IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Глътка въздух.

О да, видях един печеняга 18-19 годишен, който гледаше своите връстници както орел гледа враб.

Сега същата компания, която той гледаше като въшки, се е разположила между блоковете и си праат кефа с викане. Купиха си 2 литра бира и се чувстват велики.
    Те "контактуват" само викайки един на друг - бетер шимпанзета. Не разговарят, а си изкарват хормоните във викане, понеже и от ебане си немат представа.
    Това може да продължи даже и до три часа през нощта. Бивало е не веднъж.

О да, чувал съм ги и съм се ядосвал, че заради тея животинчета 4 блока с хора не могат да спят. Те не общуват - те викат, понеже са бездушевни и немат представа къде да си денат хормоните. А те не разбират друго, освен от техните хормони и това ги прави по-долни и от животни.

Да, знам какво ще ме питате - "а ти направи ли им забележка?" - Да, два-три пъти.
    Още пъти? - не! Само аз ако ги стегам тея животни - ни ше стане, а и може и да ме пребият - 10 - 15 особи са. А останалите от всичките блокове - мълчат си се едно нищо нема.

Та, връщайки се към началото на моя пост - има, има и духовни млади. Но са изчезващо количество.
    Last edited by vmankov; 24.08.2011, 00:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
      А бе ти биографията си е напиши.Колкото по-скандални неща напишеш,толкова по продаваема ще е.Пък и стилът ти на писане,определено е забавен
      А определено ще я напиша... Не ми остава време, а и нямам много енергия. Писането (на друга литература) е едно от нещата с които се издържам, та нали знаеш как човек не му се занимава с работа в свободното време... Още повече искам в биографията да изкарам истинското ми аз, което към момента би убило лицемерното и неадекватно ежедневие в което съм принуден да живуркам......

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Публична тайна е, че Директорите в държавните фирми са "симпатизанти" на управляващата партия. Дори и част от Зам. Директорите и Гл. Счетоводители. Някои дори нямат необходимия ценз за бъдат на съответната длъжност, та затова пред нея се мъдри едно "и.д". За опит и стаж пък да се не чува!!! К'во е туй животно!? Заради това всичките му там Комисии, Агенции и Държавни предприятия са на такова високо управленско ниво. Отделно на всеки четири години ти спускат с парашут нов десантчик, та докато му свикнеш на номерата /и той на твоите/ минават около две години. През тях в съответното държавно предприятие е операция "Шок и ужас"
        В частният сектор са малко по-облагодетелствани. Те почти веднага откриват от къде ще ги изтряска мълнията. Там нагаждачът и подлизуркото си личат от далеч. Не противоречат, гледат като зомбирани в екрана на монитора и изпълняват, без много да се замислят. И мачкат без угризения хората около себе си. Те и затова са взети на работа. На частника не му трябват твърде много хора със скрупули.

Отлично приятелю... Изминал си вече големият път на осъзнаването на ситуацията... А като се сетя колко време ми трябваше да си отговоря на въпроса, Защо този идиот е шеф/ка или от къде го назначиха тоя кретен при толкова интервюта...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Смел човек си.... То за това войници ги взимат на 18 години.. Щото на един 45 годишен много неща му тежат на главата и си използва акъла.... Много е трудно да го накараш да скочи върху граната за Родину за Сталину.... И аз ходих по чужбина, но така и не събрах смелост да остана.. Вярно сотнаха ми спомени за един роман ам кога ли ше седна да напиша и някоя биография... Ама все си мисля че човек трябва да издава биография само тогава когато в живота ти се съдържа някъв полезен и значим житейски опит....... А моя живот макар и интересен стана низ от пиянски изцепки и неуспехи, пречупени през призмата на лудата ми глава...
          А бе ти биографията си е напиши.Колкото по-скандални неща напишеш,толкова по продаваема ще е.Пък и стилът ти на писане,определено е забавен

Коментар

А бе Космонавте,не е баш така,лекичко взеха да ни понатежават и годинките пък и ангажиментите.Спомням си,точно преди 20 години,тъкмо бях почнал работа и съм нощна смяна.По едно време,гледам апапите дошли да ме видят и ми викат:"Приятел,тръгваш ли с нас за Германия,в 8.00 потегляме,намерили сме хора ,които да ни прекарат през чешко-германската граница."Трябваха ми точно 20 секунди размисъл.Нищо че нямах пукната пара,даже и таксата за каналджиите ми е плати един от приятелите.Език не сме знаели/в последствие го научих/,хал хабер си нямахме къде отиваме,какво ни очаква ,къде ще спим,какво ще ядем-общата сума на джобните на всички/четирима/ беше 40DM.Роман мога да ти напиша само какво ни костваше преминаването на чешко-немската граница,бяхме заприличали на концалеристи от глад, и т.н.,и т.н.Я сега ме накарай да тръгна така де!Ще погледна от тука,ще попремисля, па ще видим,може и да стане.
            retro_69, долното са го написали баш за теб.

SUCCESS:

At age 4 success is . . . . Not piddling in your pants.
            At age 12 success is . . . Having friends.
            At age 17 success is . . . Having a driver's license.
            At age 35 success is . . . having money.
            At age 50 success is . . . Having money..

At age 70 success is . . . Having a drivers license.
            At age 75 success is . . . Having friends.
            At age 80 success is . . . Not piddling in your pants.

Коментар

... Ама все си мисля че човек трябва да издава биография само тогава когато в живота ти се съдържа някъв полезен и значим житейски опит....... А моя живот макар и интересен стана низ от пиянски изцепки и неуспехи, пречупени през призмата на лудата ми глава...

хихихи,

midlife crisis
              Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Може би но не в България.По нашите земи ако не си арогантен амбициозен некадърник няма успех.Ако не си се записал в управляваща партия пак няма нямаааааааааа.....
                Публична тайна е, че Директорите в държавните фирми са "симпатизанти" на управляващата партия. Дори и част от Зам. Директорите и Гл. Счетоводители. Някои дори нямат необходимия ценз за бъдат на съответната длъжност, та затова пред нея се мъдри едно "и.д". За опит и стаж пък да се не чува!!! К'во е туй животно!? Заради това всичките му там Комисии, Агенции и Държавни предприятия са на такова високо управленско ниво. Отделно на всеки четири години ти спускат с парашут нов десантчик, та докато му свикнеш на номерата /и той на твоите/ минават около две години. През тях в съответното държавно предприятие е операция "Шок и ужас"
                В частният сектор са малко по-облагодетелствани. Те почти веднага откриват от къде ще ги изтряска мълнията. Там нагаждачът и подлизуркото си личат от далеч. Не противоречат, гледат като зомбирани в екрана на монитора и изпълняват, без много да се замислят. И мачкат без угризения хората около себе си. Те и затова са взети на работа. На частника не му трябват твърде много хора със скрупули.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

А бе Космонавте,не е баш така,лекичко взеха да ни понатежават и годинките пък и ангажиментите.Спомням си,точно преди 20 години,тъкмо бях почнал работа и съм нощна смяна.По едно време,гледам апапите дошли да ме видят и ми викат:"Приятел,тръгваш ли с нас за Германия,в 8.00 потегляме,намерили сме хора ,които да ни прекарат през чешко-германската граница."Трябваха ми точно 20 секунди размисъл.Нищо че нямах пукната пара,даже и таксата за каналджиите ми е плати един от приятелите.Език не сме знаели/в последствие го научих/,хал хабер си нямахме къде отиваме,какво ни очаква ,къде ще спим,какво ще ядем-общата сума на джобните на всички/четирима/ беше 40DM.Роман мога да ти напиша само какво ни костваше преминаването на чешко-немската граница,бяхме заприличали на концалеристи от глад, и т.н.,и т.н.Я сега ме накарай да тръгна така де!Ще погледна от тука,ще попремисля, па ще видим,може и да стане.

Смел човек си.... То за това войници ги взимат на 18 години.. Щото на един 45 годишен много неща му тежат на главата и си използва акъла.... Много е трудно да го накараш да скочи върху граната за Родину за Сталину.... И аз ходих по чужбина, но така и не събрах смелост да остана.. Вярно сотнаха ми спомени за един роман ам кога ли ше седна да напиша и някоя биография... Ама все си мисля че човек трябва да издава биография само тогава когато в живота ти се съдържа някъв полезен и значим житейски опит....... А моя живот макар и интересен стана низ от пиянски изцепки и неуспехи, пречупени през призмата на лудата ми глава...

Коментар

При нашето поколение има и един друг проблем - не сме достатъчно решителни и мобилни. Някак това ни остана от нашите родители и ние си водим живота по същият начин - почваме работа, доде не те уволнят или съкратят не напускаме, купуваме жилище и в него си живеем....... Сега младежите са къде къде по гъвкави - ражда се в Плевен, идва в София, вижда че е кочина отива в Берлин...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      аз си мисля, че ми плащат - те си мислят , че работя
                      Точно така си е... От години ми е през оная работа какво се случва в работата - много работа, става 17.30, точно на запетайката на която съм ставам и си тръгвам.. Пита шеф с това до къде сме, казвам му.. Трябва да стане еди кога си - Не става, мога тогава.... Като се сетя колко труд съм метнал на времмто да се доказвам по 12 часа на ден... Ще ми вдигнат паметник на Московска пред ЦУ на ДСК...Сега ми е през кура... Дреме ми на гъза... Няма как да прескажеш събитията нито да угодиш на разните вживели се в ролята на шефове олигофрени така че, леко кротко и това е....

Коментар

Факт е че си прав.. При нас много малко от общочвешките качества се ценят и понеже хората които определят професионалното ти развитие се откроиха като лидери във времената на Чалгата и мутрите и сега подбират хора по техен вкус и ето ти феномен - знаещи мижещ мислещи хора отиват в Германия, а пълни кретенио реъководят дружества, Банки, предприятия... И после защо нямало резулати и пенсиите били ниски... Ами щото кадърното няма как да оцелее и търси равитие.. Огледайте се само и вижте мидъл мениджмънта (за визшия не ми се говори) по институциите в които работите - че 20% от тях са буквално болни хора, поне 60% нямат нито качетва нито опит за позициите които заемата, едни 10% са на приливи и отливи и не повече от 10% може да се каже че са на средното и над него ниво на ЕС и са продаваеми на всякъде по света........ То като с футболистите...
                        аз си мисля, че ми плащат - те си мислят , че работя
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Може би но не в България.По нашите земи ако не си арогантен амбициозен некадърник няма успех.Ако не си се записал в управляваща партия пак няма нямаааааааааа.....
                          Факт е че си прав.. При нас много малко от общочвешките качества се ценят и понеже хората които определят професионалното ти развитие се откроиха като лидери във времената на Чалгата и мутрите и сега подбират хора по техен вкус и ето ти феномен - знаещи мижещ мислещи хора отиват в Германия, а пълни кретенио реъководят дружества, Банки, предприятия... И после защо нямало резулати и пенсиите били ниски... Ами щото кадърното няма как да оцелее и търси равитие.. Огледайте се само и вижте мидъл мениджмънта (за визшия не ми се говори) по институциите в които работите - че 20% от тях са буквално болни хора, поне 60% нямат нито качетва нито опит за позициите които заемата, едни 10% са на приливи и отливи и не повече от 10% може да се каже че са на средното и над него ниво на ЕС и са продаваеми на всякъде по света........ То като с футболистите...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Aй стига си се превъзнасял бе. Ти се взе за господ в тая тема. Немаше нужда
                            И така, дами и господа, живота продължава. Ще спечелят качествените, образованите, културните индивиди. Другите ще им гълтат изгорелите газове. Не е препоръкъ

Коментар

При нашето поколение има и един друг проблем - не сме достатъчно решителни и мобилни. Някак това ни остана от нашите родители и ние си водим живота по същият начин - почваме работа, доде не те уволнят или съкратят не напускаме, купуваме жилище и в него си живеем....... Сега младежите са къде къде по гъвкави - ражда се в Плевен, идва в София, вижда че е кочина отива в Берлин...
                              Aй стига си се превъзнасял бе. Ти се взе за господ в тая тема. Немаше нужда
                              И така, дами и господа, живота продължава. Ще спечелят качествените, образованите, културните индивиди. Другите ще им гълтат изгорелите газове. Не е препоръкъ
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• При нашето поколение има и един друг проблем - не сме достатъчно решителни и мобилни. Някак това ни остана от нашите родители и ние си водим живота по същият начин - почваме работа, доде не те уволнят или съкратят не напускаме, купуваме жилище и в него си живеем....... Сега младежите са къде къде по гъвкави - ражда се в Плевен, идва в София, вижда че е кочина отива в Берлин...

Коментар

Working...
                                X