IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
    .... не ти ли се струва,че потребителското кредитиране изпедерасти хората....
    По скоро премахването на Златния Стандарт - и оттам всичко тръгва надолу .

Майтапът е,че Ленин е напълно прав в очерка си " Империализмът - последна и най-висша фаза на капитализма " :

http://esperanto-mv.pp.ru/Marksismo/...sm/imp.html#c8
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      ПС. Е до сега си рязах един пъпеш.. Помните ли пъпешите Медна роса - едни малки гръгли като малка топка, много сладки и сочни... Къде изчезнаха. Сега продават за медна роса едни турски грапави...
      Чудните, от Герганите.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        10 бири +
        Сега, виждам и потвърждение от историята, защо все се чувствам на 16-17 )))))
        Не ми хрумва да сравнявам младите с мен, просто са ми приятели )
        +1024
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Крушите падат до дървото. Каквито родителите - такива в 90 % от случаите и децата им. Ако мама и тате са боклуци, няма как децата им да станат други с много малко изключения. Както и обратното - ако те имат добър пример пред себе си, най-вероятно ще станат свестни хора.

Тия дни една позната от МВР академия ми обяснява за новия набор. 90 % момченца с оскубани като на жени веждички, обезкосмени изцяло, при боцване да им вземат кръв от пръста припадат. И това е бъдещата полиция, а смятайте за тези навън .....

Всичко е наследствени белези и лошо възпитание, или по-скоро липсата на такова.
          В днешни времена законите на Мендел за доминирането, разпадането и независимото комбиниране имат по-скоро значение за унаследяване на външните белези при децата.
          Всеки човек израства в дадено общество и всеки придобиваа житейски опит чрез възпитанието и знанието. В съвременният живот те са решаващия фактор за оформянето на човек като личност.
          А и какво можем да искаме от по-младите от нас!?. Живеем в агресивно общество, с фалшиви емоции, създадено от нас самите. Какви тогава да бъдат тези, които идват след нас!?
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• .... между другото да питам: човек като се връща често назад в миналото, пораснал ли е или възрастта му на години го е изпреварила.

Космонавт,
            как ги търпиш такива лондоски педалчета .... че и ежедневно. Преди години един мой познат се връща от следване навън и с едни чупки тръгна да ми обяснява това-онова. Гледам го аз гледам и по едно време реших да го вкарам в действителността. Ми то ако се замислиш и в Танганика и Лондон микро и макро икономикса се разглеждат по един и същ начин, но с малката разлика, че на едното място трябва да ти идва на акъл как от въздуха пари да се направят. В тази връзка бих казал, че е добре човек наред с дипломата да вземе да "изтърве сапуна" един два пъти и да се "наведе да го вдигне" със съответните последствия, които да му формират изводи и възгледи.
            Понеже си в сферата на финансите да те питам: не ти ли се струва,че потребителското кредитиране изпедерасти хората. Дето викаш навремето в почивните дни пред блока по мъжки профилактично се разглобяваха Ладите, а сега като спукат гума и тичат веднага за кредит да сменят директно колата.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              tnm;,не мисля,че си човек който ще се съобразява с младежта или се бъркам???Хубаво си лафим ,но за сега ставам да мятам вечерята ,че мъжката част на по -късен етап ще трябва да пълни стомаси.Ех що не съм мъж.Живот си живеете.
              Вечните манипулаторКИ: ЩО пък ли не си мъж?

Ми - и мъжкият живот не е така лек: кой, според теб приготвя храната на гаджето на твоят мъж? ... разбира се - самият той... Ето на - редно е поне като се върне в къщи - съпругата да не разцъква чатовете и скайпа... Дори да го приемеш като дискриминация, той едва ли би останал с празен стомах, ако няма вечеря..., или е от ония, които трябва да храниш с биберон, но това е друга тема.

В заключение: утре и твоето гадже ще се погрижи за празното ти стомахче, докато ти сваляш други мъже в скайпа от личният му лап топ... Всички СМЕ едно голямо семейство, носено нежно от вълните на негово величество - Животът...

Предполагам, разбираме от майтап, но не съм по темата - всеки живее между няколко поколения, като смята, че неговото поведение е най-правилно, но едва ли ВСИЧКИ - низходящи и възходящи споделят мнението му ...
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Крушите падат до дървото. Каквито родителите - такива в 90 % от случаите и децата им. Ако мама и тате са боклуци, няма как децата им да станат други с много малко изключения. Както и обратното - ако те имат добър пример пред себе си, най-вероятно ще станат свестни хора.

Тия дни една позната от МВР академия ми обяснява за новия набор. 90 % момченца с оскубани като на жени веждички, обезкосмени изцяло, при боцване да им вземат кръв от пръста припадат. И това е бъдещата полиция, а смятайте за тези навън .....

Всичко е наследствени белези и лошо възпитание, или по-скоро липсата на такова.
                Last edited by Jay Gould; 14.08.2011, 22:43.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Времето в което ние 40+ годишните си изживяхме детството ,уви което сега липсва ,го няма и няма да се върне,както за нас,така и за нашите деца.Светът е обречен.И с всяко следващо поколение всичко ще бъде още по-порочно и още по-нереално за съжаление.Но за всичко сме си виновни ние - хората.Нашата алчност,нашата завист и други такива човешки недостатъци.Всички наши пороци и недостатъци са ни завладяли и ни управляват.По мое време нямаше ТВ-реклами,нямаше видео игри,нямаше компита ,нямаше кой да ни промива мозъците. Помня и други неща,но няма да навлизам в подробности.Днес,22-години по-късно,нещата стоят по друг начин,но не само защото ние сме пораснала,а защото света се е променил.Имаме си нови технологии и децата се сблъскват с тях още от самото си раждане.Просто няма как да имат нашето детство,колкото и да ни се иска.Нашето ежедневие е много по-динамично от това на родителите ни,затова няма как днешните деца да играят на криеница или друга подобна игра.Може и грозно да ви звучи изложеното от мен ,но за съжаление това е реалната и сурова действителност.
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Даааам, не са ни виновни поколенията. Никой не ни е виновен. Както си го направим - така ще бъде. Какво е виновен малкия, че иска да играе WoW и да си дърдори с приятели от цял свят вместо баща му да му обръща внимание И аз кво да правя. Седя си на терасата, пия си някакво виски на възрастта на сина ми и си гледам морето. И сам съм си виновен. Купонът е само на 2-3 телефонни обаждания разстояние Но така съм решил. Да си седя у хотела и да се сърдя на околните

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                      http://www.kidsbg.com/home/modules.p...rticle&sid=849
                      Човек започва да остарява в мига, в който започне да сравнява своето поколение и себе си с децата и подрастващите. В историята се повтарят мнения и позиции, само мястото и времето, в което са казани се различава.
                      10 бири +
                      Сега, виждам и потвърждение от историята, защо все се чувствам на 16-17 )))))
                      Не ми хрумва да сравнявам младите с мен, просто са ми приятели )

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Влизам и гледам тема 30+ И били слушали Ъксепт Ми то коя група да слуша човек у детската градина Абре космонавте, ми ти ако си на 30 годин трябва да е било мноо яко в 1-ва група да слушкаш Топките у стенъта)) Малииий, не мога ви вляза в групата. Ние на 40+++ кво праим
                        ми и ний да си направим тема освен
                        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                          http://www.kidsbg.com/home/modules.p...rticle&sid=849

източника е малко апокрифен превод от руски сайт посочен под стаията но все пак може да приемем че не може да е тотално измислено
                          Имаше един лаф че всяко ново нещо е добре забравено старо....

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Влизам и гледам тема 30+ И били слушали Ъксепт Ми то коя група да слуша човек у детската градина Абре космонавте, ми ти ако си на 30 годин трябва да е било мноо яко в 1-ва група да слушкаш Топките у стенъта)) Малииий, не мога ви вляза в групата. Ние на 40+++ кво праим
                            Абе бате и аз съм вече 40+... И съм забелязал че като старите хора периодите от време ми се бъркат.. Примерно кажа "на еди кой си сина му сигурно е на 10 години", а детето било вече абитуриент.... Или "Миналата година на морето" а то преди 10 години........

Коментар

• http://www.kidsbg.com/home/modules.p...rticle&sid=849

източника е малко апокрифен превод от руски сайт посочен под стаията но все пак може да приемем че не може да е тотално измислено

Човек започва да остарява в мига, в който започне да сравнява своето поколение и себе си с децата и подрастващите. В историята се повтарят мнения и позиции, само мястото и времето, в което са казани се различава.
                              КАКВО КАЗВАТ ВЪЗРАСТНИТЕ ЗА ДЕЦАТА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО?

Младите са опърничави, без послушание и уважение към по-старите. Отхвърлят истината, не почитат обичаите. Никой не ги разбира, а и те не искат да бъдат разбрани.

(надпис в гробница на фараон, преди повече от 5000 години)

Тази младеж е развратена до дъното на душата си. Младите хора са лукави и нехайни. Никога няма да заприличат на младежите в миналото. Сегашното младо поколение няма да може да съхрани нашата култура.
                              (Древен Вавилон, преди 5000 години)

Светът достигна критически стадий. Децата вече не слушат своите родители. Очевидно края на света наближава.
                              (Древен Египет, преди 4000 години)

Ще изгубя всякаква надежда за бъдещето на нашата държава, ако днешната младеж утре вземе в свои ръце управлението на страната, защото младите са непоносими, невъздържани, просто ужасни.
                              (Хезиод, Древна Гърция, преди повече от 2000 години)
                              mWPCloud.com

Коментар

• Влизам и гледам тема 30+ И били слушали Ъксепт Ми то коя група да слуша човек у детската градина Абре космонавте, ми ти ако си на 30 годин трябва да е било мноо яко в 1-ва група да слушкаш Топките у стенъта)) Малииий, не мога ви вляза в групата. Ние на 40+++ кво праим

Коментар

Working...
                                X