IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Така е Мечо.. Гледната точка на всеки е различна. Но съвременното общество е изградило достатъчно много дефиниции за правилно и неправилно, а в България нещата са много изкривени. Те и в света са изкривени, но поне не се усеща в ежедневните отношения... Щото в много случаи се оказва че тоя дето пие по цял ден и паразитира на гърба на обществото, разполага с повече средства и здраве от този който работи и плаща данъци, за пенсията на майката на пияницата и за болницата в която пияницата ще си лекува черният дроб, и за пътищата по които пияницата ще си кара колата... А като въпросният паразит има два наследствени магазина в и два апартамента в София, които дава под наем, без договор, на практика се получава че ти издържаш по богат от теб човек. И тогва вече няма значение ккава му е гледната точка. Абе живота е много шарен.
    Ако обърна въпроса към себе си, аз ги съчетавам двата мирогледа. По голямата част от годината съм зает и искарвам кинти или правя разни други неприятни работи. Обаче от джулай морнинг докато презреят трънките паразитирам по плажовете. Естествено дилемата съм я бутнал в архив "неразрешими", а лакардията е постоянно в главата ми и ме дразни.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Мечо, Космо! Здравейте, момчета!
      Здрасти и на останалата част от аудиторията!

Позволявам си кротко да поздравя екзистенциалистите, като предврително се извинявам ако с нещо съм попречила на задълбочения анализ, който правивят

http://www.youtube.com/watch?v=lvR1YgT7QYs&ob=av2n
      Last edited by tnm; 12.11.2011, 15:37.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        И не се знае кой е крив, а кой прав. Кой е добрия, кой лошия. А може човек в различни периоди от живота си да се озове веднъж от едната, а друг път от другата страна на барикадата.
        Така е Мечо.. Гледната точка на всеки е различна. Но съвременното общество е изградило достатъчно много дефиниции за правилно и неправилно, а в България нещата са много изкривени. Те и в света са изкривени, но поне не се усеща в ежедневните отношения... Щото в много случаи се оказва че тоя дето пие по цял ден и паразитира на гърба на обществото, разполага с повече средства и здраве от този който работи и плаща данъци, за пенсията на майката на пияницата и за болницата в която пияницата ще си лекува черният дроб, и за пътищата по които пияницата ще си кара колата... А като въпросният паразит има два наследствени магазина в и два апартамента в София, които дава под наем, без договор, на практика се получава че ти издържаш по богат от теб човек. И тогва вече няма значение ккава му е гледната точка. Абе живота е много шарен.

Коментар

Ми няма явна поука... Това е история за ежедневните събития... Мен ми се е случвало поне 200 пъти като ходя при нашите, пияниците от квртала дето са ми съученици и приятели от дете да ме викат да пия с тях и да правим глупости и се сърдят че отказвам.... Различни съдби, различни хора, разни идеали....
          И не се знае кой е крив, а кой прав. Кой е добрия, кой лошия. А може човек в различни периоди от живота си да се озове веднъж от едната, а друг път от другата страна на барикадата.
          tnm

Коментар

Една стара варненска лакардия не ми излиза от главата вече много години (няма връзка с темата). Направи ми силно впечатление като я чух и още я помня. Но така и не съм си обяснил защо, нито какъв е смисъла, нито каква е поуката.

Живеели в една махала двама приятели още от детски години. Единия всеки ден сядал в кръчмата и дълго време си пиел аперитива. Другия все имал работа, правел разни ремонти, бизнеси и т.н. Тоз дето бил айляк, всеки път като видел приятеля си да минава забързан край кръчмата го викал да седне да си поприказват. Обаче работягата все отговарял, че бърза, има работа и няма време. Минало така много време. Един ден "кръчмарската мебел" след като получил от приятеля си обичайния отговор, че няма време, се провикнал:

- Аман бре. Стига с тази работа. Ми ела, седни тука, наяж се, напий се, сбий се, изпей една песен.

Ми няма явна поука... Това е история за ежедневните събития... Мен ми се е случвало поне 200 пъти като ходя при нашите, пияниците от квртала дето са ми съученици и приятели от дете да ме викат да пия с тях и да правим глупости и се сърдят че отказвам.... Различни съдби, различни хора, разни идеали....

Коментар

Така е
              Една стара варненска лакардия не ми излиза от главата вече много години (няма връзка с темата). Направи ми силно впечатление като я чух и още я помня. Но така и не съм си обяснил защо, нито какъв е смисъла, нито каква е поуката.

Живеели в една махала двама приятели още от детски години. Единия всеки ден сядал в кръчмата и дълго време си пиел аперитива. Другия все имал работа, правел разни ремонти, бизнеси и т.н. Тоз дето бил айляк, всеки път като видел приятеля си да минава забързан край кръчмата го викал да седне да си поприказват. Обаче работягата все отговарял, че бърза, има работа и няма време. Минало така много време. Един ден "кръчмарската мебел" след като получил от приятеля си обичайния отговор, че няма време, се провикнал:

- Аман бре. Стига с тази работа. Ми ела, седни тука, наяж се, напий се, сбий се, изпей една песен.
              tnm

Коментар

Като стане въпрос за самочувствие винаги се намира някой да повдигне въпроса дали има покритие. Обаче не може така. Кой е този всемогъщ авторитет който има право да преценява дали нечия самооценка е правилна. А самооценката на всемогъщия авторитет за него си самия (че може да преценява чие самочувствие има покритие) правилна ли е. Как мога да преценя колко точно съм велик. Не мога. По добре вкарай малко (или много) повече самочувствие отколкото трябва, щото иначе замирисва на скромност, което е ГРЯХ.
                Така е Мечо. Умението на човек да оценява себе си и да се срвнява с други хора го притежават единици и то изключителни интелигентни хора... Повечето веднага биха станали треньори на националния по футбол или министър председатели.. Безработни паразити, на по 40 години дето още живеят при техните и им дават седмични пари, дават съвети на други хора за истините от живота... Факт.. Е тая сутрин ходих до Технополис за да си поръчам уредите за вграждане за една кухня, дето правя в едно жилище, дето отдавна се каня да го ремонтирам, ама сега се е намерил един наемател банков шеф с много претенции и предплати наема за 1 година напред, а аз трябва да направя ремонт.... Та минавам аз през тунела в Люлин и гледам бензиностанция ОМВ... Лудата фитнес инструктурка с която се виждам от известно време, събира някакви точки от там, та макар че имам служебни карти на Шел и Лукоил, спрях да заредя там.. Събота сутрин, малумниците изпълзели от панелките и тръгнали да карат зелето и да "пазарят" в Кауфланд и бензиностанцията пълна с коли.. Една колонка свободна и аз спирам на нея. И тича едно момче от персонала.. Пирта ме какво гориво желая, дали да види гумите итн. Казвам му и отвам да платя... Излизам и каво да видя - на съседната колонка спрял някакъв селянин (така изглеждащ), на около 60 години с един стар микробус и крещи по момчето, и псува, ама се чува от 100 метра, защо пълнело моята кола и миело прозорците, а на него не му обръщало внимание и трябвало сам да си измие стъклата и да си зареди гориво... И чак на мен ми вика, ама се зачервил още малко ще направи инфаркт" : Господине, виждате ли каво правят служителите, аз чакам а не ми обръщат внимание, а Ви мият стъклата на Аудито". Момичето до мен чак се изплаши... Казах му да не ме занимава с глупости и тръгнах. И се замислих - какви хора сме - събота сутрин, вместо да се усмихнем, да си прекараме хубаво деня, те от сутринта са кълбо от нерви и негативизъм.. Да го питаш тоя чичко за къде бърза.. А мисли ли че тия момчета и момичета от ОМВ са там на работа и въобще не им е до разни психопати да си изкарват нервите на тях... Разваля ми и на мен, (човека дето го издържа, лекува, и заради хора като мен хора като него са още живи), деня... Не че ще се трогна защото живота ме е научил за какво да се ядосвам и за какво не ама, нали разбираш какво може да стане от една такава нищо и никава ситуиация, ако примерно аз не бях правил секс цяла нощ и не бях в супер настроение, а и на мен ми беше криво и реша да си изкарам нервите върху този чичко.. Със сигурност няма да оцелеее, а аз после ще трябва да се мъкна по съдилища години наред и да вложа сумати средства и нерви да обяснявам че нямам никаквавина и съм спрял съвсем случайно да заредя там заради някакви си точки....

Коментар

• Като стане въпрос за самочувствие винаги се намира някой да повдигне въпроса дали има покритие. Обаче не може така. Кой е този всемогъщ авторитет който има право да преценява дали нечия самооценка е правилна. А самооценката на всемогъщия авторитет за него си самия (че може да преценява чие самочувствие има покритие) правилна ли е. Как мога да преценя колко точно съм велик. Не мога. По добре вкарай малко (или много) повече самочувствие отколкото трябва, щото иначе замирисва на скромност, което е ГРЯХ.
                  tnm

Коментар

• Добро утро красавици и юнаци

http://youtu.be/Q0wZQbK938Y
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                      бутилката е пласмаса и голяма-и не искам,като я отворя да я затварям,ще се пие до последна капка.Никой не дава идеи за мезе-брат ми прави едни панирани сиренца,ще са супер,ама аз в кухнята знам само как да претоплям на микровълновата.
                      Ърмм,

аз не къркам бира с мезе, щот' прайка тумбак. Само на голо и с резен лимон вътре да "убива" газировката" и да не издува корема.

П.П. Но понякога и на мИня ми писва и си позволявам няколко пъти в годината да фрасна пица на пещ и бира да кажем. Преди 2 дена ходих у един френд в кръчмата и пернах точно тази комбинация и той ме пита: "Как е, братле? Хареса ли ти пицата?" и аз му думам: "Ами, за тая година, т'ва ми е втората пица, която си позволявам. Та, как мислиш, дали ми е харесала кат' се стискам по цяла година?" - хихи

Виж за комбинациите ТНМ-чева, тя па научному ги обяснява, а Русото е прост практик

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Реших, че говориш за сорта "Липа", защото и за него се носят такива легенди. Моят пост се отнася за него.
                        А касисът знам какво представлява и мога да ти дръпна една презентация, ама онова Русото водно конче ще пикира с нисък, бръснещ полет и ще каже, че пак много ги разбирам нещата
                        ОбъркАла си се нещо

Русото внимателно ти чете постовете по токсикология, но иначе е по-скоро дегустатор, а не Мастър по направата на отвари и илачи - хихи

П.П. Като махнем лиричните ти уклони, когат' замесиш и родата, другото е добре си мисля.

Тая година не сме правили ракия от трънки, обикновено така им поглъщах лечебните свойства, без да съм знаел.

А, то откъде била моята хубост неземна? Тц, тц, тц .....

Поздрави, ще ме няма 2 дена, че ще се ходи в Трявна.

Коментар

Тия персийските стихове наистина са много красиви. Откакто ме подкокороса оня ден що нещо изчетох.

Песен за белите дробове

Когато бог създавал е моряка,
                          той нямал, нямал нищо под ръка.
                          И даже там под свойта божа стряха
                          за шапката му не намерил козирка.

За ръце му сложил две въжета,
                          за гърди продран ковашки мях,
                          за крака му сложил две дървета,
                          а празна бъчва сложил за стомах.

За глава му сложил земен глобус,
                          дал му глас на морския прибой.
                          За очи му сложил две звездици,
                          за сърце му сложил бучка сол.

Хубаво е. Мисля, че съм го чувала като песен!
                          Лека нощ, Мечо!
                          Лека нощ и на останалата част от тайфата!
                          Мечо

Коментар

Трънки ... и глогинки!
                            Бягаш за здраве и похапваш сладко за кариес. Интензивните тренировки /плуване, тичане ... и прочие/ увеличават обема на белия дроб Ама явно и трънките помагат
                            Ето още нещо персийско

Да можех себе си да видя някой път!
                            Но как? Примесва своите бои светът.
                            Духът ми никога не е в покой,
                            но как спокойна е душата, Боже мой!
                            Морето ме погълна в мрак студен.
                            Но чудо! Чувствам, че морето е у мен!
                            Тия персийските стихове наистина са много красиви. Откакто ме подкокороса оня ден що нещо изчетох.

Песен за белите дробове

Когато бог създавал е моряка,
                            той нямал, нямал нищо под ръка.
                            И даже там под свойта божа стряха
                            за шапката му не намерил козирка.

За ръце му сложил две въжета,
                            за гърди продран ковашки мях,
                            за крака му сложил две дървета,
                            а празна бъчва сложил за стомах.

За глава му сложил земен глобус,
                            дал му глас на морския прибой.
                            За очи му сложил две звездици,
                            за сърце му сложил бучка сол.
                            tnm

Коментар

Тук ще споря
                              Не само го спират ми го и връщат назад. На Шкорпиловци срещу дискотеката като скоча от брега и стигам на два пъти и малко навътре зад шамандурата. На младини едвам стигах до малко зад нея

Имам предвид под вода
                              Трънки ... и глогинки!
                              Бягаш за здраве и похапваш сладко за кариес. Интензивните тренировки /плуване, тичане ... и прочие/ увеличават обема на белия дроб Ама явно и трънките помагат
                              Ето още нещо персийско

Да можех себе си да видя някой път!
                              Но как? Примесва своите бои светът.
                              Духът ми никога не е в покой,
                              но как спокойна е душата, Боже мой!
                              Морето ме погълна в мрак студен.
                              Но чудо! Чувствам, че морето е у мен!
                              Мечо

Коментар

Хмм, ясно! Когато Ринчето ги пише /за мъжката физиология/ разсъжденията са елементарни, а когато ги пишеш ти са "част от психиката на поколението от 30+.."

П.П Zarco, при определени обстоятелства земното привличане е доста гадно нещо

За теб - може и да е гадно - това, деТ му викаш земно привличане... Аз съм си постоянно в калта, така че - не ми пука, нито си правя някакви илюзии...

Ти наистина се вживяваш в нещата, които се пишат, обръщай по-често внимание на хумора в написаното...

Да не си въобразяваш, че свръх-преувеличението с реене в небесата е нещо, което се случва на хора като мен по толкова елементарен начин? Първо една жена/мъж трябва да се докажат като такива в нечии очи, а после нещата следват естествения си ход...

А стига вече съм философствалО... Целувки за всички дами тук (виртуални, де - да ти напомня специално .. )...
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X