IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    При това копи, липсват отправните цитати, но все пак е ясна подхванатата дискусия
    ... Огън пламти във вените ти...
    Поздрав: http://vbox7.com/play:91825fee
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Чета тук ,че в обява за наемане на служители се слагало граница на години???Та тоя работодател нарушава в случая ,,Закон за защита от дискриминация''където ясно в един член е казано ,че нямат право да поставят такова изисквание.
      Относно диабетиците ,те ако са инвалидизирани от ТЕЛК ,също са под закрила на Закон и се чудя как са ги съкратили?Но дори и да са го направили ,съдът ще ги възтанови .Що се касае до сърцата на тия двамцата ,те си ги имат, но са им обвити в лайна

пп Бегом в новата тема ,която сега са я поснали.
      това е друга ИЗКЛЮЧИТЕЛНО сериозна тема
      Въпросът с възрастовите ограничения....особено на фона на все по-завишената възраст за пенсиониране в почти всички европейски страни, а и не само...

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Предложих по-млади колеги, без ангажименти, защото в обявите за работа обикновено слагат граница до 35 години. Оказа се обаче, че Гл. счетоводител /32 г./ и Юриста /26 г/ не били съгласени - по-възрастните колеги имали по-голям клас /основните заплати са едни и същи/ и това щяло да се отрази негативно върху финансовото състояние на предприятието... /става въпрос за около 1500 лв на месец/ Не знам дали имат сърца, но че човечността им е ампутирана - със сигурност!!!
        И понеже си мислят, че много знаят и разбират, реших да ги оставя да съкратят колегите / двамата са диабетици/ и да видим колко по-евтини ще ни излязат съдебните дела..
        Чета тук ,че в обява за наемане на служители се слагало граница на години???Та тоя работодател нарушава в случая ,,Закон за защита от дискриминация''където ясно в един член е казано ,че нямат право да поставят такова изисквание.
        Относно диабетиците ,те ако са инвалидизирани от ТЕЛК ,също са под закрила на Закон и се чудя как са ги съкратили?Но дори и да са го направили ,съдът ще ги възтанови .Що се касае до сърцата на тия двамцата ,те си ги имат, но са им обвити в лайна

пп Бегом в новата тема ,която сега са я поснали.
        При това копи, липсват отправните цитати, но все пак е ясна подхванатата дискусия

Коментар

• Copy

Чудно, къде в моя пост прочетохте, че аз харесвам тяхното детство!?
          От няколко години работя извън града, в които живея. И пътувам с деца, които учат в гимназия. Около 30, 35 минути всяка сутрин, пет дни от седмицата. Понякога се вслушвам в разговорите им... Половината неща не ги разбирам, но проблемите им общо взето се въртят около запознанствата във фейса и скайп, новите гаджета /с които пак са се запознали в скайп/, парите за цигари и бира. С изключение на фейса и скайпа, нищо ново под слънцето. По мои наблюдения, детството и юношеството им се отразява добре Трудностите за сега са с отложен старт и ще се появят в по-късен етап от развитието им.
          И не, не съм техен говорител. Просто написах мнението си.
          Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Да и сирийчета им викахме...

Това със съкращенията и аз го изживях.. 2009та си измиха с мен ръцете аз да ги викам хората и да ги карам да подписват по взаимно съгласия... Такъв компромис със морала и ценностите си не бях правил никога в живота си.. За съжаление наистина нямам избор (това е друга тема)...Направио се плюех в огледалото половин година..Не мирясах докато не им намерих работа на всичките, но влязох в болница от нерви.. Направих ужсна криза... Явно сме по чувствителни, защото колегата уволни над 200 човека и вечерта пееше със Емилия (една фолк дива) във Хасково...

С времето ще им мине. А делата бъди убеден че всички служители ще ги спечелят, защото един месц след съкращенията дебилите почват да си назначават роднините, а по закон не може и съда ги разпорва за броени дни....
          Онези малките прозрачни стъклени топчета с разноцветни листенца вътре в тях Наричахме ги лимки, мисля!?
          В службата в коя работя, трябва да бъдат съкратени 3-ма човека. Писах докладни, давах обяснения - не и не. Съкращения ще има. Поискаха ми предложение и аз дадох три имена /което ми докара около седмица безсъние/ Предложих по-млади колеги, без ангажименти, защото в обявите за работа обикновено слагат граница до 35 години. Оказа се обаче, че Гл. счетоводител /32 г./ и Юриста /26 г/ не били съгласени - по-възрастните колеги имали по-голям клас /основните заплати са едни и същи/ и това щяло да се отрази негативно върху финансовото състояние на предприятието... /става въпрос за около 1500 лв на месец/ Не знам дали имат сърца, но че човечността им е ампутирана - със сигурност!!!
          И понеже си мислят, че много знаят и разбират, реших да ги оставя да съкратят колегите / двамата са диабетици/ и да видим колко по-евтини ще ни излязат съдебните дела.
          Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          На основата на какво сравнение? Могат ли да преценят нещо, когато са вътре в него?

Ти техен говорител ли си?

Защо ли пък аз не харесвам тяхното детство, казано много меко?
          Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Я какъв хубав лафмоабет се е заформил тука.Вместо Kosmonavta да се чуди как да пусне тема със заглавието което съни(тя) е дал/а/,,Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят",моля админа или мода да си направят трудът и да пуснат такава , като прехвърлят всички мнения касаещи същата ,а не да ми ги затриват.
          Децата ни си харесват детството. Ние живеем в страх, а те в типично детско безгрижие.Усещанията ни са различни, защото са изградени на базата на различни знания, опит и придобити умения. А свободата... Свободата, както казва Езоп е състояние на духа. Тя е по-скоро начин на мислене и възприятие.
          П.П Благодаря за поздрава
          На 4:00 - 4:30, училищното стълбище, перилата... Яко се спускахме по такива, хе-хе
          ...

Коментар

• Мале Съни ти си номер едно..... Виж как позитивната енергия ражда красиви неща без да има никакъв материален стимул. Ето тук сме десет съвсем непознати хора и днес в един почивен ден свършихме толкова "работа" и така се организирахме. Знаете обичайно как е когато на едно място се съберат трима българи (кво беше - чета с прдател) Направо не е за вярване. Това ми връща надеждата че все още има стойностни българи...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Мерси. Аз имам личен комп от 2004та... Сменяхме компютрите в Банката и ни подариха старите (продадоха ни ги по 10 лв.) но аз бях облагодетелстван, защото моят гръмна няколко месеца преди това и на практика си беше нов... От тогава си пуснах и нет у дома.... Всъщност до този момент нямах, не защото не съм имал възможност, а просто не съм чувствал нужда.. Нали знаеш като не знаеш за съществуването на нещо, няма как да ти липсва... Все давам пример със японското суши - няма как да ти се е яло суши преди 10ти ноември...
              Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              те, верно са го усложнили процеса, макар и да има логика )
              Отиваш на Форуми (вдясно на първата страница на Коментари), оттам си избираш - някой подфорум, например Други( http://www.investor.bg/forum/forumdisplay.php?f=18 ) или който ти се стори подходящ и най-отдолу ще видиш опция "Нова тема"

за компютрите, не знам...аз имам личен от 17-18 години, но и това си е дълга тема - + и - )))
              Не знам как се отваря тема. Аз спадам към категорията форумни аматьори, макар че много се кефя да си общуваме. Форума дав ауникална свобода, да откриваш нови хора и да си приказвате... Ето нещо коет по наше време нямаше.. Дори личните компютри и нета по домовете се появиха преди няколко години...Преди дори в службата нямахме интеренет и ходехме по клубове да пишем мейли до приятели в чужбина (нямаше скайп и фейсбук). Имаше едно Ай Сиик ю........
              Вярно изчезнаха игрите.. От кога не съм виждал деца да играят на топчета, на фунийки, дори ако щеш да маат карти и да пият бира в парка (правили сме го с денонощия).

Онзи ден един пръдльо (1987 ма е роден, завършил в Лондон, шеф на цяло звено, баща му някакъв голям патрон Евродепутат, типшично педалче в пряк смисъл) ми обясняваше как трябвало да махнем една женица две години преди пенсия щото не знаела английски и му разваляла климата в отдела, щото и било студено и им спирала климатика... Тая баба аз я знам, съвсем е изкуфяла жената, но работи от 30 години в министерствата за 500 лв. заплата и е сама (вдовица ли е стара мома ли е не знам), но не е човешко да я изхвърлиш на улицата в тия години. А и не искам да създавам прецедент да гоня хора под натиск от колеги. Нали все пак сме хора. Аз разбира се им знам слабото място на такива - моментално отвръщаш със свръх агресия и заплахи със саморазправа - те са много страхливи... Това с някой набор ще си теглите по една майна, ще се сбиете, и ще се разберете... Тия нямат сърца...
              Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              прав си, това прави днешните млади глобалисти, хора на света, без да губят връзката с дома, търсят своята реализация и щастие без да признават физическите граници.
              Но това пък...противоречи на първото ти заключения , с което не съм съгласна

п.п...ако искаш отвори тема, тематиката наистина е интересна, а и важна
              Спор няма ,че децата са ни умни ,но забележи те нямат ДЕТСТВО .Кой каквото ще да ми хвали от новото време, всички живеем в страх, децата сега нямат истинското лудешко детство навън, нямат усещане за свобода, заместват я със свободата както и ти си споменал виртуалното общуване. Сигурно това може би се вижда от някои като прогрес,но лично аз просто им съчувствам. Макар че, за щастие, те може би не знаят какво е това да се шляеш и да беснееш свободно поне през ваканциите. Без страх, без ограничения. И много малко нещастни инциденти се случваха - просто винаги има непресметнат риск, но беше в много по-нисък процент. Но сега всичко, всяко тяхно действие без контрол е риск с голям процент неблагоприятен изход.Един поздрав от мен http://vbox7.com/play:cafcff09
              Култово!

- Баба ти говори повече за Есмералда и Рич, отколкото за собствените си деца.
              - Сваляш си обувките, преди да влезеш... в самолета.
              - 10 годишния ти племенник пише по-бързо на клавиатурата, отколкото говори.
              - Купил си си дигитална камера, за да правиш колкото си искаш снимки и сега имаш толкова много, че нямаш време да ги гледаш.
              - Децата ти не искат да ядат храна, която не е танцувала по телевизията.

Последните четири също са готини.

Но това не можах да разбера:
              39. Накланяш си главата на една страна, когато се усмихваш

П.П. Загрях! Малко албански реотан съм, ама още включвам.
              И аз съм от това поколение на 60-те, 70-те и 80-те години. Леко осакатено в някои отношения /поради липса на свобода и достъп до информация/, но с прекрасно детство
              Нашите деца са умни и контактни - пишат си по нета с хора от цял свят. За тях не съществуват граници. Всичко преживяват за първи път пред компютъра - първите игри, първите победи, първите влюбвания, първите партии игра на чист бридж /ама кое му е хубавото като не можеш да теглиш една на партньора си, защото както се казва: третия набива и псува първия/
              Интересни спомени ще имат, но ще са си техни. Както нашите са си наши
              Е та тя тая тема си беше доста актуална в други форуми .Не те знам ти на колко си, но моите спомени от детството ми са безценни. Хубаво е честичко да го припомняме на нашите деца ,на които то им липсва за жалост.Мдааааа колкоко спомени.Кой каквото ще да говори, но не беше никак лошо да си дете в България през 80 те години на 20 век.Чудя се ще има ли за какво да си спомнят днешните деца??

Тук си напълно прав.В момента младите са консуматори.
              + едно. Саркастично но вярно. Както единй бе казал - Добре че е майтапа да си кажем истината в очите.
              ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                Съгласен съм с теб (макар че е трудно да сложиш общ знаменател на цяло поколение, но да кажем голям %).......... Прекалено комерсиално поколение са. Не са научени да различават ценното от боклука и да мислят. Забележи как боготворят шефовете и ка мачкат всичко под тях.И в момента който някой шеф изпадне, почват да го мачкат и него. Много са страхливи - никога не влизат в открит конфликт (осбенно физически), ако не са 5 на 1 (като циганите). В нашето поколение като че бяхме много повече ярки индивидуалности.. Тия сега като че ли са правени в Китай в някой колхоз - всичките са комплексарчета, лизогъзци, говорят за разни велики дела, а най великото е да са наемни работници дето мама и тате им дават седмични и им купуват апартаменти... Друго - забележете днешното поколение колко късно къса пъпната връв - ние на по 20 години, бранехме границата Елхово и с нашите се чувах веднъж месечно. Сега масово 30 годишни се държат като 10 годишни и родителите им гледат семействата......Пр нашето поколение масово ние си издържаме родителите, при новото е обратното.. Ние сме много по бунтари, тия малкиет са като зомбита... На нас лошото ни е че нямахме възможност да учим по чужбина и нямахме лесният път за емиграция. Това ни върза ръцете....
                Ауу, пепел Ви на графитите на клавиатурата или на течните кристалите на тъчскрийна /в зависимост от това, дали пишете на компютър или смартфон/! За модераторите или само добро или нищо!
                Не знам дали е до мярката!? Имам чувството, че хората от младото поколение нямат свой интимен, вътрешен свят, които да ценят /та какво остава за уважение към чувствата и интересите на околните/. Всичко е качено във фейса, туитъра и прочие социални мрежи...
                Колкото до поколението от 60-те, 70-те и 80-те години, доста се развеселих като прочетох това нещо за първи път:
                http://www.kazanlak.com/fun_txt.php?...xt&txtid=1886:)
                коки предлага нова тема, не аз; мен пък тук си ми е гот.

Са... наистина модераторите могат да бъдат извинени с младост или липса на време за модериране.
                Но аз не искам да ги извиня, щото съм виждал и в други форуми такива офтопици, че да си оближеш пръстите. Сто пъти по-стойностни от самата тема на темата
                Та... формалният подход по принцип е нужен за успешно модериране, но требе некаква вътрешна мярка, за да се избегнат ненужни и даже вредни прекалявания. Но бъш във вътрешната мярка новото поколение млади яко куца в сравнение с батковците и чичовците, га са били на техните години и акъл.

Та така.
                За новата тема - Давай.. Само тури нещо от рода" Както ти го казваш и после.... пречупено през макроикономическата реалност и потенциал на световното стопанство мпрез визираните периоди " - Класика а и нема да е оф топик...
                Ша ни трие, ама късно. Ние вече свършихме работа и модератора се чувства като ония полицаи по филмите, дето нахълтват в един склад очаквайки да е пълен с дрога, а вътре цигани свирят кючек..... Много сме добри, поздрави на всички Вас - показахте че сте играчи. Не е лесно да развиеш цяла оф топик тема във темата на модераторите... Това е като да продаваш пиратски дискове във офиса на ГДБОП........
                Ей ся ша ни истрии
                Мода като не иска да възтанови темата да вземем да си спретнем нова такава, със заглавие : ,,Посветено на децата от 60-те,70-те и 80-те години на 20 век''или нещо от тоя сорт?В нея старите кучета ,а защо не и от младите ,да си пишем за спомените от детството и юношеството ни, които са безценни.Айде чичо манчо, ти си на ход.
                ...

Коментар

• Copy

Прав си разбира се. Всяко поколение си има своите радости и проблеми. И колкото в по-трудни времена живее толкова повече велики личности ражда но и по бързо изчезва... Спомни си хората изкарали по две войни... Те вече са толкова стари и не актуални че никой от нас не може да си представи че и те са били млади иче са имали своите преживявания.......

Бобане, инвестора се направи на хитрец но ние си я направихме темата тук. Точно житейска ситуация, как старите кучета направихме тетър и пак на края стана нашето (по старата изпитана схема - некой прави шум за да насочи вниманието на другаде, докато старите кучета вкарват пиенето и курвите), но някое 22 годишно, нема как да ги знае тия работи оти не е било войник и си мисли че ни изтри темата........ Опита си е опит и ни е основно оръжие. Добри сме нема две мнения, нищо че не сме завършили в Лондон и все още изпитваме някакви човешки чувства (това се счита за слабост в днешно време, сега е голяма гордост да уволниш някой без повод или да се гавриш с персонала)...
                  Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Марияне........върни темата

Казвам ти го на теб............защото като прочетеш за каккво става дума........и сигурно ще са замислиш и за себе си

...............не уволнявай модито..........той не е виновен.че е на 22г.

...това е НАЙ-ХУБАВАТА ТЕМА.

защото е реална..........и истинска...............нали Марияне
                  По-трудни и гадни са израстването и животът на сегашните млади, нема кво дъртите да се вайкаме и правим на некви жертви са...

То се вижда и по самите млади де
                  Нас чиче много ни удари живота. В годините когато трябваше да се развиваме бяха мутри, простотия, затворени граници.. На нашите поколения им се разказа играта, защото се оказахме ненужно поколение - бяхме твърде млади за да се реализираме на сериозни позиции в "Златните времена". Сега сме твърде стари (като манталитет, образувание и поглед към живота) и пак трудно влизаме в играта... Тия качества дето ние ги имаме (че можем да изпием литър ракия, и после да се сбием със 10 циганина и малко след това да правим секс 3 часа, че моижеш да разглобиш лада на паркинга и да караш танк и дипломите от УНСС), вече не се ценят... Виждаш какви амбициозни копеленца настъпват от всякъде... И ние не се предаваме ама е трудно защото сме възпитани със Синьо лято, а не с XXL и наркомански екшъни...
                  Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
                  Космонавт ... и викаш нашето поколение къде-къде по стойностно е.
                  Това може и да е така, НО в нашия случай проблема не се крие в дезориентацията на младите в същественото и същинското, а в това, че почнахме да говорим, като нашите родители, а дори и деди...... за съжаление от приказка на приказка почнах да го осъзнавам. В тази връзка си задавам въпрос, актуален за мен в рамките на следобедното ми каве: Зрелостта тежи ли ми и под нейната тежест ли се кротва човека или от наситата от безгрижните дни.

пп
                  Гледай какво нещо е живота. Говорим си тука и пускам си ТВ-то и в същия момент дават "Синьо лято" .... хлапета да гледат в какви условия Чича им е съзрявал.
                  Бобане, Чичо Манчо и Коки,

И аз си спомням това време със хубаво. Бяха други времена....
                  За пишлеметата по сайтовете (разни ИТ гурута) роденои след 90та година янма какво да коментирам. Те са със сбъркана ценноста система и сексуална определеност. Даваш малко власт на едно дете и... На врмето в Африка подобни деца са ги ползвали да избиват хората при преврати. Те още нямат изградена визия да различат доброто от злото. Мислят че знаят всичко, а още трудно различават дали им се пикае или им се чука.. Та искаш от иконмически и житейски пилотаж да разбират....
                  Радвам се че ме разбирате. Защото в 4 през ноща отделям примерно половин час и един куп емоции (и аз като колегата си спомням един куп случки) за да направя нещо, воден от чисто човешки подбуди... Ставам към 11. Поглеждам да видя отзивите и Темата изтрита.. В същото време ако бях влязъл в Оптимизма и бях написал за 5 секунди : "Ракетата излита. Чакам Софикс 2000 до края на август. Свети Нагъзаки идва за бичетата" Никой нямаше да ме изтрие, а всъщност виждате каква безмислена, никому полезна и лишена от смисъл простотия ще съм написал....... Абе това ни е проблем в БГ. Много са ни объркани ценностите, не дефинираме правилно проблемите, не реагираме адекватно на житейските реалности........
                  Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
                  Космонавт,
                  сега разбирам какво са сторили от инвестора. Много е долно да изтриеш труда и вложената емоция, но какво да очакваш като модераторчетата са 19-20 г. хлапета, които не са в състояние дори и след мозъчна клизма да фокусират проблем и структуритат към него съответната смислена теза. Диванета, дори не съм я видял темата. Нямаше ме. Възстановете я.

И аз като теб считам , че изтънчения оффтопик, различен от ежедневните латернаджийски обяснения с елементи на бабаетлък и селтащина, е средството с помощта на което мозъка се съхранява жив извън рамките на житейската рутина.
                  Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Космонавта...определено темата не пречеше на никого.И аз мислех по-късно да сежклуча.Като четях....обзе ме някаква носталгия по отминалите времена...пък и аз съм на 39..и като си спомнякакви щуротии съм вършил като млад......

Инвесторе..възстановете темата........
                  Kosmonavta;,прегледах тая сутрин темата която визираш .Прочетох и твоето изказването и мога да кажа ,че беше доста смислено .Очаквах и други съфорумци да изложат своята гледна точка ,но уви разбирам ,че същата е затрита.При положение ,че темата не вреди на никой ,а само може да е от полза на тия които са все още с жълто около устата си ,и аз се чудя защо я премахна админа или мода???

Колеги администратори. Едно момче беше направило една тема за 20 годишните... Тая нощ поне не ми се спеше бях написал едно прекрасно философско и поучително мнение... Вярно че темата е оф топик, ама помислете малко преди да триете. Едно стойностно оф топик мнение е много по полезно за който и да е инвеститор от - Ъп 4000, Н анезанм кой в подписа пищело Сопол, Как някой изкарвал 15% дневно ROI или какъв е климата в Чикаго или всякакъв друг спам....... Та апелирам - Моля мислете преди да триете...... Аз пък какво апелирам - все едно да кажа на някой циганин - Моля те не прави докторат в Харвард? Сори продължавайте си колкото можете....
                  ...

Коментар

• Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Темата е на Kosmonavta!

Темата е "Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят", но може да се разглежда и като
                    "Конфликт между поколенията - причини"
                    или например,
                    *изостават ли поколенията с приемането на новостите в информационния свят
                    *миналото, загубено ли е и има ли място в днешния ден
                    *...И всичко, което вашата фантазия иска да коментира

п.п. Само ще копирам мненията от http://www.investor.bg/forum/showthr...10#p1313329846
                    Last edited by съни(тя); 14.08.2011, 22:03.
                  Working...
                  X