IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да това са последните изследвания- Индоевропеици- Границата на Персия със Средния Изток- днес в земите на Афганистан.Това с Тюрките, които турците изкарват Турци е голяма фалшификация..Наистина при ДНК няма мърдане, а и антропологията също- къде са хората с дръпнати очи

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      към marandi относно ДНК-анализите, ето ти http://www.dnatribes.com/dnatribes-d...2011-09-01.pdf нещо съвсем прясно за тях .но нещо не виждам за БГ да пише.
      Кокич,

не се връзвай на поръчкови изследвания

Ето, ти едно линк-че и виж клипчето там - около 8 мин. е.

ДНК потвърждава: Българите не са тюрки! Не сме и славяни, а "гадни" арийци - хихи

http://www.chudesa.net/%D0%B4%D0%BD%...0%D0%BA%D0%B8/

От ДНК анализа нЕма бегане вече, откакто му откриха код-а

Със сигурност сме на поне 7-8000 годинки и корените водят към древна Персия сякаш, но това ще се "докаже" след 1-2 поколения може би ....

Поздрави!
      Last edited by marandi; 15.10.2011, 18:29.

Коментар

mechobikov; въпросът ми бе защо не е поставен целият девиз на Стамболов след това ,а само половината?
        Защото ако сега поставят цялата фраза възниква въпроса:

Ми от кого сте зависими бре МАСКАРИ, та се борите за независимост.
        То той този въпрос не че не е актуален ама това е една друга тема, където ти си по силна
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• коки
          „Съединението прави силата, силата ражда независимостта”Но защо са възприели само първата част от тази гениална фраза си нямам на идея.
          Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Аз си имам идея. Когато Стамболов е казал тази фраза княжество България е било васално на Високата Порта т. е. не е било независимо.
          mechobikov; въпросът ми бе защо не е поставен целият девиз на Стамболов след това ,а само половината?Друго струва ми се ,че същият е плагиатствал малко и то евентуално от ЗАВЕТЪТ на Хан Кубрат СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА/ ЗА ЕДИНСТВОТО/

припомням като цитирам :,,Алцек изскочи навън и бързо се върна със сноп копия от дряново дърво с железни остри върхове.

— Алцек — каза хан Кубрат, — вземи сега само едно копие и опитай да видим можеш ли го счупи.

Младият хански син се усмихна, грабна едно копие, огъна го и то изпращя.
          ...
          — Вземи сега всичките на сноп и опитай да видиш можеш ли ги строши, когато са заедно?

Алцек грабна всичките копия, опря ги до коляното си, напъна мускулестите си ръце, огъна се цял, пот като град рукна от челото му, ала не можа да ги строши.

— Видите ли — дигна се със светнали очи хан Кубрат, — ако разделите България на пет, всеки от вас ще бъде силен, колкото беше силно едното копие. Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да ви съкруши.

Мъдрият хан полека затвори очи. Слънцето потъна някъде зад равнината. Смъртта слезе невидима, докосна с меките си черни крила шлемовете на петимата коленичили мъже и се наведе за хан Кубратовата душа.''
          Last edited by коки; 15.10.2011, 17:55.
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Прощавай, ама доста нескопосани "препратки" и затова се намесвам ( нищо лично ).

Тая притча за кан Кубрат и тя е леко крадната, т.е. не мога да се сетя като фактология, но е взаимствана доста векове преди това, наготово. Нещо ми се върти около басните на Езоп по памет, но не съм сигурен, а не ми се и рови да търся.

Та, къде отиде от надпис на Народно събрание и фашизъм?!?

Вече съм забравил и от речта на кой депутат е взаимстван надписа, който цитираш след Освобождението, но той не е целият, т.е. имаше и продължение.

П.П. Иначе статистиката с ДНК-анализите между етносите, които съм гледал отдавна показваха, че най-близки нам са днешен Иран и маке-тата. Т.е. от генетиката нЕма бегане.

С турци, с които съм си лафил и имам доста приятели от тях, те са ми казвали, че разликата между българите и турците в древността е една люспа лук. Т.е. няма място за притеснение - България си е древна култура и затова сме брат'чеди с почти всички древни народи.

Дразнещо е разни новопръкнали се "нации" кат' холандци и финландци да тръгнат да определят кой имал място в Европа ( Шенген ) и кой - не? Че те тия са на по-малко години кат' държава от родословното ми дърво ... и на какви се прайкат, че не мога се сетя?

П.П.П. Чиърс! Има ли трезви още? - хихи
            marandi чадо,
            требе да се прави разлика
            между турци и османлии,
            щото инък много дебела става !!!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

„Съединението прави силата, силата ражда независимостта”Но защо са възприели само първата част от тази гениална фраза си нямам на идея.
              Аз си имам идея. Когато Стамболов е казал тази фраза княжество България е било васално на Високата Порта т. е. не е било независимо.
              tnm

Коментар

Прощавай, ама доста нескопосани "препратки" и затова се намесвам ( нищо лично ).

Тая притча за кан Кубрат и тя е леко крадната,
                Ще досадим на колегите ама никой не е казал, че не е крадната. Снопа пръчки е символ на обединението и върховната власт от древни времена. Основната идея на фашизма е, че чрез обединение държавата става по силна (Съединението прави силата). Фашистите са против класовите, етническите и всякакъв вид други конфликти, които разделят нацията. Това ги противопоставя на сепаратистите и интернационалистите.

П.П. Иначе притчата си я има в културното наследство на много народи. Що трябва да си оставяме нашето магаре в калта, макар и да е леко краднато. Ами ако канът наистина е казал така. Бил ли е някой там да види ?
                tnm

Коментар

Кокич,

пак благодарско за труда!

Аз затова малко полях с "леден" душ ентусиазма на сладко бебе Винер, дет' ме обвини в местен нихилизъм, че не квича от възторг за "откритието" за ракойката.

Зат'ва му и казах, че не съм толкоз емоционален и нека видя патента за цял свят и тогава ще се напия кат' свиня 3 дена, ама засега нЕма нищо кат' "доказателство", освен на Божо "сензациите" ....

marandi на агент Кардам ракиджока е като наскорошното откритие при разкопките в Пловдив, където колегите му археолози се натъкнаха на древен текст още от времето на Филип ІІ. Върху мраморна плочка е открит текст."тиндири бишка, мома свири на пишка.", което доказва, че фелациото/минетът всъщност не трябва да се нарича "френска" любов, а българска! Веднага Божо е обещал да изпрати архифакта на Никито , за да защити "марката" в Брюксел..

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Интересна статия. Всъщност в България поуката от приказката за кан Кубрат, която се явява основната идея на фашизма ,"Съединението прави силата" , я пише на челото на Народното Събрание
                    А известно ли ти е ,че това не е цялата фраза???Стефан Стамболов е казал оно време . „Съединението прави силата, силата ражда независимостта”Но защо са възприели само първата част от тази гениална фраза си нямам на идея.

към marandi относно ДНК-анализите, ето ти http://www.dnatribes.com/dnatribes-d...2011-09-01.pdf нещо съвсем прясно за тях .но нещо не виждам за БГ да пише.
                    Last edited by коки; 15.10.2011, 16:55.

Коментар

..................................
                      към marandi Божо и колегите му ,трябва да търсят друг превод на ракийката цък http://e-vestnik.bg/12852/koy-prav-i...p-ot-forumite/
                      Кокич,

пак благодарско за труда!

Аз затова малко полях с "леден" душ ентусиазма на сладко бебе Винер, дет' ме обвини в местен нихилизъм, че не квича от възторг за "откритието" за ракойката.

Зат'ва му и казах, че не съм толкоз емоционален и нека видя патента за цял свят и тогава ще се напия кат' свиня 3 дена, ама засега нЕма нищо кат' "доказателство", освен на Божо "сензациите" ....

Коментар

Интересна статия. Всъщност в България поуката от приказката за кан Кубрат, която се явява основната идея на фашизма ,"Съединението прави силата" , я пише на челото на Народното Събрание

Тая притча за кан Кубрат и тя е леко крадната, т.е. не мога да се сетя като фактология, но е взаимствана доста векове преди това, наготово. Нещо ми се върти около басните на Езоп по памет, но не съм сигурен, а не ми се и рови да търся.

Та, къде отиде от надпис на Народно събрание и фашизъм?!?

Вече съм забравил и от речта на кой депутат е взаимстван надписа, който цитираш след Освобождението, но той не е целият, т.е. имаше и продължение.

П.П. Иначе статистиката с ДНК-анализите между етносите, които съм гледал отдавна показваха, че най-близки нам са днешен Иран и маке-тата. Т.е. от генетиката нЕма бегане.

С турци, с които съм си лафил и имам доста приятели от тях, те са ми казвали, че разликата между българите и турците в древността е една люспа лук. Т.е. няма място за притеснение - България си е древна култура и затова сме брат'чеди с почти всички древни народи.

Дразнещо е разни новопръкнали се "нации" кат' холандци и финландци да тръгнат да определят кой имал място в Европа ( Шенген ) и кой - не? Че те тия са на по-малко години кат' държава от родословното ми дърво ... и на какви се прайкат, че не мога се сетя?

П.П.П. Чиърс! Има ли трезви още? - хихи

Коментар

„фашо“, в мн.ч. „фаши“, (на итал. „fascio“, мн.ч. „fasci“), която означава „сноп“ (в политическа или военна група или нация), така и от фашите (пръчки, завързани като цилиндър около брадва), които са древноримски символ за властта на магистратите цък http://it.wikipedia.org/wiki/Fascio_littorio и на бг http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...86%D0%B8%D0%B8
                          към marandi Божо и колегите му ,трябва да търсят друг превод на ракийката цък http://e-vestnik.bg/12852/koy-prav-i...p-ot-forumite/

поздрав за всички с ,,помниш ли ти ''на http://www.youtube.com/watch?v=1UtT80Au3xc
                          tnm

Коментар

Обратното на сепаратисти. Фашо означава пръчка, от приказката за кан Кубрат и снопа пръчки. Идеята е, че една по една можеш да счупиш целия сноп от пръчки, но всичките наведнъж не можеш.
                            „фашо“, в мн.ч. „фаши“, (на итал. „fascio“, мн.ч. „fasci“), която означава „сноп“ (в политическа или военна група или нация), така и от фашите (пръчки, завързани като цилиндър около брадва), които са древноримски символ за властта на магистратите цък http://it.wikipedia.org/wiki/Fascio_littorio и на бг http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...86%D0%B8%D0%B8

поздрав за всички с ,,помниш ли ти ''на http://www.youtube.com/watch?v=1UtT80Au3xc
                            Last edited by коки; 15.10.2011, 15:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Оооо Мечо добро утро.. С теб пак сме се ококорили по тъмно.. Ем врера си легнах късно... Ей ЕГНто си голям фактор. Гледам си вчера (бях сам и много се напих и ме хванаха едни спомени) разни снимки от казармата от абитуриентския бал итн. И имам едно голямо огледало в коридора като отивах до тоалетната се погледнах --- Ебати дебелия чичко съм станал и понеже не се бях бръснал (сега се бръсна по рядко че да ми почива брадат, че много започна да ми расте на вътре) и се погледнах - ебати дебели чичко съм. Чак по веждите ми е избил пърхут (имам някаква себорея от 15 тина години)... Ич не се харесах... За това днес съм решил много да се докарам, напия и да си викна 2 курви малко да си вдигна позагубеното самочувствие.... Притеснява ме обаче факта че полседната седмица, нямам чисти 24 часа да не съм бил пиян като животно... Почти не ходих на работа, а когато ходих поркахме у работата и сега ми е съвестно за колегите. Не че са за жал, не са се изпотрошили от работа, па добри заплати взимат, ама...
                              То си е загубена кауза да даваш съвети на пияч ама

Не пий
                              tnm

Коментар

• http://www.vbox7.com/play:cd1b841e&al=2&vid=2278207

А на тия съм и бил на участие в Белград...

Коментар

Working...
                                X