If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Мммм да и метаксата особено тези с повече звезди е много мек и ароматен коняк.... Преди години докато още не ме болеше толкова глава от коняка често си носех от Гърция..
Пил ли си Арманяк? Много прилича на коняка, но не било коняк Работих с едни французи и те си носеха от тази напитка. Надълго и нашироко ми обясняваха разликите Й с коняка. Малко по-силно е на вкус, но същия с изразен дъбов аромат. Най-качественото питие отлежавало до 50 години.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
При нас разпределението беше по-добро - половината бяха във Винпром Търговище, другата половина - в Родопа Търговище. Купонът вървеше денонощно. Накрая Коменданта на бригадата получи нервна криза
Да де, ама нервната му криза е била от друго - вероятно всяка нощ е бодърствал с различна мацка... Недоспиването е много изнервящо...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Пръстчето ми си е пръстче.Само дето от време на време ми напомнят,че много бързо се справям с пъните бутилки.
Приятна вечер от мен!
Време е да попиша малко
А да, украинските напитки също са добри. Коняк не обичам, но без да искам пресуших една бутилка арменски-налях си едно пръстче да го опитам,хареса ми и бутилката свърши
УУкраинската водка е хубава,но не ми харесва.Опитвам 50-100гр и до тук
От мен да знаеш, че като се каже "едно пръстче" - пръстчето е хоризонтално, а не като твоето - било е вертикално... (щом бутилката е свършила)... и вероятно си пила в халба от бира....
И на мен водката им не ми се нрави, но те как я пият на екс..., ум да ти зайде - и веднага следваЩИТЕ чаши...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Преди години, на студентските бригади, половин месец бяхме в Циментовия завод - Девня, а другата половина - във Винпром - Варна... Що пиене се изпи - не зная! Всички работници там ни гледаха с едни такива - разбиращи погледи... И винаги ни припомняха: каквото се пие - на място, зад портала - нищо не се изнася... ракии, коняци, вина..., в едни огромни цистерни - шампанско... имаше...
При нас разпределението беше по-добро - половината бяха във Винпром Търговище, другата половина - в Родопа Търговище. Купонът вървеше денонощно. Накрая Коменданта на бригадата получи нервна криза
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Жената ги е пазила, за да ги сложите и се съберете на маса, да си спомните с добро за нея.Ей за туй
Баща ми,да е жив и здрав,още докато си отвори очите и вече е глътнал 50гр.ракия.Дажбата за деня му е литър.И никога не съм го видяла пиян. Намалее ли безценната течност вече е заложил някакъв материал за заваряване.
Скоро ще навърши 74.Миналата събота бяха насядали няколко негови връстника,та единия подхвана темата кой какви лекарства пие.Баща ми само се ухили, хвана чашката и каза"Ей туй ми е лекарството, друго нямам"
Аз съм класик- от водките Сталичная и Кристал, от коняците Френските и Метакса и от уискито Ирландското, а за ракиите е много по дълга тема
Мммм да и метаксата особено тези с повече звезди е много мек и ароматен коняк.... Преди години докато още не ме болеше толкова глава от коняка често си носех от Гърция..
Нали няма да ми се смеете, но в барчето ми все още има по една бутилка Търговищка водка и Столичная от 1984г
Напротив благородно ще ти завидим. Мисля знаеш в събота например, каква маса може да сглобиш около тях.
Лека и пръст, ми почина една баба, и като разчиствахме в тях намерихме ракии купешки от 1956... Още ме гложди мисълта защо ги е пазила толкова години (почина на скоро на голяма възраст).. Бая им се чудих, ама не посмях да ги изпия и така заминаха.
Те в Украйна и Русия си имат разни месни марки дето си ги пият само в държавата и въобще не са толкова скъпи като тия дето ги обсъждахем по долу...
Имам една позната украинка,младо момиче. Та мине не мине месец и си ходи домой, да си навести детето от първия брак.Сегашната й маман свекърва не желае деца от предишни бракове. Та постоянно си носи и водката,но...хубава е, ама не ми харесва
като стана дума за коняк-имахме във Варна един Кондовски 7*,а също и Евсиняк-и двата ми се загубиха от полезрението,а страшно добри бяха.
Кондовски, от кондовската изба, някъде около Аксаково май беше. В незрачни бутилки без етикети Имаше и водка А Евксиняк мисля че още има. На времето на най -доброто ми приятелче майка му беше магазинерка в Евксиноград. Последно пих ракия от евксиноградската изба в почивния дом на МС в Пампорово преди 2-3 години
А да, украинските напитки също са добри. Коняк не обичам, но без да искам пресуших една бутилка арменски-налях си едно пръстче да го опитам,хареса ми и бутилката свърши
Те в Украйна и Русия си имат разни месни марки дето си ги пият само в държавата и въобще не са толкова скъпи като тия дето ги обсъждахем по долу...
Коментар