IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
    Защо толко бързо ме цитира, че неможах да си поравя грешката.

Това долу да се чете некролози.
    Дори не съм си помислил, че ще се чете като друго

Коментар

По-принцип бях решил другите освен да Zarco ви игнорирам, но понеже той се покри ще ти отговоря. А и ти си ми стар познайник от темата за имотите, така че има какво да ти кажа.

Иначе интересен анализ.
      ОК Аз съм пинчера.
      Zarco и наборите му са котараците.
      За теб остава да си " възрастна дама си рови из чантата" , а чантата да е форумът.

Само едно нещо си пропуснал "без да искаш".
      Ще ти разкажа развръзката на случката.
      Пинчерът успя да накара котаракът да се предаде без дори да трябва да го побеждава реално. Някакси джавкането е довело до резултат.

И не си мисли, че е далече времето, когато и те ще си в положение на малцинство по една друга тема. Помниш ли, че си обещал обръщане на тренда в София до края на 2011, а като гледам вчарашните и днешните световни събития прогнозата ти вече има минимален шанс да се сбъдне. Така, че имай едно наум, че бъдещето ти може да изпълнено подигравки.

http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059084339
      Браво! Умно куче! С наченки на асоциативно мислене.

В същия дух като видях как славно победи Zarco се присетих за 4-годишния ми племенник, който много обича да се борим на килима. Той винаги ме побеждава с туш. В последно време взе да изразява съмнение, дали случайно не се преструвам на победен. Аз засега отричам убедително.

Та като гледам, че имаш състезателен дух и обичаш да побеждаваш, което намирам за много похвално, ми идва на ум да ти предложа едно истинско надбягване. Обещавам да не се преструвам на победен. Като бях на 27 все още вземах 100 метра за 12 секунди. Предлагам ти надбягването да е на плажната алея във Варна по няколко причини: има бира и цаца, пейзажът е чудесен и има множество красиви момиченца, които можеш да впечатлиш. Ти ще бягаш, а аз ще си викна една потна бира с рибка и ще ти засичам времето. Ако вземеш 100-те метра за 13 секунди, си победител. Черпя каквото пиеш и ще напиша тук с големи букви, че си победил честно. Ако не успееш, ще си мълчим. За да е пълна справедливостта, ще имаш право на колкото опити искаш, докато си изпия бирата. Ако не се получава, но видя, че имаш шанс да успееш, ще си викна още една бира.

Относно прогнозата в другата тема - каквото е писано ще стане. Ако пък вземе, че не стане, ще jавкаш радостно, а аз ще си помръдна едното ухо.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
        я па тоя Ами Бъфет къде да пише
        Защо толко бързо ме цитира, че неможах да си поравя грешката.

Това долу да се чете некролози.

Коментар

Да си правят завещанието и да си поръчват неклорози.
          я па тоя Ами Бъфет къде да пише

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            Ама точно така, батка!
            Ън те такоф!

Чисто, просто и ясно: "Я сум най-умнийот тука!!" (демек аз де, не мечобикоф)
            И не си трошим пръстите по клавиатурата.

Както казва героя от най хубавия турски филм

"Агресивен съм и съм пълен с комплекси"

(За себе си намеквам и за никой друг)
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
              кажете нещо и за поколението на 60 годишните
              Да си правят завещанието и да си поръчват некролози.
              Last edited by javcho; 23.09.2011, 12:54.

Коментар

Ето, оставих ви за малко сами и се изпокарахте...

tnm,
                твоите, малките, така ли се дърлят, ако ги оставиш без контрол от възрастен?

Хехе,

тенкю съм за хумора, който ни предложи

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                  Добър ден на всички! ...........
                  Добър да е и за теб, братле!

Изчетох те 1 път набързо и кат' махнем "предположенията" ти, дет стреляш напосоки ( с цел интриги, демек стил Пешо Немския ), си ми малко тромав и сладникъв, вероятно има и причини да е така. Демек да се харесаш на всички. Няма такъв филм, братле - Винаги играеш с отворени карти и къпиш на варианта давайте всички да печелим, но поради различната ценностна система при всеки и т.нар. приоритети ( които се променят, а са много при всеки ), понякога се стига и до "Няма сделка!", щот' ще е най-добре за всички.

Космо ся чете за тия неща в книжлето, което му препоръчах

Не се притеснявай за мИня!

П.П. Но подобен стил на поведение е добре познат в БГ-стан и 'орица кат' Слави Плешото и Марта прайкат добри кинти от т'ва. Демек кат' охрацат всеки и всичко и си мислят, че се чувстват добре, друг е въпроса как изглеждат после ( щот' те сами се скапват с подобен стил на "работа" ), но в краткосрочен план работи и ефективността там е на добро ниво. Виждал съм ги и на живо к'ви мишки бяха кат' стартирваха ( визирам на други места извън ТВ-формата им - няма кинти на тоя свят, които да ме накарат да присъствам там - пример Цар-я, той също има забележки, което е нормално, то кой ги и няма, де - ама му отказа на Славчо предложението за педалщина ) та, после спрях и да ги гледам щот' няма какво да науча от тях.

Та, радвам се, че имаш добро семейство, "парчето" месо и т.н. - феноменално прав си за това и се радвам за тИбя. Хубава почивка и по някое време дръннете едно малко по ваш избор

Поздрави!
                  Last edited by marandi; 23.09.2011, 12:48.

Коментар

• кажете нещо и за поколението на 60 годишните

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Едно не мога да разбера. Що ми трябва да пиша цели фермани, като мога да кажа само с осем думи, че аз съм най умния от сички
                      Ама точно така, батка!
                      Ън те такоф!

Чисто, просто и ясно: "Я сум най-умнийот тука!!" (демек аз де, не мечобикоф)
                      И не си трошим пръстите по клавиатурата.

Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Ето, оставих ви за малко сами и се изпокарахте...

Едно не мога да разбера. Що ми трябва да пиша цели фермани, като мога да кажа само с осем думи, че аз съм най умния от сички
                        tnm

Коментар

• Ето, оставих ви за малко сами и се изпокарахте...

tnm,
                          твоите, малките, така ли се дърлят, ако ги оставиш без контрол от възрастен?

Last edited by vmаnkov; 23.09.2011, 12:17.
                          Свободен във виелицата.
                          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Добър ден на всички! Яяяя, какво сте творили!

Моля те, Маранди – не си рязък! Ти си строг, но справедлив! Суперлативи и респект!

„Фиск-а, Кембридж, УНСС-то...”, Се сложни думички използваш... НА ФОРУМ – КАТО НА ФОРУМ! Умното си е умно, нЪЛ!

Маранди, толкова тези (варианти на теми) си нахвърлял, че няма как да не почна да отговарям по „моя” (СИ) ред... Същевременно подозирам, че това ще е една МОЯ обосновка – някакви размисли – за причините да сме точно в тая ситуация в страната.

Ти казваш: „Та, аз наистина също приключих с теб, защото ми е писнало от "дървени" философи, които никога не са правили нещо, грам хабер си нямат за какво говорят...”

Към всички, които почват да четат поста ми: МОЛЯ, НЕ ГО ЧЕТЕТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СИ ИЗГУБИТЕ ВРЕМЕТО, по-добре – излезте някъде и се поразходете.

Защо четете, въпреки предупреждението ми? Не си губете времето!
                            Маранди, УправителЮ на човешки фактор – от 4 – цифрено число, за теб също е валидно предупреждението ми – не си губи времето със нетолерантни към теб (разбирай – такива, които не са дошли да те „изчеткат” и за пореден път да кажат колко точно си велик, о, гениЮ наД гениите)! Геният на човешки фактор и на програмите, пък аз – кой ли бях – „Та, кой беше ти да ми даваш акъл”... ми да ти кажа още тук кой съм – един най-обикновен участник в анонимен форум. Толкова не ти ли стига? Хората в низините не сме ли хора? Нямаме право на мнение, ли? Аде, бе – нЪл не ми казваш това? Гений на 4-цифрените фактори! ХЕХЕХЕХЕ... „Аз геният” – как звучи само...

Без връзка с горното, се сещам за Страхил Божикравов от „Улицата”: „Шефе, ти си...., ти си ....!” Но все не можеше да му каже, защото шефът го прекъсваше... Докато накая Божикравов изстреля: „Гъз си голям – шефе!” (това няма връзка с диспута – казвам го така, за разтоварване).

Емииии, като не желаеш да се съобразиш с молбата ми, тогава си чети: Маранди, нали знаеш, че ние никога не сме имали някакви (каквито и да са) връзки, за да ги приключим? Единствената „прилика” е в това, че пишем в един форум – и какво от това, че да следва такъв „драматичен” разрив (според теб)? Смятам, че ориентацията ни е еднаква, така че – не е трябвало да таиш надеждите на хората с лява ориентация: тая причина СЪЩО категорично изключвам. За какво „приключване” говориш, ако нищо не е почвало? (риторична питанка)...
                            „Да беше казал сначале, че аз те дразня и да приключваме” – същото „приключване” ми го казваш два пъти, горе го коментирах. А фантазията ти, че си ме дразнеЛ – нещо не издържа: казвам това, което мисля. Ако отчетем и това, че аз съм от тия, дето: „грам хабер си нямат за какво говорят” – вероятно с това те дразня? Това са ми компетенциите, Ве – човек, това казвам, но правя всичко по правилата. Тогава не ти остава нещо друго, освен да не ми четеш (и според мен!) НЕПРЕТЕНЦИОЗНИТЕ ПОСТОВЕ.

„Дървените философи” свързвам именно като нереализирани (като мен) хора, за разлика от НЕДЪРВЕНИТЕ, които – ДЕМЕК: „управляваТ в момента 4 чифрено число от човешки фактор, а догодина ще са 5 цифрено и им плащам изрядно и то в цял в свят.” Тогава не би трябвало „дървените” философи да те притесняват...
                            Това, че „грам хабер си нямаМ за какво говорЯ” – също не трябва да те притеснява: никога не съм твърдял обратното (напомням ти, че тук е форум за разтоварване, а не за подбор на кадри, за показване на качества и т.н.).... Да обясня по-подробно: всеки лафи тук, каквото му дойде наум, а другите – преценяват начинът, по който възприемат думите му. Никога не съм искал да ограмотявам някого тук, просто съм провокиран от нечии думи и изразявам СВОЕТО мнение, а имам право на това (вярвам сме единодушни, поне тук)... Защо влизам тук? Вероятно отговарям на условията за това. И, ако влизам, доста неща научавам – има хора, които наистина са компетентни. На тях свалям шапка в уважението си! (тук – също сме на едно мнение, щом имаш стимул да влизаш тук – има хора, които се учат от теб)...

Така че: НЕДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ ще ни вкараТЕ в Европа – това го казвам сериозно.

Дай сЯ да се спрем на личността Костенурчо Грухчев – нереализираният и така привлекателен ЗА ТЕБ човешки фактор. Вярвам, че той не ти е роднина, защото тогава нещата стоят по различен начин. Моята – не толкова сложна - колкото твоята - логика (тая на ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ) ми показва възможност. Как ти „управляващият в момента 4 чифрено число от човешки фактор, а догодина... нам колко си...” още не си се сетил тоА ценен кадър да го дръпнеш в кюпа на 4 – цифреното число? Или си го пазиш за петцифреното – догодина? Като каймакът си го пазиш за накрая? Хитър си, Калитко, пардон, Маранди! Той ШЪ ти опраИ всички бакии (ако има такива, де), но аз съм сигурен, че нещата с 4 – цифреното число са суперСКИ, аВе, ти си пич! Е, що не ти е дошло наум това (просто разсъждавам на глас по правилата на форума...)

Но – не! Ти точно го водиш в правилната посока, съобразно прочетените от теб книжки „На всичкото отгоре трябва да ги водиш и в правилната посока. Т'ва хич не е толкова лесно, колкото "специалисти" кат' тИбя си мислят, че става кат' прочетат 2-3 книжки и изгледат няколо филма за "надъхване".” Т.е. – каква ти е посоката (мазна и раболепна): абе ти нали си толкова адекватен и разбран, виж там – помогни на момчето (цитирам по памет – да не търся пак)... Начи, аз пак така – с моята логика на ДЪРВЕН..., дето пречи на ЕвропаТА..., ще кажа, че можем да го „пробутаме” онова (дъртото) „момче” на някого, пък той „да си чупи главата”, ЩОТ бил адекватен и нам къВ си... („дървен философ”, „дет грам хабер си няма какво говори”)... И – точно тук му е мястото да ти кажа, че НЕ ЧЕТА ОТ ТИЯ КНИЖКИ. А времео си бях купил едно книжле – „Как да станем милионери и как някои от същите са направили първият си милион” (нещо такова беше)... Прочетох я за кратко. Не станах това, което очаквах (виж ме – по форуми пиша още!!!)... да де, ама какво общо има това с другото? Трудно е да обясня: за мен ОПИСАНИТЕ от някого взаимоотношения между хората никога нямат аналог в бъдеще, ситуациите са коренно различни. Пък и налЕ, ако бях чел такива книжки, НЯМАШЕ ДА ИМАМ твоят така добре школуван похват да СИ задам „ТВОЯТ” риторичен въпрос: „Та, кой беше ти да ми даваш акъл?”, дори и филми с такава тематика не съм гледал, защото нямаше да съм достоен за горното ти въпросче... Нямам това време, за да чета тоя род книжки... Друго ми е в полезрението, но това е встрани от дискусията НИ.

Като попремисля пак – не мога да се съглася с такъв подход на мениджърите на 4-5 цифрени човешки фактори. Но това си е лично мнение, а ние сме на ръба да станем супер-нацията, която ще възкръсне от пепелта, точно както онова птиченце – Феникс... Все пак, не схвщам, има ли разделение на хората, които ти „нараняваш” и демотивираш, защото не се съмнявам, че си „СПЕЦ” – човешки фактор от висш порядък, школуван отвсякъде?

И защо искаш да станем супер-нацията, която ще възкръсне от пепелта, а в същото време аз да остана да си чупя главата с някого, който обижда всички наоколо? Ето тоА въпрос мира ми не дава!

Тук влизат доста мениджъри. Аз не съм такъв! Може би те ще ми отговорят на сложният казус? Па, аз допускам, че Костенурчо е един-единствен, нали? Или има и други мнения?

Ако е единствен – да го слагаме в рамка и да вървим натам, нЪл?

Абе, Я А се махам от тук! Ама съм и аз – дървен философ!

С извинения за изгубеното време, но ви казах в началото, че не бива да четете, защото... (правото на отговор ме задължаваше...)

(за Космо не пиша нищо, той, горкият – чака още онова извинение, дето трябва - предварително той да се извини, за да падне на гърба си котката, ама - пак не е сигурно де...., също както мен, когато се надявам, че някой щял да влезе в темата и ВЕЖЛИВО да поздрави, вместо да изругае участниците..., пА аз ШЕ уча един типигьоз на 27 лазарника в твой стил – Маранди: „после да ги научиш да си прикриваЛИ слабите (си) страни”... Нали точно това се опитва да прави и Космо, ЩОТ някой е натътрузил някакви свои..., спирам, че кръгЧЕТО почна да се затваря веЧ...)

Поздрави на всички!

И споко, Ве Маранди – всичко е в сферата на виртуалната ни полемика: аз съм никой и толкова.

Последен съвет: гаЖетата повече ШЪ тЪ Убичат, ако си по директен и оставаш спокоен във ВСЯКА дискусия... Те са тук и те четат! Май ти липсва нещо, но не съм сигурен: търси начини да релаксираш с повече комедии и неща, които те отпускат (ейййй – и акъл почнах да ти давам!) ... Ти си знаеш нещата, които те правят човек (за всички) – както си го чел по книжките,... мисля, че не те обиждам ни най-малко с поста си, а това е моята логика, като не държа някой да споделя доказателствата ми.

А, знаеш ли колко ми пука за твоята толерантност към мен в един анонимен форум, ако съм обективен, де?

И да не вземеш сЯ да МЕ НАРАНИШ, или ДЕМОТИВИРАШ – „защото такива кат' тИбя само дебнат да ги "наранят" или т.нар. демотивация”. Имай предвид, че съм младеж, който уважава всички какички и батковци и се уча от тях!

Отново ти напомням: не демотивирай младите (като мен)! Иди пеш до Златните мостове и ще видиш някои ценни съвети ТОЧНО в тая връзка – тук-там по пътеките...

А дай сЯ по същество, ама без да намесваш човешкият фактор – за него знаем вече (ПОЧТИ) всичко... Абе, може и за човешкият фактор, но лимитът ти е 3 изречения, айде от мен да мине! За Фиск-а, Кембридж и УНСС-то – също имаш лимит от 2 думички!

Братле, накрая ти се извинявам за казаното, ако нещо съм те засегнал – ШЕ черпя! И една молба към теб, ама от сърце: „Абе виж, имам едно познато момче, добричко и Ше си паснете с него, ГрухЧО му викаЙ (НА) галено – така си е свикналО..., а виж там го назначи, а? И недей го крИ от мен (факта, де), проучил съм и зная със сигурност, че си цар на човешкия фактор, но тВа – между нас да си остане: няма да кажа на никого – да знаИш и да ми имаш вяра, де..., па то – мУНчето – ШЪ почерпи – вече съм говорил с него насаме! Няма да ходатайствам за други – един ми е – мил ми е!”

Толкоз от мИня...
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Инвестор жалки сте.Триете мнения и си правите каквото искате.Ако не можем да пишем свободно казвайте.Знам че Слава Севрюкова е огромна заплаха за вас и за борсите и въобще за цялата тази простотия наложена от няколко държави.Дънов и той е заплаха.Затова когато тук стане дума за тях вие триете.Но те са над вас.И колкото повече хора си отворят очите толкова по малко шарани да ви слугуват.
                              Добро утро!

По принцип, ако не е от проектите на инвестор, т'ва се води като инвайт и е недопустимо във форумното пространство, т.е. мащаба е малък и така ги "обучават" да "трепем" конкуренцията. Най-горе са ти ги написали кои са им техните проекти, музиката и прочие, където няма проблем за авторски права също могат да се дават кат' линкове свободно

Но не съм запознат с детайлите по случая и не мога да коментирам. Прочети общите условия на сайт-а, когато си правил регистрацията си и се съгласил с тях. Видно е, че от проекта инвестор имат проблеми, мога и да им ги дефинирам точно, но не ми е моя работа т'ва, а си е тяхна, отделно че аз мога само за 2 мин. да ги дефинирам като задам около 10 въпроса, ама няма да им ги оправям, щот' не мисля да ставам "хамалин".

Демек, т'ва са нормалните неща за БГ-стан, където мащаба е малък и 'орицата се изпотрепват/изпокарват, щот' конкуренцията била "лошо" нещо. През този път минах преди 10-на години и наистина бях изпотрепал всичко по пътя, после викам на себи си, дали през Фиск-а дали от незнание кой къде се мята резултата винаги е такъв, когато денсиш на урегулиран пазар и всичко те дебне отвсякъде как да ти го нацепи от типа на ония дет' си бъркат по дупките от Фиск-а и нищо не правят ( но искат да преразпределят ), обаче те мислят, че печелиш добре и ние как да си сложим "задника", та да участваме в секс-а.

Накрая пак излязох "кривия", демек разделихме се с усмивка на въпроса: "Андрей защо така се получи?" - т.нар. ми шеф се беше напил кат' свиня тогава, а той рядко го прави. Викам, докато бяхте "вътре" с над 50к лв ( а т'ва през 2000 г. бяха луди пари, около 7-8 гарсониерки и вадехте от джоба си по 1.5к всеки месец за губещия си проект, тогава дойдохте и ме питахте - Мога ли? Питах ви какво очаквате, за да ви кажа дали е реално и може да стане? През тия 3 години, кат' ви избих проекта и от пасив стана актив и почти нищо не реинвестирахте, ме нацепихте с още 3 обекта, които не влизаха в уговорката и фирмата ви толерира върховната простотия да си позволяват да ме коментират от чистачката до вас аз "Къв съм бил", щот' една овца дет' аз я взех на работа ми изкоментира т.нар. "заплата на всеослушание", а аз винаги се пазаря на принципа "Какво очаквате и ако мога ще искам мин. ставка твърдо + % от бъдещия резултат, ако се справя. По този начин бях направил и системата на заплащане за персонала, който зависеше от мИня. Т.е. държах най-големите заплати за този бизнес ( т.е. персонала се избиваше да дойде на работа и да почне да печели, понеже преди това само се чудеха кой кого да прекара с "поводи", кат' имам рожден ден и ще ми вземеш ли смяната, демек да се скатаят и да нацепят другарчето си ), вкарах и осигоровки да имат и т.н., демек постоянно търчах Варна/София и гледах къде какво става и го правех още по-добре, само че в невидим режим. Щот' ме боли ханша за лаврите, но племенника ми кат' ми дойде на гости от Варна и като погледна организацията и само каза: "Чиче, ти к'во си направил, бре?" - то във Варна няма такива зали, демек с възхищение.

Та, затова така става и само след 1 година изпофалира тоя бизнес, изпокараха се ортаците и даже наляха още 20к, щот' мен ме махнали и ми дрънкаха, че нямало незаменими. После някои влязоха в политиката кат' депутати ( действащи )?

След години имаше "опити" на злобеене от тип-а, защото прекратихме отношенията - демек "У лЕво": "Как си? ( ехидно ), гледам го човечеца, усмихнах му се и казах: "Нормално". Та, затова казвам, че ми писна да се занимавам с проблеми, които не са мои, т.е. ми писна и в момента тече "реорганизация".

Т'ва са т.нар. електронни пари, за които сладко бебе Онуфри ме изкара, че нищо не разбирам. Е, как да разбирам кат' аз тряя напиша 3 книги как се прави и т'ва не се учи още в Кембридж и УНСС-то, ама според него не разбирам. Учудващо е как го правя тогава

Поздрави!
                              Last edited by marandi; 23.09.2011, 12:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                И ебати майстора не пие ни бира ни ракия
                                tnm

Коментар

X