IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Ами като се знаеш какъв си, защо излизаш през деня и похапваш чесън!?
    Вярно, че е просташко. Можеше да я употребя с лют червен пипер и хем нямаше да се натровя хем нямаше да тормозя никого с неприятна миризма. Господ ме наказа.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

Здрасти, Мечо!
      Здрасти, Космо!
      Добър ден на тайфата!

Човек много трудно може да намери баланс между работа и удоволствие. Залитането и в двета посоки не е желателно.
      Хубаво нещо са денонощните купони, събирането с приятели, пазаруването с дружки по моловете, неангажираност с проблеми от всякакво естество. Но рано или късно идва момент в живота, в който започваш да си мислиш, че си можел да направиш еди-си какво, да постигнеш еди-си що ... и прочие. Неудовлетвореността е кофти чувство.
      От друга страна, изцяло отдаването на кариера, израстване в службата или успех в бизнеса също не е за предпочитане. Човек почти през целият си живот се заблуждава, че прави нещо важно и особено значимо. Когато дойде време да се оттегли с почуда установява, че не е направил кое знае какво ... Тогава семейството и приятелите (ако ги има) осмислят живота и го правят по-пълноценен.
      Поздрав за добро настроение!
      http://www.youtube.com/watch?v=_CI-0...eature=related
      Точно неудовлетвореността ме кара, когато имам все още доволно кинти и мога да продължа с жувеенето, да се хващам да бачкам. От друга страна пък докато бачкам завиждам на тези дето си жувеят. Мъка

Поздрави
      http://youtu.be/PK2HANwsUWg
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Добро утро,

Мисля, че алкохолизма като философска категория няма нищо общо с гътването след ядене на шкембе чорба. Аз собственолично веднъж щях да се гътна въпреки, че не пия, а айряна го консумирам неохладен. Отидох веднъж да си вадя медицинско, гладен като вълк и здрав като бик. Взеха ми кръв и ми казаха да се върна след известно време за кардиограма, мерене на кръвно и заключение. Аз използвах времето в близката шкембеджийница. По принцип нямам пулс и кръвно, обаче докато вървях от шкембеджийницата към клиниката усещах сърцето ми да бие в главата. Като ми мериха пулса излезе 188. "Пък кръвно нямаш, толкова ли сме страшни" ми се смееха докторките. После дълго време мислих що аджеба. Поразпитах специалисти шкембеджии. Казаха ми, че най вероятно съм ял стар зеленясъл чесън с чорбата.
        Ами като се знаеш какъв си, защо излизаш през деня и похапваш чесън!?
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          ПС. Не сте лоши.. Много с екефя да чета мнения с високо интелигентно философско съсдържание...
          Добро утро,

Мисля, че алкохолизма като философска категория няма нищо общо с гътването след ядене на шкембе чорба. Аз собственолично веднъж щях да се гътна въпреки, че не пия, а айряна го консумирам неохладен. Отидох веднъж да си вадя медицинско, гладен като вълк и здрав като бик. Взеха ми кръв и ми казаха да се върна след известно време за кардиограма, мерене на кръвно и заключение. Аз използвах времето в близката шкембеджийница. По принцип нямам пулс и кръвно, обаче докато вървях от шкембеджийницата към клиниката усещах сърцето ми да бие в главата. Като ми мериха пулса излезе 188. "Пък кръвно нямаш, толкова ли сме страшни" ми се смееха докторките. После дълго време мислих що аджеба. Поразпитах специалисти шкембеджии. Казаха ми, че най вероятно съм ял стар зеленясъл чесън с чорбата.
          tnm

Коментар

В същност не ги разбирам и двата образа. Не може само да се бачка, или пък само да се преследват удоволствията. Трябва да има мяра.
            Здрасти, Мечо!
            Здрасти, Космо!
            Добър ден на тайфата!

Човек много трудно може да намери баланс между работа и удоволствие. Залитането и в двета посоки не е желателно.
            Хубаво нещо са денонощните купони, събирането с приятели, пазаруването с дружки по моловете, неангажираност с проблеми от всякакво естество. Но рано или късно идва момент в живота, в който започваш да си мислиш, че си можел да направиш еди-си какво, да постигнеш еди-си що ... и прочие. Неудовлетвореността е кофти чувство.
            От друга страна, изцяло отдаването на кариера, израстване в службата или успех в бизнеса също не е за предпочитане. Човек почти през целият си живот се заблуждава, че прави нещо важно и особено значимо. Когато дойде време да се оттегли с почуда установява, че не е направил кое знае какво ... Тогава семейството и приятелите (ако ги има) осмислят живота и го правят по-пълноценен.
            Поздрав за добро настроение!
            http://www.youtube.com/watch?v=_CI-0...eature=related
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• ПС. Не сте лоши.. Много с екефя да чета мнения с високо интелигентно философско съсдържание...

Коментар

• Добро утро приятели.... Не мога да разбера кой е решил че след тежка вечер е добре да се яде шкембе чорба и да се пие бира.. И аз нали съм принципен човек, когато мога се придържам към традицията... Апа един познат за малко да опъне петилата, преди години... Яде след една пиянска нощ две шкембета в една кръчма на Красно село (май още е там, ама са яя преместили от другата страна дето беше киното) и като почна да пие една ледена бира и падна на земята и взе да се гърчи и веднага в Пирогов... Казаха лекарите че е стнало все едно на топъл котлон да сипеш студена вода и нещо са му реагирали червата и 5 дена лежа човека... Апа има една чорба от агнешки черва. Като шкембе ама много добра е и тя...

Вчера не се напих хубаво въпреки че много се канех. Бях на семейно гости при един много добър мой приятел в Бояна. Къщата му е последната къща до гората. Уникално място - ем си в София, ем си в най дивото и откъснато райско кътче. Беше поканил и още едно семейство техни познати (аз съм ги виждал ама не сме близки, мъжа е някакъв много богат реститут а жената е някаква държавна служителка по съдилищата, явно е била много красива преди 10 - 15 години) и тоя мъжа като се напи за норматив (хвърли 5 ракии за няма и един час) и жената се напи и като взеха да се карат, па имат две малки деца и тоя взе да ги бие че не слушали, па ковна и един шамар на жена си докато тя пищеше изтерично в опит нещо да го възпитава на дърти години... Па доде ги усмирим да не се изтрепат стана един часа и се разотидохме.. Чудя се подобни хора защо са заедно. Ако не бяхме там с другият мъж тоя щеше да ги утрепе от бой. Но и жената една агресивна - обижда го псува, мята мобилни телефони и предмети... Качи се пияна на колата с децата да тръгвали на някъде та едвам я свалихме да не се утрепе...

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                  Че то си е жива трагедия, ако някой можеше да бъде в ролята на някого от измислените ти "герои"... Не мисля, че има хора с толкова крайни "интереси", най-малкото - защото на единия ще му свършат средствата и пиенето му автоматично секва, а другият - от ежедневни ангажименти на работното си място - става милионер и престава да ходи на работа, защото не желае да се превръща в милиардер.... Каквото и да се случи - сегашното статукво не би се запазило до края на дните им... Т.е. - никой на тая планета не би могъл да бъде цял живот като някого от цитираните герои... (това дали да го приемаме като предимство?)...

За да поставя мерудията и на това гърне, ще приключа с генералният извод, че това си е чистата истина: повече от дамите не приемат познанства с пияници и.... милионери...... (дори не налитат и на виртуални подобни познанства)...
                  Ти точно от часовете по литература ли си бягал за да играеш мач бре. Кръчмата и лигавенето с аперитива не символизират алкохолизъм, а безделие (обратното на заетост, бизнес и т.н.). Аз ако знаех, че ти ще тълкуваш както винаги превратно щях да използвам кафене и кафе, ама пък знам ли тогава какво щеше да ти измисли главата. За да не те шокирам няма да казвам, че приказката е унисекс и героите съвсем спокойно могат да бъдат героини без от това да пострада смисъла.

Ся ще се опитам да ти помогна (както Йосарян на Клевинджър ).

1. Последното ти твърдение няма общо с приказката, по горе съм обяснил защо.
                  2. То (ако заменим пияници с безделници) освен това е и абсолютно невярно (обратното на вярно). Ако някоя дама ми изръси подобна "мъдрост" следва ШУТ, да лети 20 до 30 метра от "ударната вълна" и да се изльоска по стълбите и да се търкаля надолу докато се натроши тотално.
                  3. Ако златната рибка предложи на някоя жена "какво искаш безделник или милионер" отговора 99% ще е "и двамата" или ако е моногамна "хем безделник, хем милионер". Не казвам 100% за да не обобщавам тотално, ама си го мисля

А, да не забравя. Последната покана също е символ. Следва да се тълкува като вопъл "ех приятелю стари, какви бяхме, а какво направи с нас живота"
                  Last edited by mechobikov; 13.11.2011, 09:10.
                  tnm

Коментар

Най вероятно защото не мога да бъда като нито един от тях за постоянно.
                    Че то си е жива трагедия, ако някой можеше да бъде в ролята на някого от измислените ти "герои"... Не мисля, че има хора с толкова крайни "интереси", най-малкото - защото на единия ще му свършат средствата и пиенето му автоматично секва, а другият - от ежедневни ангажименти на работното си място - става милионер и престава да ходи на работа, защото не желае да се превръща в милиардер.... Каквото и да се случи - сегашното статукво не би се запазило до края на дните им... Т.е. - никой на тая планета не би могъл да бъде цял живот като някого от цитираните герои... (това дали да го приемаме като предимство?)...

За да поставя мерудията и на това гърне, ще приключа с генералният извод, че това си е чистата истина: повече от дамите не приемат познанства с пияници и.... милионери...... (дори не налитат и на виртуални подобни познанства)...
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Често разсъждавам и по един друг въпрос на битието. Тънък готвач, дебел доктор, бос обущар
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        Не схванах, защо точно не ги разбираш - двата образа
                        Най вероятно защото не мога да бъда като нито един от тях за постоянно.
                        tnm

Коментар

В същност не ги разбирам и двата образа. Не може само да се бачка, или пък само да се преследват удоволствията. Трябва да има мяра.
                          Съвсем е човешко и не мисля, че е задължително да разбираме всичко на тоя свят, но това не пречи на нещата, които не разбираме - да си съществуват...

Пък и Космо даде пример с хора, които са получили в наследство някаква рента, която им дава много добрата възможност да съществуват, без да работят нещо определено...

Ония пък, които "само" това правят - да пият, в много от случаите (но не е задължително) - са хронични алкохолици: дали пият, за да забравят, или пият, за да запомнят нещо, като постоянно възпроизвеждат определено свое настроение - вероятно търсено в крайната фаза на пиянството - това е техен проблем...

В тоя смисъл - с възможните причини за да правиш, или не - нещо на тоя свят, можем да опитаме да разберем нечии мотиви за пристрастяване към нещо (в случая - "пристрастяване" към своеобразните "неволи" на рентопритежателят, който - колкото и да си дава "труд" - не би могъл да намери място на притежаваните от него по условие пари, нито - към неволите на въобразяващият си на чашка, че след определено съдържание на кръв в неговият алкохол - проблемите му автоматично се решават...)...

Не схванах, защо точно не ги разбираш - двата образа, но би ги разбрал, ако имаше пред себе си причините, за да са именно такива тия въображаеми характери, а не само да цитираш една измислена реплика на някого, комуто е скучно да пие сам...

А може би това (трета възможност ), че някой казва на някого, който го кани на чашка, че има работа - е вежлив начин, за да направи отказ, без да обяснява подробно, че всъщност отива на очаквана от него среща с представител на другия пол... Аз също бих предпочел срещата в сравнение с възможността да се напия като талпа и да прегръщам някого с празен поглед и безсмислени изрази...
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• В същност не ги разбирам и двата образа. Не може само да се бачка, или пък само да се преследват удоволствията. Трябва да има мяра.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov
                              - Аман бре. Стига с тази работа. Ми ела, седни тука, наяж се, напий се, сбий се, изпей една песен.

И не се знае кой е крив, а кой прав. Кой е добрия, кой лошия. А може човек в различни периоди от живота си да се озове веднъж от едната, а друг път от другата страна на барикадата.

Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Така е Мечо.. Гледната точка на всеки е различна. Но съвременното общество е изградило достатъчно много дефиниции за правилно и неправилно, а в България нещата са много изкривени. Те и в света са изкривени, но поне не се усеща в ежедневните отношения...,,,,,,,,,,,,,,,,, на практика се получава че ти издържаш по богат от теб човек. И тогва вече няма значение ккава му е гледната точка. Абе живота е много шарен.
                              Да се включа и аз, де (с първата си за тая година - цяла грамада - салатка от червено зеле...): Кой е добрият - и кой - лошият - не може да не се знае. Факт е, че всеки (за себе си) може да направи преценката, която не е валидна за много други хора...

Но, казусът е прекалено елементарен, за да се прави оценка на поведението на някого, още повече - да се каже за някого, че е лош (!!!), ако той е седнал с аперитива си... Защо пие - не се знае. Мъка? ... Проблеми?...(различни причини...)

Но, същият да каже на някого, налагайки своят стереотип: "Ми ела, седни тука, наяж се, напий се, сбий се, изпей една песен." - ей тВа не мога да го сФана... Абе, пий си там, ама не претендирай да си някому "приятел от детските години", ако смяташ, че приятелят ти не живее по твой образец...

Другата страна: онзи, който отива на работа, абе - дали така - от нямане кВо да прави се е запътил натам? Дали му е до сбиване и до пиянска песен след кръвясалият поглед и дежурното "Ама ти мен у(в)Ажаваш ми ме?"

Както казва Космо - животът е шарен - винаги някой застава на хранилката, като търси лековерни, за да получи поредната си порция зоб... Това за определени хора е най-естественият начин за съществуването им, прецаквайки някой друг....

Коментар

Мечо, Космо! Здравейте, момчета!
                                Здрасти и на останалата част от аудиторията!

Позволявам си кротко да поздравя екзистенциалистите, като предврително се извинявам ако с нещо съм попречила на задълбочения анализ, който правивят

http://www.youtube.com/watch?v=lvR1YgT7QYs&ob=av2n
                                Здравей tnm,
                                http://youtu.be/D-1JEVpdSCo
                                tnm

Коментар

Working...
                                X