IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
    Никво мезе няма да търся.Уикендът започна. Днес съм на две сватби-едната след малко,другата е вечерна.И продължавам с някакви купони в събота и неделя.
    Искам да си почина

Ей тВа мислене (при някои жени) - не мога да го схвана... ...: преди години имах колежка, която все това хортуваше (наистина имахме доста ангажименти и нервното напрежение беше огромно - тичане по различни институции...) - та, казваше: искам да отида някъде за поне една седмица - съвсем сама, най-добре - на самотен остров...

Пък аз се включвах с предложението, че може да ме вземе със себе си...

А оная веднага ми отговаряше: Че аз ако те взема на острова, каква почивка би било това???

Ей тВа не им сФащам на НЯКОИ жени: могат да блеееееят на необитаем остров, разпускайки, уж... Да се смея ли, да плача ли..., ама нали сме именно социални животинки, които зависим от света около нас... Не би трябвало да можем да издържим дълго на тишината и самотата... Най-вече - на самотата, ако веднъж сме "вкусили забраненият плод" в нечия компания...

Дори сексолози изтъкват промяната в житието като повратна точка и причина за сериозни депресии...

Пак се отплеснах... ..., то си ми е кодирано в същността.... ... Приятна вечер и още по-щастлив уикенд - на почиващите, между които няма да съм и аз...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      точно така-имам и от двата сорта за различните вина,а червеното го овкусявам с хамбургски мискет
      я ми кажете нещо за пащарнака-днес ми донесоха няколко корена-с какво да го комбинирам за салата,че за ракийката трябва да се подложи.
      Толкова години съм станал,а досега не съм опитвал.
      Почистваш моркови и пащарнак, нарязваш на кубчета и ги сваряваш. Оставяш ги да се изцедят. Сваряваш картофи, обелваш ги и ги нарязваш на кубчета. Отделно сваряваш някаква риба /аз не обичам риба, за мен я приготвиха с пилешко месо/, почистваш я от костите и я накъсваш на малки парченца. Смесваш всичко изброено до тук, прибавяш ситно нарязан пресен лук, магданоз и овкусяваш със сол, сок от лимон и зехтин по свой вкус.
      Bon appétit!
      Last edited by tnm; 11.11.2011, 18:10.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Условно съм го кръстил така-от умие уно и липа-миналата реколтата беше лоша,та смених умието с мерло-липата е около 10-20% за аромат.Както казваше дядо ми-като пр.....ш и да оцветиш гащите.
        А като си спомних за дядо ми,той правеше от касис-узряваше по рано от гроздето и общо взето го изпивахме на шара и резняк.Неповторимо
        Това липата и на мен много ми харесва. Тъст ми прави такова вино. Лошото е че е много лепкаво и като седне човек да го пие, та не може да се спре. Особено със свинска скара. На сутринта е добре да има някой нимезил под ръка. Аз след Димитровден превключвам на винце, ама и църната бира е добре за сезона. Тая "резервната" Загорка, дето и се каниш, я опитах оня ден. Турили и есенция от боровинки гадовете и не върви със зимни мезета. От нашенските тъмни бири май само шуменското и столичното ми се струват добри.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Мисля, че имаш нещо общо с Добруджа. По-надолу спомена един стар румънски сорт грозде, за който съм чувала, че вирее само там /умие уно/.
          От около 2 дка лозе, което имаме, 1/3 е липа. Три различни подсорта - черно, розово и бяло. Много са ароматни и тежки, но са с ниска захарност. Тази година доста добре се отплатиха за положения труд и старание
          умие уно-едно на хиляда.
          Дядо ми е бил под румънско робство/той така го кръщаваше,а няма защо да не му вярвам/ та оттам и румънските сортове
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Туй са едни гроздета дето има и бяло и червено с един и същ аромат ама с различни имена. Ще ме накарате да пропия отново на стари години
            точно така-имам и от двата сорта за различните вина,а червеното го овкусявам с хамбургски мискет
            я ми кажете нещо за пащарнака-днес ми донесоха няколко корена-с какво да го комбинирам за салата,че за ракийката трябва да се подложи.
            Толкова години съм станал,а досега не съм опитвал.

Коментар

липата не дава много плод и обикновено се гледат няколко глави,за да се даде аромат на виното.
              Мисля, че имаш нещо общо с Добруджа. По-надолу спомена един стар румънски сорт грозде, за който съм чувала, че вирее само там /умие уно/.
              От около 2 дка лозе, което имаме, 1/3 е липа. Три различни подсорта - черно, розово и бяло. Много са ароматни и тежки, но са с ниска захарност. Тази година доста добре се отплатиха за положения труд и старание
              Last edited by tnm; 11.11.2011, 15:28.
              Мечо

Коментар

Туй са едни гроздета дето има и бяло и червено с един и същ аромат ама с различни имена. Ще ме накарате да пропия отново на стари години
                Имах един старшина в казармата викаше 'Вино, бира и алкохол.." та за виното и бирата винаги можеш да си намериш извинение...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                  Това нали беше едно дребно бяло грозде с много силен аромат, дето не се пръска или се бъркам...
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

Великденска салата. С повечко зелен лук за благина. С по малко зелен чесън против уроки. Много салатки и краставици. Репички и варени яйца. Сол и олио на вкус
                    Чесънът при мен е с друго предназначение. Обикновено го плета на плитка и го слагам на врата на хората, с които приятелски събеседвам. Вързвам им също по едно червен конец със синьо мънисто. Тези, които се предразположени към неразположения допълнително се завъртат при пъти и си плюят през лявото рамо.
                    Иначе другите предложения относно салата се приемат
                    Мечо

Коментар

липата не дава много плод и обикновено се гледат няколко глави,за да се даде аромат на виното.
                      Това нали беше едно дребно бяло грозде с много силен аромат, дето не се пръска или се бъркам...

Коментар

Реших, че говориш за сорта "Липа", защото и за него се носят такива легенди. Моят пост се отнася за него.
                        А касисът знам какво представлява и мога да ти дръпна една презентация, ама онова Русото водно конче ще пикира с нисък, бръснещ полет и ще каже, че пак много ги разбирам нещата

Коментар

Реших, че говориш за сорта "Липа", защото и за него се носят такива легенди. Моят пост се отнася за него.
                          А касисът знам какво представлява и мога да ти дръпна една презентация, ама онова Русото водно конче ще пикира с нисък, бръснещ полет и ще каже, че пак много ги разбирам нещата
                          Кажи за касиса, че все нещо трябва да си бъбрим че време се не минава. Имам чувството че часовника ми назад се движи, но се га е времето на гъзолизците дето се разработват в петък в 17.00 часа и няма как да си тръгна а и всички от моето звено вече си тръгнаха към родните места.. И всъщност вие сте ми последната надежда да не ми е толкова скучно до 17.30...

Коментар

То се води отделно растение.. Не спада към гроздетата.. То е един храст с едни малки черно топченца като боровинки приличат...
                            Мечо

Коментар

за липата има разни писания,че съдържала селен и карала до лудост,ама у село луди и ракови няма,а вода употребяват за само за миене
                              -всички болести са от нередовно пиене-
                              малко се пие в тая държава.
                              Аз за касиса имах предвид... Вярно е че всички дълголетници пият. Въздържателите не са толкова корави.

Коментар

И на село имахме, ама тръгна 80те един слух че бил канцерогенен и масово ги оскубаха хората... Иначе и аз го харесвам това вино. Но ти явно си мераклия. Щом си следиш и сортовете грозде и пропорциите. Така се прави. Евала.
                                за липата има разни писания,че съдържала селен и карала до лудост,ама у село луди и ракови няма,а вода употребяват за само за миене
                                -всички болести са от нередовно пиене-
                                малко се пие в тая държава.

Коментар

Working...
                                X