If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
ха-ха -казвам аз ,че жените са едни и същи,а ме изкарват женомразец-жена ми освен ,че крои планове ,ме включва в тях без да имам и най-малка представа-и като се сблъскат планове и реалност,ела гледай цирк.
Жените са по-добрата част от нас и никога не ги тревожи и огорчавай, като не се съгласяваш с тях.
Така е.
Знам само едни хора дето са така всдеотдайни и организирани.
Всъщност такава е жена ми.
Космо. Според мен ти си съпруга, майка и домакиня.
Това и аз сам не мога да си го обясня.
Така е.
Вик готин си... За пръв път в живота ми някой ме бърка с жена. Явно съм се размекнал...
Как да е - та при мен проблема е че вече не ми стига денонощието. На времето имаше един филм за един дето се опитваше да се научи да не спи за да е по пълноценен... И аз така - просто ми трябва по голямо деннонощие.. Ангажиментите ми (основно като време), надхвърлят чисто математически използваемата част от деня... А повярвай аз съм бога на тайм мениджмънта.... Явно трябва да предприема нещо радикално, защото така ще се взривя някой ден..
Kev приятелю заел си се да нищиш философски въпроси, примесени с точни науки... Похвално добра гимнастика за ума... За съжаление няма как да им дадем отговор защото мозъка ни не е досатъчно развит или не достатъчно използван да ги осъзнае... Като да мислиш как е възможно космоса да е безкраен? Какво е безкрайността? Защо хората и времето в космоса са различни от тези на земята?
Аз винаги като вляза в такава спирала от мисли се напивам като животно за да не ми пламне мозъка.....
Е, то и аз на съвсем трезва глава не се замислям много много над тях, ама пък както каза, наистина си е един вид гимнастика и възможност да погледнеш по друг, по-екстравагантен начин на уж обикновени и типични неща...
Айде лека, и късмет!
Така е.
ха-ха -казвам аз ,че жените са едни и същи,а ме изкарват женомразец-жена ми освен ,че крои планове ,ме включва в тях без да имам и най-малка представа-и като се сблъскат планове и реалност,ела гледай цирк.
Така е.
Викхунтаре,на космо сигурно отговорностите са му много,което изисква сериозна организираност,както женати се грижи за тебе.
Аз пък отново расъждавам върху мистерията на живота и организацията на времемто.. Мама му стара от сега знам какво ще правя събота и неделя по часове и минути... Кога ли ще стана някоя сутрин и ще имам шанса аз да реша какво ще правя през деня или просто нищо да не правя и деня ми да се развие без план и график...
Така е.
Ха, Космо, тъкмо статия засягаща и проблемът за Времето прочетох, а в момента и съм се заел да осмисля и осъзная през следващите няколко дни. Точното и заглавие е: "Времето, съзнанието и квантовите събития във фундаменталната пространствена геометрия." И заедно с един от основните въпроси в квантовата механика, които все още не могат да намерят еднозначен отговор, а именно: "съществуват ли нещата и предметите в същия си вид, и след като престанем да ги наблюдаваме и мислим за тях?", въпросът за същността на времето и човешкото съзнание стои все така открит и интересен за хората решили да го изследват. И, разбира се, без да навлизам в отегчителни подробности, математически формули или резултати от психологически изследвания, ще спомена единствено основният извод от тази, според мен добра и професионална статия. А той е, че праволинейно течащото и подредено от към събития време е функция единствено на нашето Съзнание! Съзнанието създава времето! Т.е. времето е нещо относително и зависи строго индивидуално от разбиранията, мисленето и убежденията на всеки човек.
Не знам дали с това по някакъв начин бих ти помогнал в твоите разсъждения, дори аз самият все още не съм го осмислил, но според мен в изучаването на човешкото съзнание, особено в неговата тясна връзка с квантовата физика, се крие решението на част от проблемите на Човечеството...
Всъщност, сетих се за още нещо, което още когато прочетох осъзнах че е толкова вярно и истинско: Всеки човек, в даден момент от живота си, когато е поставен пред някакъв избор, винаги постъпва по най-правилният начин...но от гледна точка на знанията, информацията, и нивото си на осъзнаване към дадения момент!!! В очите на другите или пък в нашите собствени очи след време, някои от решенията или действията ни биха ни се сторили неуместни, неловки и дори смешни, но към онзи минал момент те са били единствените и най-правилните, защото са били плод на нашето съзнание и интелект, тогава! Хората не бива да се обвиняват за това което са, което мислят и което правят в определена ситуация, просто няма как да направиш нещо по различен начин, ако преди това си нямал възможността и ресурсите да го Осъзнаеш!
Лека ви вечер!
П.П. Написаното ни най-малко не е някаква препоръка, а просто споделени мисли
Kev приятелю заел си се да нищиш философски въпроси, примесени с точни науки... Похвално добра гимнастика за ума... За съжаление няма как да им дадем отговор защото мозъка ни не е досатъчно развит или не достатъчно използван да ги осъзнае... Като да мислиш как е възможно космоса да е безкраен? Какво е безкрайността? Защо хората и времето в космоса са различни от тези на земята?
Аз винаги като вляза в такава спирала от мисли се напивам като животно за да не ми пламне мозъка.....
Зарко, ама хич не си прав. Науката трябва да навлезе в мазите. Дрожди, захаромери с температурна корекция, спиртомери за вино /отбележи/ и т.н.
Ама ти иначе си много прав и гледам, че много добре нагласяш и с кеф облизваш изреченията си.
Само не мога да разбера логиката на главните букви, които слагаш дето ти падне. Това е нещо като немската енигма. Мъча се да търся акростих - ама няма.
Поздрави.
Ама, виж ся, пич: ако не схващаш смисълът на главните букви, не се притеснявай, все някой разбира за какво иде реч... Различни ми са мотивите: съзнателно допускани от мен грешки, акцент върху нещо, съществителни собствени имена... Накрая - всеки пише онова, което му харесва, като излага както желае мислите и знанията си, които са - както знаем - чисто субективни... Ми - като не ти харесва нещо, прескачай го, както правя аз... Но поне направих опит да обясня нещата, де... Приеми, че съм като Кирчо в една сатира за малки деца, който "пише кирчо - с малко "к", а пък Гъска - с главно "Г"", от което самата гъска си прави заключението, че тя "от Кирчо е по-главна"...
За същесвеното: науката МОЖЕ да навлезе във всяка маза, но в някоя друга държава, в друга географска ширина... Ама Що? ЩоТ - в конкретния случай говорим за много голям "бизнес", което означава - бизнес по нашенски... С две думи, за да не стана скучен на хората: щамовете (в една мъъъъничка епруветка) - ОБИКНОВЕНО (БИ ТРЯБВАЛО) да се доставят от странство (да кажем - от Австрия - стрелям на посоки)... Доставят се, разбира се, като се поддържат подходящите условия (температура). Оттук следва онова, което съм описал - няколкото генерации, в които животинките, наречени дрожди, плюскайки здраво и при подходящи условия - се увеличават многократно, а големите обеми дават възможности на някои хора да търгуват с тях...
Да, но "подходящите условия" изискват мноооого средства, вкл. и за поддържане на висококвалифицираният персонал от микробиолози, които знаят какво правят...
Разбра ли сЯ, Що в България науката нямя да влезе във всяка маза (всяко мазе)?
Разбра ли сЯ, Що на мацката все още не й се е избистрило червенкото?
Даммм, логиката на главните букви - май отново не си я разбрал... Общо-взето, това е - като да напиша кирчо с малко "к"...
СФана ли сЯ? (главно "Ф", защото там са "хв", главно "Я", защото там има "ега")...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Аз пък отново расъждавам върху мистерията на живота и организацията на времемто.. Мама му стара от сега знам какво ще правя събота и неделя по часове и минути... Кога ли ще стана някоя сутрин и ще имам шанса аз да реша какво ще правя през деня или просто нищо да не правя и деня ми да се развие без план и график...
Ха, Космо, тъкмо статия засягаща и проблемът за Времето прочетох, а в момента и съм се заел да осмисля и осъзная през следващите няколко дни. Точното и заглавие е: "Времето, съзнанието и квантовите събития във фундаменталната пространствена геометрия." И заедно с един от основните въпроси в квантовата механика, които все още не могат да намерят еднозначен отговор, а именно: "съществуват ли нещата и предметите в същия си вид, и след като престанем да ги наблюдаваме и мислим за тях?", въпросът за същността на времето и човешкото съзнание стои все така открит и интересен за хората решили да го изследват. И, разбира се, без да навлизам в отегчителни подробности, математически формули или резултати от психологически изследвания, ще спомена единствено основният извод от тази, според мен добра и професионална статия. А той е, че праволинейно течащото и подредено от към събития време е функция единствено на нашето Съзнание! Съзнанието създава времето! Т.е. времето е нещо относително и зависи строго индивидуално от разбиранията, мисленето и убежденията на всеки човек.
Не знам дали с това по някакъв начин бих ти помогнал в твоите разсъждения, дори аз самият все още не съм го осмислил, но според мен в изучаването на човешкото съзнание, особено в неговата тясна връзка с квантовата физика, се крие решението на част от проблемите на Човечеството...
Всъщност, сетих се за още нещо, което още когато прочетох осъзнах че е толкова вярно и истинско: Всеки човек, в даден момент от живота си, когато е поставен пред някакъв избор, винаги постъпва по най-правилният начин...но от гледна точка на знанията, информацията, и нивото си на осъзнаване към дадения момент!!! В очите на другите или пък в нашите собствени очи след време, някои от решенията или действията ни биха ни се сторили неуместни, неловки и дори смешни, но към онзи минал момент те са били единствените и най-правилните, защото са били плод на нашето съзнание и интелект, тогава! Хората не бива да се обвиняват за това което са, което мислят и което правят в определена ситуация, просто няма как да направиш нещо по различен начин, ако преди това си нямал възможността и ресурсите да го Осъзнаеш!
Лека ви вечер!
П.П. Написаното ни най-малко не е някаква препоръка, а просто споделени мисли
Зарко, ама хич не си прав. Науката трябва да навлезе в мазите. Дрожди, захаромери с температурна корекция, спиртомери за вино /отбележи/ и т.н.
Ама ти иначе си много прав и гледам, че много добре нагласяш и с кеф облизваш изреченията си.
Само не мога да разбера логиката на главните букви, които слагаш дето ти падне. Това е нещо като немската енигма. Мъча се да търся акростих - ама няма.
Алоооу! Чукча — не читатель, Чукча — писатель,т.с. има кои да експериментира и да се прави на промишлен производител - аз съм само скромен употребител D
Ама - на чукчИ - отДе му е дошло това понятие "дрожди" - тВа не мога да си обясня... Значи: чукчИ - И ЧИТАТЕЛЬ...
Четеш ти, ама скришно от нас..., доказателство - отрицанието...
Начиии, И аз - като виден читателЬ - моА А ти кажа, че изобщо - дори и онзи, който ТИ експериментира - също няма никакви гаранции, че между дрождите от щама му няма никакви диви дрожди... (каквито и гаранции да му изтъква онзи, който му ги доставя...)..., думата ми е, че това ТРЯБВА да се проверява и МОЖЕ да се промерява САМО (и единствено!) в лабораторни условия, с микроскоп - със съответната степен на увеличение (не от ония, дето ги продават по битаците)...
...след което (няма начин) да не се наложи (още в щама - при Първа и Втора генерация) - да се проведе и "борбата" с дивите дрожди....
Ама, аз зная ли какво точно приказвам? Абе, то си има хора, на които им викат микробиолози, а други, които се правят на такива... За голямо съжаление - И аз съм от вторите (НЯКОИ чукчИ)...
НЯКОЙ чукчИ поздравява всички останали..., чао, че купонът тече (не може без мен..., само така си мислА, де..., вид самовнушение..., ЩоТ незаменими - като мен - няма! )...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Той да не е спиртоварна фабрика, че да слага дрожди?
Ами ти - да не казваш, че ходиш да си купуваш щамове, които после си отглеждаш в подходящите условия, па си ги храниш (живинките) със захари (меласа) и им осигуряваш достатъчно въздух, следиш ли киселинността, кой следи дали има диви дрожди и какво е тяхното количество... А, предварително обработваш ли си съдовете с натриева основа и т.н.?
Разбра ли сЯ, що още не ти се е избистрило, а? Не? Ама аз се сетих: щот много експериментираш и се правиш на промишлен производител...Иначе: поставяй си определеното количество захар, за да не стоят животинките ти гладни...те са, които ти правят ферментацията..., но експериментите не винаги са удачни...
Алоооу! Чукча — не читатель, Чукча — писатель,т.с. има кой да експериментира и да се прави на промишлен производител - аз съм само скромен употребител D
Лапсус калами Трябваше да напиша "мериха го със захаромер". Дрожди слагал ли си му на твоето вино?
Той да не е спиртоварна фабрика, че да слага дрожди?
Ами ти - да не казваш, че ходиш да си купуваш щамове, които после си отглеждаш в подходящите условия, па си ги храниш (живинките) със захари (меласа) и им осигуряваш достатъчно въздух, следиш ли киселинността, кой следи дали има диви дрожди и какво е тяхното количество... А, предварително обработваш ли си съдовете с натриева основа и т.н.?
Разбра ли сЯ, що още не ти се е избистрило, а? Не? Ама аз се сетих: щот много експериментираш и се правиш на промишлен производител...Иначе: поставяй си определеното количество захар, за да не стоят животинките ти гладни...те са, които ти правят ферментацията..., но експериментите не винаги са удачни...
Коментар