IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика- архив до 01.09.2011

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Е това е пълната пародия....

    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=377904

    "БСП гърми шампанско срещу бонбоните "кръц-кръц".
    Вино “Борисов” изненада червените.
    Фен на генерала продава еликсира на боговете с името му"

    "Вино "Борисов" вгорчи насладата на червените от подготвяната предизборна изненада. В Столетницата искаха да отговорят с искрящо червено вино на бонбоните тип "кръц-кръц", с които ГЕРБ ще замести кебапчетата. Неизвестен фен на премиера обаче пресече в аванс соцмераците. И пусна на пазара нискоалкохолно коктейлно плодово вино "Борисов", което се продава като топъл хляб.
    Идеята на БСП да пусне шампанизирано вино ще стане факт само ако бъде одобрена от соцлидера Сергей Станишев. Червени вече се шегуват, че герберските сладки били идеално мезе за соцнапитката. А изборният резултат щял да доведе ГЕРБ до хита "Шампанско и сълзи" на Ивана, любимата певица на премиера Бойко Борисов.
    Най-късно на 20 август социалистите ще са готови за изборите, в това число ще има слоган на кампанията и атрактивни агитационни материали, обясниха запознати с подготовката на партията за вота. Специалистите на пет PR фирми вече се потят върху имиджа на Столетницата, а най-доброто предложение ще бъде гласувано от ръководството на червените. Заданието към пиарите е било по-скоро търговска, а не за политическа визия. Основната цел била кампанията да внушава "интелект срещу мускули".
    Експертите включили в рекламните джаджи ключодържатели, шапки и флаери.
    Ако Станишев одобри партийните бутилки, на етикета им задължително трябвало да грее алената звезда от Бузлуджа, която тази година ще е лайтмотивът на кампанията. Идеята е на младежите от БСП, които вече промотират своята инициатива "Предай нататък - силата на младите звезди". Вече са изработени и значки червени петолъчки и стикери със слогана на кампанията. Хората на Явор Гечев замислят и флашмобове в отделните градове, по време на които участниците ще застават във формата на петолъчка."

    Коментар


    • със съкращения

      Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      За да се докарат на американските си господари Бойко и Трайчо напълно непрозрачно и антинародно разрешиха на Шеврон да прави проучвания за добив на шистов газ. И ако наистина допуснат да бъде отровена водата и съсипана природата на житницата на България, то заслужават да бъдат поени с отровената вода докато пукнат.
      Когато Калфин казва, гигов папагалски повтаря....

      Хайде да пуснем друга мнение с опровержение:

      "Опасност" от шистовия газ или опасност за монопола на "Газпром"?
      Темата за енергийната (не)зависимост влезе в предизборната кампания
      Център за изследвания на Балканския и Черноморски регион

      http://www.mediapool.bg/show/?storyid=183117&srcpos=4
      11 Август 2011

      .........................
      На фона на данните, че купуваме все по-скъп газ от "Газпром" – за миналата година с близо 13% по-скъп от високите нива на предишната година, е действително криминална проява да се обявиш срещу възможността да се намери по-евтина алтернатива и консуматорите да плащат по-ниски сметки.
      В твърденията на г-н Калфин има странна смес от неистини, полуистини и манипулации.
      .........................

      Съгласни сме с г-н Калфин, че шистовият газ не е безопасна технология.

      Действително е опасна за интересите на всички, които са заложили в политически и икономически смисъл на съхраняване на монополна зависимост, или на други външни схеми пряко или непряко контролирани или одобрени от "Газпром". Не е тайна, че президентът Първанов, който е патрон на г-н Калфин, има сериозни амбиции в сферата на енергийните отношения след оттегляне от президентския пост. Едни го виждаха шеф на "Южен поток", други на международна компания или политическа група. В последните шест години, заедно с г-н Калфин, президентът Първанов системно и упорито работеше, включително чрез назначението си енергийни посланици във всички ключови страни в Каспийския регион и Залива, за налагането на контрол върху алтернативните енергийни доставки.

      Гротеската за "катастрофалните последствия за житницата на България" вследствие на проучванията или добива на шистов газ е без съмнение централен елемент в стратегията за всяване на паника.

      Тезата, че местата, където се добива шистов газ, се превръщат в пустиня или почвата губи плодородие, е бълнуване.
      Завършваме с два повтарящи се ключови аргумента – първият е филма "Газланд", който за всички защитници на тезата за опасността от шистовия газ е като библия, изпълнена с неистини, сугестии и предположения. И нструмент за сплашване, за манипулация, за политическо действие.[2]

      В Америка, която благодарение на неконвенционалния, в това число, шистовия газ, отне короната на най-голям газов производител от Русия, и която строи терминали за износ на природен газ в света, подобни документални филми и граждански движения играят важна роля за намиране на вярната пропорция между икономически и социални интереси, от една страна и граждански контрол върху корпорациите, от друга. Производителите произвеждат, хората и общностите печелят, еколозите и гражданските движения упражняват контрол и не дават на енергийните компании и регулаторните органи спокойствие и ограничават крайните стремежи към бърза печалба.

      У нас, при тази заспала здрав сън газова номенклатура, страстта да се защитава статуквото и интересите на газоите монополи, говори точно за обратното – за липса на национално самочувствие, за отказ от богатство, знания и технологии, за корупция и корист умножени по комплекс за малоценност.

      Г-н Калфин рискува много като превръща шистовия газ в централна тема на своята предизборна кампания. Защото хората в Разград и другите общини в Североизточна България, където дай боже да се намери шистов газ, ще се добива, с времето ще получат цялата информация. Защото Полша е близо, дори и САЩ не се толкова далеч. Интернет и Гугъл дават отговори на почти всички въпроси.

      Защото противниците на шистовия газ и защитници на руските монополни интереси трябва да отговарят защо отказват на хората и общинските бюджети приходи в размери на стотици милиони левове, работни места и заетост – пряка и свързана – хиляди работни места. В щата Пенсилвания един кладенец носи средно 7.5 милиона долара финансови ползи и 62 работни места. До този момент без никакъв проблем са направени 4000 сондажа. Без да пострада по никакъв начин нито природата, нито питейната вода (влезте в Гугъл и вижте, че на практика няма никаква връзка между слоевете в които се търси шистов газ и вододайните слоеве). В проведени неотдавна публични слушания в Конгреса на САЩ не друг, а Лайза Джексън, ръководител на Агенцията за защита на околната среда на САЩ призна, че "няма доказани случаи, че фракинг процесите са имали влияние върху водите”.

      До този момент в света няма случай на свързани явление между сондажи за добив на шистов газ и обогатена с метан вода. Има опасения, но това е различно.

      Съвсем не случайно през последните две години благодарение на разкритите нови количества и добива на шистов газ, прогнозите за неговото потребление се увеличават, особено в контекста на постигането на по-ниски въглеродни емисии в транспорта и енергетиката.

      Не твърдим, че добивът на шистов газ е безрискова технология. Нито пък, че трябва да се предоверим на енергийни компании. Но рискът е разпознаваем, следователно управляем, ако се спазва технологичната дисциплина и има адекватен контрол. В това число и обществен. Едно е да се упражнява граждански контрол, друго е загрижеността и тревогите на население да се използват за политически цели за да останем бедни, невежи и уплашени, за да се поколебаем и изгоним инвеститорите. Там вече сме били – в миналото на монополни външни зависимости.

      Чрез нашия сайт, чрез сайтове на наши съмишленици и чрез социалните мрежи ние ще даваме цялата информация и отговори всеки път, когато политици и заинтересовани в поддържането на монопола на "Газпром" групи и лица, се опитат да манипулират общественото мнение.


      [1] http://bakerinstitute.org/publicatio...s-07192011.pdf

      [2] За митовете и легендите в този филм вижте:
      http://nwpoa.club.officelive.com/Gasland.aspx
      http://www.scribd.com/doc/33377903/Gasland-Debunked


      Това е картината на "пустинята” – сондажна платформа за шистов газ в формацията Марселус. Забележете: водният басейн е публичен резервоар за питейна вода - името му е Бийвър Рън (Beever Run). Виждате ли пустинята, отровните води и езера, на всеки квадратен километър? А формацията Марселус е най-големият източник на шистов газ в САЩ. Снимката не е изключението, а практика.
      Last edited by Стамболов; 12.08.2011, 10:22.

      Коментар


      • http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=998181


        Ето такъв човек им трябва на софиянци ......ама няма да ги огрее

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Медиапул
          Русия поиска отлагане на решението за “Белене“ след изборите

          Предложение за удължаване на срока за преговорите по сключването на основния договор за изграждането на АЕЦ “Белене“ е изпратила руската “Атомстройекспорт“ (АСЕ на “Националната електрическа компания“ (НЕК). Това съобщиха от компанията изпълнител на ядрения проект в четвъртък, когато продължават в София преговорите по претенциите на двете компании за взаимни задължения.
          http://www.mediapool.bg/show/?storyid=183139&srcpos=1

          Даааа,,,,
          Очевидно Първанов няма да извади големия шлем, който обяви. Друг ще довърши разиграването. Ама ако е един известен белотчия, няма да доиграе шлема.
          Ама и терца да направи Бойко-няма да е лошо.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
            А бре гъгов,защо използваш умалителни за ника.Не можеш ли да се въздържаш от това.Или просто ви много лабилен и даже в мисленето си нямаш граници,просто само глупости и тъпотия.
            Гигов не ми работи много добре "с"и сега видях и "е" на клавиатурата.
            Явно е че,ще трябва да се изразявам по простичко,че такива възгледи в мисленето си едва ли ще имаш.Особено когато мислиш,че някои е неграмотен,а той пише от остаряла клавиатура,явно.Нищо и това е поредното ти заключение,без грам факти.
            И нищо,ние ще продължаваме да търпим това.


            Руке дебелокож си защото,така компенсираш познай какво... ????
            За другото те разбирам напълно,но не съм изгонил аз прасето,а той сам себе си.
            Просто има все още хора с достойнство за разлика от такива като теб,явно.
            Опровергай ме...
            SoKoLoV, ти си този който постоянно ме нарича "гъгов" и ""гъзов". Хайде не ме карай да ти вадя постовете!
            Ами аз съм много толерантен спрямо теб. При твоите постоянни обиди към мен. В момента, в който ти престанеш да ме обиждаш и аз ще се отнасям към теб като към зряла личност.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Душана Здравкова: Правителството извърши национално предателство, като разреши на "Шеврон" да проучва за шистов газ

              За да се докарат на американските си господари Бойко и Трайчо напълно непрозрачно и антинародно разрешиха на Шеврон да прави проучвания за добив на шистов газ. И ако наистина допуснат да бъде отровена водата и съсипана природата на житницата на България, то заслужават да бъдат поени с отровената вода докато пукнат.
              Душана Здравкова: След 14 август ще внеса петиция в Европейския парламент срещу сондирането на шистов газ в България>>>
              http://www.on-parliament.com/media/2...D%D0%B5%D1%81/
              Дано по-скоро всички БЪЛГАРИ разберат какво ни чака ,ако започне добиването на шистов газ

              Газланд / Gazland (2010) >> http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc
              Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната "Халибъртън" на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава.
              Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства.
              В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България...?!
              ................

              Соколов ,е на линия Бегом към форекса









              .
              Last edited by коки; 11.08.2011, 21:13.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                Явно е че,ще трябва да се изразявам по простичко,че такива .........
                Ми така де...това изразяване чакам 3 години.........

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Пише се психясАл.
                  А на Соколчето му е нужен преводач. Разбирам, че ти освен с лайномятане си му станал преводач. Подхождате си по липса на домашно възпитание.
                  А бре гъгов,защо използваш умалителни за ника.Не можеш ли да се въздържаш от това.Или просто ви много лабилен и даже в мисленето си нямаш граници,просто само глупости и тъпотия.
                  Гигов не ми работи много добре "с"и сега видях и "е" на клавиатурата.
                  Явно е че,ще трябва да се изразявам по простичко,че такива възгледи в мисленето си едва ли ще имаш.Особено когато мислиш,че някои е неграмотен,а той пише от остаряла клавиатура,явно.Нищо и това е поредното ти заключение,без грам факти.
                  И нищо,ние ще продължаваме да търпим това.


                  Руке дебелокож си защото,така компенсираш познай какво... ????
                  За другото те разбирам напълно,но не съм изгонил аз прасето,а той сам себе си.
                  Просто има все още хора с достойнство за разлика от такива като теб,явно.
                  Опровергай ме...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                    просто соколчето е изтървал една буква и една запетайка...да ти го преведа ...
                    Разбрахме те. Бил си мухлясал пишкар, но без пишка.....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      просто соколчето е изтървал една буква и една запетайка...да ти го преведа
                      Ти си военен ( шапкар) , инвалид с психиката .....Аз бих го казал така ...психясЪл шапкар
                      така няма да има объркване със смисъла на написаното
                      Пише се психясАл.
                      А на Соколчето му е нужен преводач. Разбирам, че ти освен с лайномятане си му станал преводач. Подхождате си по липса на домашно възпитание.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ти си много смешен! Освен неграмотен!
                        Какво ще рече фразата "все едно някой военен инвалид с психиката да коментира".
                        просто соколчето е изтървал една буква и една запетайка...да ти го преведа
                        Ти си военен ( шапкар) , инвалид с психиката .....Аз бих го казал така ...психясъл шапкар
                        така няма да има объркване със смисъла на написаното

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Сакън, само да не е Плевнелиев, че съм се хванал на нас с Грую, че няма да е той.
                          Няма страшно. Бойко ще е. Нашепна ми го Великият дух...
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • За да се докарат на американските си господари Бойко и Трайчо напълно непрозрачно и антинародно разрешиха на Шеврон да прави проучвания за добив на шистов газ. И ако наистина допуснат да бъде отровена водата и съсипана природата на житницата на България, то заслужават да бъдат поени с отровената вода докато пукнат.
                            Душана Здравкова: Правителството извърши национално предателство, като разреши на "Шеврон" да проучва за шистов газ
                            от: Явор Дачков

                            - Вие и Алексей Петров се обявихте срещу добива на шистов газ у нас. Бихте ли представили основните си аргументи за тази категорична позиция?

                            - Предприехме това, за което смятаме, че имаме достатъчно опит и познания – да помогнем на хората от засегнатите от решението на Министерския съвет райони, с което се даде разрешение на американската компания „Шеврон“ да проучва и евентуално да добива шистов газ в Североизточна България. За съжаление точно това са районите, които в буквалния смисъл хранят страната ни и са много плодородни. В резултат на това решение пред тях стои опасността от обезлюдяване поради нарушения във всички компоненти на околната среда – вода, почви, въздух, биоразнообразие. Може да бъде замърсен най-големият водоносен хоризонт у нас, който се използва за водоснабдяване и напояване. Като член на Европейския парламент в периода от 2007 до 2009 г., знам как да бъде формулирана петиция и как най-бързо да има резултат от нея за хората от региона, които бяха достатъчно активни и сформираха инициативен комитет. Алексей Петров е специалист в областта на националната сигурност и има достатъчно аргументи колко опасно може да е едно такова решение от гледна точка на сигурността за хората. Най-жалкото е, че за пореден път на тях се гледа като на обект, а не като на суверен на власт (както повелява Конституцията) и никой в региона не е информиран какво смята да предприеме правителството. Мисля, че този път хората са съвсем наясно със ситуацията – до момента имаме събрани над 3000 подписа. До края на другата седмица – 14.08.2011, след приключване на кампанията, съм поела ангажимента да внеса петицията в Eевропейския парламент.

                            - Не виждате ли позитивни страни от това решение?

                            - Възможно е, ако някой си беше дал труда да го обясни. Не може български министър да има наглостта да каже, че „Шеврон” ще бъде поканена да информира хората“. А къде са тези, които по дефиниция са призвани да защитават интересите им? Да не забравяме какво в буквален смисъл означава министър – „слуга“. Когато ние, гражданите, накараме всички тези псевдополитици да станат изпълнители на исканията на хората, тогава ще станем и нормално общество.

                            - Как ще отговорите на аргумента, че правителството търси алтернативни енергийни източници, а разрешителното за американския гигант „Шеврон” е стъпка към разбиването на руския монопол в тази сфера?

                            - Нямам за цел да споря по тази тема, защото това е само теза без доказателства. Моята професионална нагласа като съдия е да правя преценка, ако има такива. Към момента има много доказателства, но точно в обратната посока – предприети действия от страна на местни власти в САЩ за забрана на проучванията (Детройт и околни градове), забрана в Германия, Франция и най-важното – доклад и в скоро време гласуване на резолюция за строги рестрикции в Европейския парламент по тази тема. Няма как да се пренебрегнат всички тези вече предприети действия. Питам се как точно българското правителство реши да предаде по този нелеп и безотговорен начин интересите на българските граждани и земята, която е хранила този народ хилядолетия. Това за мен е национално предателство и само заради това всички те трябва да си отидат.

                            - Какъв е вашият коментар за начина, по който бе взето това решение?

                            - Некомпетентност, дебелоочие и безотговорност.

                            - Този проблем (добивът на шистов газ се оспорва от доста неправителствени организации и партии) има ли юридически аспекти? Какви са правните стъпки, които противниците на проекта могат да предприемат?

                            - Аз вече посочих тези, които ние сме предприели. Когато националните власти не защитават интересите на хората, те, като граждани на ЕС, могат да се обърнат към компетентните европейски институции. Има възможност една държава да бъде осъдена за неспазване на европейското законодателство. Лошото е, че пак ние, обикновените граждани и данъкоплатци, ще плащаме безотговорността на хора без визия за развитието на държавата, които са подвластни на неясни лобистки интереси.

                            - Присъединявате ли се към позицията на Ивайло Калфин, че по този въпрос трябва да се свика референдум?

                            - Не обичам да говоря в бъдеще време, каквото е говоренето на много от политиците, основно на приютилите се под крилото на партийни интереси. За мен е необяснимо как един човек, който има възможност да направи нещо сега и тук, се измъква с популистки тези. Хората се умориха от обещания и неосъществени идеи. Защо Калфин, който е избран да защитава в Европейския парламент интересите на гражданите, не прави това, което е негово задължение и възможност, а обещава нещо, което няма как да се осъществи в обозримо бъдеще? Това е разликата между мен и такива като него – те са зависими от партийни централи, които са много далеч от ежедневието на хората, а и не искат да чуят техните проблеми. Аз с цената на личен живот и професионална кариера се опитвам да се боря за каузи. Нека гражданите преценят кой е по-полезен за тях.

                            - Как ще отговорите на онези гласове, които ви упрекват в популизъм и опит за „лесно печелене” на избиратели?

                            - А защо да търся оправдания? Аз винаги съм отстоявала определени граждански интереси и затова съм била определяна като човек, неудобен за политиката. Само че политиката, разбирана като партийна самодостатъчност, ми е напълно чужда. За мен има не политика, а политики, които съм правила и ще правя, и за това не са ми необходими партии, а граждани. Ето защо двамата с Алексей Петров сме за смяна на модела на управление от партийно в гражданско.

                            С Душана Здравкова разговаря Явор Дачков
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              [B]"Галъп": Ако кандидатът на ГЕРБ е Росен Плевнелиев, ..........................
                              Сакън, само да не е Плевнелиев, че съм се хванал на нас с Грую, че няма да е той.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                              Коментар


                              • "Галъп": Ако кандидатът на ГЕРБ е Росен Плевнелиев, той би спечелил хипотетичен балотаж с 2% преднина пред Кунева и с 18% преднина пред Калфин
                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4029691
                                От "Галъп" коментираха, че данните от последното проучване потвърждават съотношение, което е налице от няколко месеца - ГЕРБ остава първа сила, следвана от БСП.

                                Ройтерс: Подкрепата за българската управляваща партия ГЕРБ се е увеличила
                                11 август 2011 | 12:21 | Агенция "Фокус"
                                http://www.focus-news.net/?id=n1554942

                                56 милиона лева пари на българските данъкоплатци реално ще бъдат спестени, след като Европейската комисия удължава финансови меморандуми по проекти по програма ИСПА на стойност 408,9 милиона лева. Това каза пред Агенция “Фокус” премиерът Бойко Борисов.
                                http://www.focus-news.net/?id=n1555049


                                Има полза да отнемаш лиценз:

                                Русия предложи на България да бъде удължено споразумението за "Белене"
                                http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/08...bude_uduljeno/

                                "Лукойл" свали леко цените на бензина
                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4030431

                                Коментар

                                Working...
                                X