IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Абе какво прави Бойко с това време. Какви са тези 35 градуса в средата на септември. Няма ли накрая да прати малко дъжд и да свали температурите
    Лош човек е Бойко!

Не се безпокой, сега заедно с гигов, коки/мейси/клийърли, никодим и останалите от комунистическата дружинка ще го катурнем и температурите ще паднат веднага. Като върнем тройната коалиция на власт ти обещавам веднага да дойде истинска сибирска зима....

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Абе какво прави Бойко с това време. Какви са тези 35 градуса в средата на септември. Няма ли накрая да прати малко дъжд и да свали температурите
      Септември ще бъде май
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• На фалирал брокер, тиквите му криви

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Какво повече да добавиш за състоянието на "дясното"?

Всеки здравомислещ човек трябва да гласува СРЕЩУ ГЕРБ. За да бъде прекратена ширещата се пожарникарска простотия!
          Мушморок кажи за кого ще гласуваш, а не срещу кого защото такава бюлетина няма .... Кухата ти главица не го ли разбира този простичък факт ... та агитираш да се гласува срещу
          Last edited by X_Y; 15.09.2011, 14:48.

Коментар

• Интервю със Стефан Гамизов http://www.stefangamizov.com/media/c...ov_tornado.jpg което дава отговори на доста въпроси.Същият е заявил ,че няма да гласува и няма да участва в изборите. Отказва да легитимирам по същество тоталитарен режим прилагащ насилие чрез икономическа принуда, цензура и фалшификации на изборният резултат!
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              Много им се е обяснявал даже! Трябваше да им тегли по една и да приключва по-бързо Все пак времето му е ценно, но той сигурно най-добре си знае де, ти не се тревожи за това
              Та с какво точно му е ценно времето на пожарникаря? Да не е изтървал рязането на някаква лентичка?

Днес мутрата ще идва в Шумен да реже лентичка на нещо, в което държавата няма участие. Обновяване на центъра по европейска програма. Тоест на нещо свършено с парите на общината и с европейски пари.
              Ама пожарникарят ще отдели от "ценното" си време да измине 730 км отиване и връщане за да отреже поредната лентичка. Каквато и да е скоростта на кортежа ще "изгуби" поне 7 часа от "ценното" си време.

Такава маниакална пристрастеност към ленторязането в личен план си е за психиатър.

А в държавен план е време на премиера отделено за глупости, вместо за решаване на държавни проблеми.
              А от гледна точка на данъкоплатеца това е прахосване на нашите пари!
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Абе какво прави Бойко с това време. Какви са тези 35 градуса в средата на септември. Няма ли накрая да прати малко дъжд и да свали температурите

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  Смешник .Не се изненадах ,че направи тоя маратон по простата причина ,че той винаги е искал да е медийна звезда и да обяснява ала "Ние ги хващаме -те ги пускат", "Станишако е веновен", "Гоце е виновен", "Ванката и той тоже", за еврокандидатката му Румянка бяха виновни всички.Кадиев и червените хлебарки, но не и глупостта на партизанстващия Цвъки , който без съмнение е най голямата хлебарка за последните години.
                  Много им се е обяснявал даже! Трябваше да им тегли по една и да приключва по-бързо Все пак времето му е ценно, но той сигурно най-добре си знае де, ти не се тревожи за това

Коментар

• TV рейд:,, Министър-председател на амбразурата и без конкретни отговори''

15/09/2011
                    СОФИЯ (PIA)
                    Невероятен телевизионен рейд направи българският министър-председател Бойко Борисов тази сутрин.

Преди шест дни вътрешният министър Цветан Цветанов направи сензационно изказване в Пловдив, че през 2007 година трима общински съветници от ГЕРБ са искали подкуп от 500 хиляди евро на Росен Плевнелиев.

Грандиозният скандал придобива все по-застрашителни размери, след като вчера Плевнелиев, който мълчеше през цялото време, направи изявление, че не му бил искан подкуп, от което излиза, че Цветанов не казва истината. От общински съветници от БСП – бивши и настоящи, потвърдиха информацията, изнесена от Цветанов.

Черешката на тортата бе днес бившият кмет на София и настоящ министър-председател Бойко Борисов. Неговият рейд започна при любимия му водещ Николай Бареков в ТV7. Там той обясни как добрият Росен Плевнелиев бил нападнат от лошите синьо-червени, очевидно забравяйки, че пръв тази информация изнесе “дясната му ръка” Цветанов. По думите на Борисов нямало скандал. След това той започна да изброява колко корупционни сделки бил спрял като взел властта в София – паркове, детски градини, “Общински имоти”, “Трамкар” и т.н.

Борисов каза още, че вчера е разговарял с Плевнелиев по темата. „На него никой директно не му е искал подкуп”, – отсече той.

Веднага след Борисов, в студиото на Бареков влезе лично вътрешният министър Цветан Цветанов.

След TV7, Бойко Борисов се включи и в Нова. Там той повтори същите неща с някои допълнения – отрече един от тези трима общински съветници, които са искали подкупите, след това да е бил предлаган за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

“Всеки коментар по тази тема означава да се вкарам в играта на БСП и да започнем да говорим за избори. Аз няма да го направя поради тази причина”, – заяви Борисов.

Той не пожела да коментира повече темата и отново се отдаде на спомени, когато беше кмет на София, като припомни какво е свършил тогава, какви грешки е поправял и колко фирми е дал на прокурор заради нередности.

Накрая той се включи и в бТВ и директно започна с обвинения как бТВ представяла тенденциозно темата и отново повтори за градинките, за “Софийски имоти” и т.н този път добави и “Топлофикация-София”. Изненадващо, но той пропусна да припомни и “големият” си успех като кмет – “изгоних Вълка”.

Министър-председателят не пропусна да припомни как като кмет не бил разрешил на Слави Трифонов да направи замяна на имот пред столичен хотел и заради това всяка вечер от “ефира на вашата телевизия се излива помия по мен”, – проплака министър-председателят. В отговор водещата Ани Цолова троснато го помоли: “Моля ви, тези неща си ги оправяйте двамата (бел.ред – със Слави Трифонов), не с нас!” Това накара Борисов да смекчи тона.

“Кадиев така сълзливо говори, че все едно той ще ме вика на разпит. Как така Румен Овчаров, шеф на БСП, и неговата фирма, продават ток – това да кажат, не да се явява той да дава оценки на хората. Те да обяснят защо софийската организация на БСП не е направила нищо в Общинския съвет – седем години на такъв голям чуждестранен инвеститор да му мине сделката”, – каза още Борисов.

В началото на участието си в бТВ, Бойко Борисов направи поредното хитово изказване: “Честит първи учебен ден на учениците и както им обещах, когато бях кмет: този битпазар, който представляваше Околовръстният път, ще бъде най-красивата магистрала, вчера я пуснахме. Всички квартали могат да я ползват, каза Борисов.”

Малко преди да се включи в бТВ, в студиото бе командирована шефката на пресцентъра на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, която прочете интервю на Росен Плевнелиев за в. “Банкеръ” от 1 септември 2007 година, в което Плевнелиев индиректно потвърждава, че “не директно” му е намеквано за подкуп.

След бТВ, шефката на пресцентъра на ГЕРБ отиде в студиото и на Нова.

“Цветан Цветанов е цитиран неправилно. Той каза това на семинар, на който присъстваха много прокурори и журналисти. Цветанов отговори на тенденциозно зададен журналистически въпрос.” Така Севделина Арнаудова обясни скандала.

По думите й, откакто е обявена кандидатурата на Плевнелиев за президент, непрекъснато се търси скандал около него.

“Ако няма такъв, се казва организирайте го и всички започнаха да го правят”, – проплака говорителят на предизборния щаб на ГЕРБ.

Преди Арнаудова кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев заяви, че ако до края на деня Росен Плевнелиев не каже имената на тримата общински съветници, лично той ще ги съобщи утре.

По думите на Кадиев, единственият, който трябва да даде обяснение е кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев.

В крайна сметка, целият този телевизионен перформанс на министър-председателят Бойко Борисов, не внесе каквато и да било яснота около скандала с искания подкуп от Росен Плевнелиев. Вероятно размерът на скандалът ще се разраства и Пресклуб ИА (PIA) ще ви информира за развитието му.
                    http://pressclub.bg/institutions/cab...915/news-53699

Смешник .Не се изненадах ,че направи тоя маратон по простата причина ,че той винаги е искал да е медийна звезда и да обяснява ала "Ние ги хващаме -те ги пускат", "Станишако е веновен", "Гоце е виновен", "Ванката и той тоже", за еврокандидатката му Румянка бяха виновни всички.Кадиев и червените хлебарки, но не и глупостта на партизанстващия Цвъки , който без съмнение е най голямата хлебарка за последните години.
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Левашкото поведение на десницата
                      ИВАН СТАМБОЛОВ

Напоследък все по-често се питам дали наистина съм десен човек или само се мисля за такъв. Защото, ако наистина бях десен човек, все щеше да се намери някой десен политически субект да ме представи в управлението. Но такъв не се намира. Никой не иска да ме представи. Поредното озадачено повдигане на вежди предизвика поведението на сините. Тяхното групиране и прегрупиране вече заприлича на Комедия дел арте, в която сериозни възрастни мъже припряно тичат насам-натам като лалугери за някой друг гласец и като звездобройци смятат кой какво ще примъкне в общата хралупа. И пак като в тази комедия маските са едни и същи и старовечни – Арлекин, Пулчинела, Панталоне, Софиянски, Костов, Бакърджиев и т.н.

Преди няколко месеца Бакърджиев се възмущаваше от Софиянски, задето онзи искал да яхне клуб „Сенатор”, за да си издигне кандидатурата за кмет. После, изглежда, успяха да срещнат възгледите си на някаква „принципна” основа и сега са рамо до рамо в борбата за десен ренесанс под името ОДС, а отскоро вече и под името СДС, което обаче значи нещо друго. Аз не разбирам как може да има хора, които не ги е срам да мимикрират под фалшифицирани чужди имена, белким излъжат някой разсеян избирател и спечелят някой незаслужен глас – СДС, ОДС, ЕНП… Защо ли не запазя за себе си СССР – Стамболов съобразява своевременно и разумно! Между другото, онзи ден в Кюстендил ми разказаха за забележителна предизборна практика. Някой от кандидатите се бръква да си купи билбордове и да си отпечата плакати. На тях, естествено, има номера на бюлетината, с която се очаква да гласуват неговите симпатизанти. Конкуренцията обаче се изхитря и отпечатва само номера на своята бюлетина и го лепи върху номера на бюлетината на първия по неговите рекламни материали. Честен кръст! И аз не повярвах в началото. Както и да е…

От друга страна Мартин Димитров и Иван Костов пък, вместо да съберат СДС и ДСБ в една партия, започнаха такива сложни танци и надцаквания, такива тънки пресмятания и предвиждания, че процесът на анонсиране в бриджа в сравнение с тях заприлича на примитивен махленски пазарлък. То не бяха вътрешнопартийни избори, то не бяха междупартийни избори. В крайна сметка резултатите от тези избори станаха повод СДС и ДСБ да се скарат. Колкото и засегнат да се чувства Костов, трябва да признае, че ситуацията на фактически разпад на Синята коалиция, до която се стигна през последните седмици, беше, ако не изцяло провокирана, то чувствително инспирирана от ината му да се пазари за общински съветници и тяхното разпределение и съотношение в листата. И вече имам чувството, че тези неща Костов ги прави нарочно, сякаш политическата му цел не е властта и по някаква причина саботира собствената си партия.

По този повод се надигнаха гласове „Трябва ли да се спаси СК?” и много от тях прибързано си отговориха: „Не!”. Защото с ДСБ били не знам кои си, пък при СДС били не знам какви си и всеки трябвало да върви по свой автентичен път. Други пък казват, че събирането на СДС с Бакърджиев, Софиянски и прочие било „широка дясна коалиция”. Все едно аз да отида на кръчма с приятели от казармата и да кажа, че това е „мощно военно присъствие”. Макар и стари отломки, новите седесари (от новото СДС) уж са интелигентни мъже и би трябвало да знаят, че събирането им не води до проста сума от електоралните подкрепи, които са имали преди него. Лично познавам стари емблематични седесари, които официално заявиха, че оттеглят подкрепата си от Мартин Димитров, заради безпринципното според тях съглашение, което направи с техните бивши и понастоящем компрометирани партийни колеги.

Трябва ли да се спаси Синята коалиция? Аз мисля, че трябва, защото отсъствието на подобен субект лишава от представителство в управлението много десни хора, които със своя интелект, професионална квалификация и, не на последно място, морални устои са нужни на обществото. Само че в Синята коалиция от старите партии трябва да се запазят само изградените структури и съдебните регистрации. Старите лидери трябва да преглътнат личните си амбиции и да се оттеглят под нестихващите аплодисменти на вече зрялото и готово да влезе в политиката ново поколение. Иначе много скоро ще бъдем изправени пред абсурдната ситуация, в която ще трябва да избираме между БСП и ГЕРБ. А според един стар мой приятел тази ситуация вече е налице. И той отговорно заяви, че когато се изправи пред такъв избор, ще гласува за БСП срещу ГЕРБ, защото БСП са реален политически субект, който е печелил и губил избори, докато ГЕРБ са опасно извънсистемно явление, виреещо върху простотия, престъпност и корупция. Така каза, това са неговите думи. А иначе той е емблематичен син журналист. Толкова емблематичен и толкова син, че ме е страх да ви кажа кой е. Така че, ако се изправим пред необходимостта да избираме между БСП и ГЕРБ, това ще е все едно да се видим принудени да избираме между Сцила и Харибда, което не е никакъв избор. Но може би пък именно това е целта на занятието. И макар че последното изречение е чудесен финал на текста, мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.
                      Какво повече да добавиш за състоянието на "дясното"?

Всеки здравомислещ човек трябва да гласува СРЕЩУ ГЕРБ. За да бъде прекратена ширещата се пожарникарска простотия!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Логика

Бойко има желязна логика.
                        Но трябва да имаш желязна глава за да я разбереш
                        Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Премиерът Бойко Борисов: Това, което Плевнелиев е казал през септември 2007 г., и това, което е казал вчера, е едно и също
                          15 септември 2011 | 09:11 | Агенция "Фокус"

София. Не искам повече Плевнелиев да бъде замесван в този скандал, защото от това, което виждате, което е казал 2007 година септември месец, и вчера това, което е казал, е едно и също. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” на бТВ.
                          Факт е, че седем години тази сделка не е минавала и когато станах кмет, Общинският съвет, за което им благодаря, гласува и я приключи – каза Борисов.
                          Не знам такова нещо и не ми е работа да знам – каза Борисов на въпрос дали знае, че общински съветници са искали подкуп от Плевнелиев. Когато станах кмет, такива сигнали имаше със стотици, дал съм ги на прокуратурата. Разликата между мен и Плевнелиев е, че аз съм полицай, направихме с прокуратурата всички необходими действия, по някои от тях вече има присъди. За този случай не сме, защото няма как да дадеш данни, ако някой чрез адвокати, близки е намекнал, че би могъл да оправи сделката. Плевнелиев не е полицай, няма такова мислене, обясни Борисов.
                          Общински съветници на БСП знаели, като са знаели – имаха вътрешен министър, да са го направили. Седем години са прикривали, ако са знаели, каза Борисов. Имаха вътрешен министър, да са го направили, каза Борисов.
                          На въпрос за твърденията на Цветанов, Бойко Борисов каза – аз също съм пострадал, когато в Чикаго със стотици хора на среща говорих за ситуацията в България, до ден-днешен Станишев продължава да лъже, че съм казал „лош човешки материал”. На такъв семинар Цветанов навързва много случаи за това, което е било в Софийска община, каза Борисов. На този семинар много неща, които са ставали в София, Цветанов ги е изброил, и това е излязло по този начин, обясни Борисов.
                          Борисов припомни, че заради това, че не е разрешил на Слави Трифонов в градинката пред Японския хотел да направи строеж, всяка вечер го клеветят от ефира на бТВ.
                          Кадиев така сълзливо говори, че все едно той ще ме вика на разпит. Как така Румен Овчаров, шеф на БСП, и неговата фирма, продават ток – това да кажат, не да се явява той да дава оценки на хората – каза Борисов.
                          Те да обяснят защо софийската организация на БСП не е направила нищо в Общинския съвет – седем години на такъв голям чуждестранен инвеститор да му мине сделката – каза Борисов.
                          Честит първи учебен ден на учениците и както им обещах, когато бях кмет: този битпазар, който представляваше Околовръстният път, ще бъде най-красивата магистрала, вчера я пуснахме. Всички квартали могат да я ползват, каза Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                            4.Не искат да успее
                            п.с. Ако гласувам, ще гласувам за Плевналиев,въпреки ,че критикувам и не съм съгласен с политиката на ГЕРБ
                            Кои са тези, които "не искат да успее" ? Ти не разбираш ли че Плевнелиев е посочен лично от Мутрата за кандидат?
                            Той ще успее (защото е добричък и има симпатична усмивка) и ще бъде президент- послушник ! Никой няма вече да може да възрази на Мутрата ( и на олигарсите, които стоят зад него). Това е модел на държ. управление подобен на Путин - Медведев. Но още по-лош, защото начело стои груб популист-простак!

Коментар

• Бизнесменът Плевнелиев през 2007 година: Не плащаме подкупи
                              http://www.dnevnik.bg/izbori2011/201..._ne_plashtame/

На 1 септември 2007 г. в интервю пред вестник "Банкеръ", озаглавено "Живеем в града на греха", тогавашният управител на фирма LINDNER, сега кандидат-президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев разказва за проблемите, които е имала ръководената от него фирма, за да убеди Столична община да изпълни собствените си решения. В интервюто става въпрос за сделка за замяна на парцел с фирмата "Софийски имоти", както и за наличието на хора, които са предлагали да посредничат за разрешаване на проблема.

Информацията за това беше публикувана в официалния профил на Росен Плевнелиев като кандидат-президент във "Фейсбук".

В отговор на въпрос на журналиста Мариета Велинова Плевнелиев отговаря:
                              "Публично известен факт е, че от тази фирма ("Софийски имоти" – б.ред.) просто няма спасение. Но така или иначе ние няма да платим и лев подкуп".
                              "Въпрос: Настояваха ли за това?
                              Росен Плевнелиев: Не директно. Никой не е дошъл да ми каже дай толкова и толкова пари, за да уредя въпроса. Започнаха обаче да се навъртат различни хора с предложения "да помогнат" за разрешаване на случая. И тъй като аз оставих тези подмятания без отговор и не ходих на определяните от тях срещи - резултатът е налице, сделка няма. Пращали са какви ли не "доброжелатели", които казват - нали знаеш, има начини проблемът да бъде решен...?"

Преди седмица шефът на предизборния щаб на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи, че през 2007 г. трима тогавашни общински съветници в София, известни като "брокерите", са поискали от Росен Плевнелиев 500 хил. евро подкуп. По този повод вчера кандидат-президентът на управляващите наруши мълчанието си по темата и даде специална пресконференция, по време на която заяви:"Не съм имал среща с никакви брокери - ни един, ни два, нито трима. Лично на мен подкуп не ми е искан. Самите вие знаете, че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци".

"Дневник" публикува пълния текст на публикуваното на 1 септември 2007 г. интервю на вестник "Банкеръ" с бизнесмена Росен Плевнелиев:

Въпрос: Г-н Плевнелиев, вече седма година се борите с общината да изпълни собствените си решения. Не мислите ли, че това е малко странно?
                              Росен Плевнелиев: Странно е, меко казано. Реално това е единствената прозрачна сделка за замяна, която е изцяло в полза на общината, и може би именно защото е прозрачна и защото е в полза на общината, тя не става.
                              Въпрос: Искате да кажете...
                              Росен Плевнелиев: Не плащаме подкупи. Ние сме немска публична компания и не можем да вадим пари за такива цели. Ако системата ни на управление не беше такава, досега всичките тези лобита в СОС, които си гласуват, както решат, можеха да бъдат "напазарувани", а ние да сме забравили за проблема. Нашата сделка обаче не може да мине вече седма година, тъй като парцелът, за който става дума, е в капитала на "Софийски имоти" АД. Публично известен факт е, че от тази фирма просто няма спасение. Но така или иначе ние няма да платим и лев подкуп.
                              Въпрос: Настояваха ли за това?
                              Росен Плевнелиев: Не директно. Никой не е дошъл да ми каже дай толкова и толкова пари, за да уредя въпроса. Започнаха обаче да се навъртат различни хора с предложения "да помогнат" за разрешаване на случая. И тъй като аз оставих тези подмятания без отговор и не ходих на определяните от тях срещи – резултатът е налице, сделка няма. Пращали са какви ли не "доброжелатели", които казват – нали знаеш, има начини проблемът да бъде решен...? Нали знаеш, ти трябва да се видиш с точните хора...? Никой не споменава сума, но пък и аз не съм човекът, който ще тръгне в тази посока. Защото тръгнеш ли - няма връщане. Знам, че ако някой ви каже: елате на една среща – интересът ви ще бъде защитен, няма да има проблеми и т.н., и вие отидете – свършено е. Това е покана за танц, която вече сте приели. Отново подчертавам – ние сме немска публична компания, не можем да вадим такива пари, а ако ги извадим, те ще се видят на борсата.
                              Въпрос: Как се изнудва инвеститор като Lindner?
                              Росен Плевнелиев: Не ми се говори по този въпрос. Просто такава е ситуацията в този град, в който нещата са докарани дотам, че дори и принципалът, в случая кметството и СОС, да вземат решение - нещата пак не се случват. Това е, общо взето, да имаш фирма, на която си собственик, да си назначиш управител -човек на трудов договор, и той да започне да си прави каквото си иска, а ти по никакъв начин да не можеш да реагираш. В случая принципалът вече е решил, че тази замяна е в изгода на общината. Това е така, защото гражданите на кв. "Младост" ще получат метро и общината ще замени реално кокошка за кон, а не както обикновено става в подобни случаи....
                              Въпрос: Кой е реалният виновник тази сделка да бъде сложена на трупчета?
                              Росен Плевнелиев: "Софийски имоти", разбира се. Те просто не предвиждат процедура. Причината според мен е, че с тази сделка ние бръкнахме в джоба на началниците в дружеството. Развалихме им схема, от която някои хора щяха да източат много милиони. Този парцел, който ние трябва да получим, е 15 дка срещу предоставени от нас 27 дка, и то на Околовръстния път. Още след първото решение на СОС обаче нещата започнаха да се мотаят. Нещо повече - дадоха ни да разберем, че то няма да бъде изпълнено. Междувременно от общинската фирма бяха побързали да направят градоустройство на парцела и дори да го продадат. През 2003-а "на тъмно" те правят градоустройство, при което на този парцел се предвижда изграждането на 18-етажни сгради с обща разгърната площ от 60-80 хил. кв. метра. По-късно разбрахме, че
                              са се опитвали да го реализират по техния си начин. Разбрахме и че е имало преговори с Гриша Ганчев, с втори, с трети, но нещата са се разсъхнали. А тези сгради с огромна етажност и разгърната площ са били заложени по този начин, за да се защитят големите комисиони. И това става при положение, че има решение на СОС за замяната с нас още от 2001 -ва, което е потвърдено и през 2002 година...
                              Въпрос: Може ли нормален инвеститор да работи в такава държава?
                              Росен Плевнелиев: Трудно. Единственият шанс да ти вървят нещата е да си плащаш на точните хора. Няма нито един чуждестранен инвеститор у нас, който да не го е осъзнал. Напоследък съм малко обнадежден, защото вече има солидарност от страна на бизнеса и дори негласно споразумение да не плащаме.
                              Въпрос: Ръководството на "Софийски имоти" беше сменено преди няколко месеца. Сега водите ли преговори с новото?
                              Росен Плевнелиев: В тази фирма аз посмъртно няма да стъпя! Сигурен съм, че там нищо не се е променило. За мен тя е еманацията на злото за този град. Ако всичко, което успя да "изтъргува" това дружество, беше направено по прозрачен начин, София отдавна щеше да има метро, да има магистрали, завод за боклук и отдавна градът да е наистина европейски. Столицата ни е ощетена със стотици милиони само от това дружество, а тя самата се е превърнала в града на греха.

Борисов: Ако знаех за искането на подкуп, щях да ги закопчая
                              http://www.dnevnik.bg/izbori2011/201..._shtiah_da_gi/
                              Ако премиерът Бойко Борисов е знаел по времето, когато беше кмет, че общински съветници са искали подкуп на Росен Плевнелиев (сега кандидат-президент на ГЕРБ, а в миналото - строителен предприемач), той е щял да се намеси и "да ги закопчае". Плевнелиев обаче няма полицейско мислене, западноориентиран е и не му е минало през ума, че компанията, която представлява, може да го направи.

Така премиерът Бойко Борисов обясни казуса с искането на подкуп през 2007 г., за който преди дни говори и министърът на вътрешните работи и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.
                              Борисов се включи по телефона в сутрешните блокове на Нова телевизия и Би Ти Ви.

Той обвини БСП, че използва този случай, известен от 2007 г., за да измести темата за програмите на кандидат-президентите от предизборните дебати. Подчерта, че докато е бил кмет, е получавал стотици сигнали за корупция в общински фирми и по някои от тях вече има издадени присъди. Борисов добави, че за случая е знаел и сегашният кандидат за кмет на БСП Георги Кадиев, и левицата е могла да реагира след като е била на власт и неин член е бил начело на МВР.

Коментар

• „Синьо-червените се възползват от добрината на Росен Плевнелиев и се опитват да си правят политика на негов гръб”, категоричен бе Борисов.
                                -------------------------------------------
                                Кои са тези "синьо-червени"? Самият той не беше ли червен? Защо Росен Плевнелиев е толкова добричък? Защо позволява да се "прави политика на негов гръб"?
                                ББ с тези приказки не прави услуга на кандидатурата на Плевнелиев.
                                Ясно е че Плевнелиев ще бъде кукла на конци.
                                Трябва ли й на България такъв президент, тежко зависим от Мутрата?

Коментар

Working...
                                X