If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
...не виждам основания за това твърдение, още повече, ако си припомня за шалварите на ханъмите и маанетата им..., по-скоро - според теб са бир нумара, нЪл?
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
От тази песен ми "дойде до гуша". Не минава напиване и колегите ми да не си я поръчат
Като казах напиване - ужасТ. Задава се Новогодишния купон. Моята банда е свикнала да празнува извън ареала си. То зер, в ареала всички кръчми са пропищели от нас.
Пък и претенциозни едни такива ...!? Искат в хотела да има басейн, спасителки, медицински персонал. Миналата година ги вадих посред нощите от басейна в Чифлика.
От понеделник са ме заврънкали да измисля къде да ги заведа /аз съм Завеждащ "Веселата част"/. Ходили сме в Чифлика, в Хисаря, във Велинград, в Константин и Елена, в Старозагорските бани, в Сандански, Арбанаси ... И навсякъде сме си "затворили портите" Та сега съм в едно недоумение къде да ги завлека
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
... и мислиш, какво точно означава това, което се казва там, някъде:
We have just one world
But we live in different ones
Да бе, правиш се, че мислиш...
Пък аз си мислех от колко време не съм хващал китара... И друго - в тая връзка: набори, казарма, застава (някъде си), та дрънчахме с китарите... и си говорехме, че те са нещо, което се е сраснало с нас..., да бе, каза едно аверче - свърши ли казармата - ще видите: повече няма да хванете китара...
Колко е бил прав! (за съжаление)...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
днес от любопитство съм разглеждал 2 часа, т.нар. "сложно" нещо при тоя танц. Би ли споделила в кои елементи имаш затруднения или племенницата, та белким форума излъчи комисия за справяне с проблема?
Драснах и "терминологията", щот' всяко едно нЯщУ, за да го изкараме изкуство, трЕбе си има и термини, нал' тЪй? Придава "авторитет" сякаш ...
П.П. Русото ще е жури ( скромно е и затова ) ...
Уффф, чети ме внимателно - няма да повтарям!
Трите буквички в ника не са името, презимето и фамилията ми, а код за достъп в една специализирана компютърна програма. Демек, не съм "чева".
След това лирическо отклонение да преминем по същество... НъЛ знаеш, че само с гледане нищо не става ... Вземи се пробвай и тогава ще говорим. Но доколкото знам в България има само няколко инструктори по този танц /със сертификат/. Внимавай да не попаднеш на някай дилетант
Племенницата няма никакви проблеми, дори ходи на конкурс и взе второ място. Аз се пробвах да го танцувам докато бях при нея в Кипър и после два дни имах мускулна треска навсякъде - така че, смятам да се въздържа
Колкото до термините - само тях съм запомнила. Имаше и за движението на ръцете, корема и главата, но не ги помня. Преподавателката обясняваше, че при този танц акцента пада върху движението на ханша. Обаче като се замисля - да, много авторитетно звучи използването им в анонимен форум.
Чувай сега! Да не си съвсем "капо", ще кажа на племенницата при следващото й явяване за сертификат, да даде предложение и да те включат в Комисията. Мацките са страхотни - българки, румънки, англичанки, испанки, португалки, туркини.
Точно вчера с Мечо си "говорехме" колко много скромни хора има в този форум. Ето на - теб от едната скромност ще те направим председател на Джури.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Племенницата ми работи в Кипър и си запълва свободното време, ходейки на танци. Покри второ ниво на усвояване на Бейли денс. Комисията, която ги оценява беше от Великобритания.
Отстрани изглежда много лесно, но тези чупки в кръста и местенето на ханша са доста трудни. Тяхната преподавателка е испанка на 50 години. След изпита дръпна един танц с всичкия му там шамис /движение на ханша/, камили /разминаване горната част на тялото с ханша/ и разните движения на самия корем и ръце ... Правеше всичко с невероятна лекота. Коланът й /танца носи името си от този колан с монетите/ не спря да дрънчи нито за миг. Бата мата, Мечо!
tnm-чева,
днес от любопитство съм разглеждал 2 часа, т.нар. "сложно" нещо при тоя танц. Би ли споделила в кои елементи имаш затруднения или племенницата, та белким форума излъчи комисия за справяне с проблема?
Драснах и "терминологията", щот' всяко едно нЯщУ, за да го изкараме изкуство, трЕбе си има и термини, нал' тЪй? Придава "авторитет" сякаш ...
Аз съм почитателка на персийската поезия. Омар Хайям ми е любим поет.
И нека сто години да горя сред грях,
не ме е страх от ада, мъките презрях;
но по ме плаши мене хорът на глупците.
От смърт е по-ужасен разговора с тях.
Не бях чел нищо, но интернет е хубаво нещо, позачетох се - това ми хареса:
Омръзнаха ми хитреците, непосилно ми тежи!
О, виночерпецо, наливай! И ако можеш - заложи
пред чекмеджето на кръчмаря молитвения ми килим;
не само на слова аз мразя дълбоко светите лъжи.
На никой философ не станах с нещо мил
обаче види бог дали съм съгрешил.
Да, аз съм нищо: и нещо днес не ми е ясно,
дори не зная аз защо съм се родил!
.................................................. ......................................
Попитах мойта чаша, във нея впил уста:
“Какво ще стане с мене, щом спре при мен смъртта?”
И устни в устни впили, така ми отговори:
“Пий! Няма да се върнеш отново на света!”
Аз съм почитателка на персийската поезия. Омар Хайям ми е любим поет.
И нека сто години да горя сред грях,
не ме е страх от ада, мъките презрях;
но по ме плаши мене хорът на глупците.
От смърт е по-ужасен разговора с тях.
Като не прочетох, че вие сериозно си пишете за поезия. аз директно се тропосах на болтнатото...... ИЗВИНЕТЕ...
Коментар