IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хохегер пред БНТ: Корупция в България не е извършвана

Корупция в България не е извършвана чрез фирмата на Петер Хохегер, заяви самият той пред БНТ в първото му и единствено телевизионно интервю за България. Ключова фигура в работата му с България е била Моника Янова, с която съвместно са работили по двата му проекта с нашата страна, каза още той пред кореспондента Мария Стоянова. Хохегер изрази съмение, че една анкетна комисия в българския парламент ще изкара нови факти на бял свят.

Петер Хохегер, PR експерт и лобист: Какво може да покаже такава анкетна комисия? Винаги става въпрос за това - дали някой политик е получил пари, имало ли е корупция, имало ли е подкупи. Такова нещо не е имало. Ние имахме определен бюджет и български подизпълнители, на които сме плащали със средствата от проектите ни в София. Колегите в България се справиха отлично. Нито един български политик не е получавал пари от нас. Това означава, че по нашите проекти не е имало корупция. Другият въпрос, който може да бъде изяснен от една анкетна комисия е - дали средствата са изразходвани целесъобразно. Важно е обаче това да се провери и то не от политици, а от експерти, които имат опит на международно ниво във връзките с обществеността.

http://bnt.bg/bg/news/view/72255/hoh..._e_izvyrshvana

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
      Петер Хохегер: Моника Йосифова ме запозна със Станишев
      това не е вярно ...ще съдя до дупка всеки ,който разпространява подобна клевета....
      Станишев си е хапвал сладко сладко във Виена , когато му се натресал оня австрийския министър и по подъл начин му измъкнал 100 000 евро от задния джоб,освен това моника и станшев не се познават , никога не са се виждали и даже чували..детето е по донорска програма и съвсем случйно то било семето на серьожа....

Коментар

• Петер Хохегер: Моника Йосифова ме запозна със Станишев
        Разследваният в Австрия лобист пред "Капитал"

http://www.capital.bg/politika_i_iko...sus_stanishev/

Така името на нашата агенция мина през медиите. Тогава Моника Йосифова ни се обади и каза, че правителството на всяка цена се нуждае от подкрепа и ни попита дали сме готови да работим за него. За мен това, разбира се, беше чудесна възможност и се съгласих. Тя беше във Виена и каза, че води разговори и с други фирми, но накрая се спря на нас, защото бяхме част от голяма международна група и имахме голям опит в работата си на политическо ниво.

Тогава тя ни покани на разговор, на който ни представи премиера Сергей Станишев. Това беше някъде през 2006 г. На този разговор взех Ернст Щрасер. Той трябваше да каже как се приема България сред европейските министри на правосъдието и на вътрешните работи.

Когато тя дойде в началото при нас, й казах, че е важно да имаме контакт към правителството. Въпреки че имахме офис в София, нашите хора нямаха нейния опит и контакти. Казах й, че ако се стигне до съвместна работа, за мен е важно и тя да участва. А и това беше някак си естествено. Тя имаше доверието не само на премиера, но и на други министри - финансовия, европейския...

Беше ясно, че това е само началото и трябва да има продължение. Тогава трябваше да има конкурс, който отне много време. Ние използвахме времето, за да направим нашите проучвания и се подготвим. Анализирахме всички статии за България, кои са журналистите и ключовите теми и разработихме нашата концепция. На тази база направихме предложението си. Ключовият момент за избора ни беше предложението за Advisory Board, в който включихме важни на европейско ниво хора.

Не мога да си спомня точните суми, счетоводството вече не е при мен. Това, което Моника Йосифова казва (на пресконференцията – Колко пари получи Моника Йосифова от договорите?бел. ред.) трябва да е вярно.

Коментар

• След цирка в Катар - хора като Трайчо отдавна трябваше да бягат от това правителство
          Медиите станаха смешни – съобщиха за уж грандиозни успехи от посещението на правителството в Катар, 100 млн. инвестиции (според едни евро, според други – долари, не че е важно, ама…

А какво стана – министърът на икономиката подаде оставка. Катарският цирк не е негова вина.

Това е резултат от провинциално-мутренските представи за света на българския премиер – ще заведа там цялото правителство и 100 бизнесмени, там, при шейховете, ония с парите. Те ще налеят тука инвестиции. Да, ама не. “Ония с парите” не са по-прости от един среден българин от Банкя.

Със стоте милиона инвестиции, уж обещани от шейха, ще стане като с пистата за Формула 1, която щяха да строят катарците. Така си го представят света полуобразовани хора като Борисов и Румен Петков, дето поканиха тука катарските инвеститори.

При първата случка с Катар – прословутата писта за Формула 1 – пак министърът Трайчо Трайков им беше виновен.

А сега в Катар той изпадна в смешно положение да чете експозе на английски пред 100 българи на българо-катарски бизнесфорум. Слугуващите медии у нас се опитваха да омаловажават този срамен момент с местни обичаи, било рано, било горещо и т. н.

Ами къде ти е разузнаването, господин премиер? Като си назначил шеф от РДВР във В. Търново за шеф на разузнаването, кой да ти каже какви са правилата в Катар, кой да те предупреди? Цялото управление е съставено от подобни индивиди, надскочили своето ниво на компетентност.

По-образовани хора като Трайков отдавна трябваше да подадат оставка, да не се компрометират с участието си в това циркаджийско правителство.

И в тоя цирк участва и бившият президент Първанов, той посрещна тука катарския шейх, и той доразвива малоумната идея за българо-катарската дружба като нещо много полезно за България и спасителен пояс в криза.

Ами дори 100 млн. инвестиции да направи Катар, голямо чудо. Както сам призна премиерът в понеделник по бТВ, правителството харчи по 1 млрд. годишно от резерва за пенсии, че не стигат парите. Какви 100 млн. тука?

Случката в Катар безпощадно ясно показва, че сегашния кабинет и цялата камарила на ГЕРБ са безпомощни в управлението. Те са образ и подобие на премиера си. Всичките идеи на Борисов са инфантилни, опитите му да направи нещо само задълбочават кризата.

Още много и по-болезнени неща ще се случат, докато средният българин проумее, че Борисов нито е спасител, нито прави нещо в правилна посока.

За по-умните и циркът в Катар е достатъчен да разберат що за комедианти ни управляват.

http://e-vestnik.bg/14207/sled-tsirk...-pravitelstvo/

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
            ГЕРБ: Велкова няма нищо общо с партията
            Четвъртък, 15 Март 2012,
            frognews.bg

От пресцентъра на управляващата партия опровергаха твърдения в медиите, че Росица Велкова е била учредител на ПП ГЕРБ. Оказа се, че тя нито е член на партията, нито приближена до вицепремиера Цветан Цветанов.

Официалното становище на ГЕРБ съвпада с вече казаното по същия повод и от самата Росица Велкова. Тя отрече да познава вътрешния министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветанов Цветанов и някога да е работила за него.

Името на Велкова изплува във връзка с лобисткия скандал, в който бяха замесени имената на Петер Хохегер, австрийски министри и Моника Йосифова, която живее на семейни начала с лидера на БСП Сергей Станишев.

Оказа се, че Велкова е била управител на фирмата "Хохегер БГ" от месец 2008 година до лятото на 2009 г

През 2008 г. г-жа Велкова е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ. В рамките на комисията всеки един участник е имал възможност да дава становища и препоръки за развитието на сектор информационни технологии като цяло, уточняват още от управлявщата партия.

Видео доказва познанството на Цветанов с Р. Велкова

News.bg получи видеорепортаж, който опровергава някои твърдения на Росица Велкова.

Припомняме, името на PR експертката бе замесено в скандала „Петер Хохегер" - заедно със Сергей Станишев и Моника Йосифова, като се отбелязва, че дамата е основател на българския клон на австрийската фирма - „Хохегер Бг".

В същото време публикации сочат, че Велкова е близка до ГЕРБ и е работила по проекти на партията.

В няколко интервюта Росица Велкова категорично отрича това, като веднъж заявява по повод на Цветан Цветанов - „Вероятно сме се виждали някъде с него, но вече не си спомням за това", а дори и, че „познава вътрешния министър и зам.-председател на ГЕРБ единствено от малкия екран".

Във видеото, получено на редакционната ни поща е сниман репортаж от събитие на ГЕРБ, организирано от фондация „Ханс Зайдел" и водено от Цветан Цветанов.

Това е кръгла маса по темата за информационните технологии.

От думите на Цветанов може да се направи изводът, че въпросното събитие се случва в края на 2008 или началото на 2009 година - преди изборите за евродепутати и парламентарните у нас, спечелени от ГЕРБ.

Ясно се вижда, че на масата вдясно от Цветанов - през един човек, седи именно Росица Велкова, която "е виждала Цветанов само на малкия екран".

http://news.ibox.bg/news/id_150936566

Коментар

• Трайков: Мотивът Катар е нелеп, защо съм отстранен ще стане ясно

16.03.2012
              Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на практика не е подал оставка, а е отстранен от поста. Това стана ясно от обясненията на самия Трайков в петък. Той опроверга не само официалното съобщение от предишната вечер, според което Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ обсъдила и приела депозираната оставка, но и мотивите, с които премиерът Бойко Борисов обясни решението си да се раздели с икономическия си министър. Трайков даде да се разбере, че причина за отстраняването не са нито гафът с проваления бизнес форум в Катар, нито цялостната му работа в енергийния и икономическия сектор, а позицията му за АЕЦ "Белене", газопровода "Южен поток" и преговорите с "Газпром" за цената на получавания от България газ.

В петък сутринта Трайков отиде в парламента, преди да внесе оставката си в Министерския съвет и разказа, че тя му е била поискана от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов веднага след като правителствената делегация кацнала в четвъртък вечерта в София от Катар, а не е била подадена с лични мотиви, както обясни самият Цветанов пред бТВ в петък.

"Мотиви не ми бяха поискани, освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо. Според мен истинските причини за отстраняването ми рано или късно ще станат ясни", заяви Трайков, за когото късно в четвъртък бе съобщено, че оставката му е приета от Изпълнителната комисия на ГЕРБ заедно с тази на здравния министър Стефан Константинов.

Пред БНТ пък премиерът Бойко Борисов обясни, че отдавна бил недоволен от работата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма, но проваленият икономически форум в Катар бил "капката", която преляла търпението му, и това довело до отстраняването на Трайков. Той обаче посочи, че проблем е, че икономическото развитие изостава, а енергийните проекти не са мръднали от предишния кабинет.

ГЕРБ приела неподавана оставка

"Минах да ви видя от уважение към вас и към българските граждани. Вие много добре знаете, че аз не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред Изпълнителната комисия на политическата партия. Тя ми беше поискана от вицепремиера Цветанов, след като кацнахме снощи в София. Това не беше необходимо, защото министър-председателят можеше във всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова въпреки създалите се обстоятелства днес нося оставката си в Министерски съвет", каза Трайков в парламента пред журналистите.

Той обаче не отговори на въпросите чувства ли се виновен за провала на икономическия форум в Катар, на който не се явиха местни фирми, а само представители на български компании, които са си платили да се включат в правителствената делегация, за да представят бизнеса си. Пред тях Трайков представи възможностите на икономиката ни на английски език.

"С Трайков започнахме много неща, но за три години нищо не е направено и напредък в икономиката няма, разлика с предишното правителство в енергетиката няма – нищо не е станало по-независимо, тепърва ще правим първи копки на интерконекторните газови връзки”, посочи Борисов пред БНТ. "Трайков бил инакомислещ, бил против неща, за които съм бил аз, що за глупости”, възмути се той.

Капчицата, преляла търпението към Трайков, била иначе "брилянтно организираният” от външно министерство икономически форум в Катар, който обаче бил насрочен в неподходящ час. "Защо трябваше да се открива в 10 часа, кой ще накара арабите да станат толкова рано, да дойдат, когато началникът им го няма там”, попита Борисов.

Младенов се печал на бавен огън в Катар, а Трайков на плажа

"В същото това време, когато Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този бизнес форум, който в кавички бяха направили, да започне в 10.00 часа сутринта, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира... изключителна глупост. Просто не трябваше да има сутринта обявен такъв форум и цял ден медиите в България се упражняваха върху нас защо и най-вече като тръгвах за емира, погледнах, гледам си го Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов ми звъни и казва: няма хора, не е организирано, не става", разказа Борисов. Според очевидци обаче всъщност Трайков е бил заедно с Борисов на плажа.

Икономическият министър не отговори на журналистическите въпроси дали наистина е бил на плаж, докато е ставало ясно, че форумът в Катар се проваля.

"Що за идиотско твърдение, че Трайков бил против АЕЦ "Белене”, а аз - за. Лично пратих Трайков и Дянков в Москва преди месец да кажат на руснаците, че няма да строим "Белене”, искаме да си плащаме реактора и да го слагаме в Козлодуй”, заяви Борисов. "Наложи се да пращам Дянков в Турция да натиска за подписването на интерконекторите (межудсистемните газови връзки – бел. ред.), каза още Борисов и обяви, че на 20 март ще бъде подписано това споразумение.

"Благодаря му (на Трайков) за желанието да свърши добра работа, но сега Делян Добрев ще се справи много по-бързо и по-добре с всички тези проекти”, анонсира по своя начин министър-председателят бъдещия икономически министър. "Моите уважения. Просто благодаря за усилията, но считам, че с новите кадрови промени по-бързо и по-точно ще работи това министерство", добави той.

По-късно Трайков коментира, че заместникът му Делян Добрев ден по-рано бил готов да си подаде оставката заедно с него. Сега Трайков пожела успех на наследника си.

Трайков: Ще си проличи дали греша за "Белене", "Южен поток" и цената на газа

"Може и да греша. Аз гледах интервюто на министър-председателя тази сутрин и той каза неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Ако "Белене" обаче се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в "Южен поток" и възвращаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи не греша и наистина причината е конфузът в Катар", каза Трайков в кулоарите на парламента.

Той благодари на колегите си от Министерския съвет, "с които работихме чудесно във времето на тежка криза, на парламентарната група на ГЕРБ, която много пъти ме подкрепи, на екипа си, който се справи с един нелесен ресор и на всички, които са подкрепяли това, което правим".

По думите му през тази година, която в края на миналата бе анонсирана от Бойко Борисов като Годината на Трайков, се чакат едни много добри неща, едни много интересни проекти и в икономиката, и в енергетиката.

"След две години подготвителна работа вече сме на финалния етап на двете междусистемни връзки. През май месец започват колегите на българо-румънската връзка. До края на годината на българо-гръцката. Във вторник на съвместно заседание на двата кабинета БГ и Турция трябва да премиерите да подпишат съвместна декларация, която да даде стратегическо решение. В икономиката предстои изграждането на високотехнологичния парк, предстои и стартирането за нисколихвените кредити. Всичко това, ако действително моят наследник е Делян Добрев, тъй като снощи той искаше да напусне заедно с мен, но ако действително е приел, аз ще се радвам, че е така", заключи Трайчо Трайков.
              http://www.mediapool.bg/%D1%82%D1%80...ews190727.html

и нещо от архива Apr 8, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=QOxJ_24D4q0
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Проблемът е,че мутрата понеже е глупава, сляпо копира руския модел (но това не пречи на герберските олигофрени да тръбят наляво и надясно че тяхната партия е "демократична" ,а Путин е "диктатор") без изобщо да се съобразява с конституцията и законите на страната . Щом Трайчев и оня другия рунгел са боклуци,при парламентарна република, оставка може да им иска само Народното събрание - след като то е избрало цялото правителство . Тук обаче всеки прави квото си иска и на банската сикаджийска мутра й е най-лесно да се направи на мъж в собствената си къща,а пред Брюкселския и Московския Коминтерн да се свива като бито куче !

Министър-председатела е човека който може да иска оставки на министрите, а Народното събрание ги одобрява. Правителството работи като екип и съвсем естествено е министерските оставки да се решават от премиера, на когото парламента е гласувал доверие. Естествено отново парламента има последната дума. Така е според Конституцията.

Коментар

• Световните медии за възможния отказ на България от АЕЦ „Белене”
                  16 март 2012 | 16:31 | Агенция "Фокус"

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че обмисля оттеглянето от споразумението с руската компания „Атомстройекспорт” за изграждането на АЕЦ „Белене” на брега на река Дунав, предаде АФП.

„Вече казах на Путин, че искаме проектът да бъде диверсифициран. Не трябва да е само с участието на Русия и България”, каза Борисов в интервю за българската национална телевизия.

Премиерът посочи, че вече три години не е открит друг инвеститор. Той добави, че очаква доклада за проекта на британската банкова група HSBC.

Преди да реши дали да се откаже от проекта Борисов ще изчака доклада на HSBC, като е възможно да се организира и референдум за това дали да се строи АЕЦ „Белене”.

България ще изостави плановете си за построяването на нова атомна електроцентрала по р. Дунав с мощност 2000 мегавата, предава Ройтерс, позовавайки се на изявление на министър-председателя Бойко Борисов. Страната беше сключила договор за изграждане с руската фирма „Атомстройекспорт”.
                  Борисов съобщи, че миналия месец е изпратил министри до Москва, за да съобщят на руските власти, че София няма да строи АЕЦ „Белене”, а планира да плати за един ядрен реактор с мощност 1 000 мегавата, който вече е построен.

България се отказва от строителството на атомната електроцентрала в Белене – проект, възложен на руската компания „Атомстройекспорт”, съобщава агенция Росбалт.

Българският премиер Бойко Борисов съобщи, че през февруари е изпратил министри в Москва, които е трябвало да предадат на руските чиновници, че София няма да строи атомната електроцентрала, но ще заплати за вече построения реактор, който България ще се опита да постави в действащата централа „Козлодуй”.
                  По думите на Борисов окончателното решение за съдбата на проекта, за който България вече е похарчила 1,4 милиарда лева, ще бъде взето по-късно след широко публично обсъждане.

България може да се откаже от сътрудничеството с руската корпорация „Атомстройекспорт” при строителството на атомната електроцентрала в Белене на река Дунав. Това заяви българският премиер Бойко Борисов, цитиран от радио „Свобода”. По неговите думи София ще изплати необходимите компенсации за единия реактор, който вече е построен в рамките на проекта, а за по-нататъшните работи по изграждането на АЕЦ ще привлече инвеститор от Западна Европа. Освен това се предполага, че ще бъде променено и мястото за строителството на електроцентралата, чиято обща стойност е осем милиарда евро.

България се отказа от проекта АЕЦ „Белене”, пише руският вестник „Ведомости”. Окончателното решение за съдбата на проекта, за който България вече е похарчила 1,4 милиарда лева, ще бъде взето след широко обществено обсъждане, а възможно и след провеждането на референдум, каза премиерът Бойко Борисов.

През миналия декември българското правителство вече се отказа от строителството на петролопровода „Бургас-Александруполис”. Тогава съвместният проект с Русия и Гърция бе определен като икономически неизгоден.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Йосиф би ли ни светнал конкретно колко кинти върнахте ???
                    ами аз върнах 53 237,43 лева ..толкова ми беше бонуса за писането в инвестор.бг...за другите сайтове се скатах ... и аз семейство храня...

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                      http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4652011

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата, каза председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, номинирана за нов здравен министър.

Госпожата явно все още не е запозната с тежкия кадър на ГЕРБ. Ще и подскажа - започва с "Фи".
                      От линка
                      Десислава Атанасова е единствената, която може да влезе веднага в работата, коментира премиерът Бойко Борисов
                      Здравен министър завършил право, политология и европейска интеграция http://www.novini.bg/news/55563-%D0%...%D0%B8%29.html ?!? И какво разбира тя от здравеопазване и управление на здравни заведения?Така както са я подкарали ,нищо чудно следващият да е завършил музикална педагогика Явно образованието няма значение за родното здравеопазване.
                      Last edited by коки; 16.03.2012, 17:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        така е бляд ... върнахме всичко до стотинка..почвай да празнуваш....
                        Йосиф би ли ни светнал конкретно колко кинти върнахте ???

Коментар

• http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4652011

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата, каза председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, номинирана за нов здравен министър.

Госпожата явно все още не е запозната с тежкия кадър на ГЕРБ. Ще и подскажа - започва с "Фи".

Коментар

• Герберат една несполу4 лива разработка на комунистите ,вехне и старее
                            Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• http://www.razkritia.com/147657/%D0%...D0%B5%D0%B2-2/

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                На тия сложни въпроси само Йоската и Стамболов могат да ти отговорят .....

И къде са загубиха тия двамцата ? Сигурно мутрата ги накара да си върнат бонусите заради зле свършената работа по форумите
                                така е бляд ... върнахме всичко до стотинка..почвай да празнуваш....

Коментар

Working...
                                X