IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да бе да . те от практиката знаят прекрасно желязо-въглеродната диаграма .

За съжаление аз не съм се сблъскал с рабфаковци , щот май съм по млад така като ви чета всичките

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Пиле, ами зависи къди си учила.
    Например в МЕИ-то имаше РабФаковци, които по металознание и машинни елементи ни скъсваха с познанията си от ПРАКТИКАТА. Щото едно е теорията, друго практиката.

Ти, ако си учила СУ Българска филология - да, може и да си останала с подобни впечатления.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      SPART;моля те когато ме коментираш да постваш цялото ми изказване.И естествено ,че една година учеха там.Въобще всяко едно лице влязло в университет през РабФака говори само две неща - че е тъп и не е могъл да влезе с приемен изпит в университет и че е верен кадър на БКП.
      Ти да не би на някой 8-ми декември да си била разочарована от някой РабФаковец?!??!

Коментар

• Ако не друго, поне в този форум започна да се пише РабФаК, а не РабФаГ.

Както цитира Руукито - Важното е да участваме в разговора.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Не си много права - рабфаковците имаха една предварителна сесия от 1 учебна година и десетина общо-образователни предмета, която трябваше да завършат поне с Общ Добър Успех за да ги приемат във ВУЗ .Стипендиите им вървяха вярно ( и по време на следването ) , но ако прекъснеха ,автоматично трябваше да работят 8 месеца ,пишеха им нулева година и губеха дори стипендията ( това подчертаното важеше и за редовно приетите студенти .) .Наистина повечето от тях имаха практически опит, който ние кандидатствалите по общи я ред нямахме ....След завършването не почваха веднага хубава работа , а минаваха по етапния ред . Вярно е обаче ,че повечето бяха проверени кадри ( дори и безпартийните ) ....Изобщо цялата РАБФАК-система ,заедно със задочното висше, беше изцяло копирана от СССР !

А за кандидатстване без изпит - това беше привилегия единствено на Героите на социалистическия труд . Те дори нямаха възрастово ограничение при кандидатстването - можеше и 45 години да почне да следва ...докато за останалите горната граница за кандидат-студентски прием беше като за членство в БКП -> до 35 години ( макар за членството да имаше изключения за прием и на по-дърти години ,ако извадиш 10-ина живи шумкари за гаранти и отделно 20-ина ятака ) .
          SPART;моля те когато ме коментираш да постваш цялото ми изказване.И естествено ,че една година учеха там.Въобще всяко едно лице влязло в университет през РабФака говори само две неща - че е тъп и не е могъл да влезе с приемен изпит в университет и че е верен кадър на БКП.
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
            в 'теория за големия взрив', доктор шелдън купър преди няколко серии каза:
            -думите нямат значение, важното е да се участва в разговора

та и твоята май малко такава. нямаш спомен ама спориш
            Ами аз съм вече на възраст человек. Пенсионер...
            Ей, на. Питам и жената. Тя беше дестина години учителка, ама и тя не е сигурна. По-скоро мисли, че с "добро" поведение можеше да се следва више...
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Ти какво - дисципаджия ли си?
              Ама не бе колега. Чак пък дисцип. Нали ти казвам, че като ученик бях примерен.
              Във Военното за 4 години съм лежал три пъти в ареста, общо 10-12 дни. Ама като се има предвид, че бях отличник и младши командир още от първи курс, не беше характерно като поведение.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Бе знам ли? Може да съм забравил. Никога не са ми намалявали поведението. Бях много примерен. Никога не пушех в училище. Само в голямото междучасие в една близка горичка. Нямах неизвинени. Не се биех.
                Виж при военните съм лежал няколко пъти в ареста. Там не бях толкова примерен.
                в 'теория за големия взрив', доктор шелдън купър преди няколко серии каза:
                -думите нямат значение, важното е да се участва в разговора

та и твоята май малко такава. нямаш спомен ама спориш
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

Абе Пешо стига глупости бе братче - хората не са толкова глупави като тебе ..Спри да спамиш и да се излагаш - хеле с тия басове по за 10000 евро ще ме спукаш от смях ! Аман от селяндур-галфони ...аграр-специалисти
                  За съжаление агресивната простотия е непобедима и в наше време обхваща все повече хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Незнам дали са ме объркали но факта си е факт.А във ВНВВУ Г.Бенковски проблема беше в на майка ми характеристиката.Мои роднини отказаха да купят от Кореком касетофон и дънки на внучката един партиен секретар и той си отмъсти на мен.
                    Абе Пешо стига глупости бе братче - хората не са толкова глупави като тебе ..Спри да спамиш и да се излагаш - хеле с тия басове по за 10000 евро ще ме спукаш от смях ! Аман от селяндур-галфони ...аграр-специалисти
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Ти какво - дисципаджия ли си?

Коментар

Не си много права - рабфаковците имаха една предварителна сесия от 1 учебна година и десетина общо-образователни предмета, която трябваше да завършат поне с Общ Добър Успех за да ги приемат във ВУЗ .Стипендиите им вървяха вярно ( и по време на следването ) , но ако прекъснеха ,автоматично трябваше да работят 8 месеца ,пишеха им нулева година и губеха дори стипендията ( това подчертаното важеше и за редовно приетите студенти .) .Наистина повечето от тях имаха практически опит, който ние кандидатствалите по общи я ред нямахме ....След завършването не почваха веднага хубава работа , а минаваха по етапния ред . Вярно е обаче ,че повечето бяха проверени кадри ( дори и безпартийните ) ....Изобщо цялата РАБФАК-система ,заедно със задочното висше, беше изцяло копирана от СССР !

А за кандидатстване без изпит - това беше привилегия единствено на Героите на социалистическия труд . Те дори нямаха възрастово ограничение при кандидатстването - можеше и 45 години да почне да следва ...докато за останалите горната граница за кандидат-студентски прием беше като за членство в БКП -> до 35 години ( макар за членството да имаше изключения за прием и на по-дърти години ,ако извадиш 10-ина живи шумкари за гаранти и отделно 20-ина ятака ) .
                        Пак си категоричен и пак неподготвен.Имаше и други без изпит ама си помисли добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Ама ние бързо наваксахме
                          Не е точно така. На първия 8-ми декември аз поне още не се бях ориентирал добре. На 9-ти декември сутринта всичко си дойде по местата.

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                            толкова 67 и по наше време средата на 80-те НЕ СТАВАШЕ С НАМАЛЕНО ПОВЕДЕНИЕ.
                            вие като още по-дърти може да сте били облагодетелствани, няма как да знам щото 70-те не ми беше до кандидатстване , фунийките и лагернте колички ми стигаха

ПП сега разпитах баща ми . 60 -те не са ги допускали до матура с намалено поведение, та камо ли висше .
                            Бе знам ли? Може да съм забравил. Никога не са ми намалявали поведението. Бях много примерен. Никога не пушех в училище. Само в голямото междучасие в една близка горичка. Нямах неизвинени. Не се биех.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Да, да - сетих се и затова поясних. Отслужилите бяха с крачка пред нас с мадамите.
                              Ама ние бързо наваксахме

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                .. за да влезат в университета без приемен изпит..

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X