IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Това е много яко, наистина колкото по-зле е човек в главата толкова повече множествено число използва. Все в някакви групи се бута, очевидно че средното на групата да го избута и него малко нагоре.
    И аз затова много често използвам израза "На Вас ти говорим"!!!За да не си помислят ,че говоря в можествено число а пък мисла в единствено!!!

Коментар

Това е много яко, наистина колкото по-зле е човек в главата толкова повече множествено число използва. Все в някакви групи се бута, очевидно че средното на групата да го избута и него малко нагоре.

Много криво нещо е живота... Е днес дадох на една колежка 50 лв за да изкара до заплата. Мама му деба станхме като машини за лайна - работим, търпим какви ли не унижения само за да си осигуряваме препитанието..... Много е унизително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
        Особено за тези дето продължават да мислят в множествено число, ще става все по-черно.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          Ясно като ви чете човек стига до извода ,юе по добре да бяхме си останали в комунизма.... особенно пишещия за касетите от кореком , а не искаме да разберем , че ние сега сме резултат , по скоро продукт точно на този "социализъм" и то късния социализъм за който някои хора още бършат сълзи ... бяхме анатемосани пичове да сме 40 год. под "соц" ботуша на комунягите и сега сме анатемосани 40 години за да се прочистим от този период ... мое мнение и който иска да ми драска за "успехите" на социЪлизъмът...боли ме чепа...по скоро боли ме за загубеното време и 2-3 поколения
          Йосифе, какво загубено време и 2-3 поколения? Всеки си живее живота така както си го разбира, и се бори за каквото му диктува мирогледа. Е, не всички можем да имаме яхти, скъпи имения и самолети. Всичко си е на мястото. Чудеса не очаквай. Днес е светлото бъдеще. Е, за някой е по-светло, за други малко сивее, за трети си е направо черно. Особено за тези дето продължават да мислят в множествено число, ще става все по-черно.
          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Ясно като ви чете човек стига до извода ,юе по добре да бяхме си останали в комунизма.... особенно пишещия за касетите от кореком , а не искаме да разберем , че ние сега сме резултат , по скоро продукт точно на този "социализъм" и то късния социализъм за който някои хора още бършат сълзи ... бяхме анатемосани пичове да сме 40 год. под "соц" ботуша на комунягите и сега сме анатемосани 40 години за да се прочистим от този период ... мое мнение и който иска да ми драска за "успехите" на социЪлизъмът...боли ме чепа...по скоро боли ме за загубеното време и 2-3 поколения

Коментар

• Първоначално изпратено от centar Разгледай мнение
              Йоска,спри да цвъкаш в тази тема.Като не ти изнася,просто не пиши или не отваряй темата въобще,братле.Няма смисъл да се осира всичко,това е типично за днешната младеж.Хората ги мъчи носталгията за времето,когато имаше мъжка дума,верни приятели и отношенията между хората бяха истински.
              o имал съм скрит фен ... здравей човече ... ще се радвам ако с нещо мога да ти помогна..

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                Чел съм ги поне по три пъти, в оригинал.
                Като нема кво стойностно да си купа ( а и парите... 10-15 лева за една книга мога да си позволя един път на два месеца) - та ще препрочитам. Много от моите приятели са ги чели също.

Много е по-интересното в скъпарските дискотеки какво слуша твоята младеж... дето само входът е 20-30 лева...
                А?
                А?
                А?
                Симфонична музика май.
                Е и те като минат 30 ако си интересуват от това ще четат класика. Как човек на 20 в добра психическа форма ще схване диалога с великия инквизитор например. Ами няма да го схване. Нито жизнения му опит е подходящ, нито пък нагласата му към света е толкова цинична. И по-добре, защото ако 20 годишните схващат класика, значи времената наистина са много тежки.
                Ами отиди и чуй и каква музика се слуша. Готов съм да се обзаложа че в 8 от 10 случая, поне в София няма да попаднеш на чалга.

Коментар

Не мисля че има каквото и да било различие по отношение на култура, интилигентност и така нататък. Единствената разлика е било, че е нямало жълта преса да обрисува живота на "заслужаващите" да дават пример. Ама сега имало само някакви които са известни с това че са известни. Ами че то и тогава е било същата работа - само където са им давали формални звания, пък какво точно са направили никой всъщност не знае.

Какво като във всяко семейство е имало една камара литературна класика. че те книгите стояха за запълване на рафтовете на стандартните библиотеки. Колко хора над 40 са чели Ана Каренина или Братя Карамазови - нищо че са си били разрешени тогава. Стоят си някакви книги от Библиотека Световна класика, купувани ей така щото са ги пуснали - и никой не чете. същото като сега. Само където сега не се и купуват такива книги просто защото има и достатъчно други.

Чалга, та чалга, при положение че нормалната машина за изпълнение на музика е радиоточката на стената, или радио с два канала, няма как да дъниш чалга Ако са имали уредба и безплатен достъп до неизчерпаемо количество всевъзможна музика пак навсякъде щеше да дъни чалга. В най-занемарените кръчми с най-долната чалга посетителите не са 15 годишни, а 45-50 годишни ентелегентни рожби на социализъма.
                  MMMM дaaa, наскоро бях в провинцията и ме заведоха на едно местенце, така наречената чалготека и само като видях какво е вътре и се хванах за главата.
                  Момченца на по 30 до 50 годинки, че и по-млади с кинти и добре облечени къзета, тръгнали на лов за младо агнешко и дори имаше момиченца, на не повече от 13-14, а вътре не можеш да се разминеш от тълпа.Пълно мазало.А за родителите на тези момиченца и момченца не коментирам и не зная дори изобщо дали са влизали в такава дупка и обстановка, поне да знаят къде са им децата посред нощите.

Коментар

Не мисля че има каквото и да било различие по отношение на култура, интилигентност и така нататък. Единствената разлика е било, че е нямало жълта преса да обрисува живота на "заслужаващите" да дават пример. Ама сега имало само някакви които са известни с това че са известни. Ами че то и тогава е било същата работа - само където са им давали формални звания, пък какво точно са направили никой всъщност не знае.

Какво като във всяко семейство е имало една камара литературна класика. че те книгите стояха за запълване на рафтовете на стандартните библиотеки. Колко хора над 40 са чели Ана Каренина или Братя Карамазови - нищо че са си били разрешени тогава. Стоят си някакви книги от Библиотека Световна класика, купувани ей така щото са ги пуснали - и никой не чете. същото като сега. Само където сега не се и купуват такива книги просто защото има и достатъчно други.

Чалга, та чалга, при положение че нормалната машина за изпълнение на музика е радиоточката на стената, или радио с два канала, няма как да дъниш чалга Ако са имали уредба и безплатен достъп до неизчерпаемо количество всевъзможна музика пак навсякъде щеше да дъни чалга. В най-занемарените кръчми с най-долната чалга посетителите не са 15 годишни, а 45-50 годишни ентелегентни рожби на социализъма.
                    Имах колега дето ба събрал над 80 касети класическа музика. Как си представяш, някой да рискува,с долари от кореком да си купува касети, щото само там можеха да се купят, и да записва и презаписва Бетховен, Шуман, и не знам си кой още. А като пуснат някое заглавие, бестселър, и пред книжарниците по Славейков ставаха митинги. Който се интересуваше, имаше достъп до световните хитови банди в рока. По цяла нощ презаписвахме култовите групи на 70те години. А много от съвременните чалги, тогава се пееха по нощни купони от самоуки изпълнители и композитори. Плегиатстваме в момента! Нощния живот бе по-сладък, щото бе забранен и извън закона! Който искаше, слушаше ВВС и Свободна Европа.
                    Верните тогава на партията доносничета, комсомолчета, сега вдигат вой до небесата, ама колко било лошо и непоносимо тогава. Винаги ще има хора, които се оправдават със системата. И все другите са им виновни. Несретници!
                    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

Колко хора над 40 са чели Ана Каренина или Братя Карамазови - нищо че са си били разрешени тогава.
                      Чел съм ги поне по три пъти, в оригинал.
                      Като нема кво стойностно да си купа ( а и парите... 10-15 лева за една книга мога да си позволя един път на два месеца) - та ще препрочитам. Много от моите приятели са ги чели също.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      В най-занемарените кръчми с най-долната чалга посетителите не са 15 годишни, а 45-50 годишни ентелегентни рожби на социализъма.
                      Много е по-интересното в скъпарските дискотеки какво слуша твоята младеж... дето само входът е 20-30 лева...
                      А?
                      А?
                      А?
                      Симфонична музика май.

Коментар

• Не мисля че има каквото и да било различие по отношение на култура, интилигентност и така нататък. Единствената разлика е било, че е нямало жълта преса да обрисува живота на "заслужаващите" да дават пример. Ама сега имало само някакви които са известни с това че са известни. Ами че то и тогава е било същата работа - само където са им давали формални звания, пък какво точно са направили никой всъщност не знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          Добре, не исках да прозвуча обидно. Но все пак и ти не схващаш моята теза. А тя е, че средният българин се чувстваше добре, щото не знаеше, че има и друго!
                          Представи си само за момент, че нямаше граници, имаше свободни медии (не като сегашните ) и ти гледаше всеки ден по телевизията не Москфилм, а CNN или BBC или някоя си там гадна империалистическа телевизия, която ти показва как живеят съвременниците ти на запад, а ти си живееш в панелката и караш жигулата (след 7-8 години чакане).
                          Ми режима нямаше да издържи и 1 седмица.

Много възпитано си пишеш. И си защитаваш тезата... На мен ми е приятно да си пишем. Прав си за негативите на социализма, но моята логика е че това е било преди 40 години и ако социализма се беше цивилизовал и останал може би сега щеше да е някакъв доста по-интелигентен сурогат, просто заради тези 40 години коиот обществото така или иначе не може да спре......

Коментар

• Много правилно другарю Манков, Свободата не се подарява, а се извоюва.

ИМЕННО ЗАРАДИ "ПОДАРЕНАТА" НИ 89г. СВОБОДА ОТ РУСКАТА 5та КОЛОНА У НАС, БГ все още НЕ Е СВОБОДНА.
                            КОГАТО СЕ ИЗБЕСЯТ И ПОСЛЕДНИТЕ КОМУНЯГИ, сега членове на ВС НА БСП, ДПС, а някои и в други "демократични" партии, ще може да се говори за ОСВОБОЖДЕНИЕ от комуноробството, сега превърнато в икономическо, чрез ограбване на капитала на държавата от сегашните олигарси, бивши партийни величия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              човек, ама ти сериозно ли го мислиш това?
                              Маани ги тея въздухарчета-чикиджийчета - те самите не знаят на кво да си праат душевни чикии.

Коментар

• Мисля, че много точно, макар и лаконично си описъл "предимствата" на соца, на които всички ние имахме възможност да се насладим.
                                За взаимоотношенията между хората също не съм съгласен, че били "чисти" и "добросъседски", както се доказва и от агентурните досиета и повсевместното слухтене, и доносничене присъщо за онзи режим. Та дори и тогава бяха създадени маса филми (минали незнайно как през цензурата), показващи уж на шега дълбоката корупция, мания за доноси и кариеризъм чрез лизане на гъзовете на партийните величия и други "шефове".
                                Напротив, точно тогава започна моралното разлагане на нацията, плодовете на което берете сега в БГ. Една от най-добре постигнатите цели на комунягите, беше да убият човешкото у хората, да ги принизят до тяхното си ниво и така да не оставят и морално право на хората да изискват повече от властта (като знаеш как ти крадеш от завода, не вдигаш пара, за това че шефа строи вила с държавни пари, а той пък не си и помисля да държи сметка на партайгеноса, че ходи по чужбина или пазарува в КОРЕКОМ).

Коментар

Working...
                                X