016г. нито за 2015г.
                      Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега за половината от децата, които се раждали в България майчиният език бил език, който не е български? Това е поредната лъжа на ко мо не та та. В наши дни майчиният език на повече от половината новородени деца в България е българският език.
                      Добре бе, Ванчо, готови сме ти повярваме. Голям капацитет си. Ама, дай да видим откъде черпиш тази редка и ценна информация. Това нещо свише ли ти се снася?

Коментар

• Разходи за майчинство на консолидирания държавен бюджет на България:
                        1)
                        - през 2011г. бяха 419,789,369 лв.
                        2)
                        - през 2016г. бяха 512,290,731 лв.
                        Тоест за 5 години има УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ ПО-МАЛКО ОТ 93 МИЛИОНА лв.

За сравнение консолидираният държавен бюджет е изплатил:
                        1)
                        - през 2011г. пенсии на стойност 7,091,518,084 лв.
                        2)
                        - през 2016г. пенсии на стойност 8,706,419,140 лв.
                        Тоест за 5 години има ЗА ЩАСТИЕ УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ НАД 1.6 МИЛИАРДА лв.

Приоритетите в България ЗА ЩАСТИЕ се промениха тъй като е държава със застаряващо население въпреки отчаяните опити на бюджетниците да се харчат приходите от ДДС и Акцизи за техните заплати вместо за финансиране на дефицита на НОИ.

http://www.noi.bg/aboutbg/st

Коментар

• НСИ публикува данни от които е видно че България намалява с 50000 човека на година.....На демокрадците честито.Отделно половината деца които се раждат имат за майчин език не българският

Коментар

• През 2016г. консолидирания държавен бюджет на България е похарчил за майчинство:
                            - сумата от 512,290,731 лв.

За сравнение консолидирания държавен бюджет на България е похарчил за пенсии на фатмаци и мильовци:
                            - за 9 месеца от началото на 2016г. сумата е 518,634,064 лв. (НОИ още не е обявил данните за цялата 2016г.)

http://noi.bg/aboutbg/st/statistic
                            Last edited by Inform; 24.01.2017, 19:40.

Коментар

• Руска медия публикува предварителни данни, според които през декември 2016г. броят на родените деца в Иркутска област, която е в Русия, е намалял с 19,504 % спрямо декември 2015г. Някои руски демографи очакват, че през следващите няколко години рязко ще намалее броят на родените деца в Русия.
                              Най-вероятно през 2016г. броят на родените деца в Русия е намалял спрямо 2015г. с около 47 000 - 50 000.

Вече няколко пъти писах, че аз никога не съм получавал пари за да пиша по форуми и никога не съм искал пари за да пиша по форуми.
                              Last edited by Ivan2015; 24.01.2017, 11:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                                Пример от наше село - 2000 души
                                В училището до 8-ми клас има 150 деца - 1 българче и останалите от братята. Май вече и 1 БГ няма.
                                Ходят в съседния град дето има БГ паралелка - 5 българчета и 10 от малцинството.
                                Аз като бях ученик - българите бяха с 1 по малко от братята роми

И малко статистика - за 45 години комунизъм от 5млн на 9 млн.
                                за 25 демокрация от 9 на 7 млн а реално сме 6, след още 20 години такмо 5млн ще станем - и ще сме и МАЛЦИНСТВО
                                1946 сме 7 млн, а не 5 млн.

Коментар

Working...
                                X