IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика- архив до 01.09.2011

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Сега
    ГЕРБ или МВР ще се явяват на изборите?
    Приказките, че Цветанов нямало да стъпи в кабинета си на "Шести септември", изобщо не гарантират, че няма да регулира вота
    ПЕТЪР ПЕТРОВ

    МВР винаги е удобната маша за властта. Когато наближат избори, силовото министерство започва да се върти на свръхбързи обороти.

    От години на "Шести септември" се прави щаб, който да следи за нередности, за купуване на гласове и т.н. Но този път МВР прави нещо по-различно, което дава началото на една опасна игра. Вътрешният министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е създаден специален щаб, който да разработва планове за противодействие на провокации и създаване на напрежение в смесените райони.

    От това по-голяма провокация едва ли може да има

    Подобно нещо не е имало дори в най-трудните избори и само доказва всички притеснения около предстоящия вот. За капак лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново обяви, че Родопите се ислямизират. Логично е да последва отпор от ДПС или от хора, които просто ще решат да се възползват от недалновидността на управляващите.

    Очевидно, че ще има доста работа за международните наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които бяха ни изпратени заради това, че вътрешният министър ръководи и предизборен щаб в България. Нещо, което отдавна не се бе случвало. Да не говорим, че изобщо не е практика за страна член на Европейския съюз. Когато някой дава пример с Франция, е необходимо да се знае, че там вътрешният министър не е шеф на предизборния щаб, а двете министерства - френското и българското МВР, са много различни и като структура, и като задачи, и като правомощия. Фактът, че се изпращат международни наблюдатели, доказва опасенията за възможни злоупотреби от страна на управляващите.

    Ако вътрешният министър искал да влияе на вота чрез лостовете на ведомството си, щял да си остане там и да не ръководи предизборния щаб, контрираха от ГЕРБ. Сега пък Цветанов хвърли още прах в очите на публиката. За да няма никакви съмнения за неща, които биха могли да се случат в самата предизборна кампания - от 23 септември до 23 октомври, той щял да излезе в отпуск. И нямало и "да разписва никакви документи, свързани със задълженията му като министър на вътрешните работи". Дори нямало да стъпи в цитаделата на МВР на ул. "Шести септември". "Работното ми място ще бъде в НДК, където е нашият щаб", обяви той.

    Всъщност ГЕРБ явно не разбират какво послание правят с това, че МВР шефът е и ръководител на предизборния щаб. Това дори БСП и Румен Петков не си го позволиха. Петков напусна шефското място в изборния щаб, когато стана вътрешен министър. Което, разбира се, изобщо не му попречи да изпрати полиция в Благоевград, Перник и Плевен, за да разкрива купуване на гласове от конкурентни партии.

    Та въпросът дали Цветанов ще е в НДК или в МВР е без значение. Всеки, който малко е запознат с йерархията и практиката в МВР, знае добре какво значи вътрешен министър в България. Включително и по закон. С две думи - той коли, той беси, той позволява подслушване и следене, всичко... В случая с Цветанов се вижда публично, че той лично чете разработки и във всеки удобен момент си позволява да запознае избирателите с данните от тях.

    И затова има много съмнения - за манипулации на резултати, защото бюлетините ще се разнасят с полицейски коли, за разработки срещу опозиционни лидери и кандидати - в центъра и по места. Очаква се властта да удря купуването на гласове само на своите опоненти, а да прикрива собственото си пазаруване.

    А показа как Цветанов употреби МВР, за да подреди листите на ГЕРБ. Някак тихомълком минаха информациите как вътрешният министър отиде в един областен град и започна да вади информация от оперативна разработка и за образувано досъдебно производство срещу кандидат за кмет, който хората от ГЕРБ издигнаха. При това той дори не му спомена името, докато запознава събранието на ГЕРБ с неговите прегрешения. Просто каза, че човекът не може да бъде кандидат. Дори обясненията на местния партиен актив, че номинираният от Цветанов има повече прегрешения, не помогнаха. А изобщо да не говорим, че в същото време ГЕРБ издига като свои кандидати хора с по 3-4-5, че и 6 разследвания. Като в Ямбол и Сливен например.

    Иначе вътрешното министерство се опитва да покаже колко е безпристрастно. Дори бе задържан активист на ГЕРБ и бивш кандидат за кмет като организатор на престъпна група, занимаваща се с кражби на автомобилни части. После и друг активист на партията бе арестуван, този път заради измама за туристически пакети зад граница в Пловдив. Но и от това няма кой знае каква полза - човек остава с усещането, че доста бандити има в управляващата партия.

    Но може би предстои да се ударят политическите противници и да се каже: нали видяхте, не прощаваме и на нашите, и на вашите.

    И в крайна сметка човек се пита - ГЕРБ или МВР се явяват на изборите?
    За мен отговорът на въпроса поставен в заглавието е ясен. ГЕРБ е ченгесарска партия. Създадена от ченгета и мутри (разликата е малка). И сега, взела властта, ще действа с ченгесарско-мутренски прийоми и на изборите.

    А приказките на Цвъки, че щял да бъде в отпуск, нямат никакво значение. В отпуск или не, той си е началник на всички полицаи.
    Така беше преди в армията и полицията, така е и сега. Началникът е началник дори и в отпуск. Дори и по долни гащи.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Застрелян АРХАР намерен в защитен резерват

      Представете си го на живо колко пропаднала и мафиотска нация сме, да вземеш автомат, да ходиш в резерват и да застреляш най-безсрамно АРХАР.Дано тоя който е извършил това деяние да го застигне същата участ
      ау Коки кой ли ще е този нагъл разбойник..........отвратителен тип ..и от мене една клетва да го застигне същата участ нечестивеца

      Коментар


      • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        ..
        Да убиваш за кеф, а не за храна или ако се наложи, е само признак на садизъм, нищо повече. Садизмът няма нищо общо с героизъм, мъжество, ловни или бойни умения и т.н. В животинския свят по принцип такива ги ликвидират рано или късно, за да не са заплаха за останалите от групата и малките. Подобни индивиди са опасни за околните, след като не могат да владеят страстите и лудостта си и следва или да се изолират, или да им се приложи билет за отвъдното.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Не знам що е станало така.
          Ето линка към статията.

          http://www.mediapool.bg/%D0%B4%D0%B8...ews183550.html
          Благодаря Гигов ще я погледна .И тъй като съм много възмутена от една статия и от изказването на едно лице в същата ,реших да я посна тук за да я коментираме
          Застрелян делфин изплува в Лозенец


          снимките съм взела от тук http://www.novini.bg/news/18838-%D0%...%B0%D0%BB.html

          31.08.2011
          Застрелян делфин изплува на брега на къмпинг Корал край южния черноморски град Лозенец. Бозайникът, подхвърлян от вълните най-вероятно е застрелян с автоматично оръжие, тъй като ясно личат следите от автоматичен откос. Според простигналите на плажа представители на реда няма повод за разследване, а убийството на делфин не е никакво престъпление според шефа на полицията в гр. Царево. Очевидци споделят, че децата на плажа са преживели истински шок - питали са какво му е на делфинчето, защо не си играе като оня ден и защо му тече кръв от сърцето.

          Делфините (Delphinidae) са семейство водни животни. Името им произхожда от гръцкото δελφίς, значещо „с утроба“. Погрешно се счита, че те са риби — всъщност са бозайници. Приема се, че са се развили преди 10 милиона години, през периода на Миоцена. Счита се, че делфините са едни от най-интелигентните същества на Земята и са известни с това, че са дружелюбни към хората, обичат да ги приближават и игриво взаимодействат във водата.

          Плажът на къмпинг корал е известен като едно от последните истински диви места по черноморската ни ивица, където все още няма застрояване, а концесионерите на плажа са твърдо решени да запазят района чист от цивилизационна намеса и бетонни безумия. Припомняме, че преди 2 години испанската енергийна компания "IBERDROLA Inmobiliaria" планираше да инвестира 45 млн. евро в построяване на мащабен хотелски комплекс на територията на къмпинга. Планираше се построяването на около 2500 жилища върху площ от близо 120 декара, но проектът беше замразен.
          http://19min.bg/news/8/35143.html
          Представете си го на живо колко пропаднала и мафиотска нация сме, да вземеш автомат, да ходиш на морето и да стреляш като луд по рибите, в случая по делфинчето.. А делфините винаги са спасявали хора.Дано тоя който е извършил това деяние да го застигне същата участ
          И какво е това изказване от шефа на полицията в гр. Царево ,че убийството на делфинът не било никакво престъпление???Разрових се из НК и какво намерих цитирам:,,
          Наказателен кодекс: Чл. 278г. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който противозаконно УНИЩОЖИ, ПОВРЕДИ, придобие, държи или отчужди екземпляр от защитен вид от дивата флора или фауна, когато не представлява маловажен случай, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация, както и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева.Явно не им с разследва случая
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Въпреки бодряшките хвалби на герберите как успешно се справят с кризата истината е съвсем различна.

            България на второ място по ръст на безработицата в ЕС

            И това не са данни на герберските лъжци, ами на Евростат.

            Явно там вече са разбрали какви лъжци за мутро-пожарникарят и американското недоразумение.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              шапкар ходи си пий ракията на село и не коментирай неща , които не разбираш...Пълен смешко си с този плач ... Гледай си старините и не се напрягай излишно...Или си кух или старческия махмурлук те е обхванал , че не можеш да разбереш ,че има по интересни неща от това да дращиш нелепости по форумите
              Метател на фекалии,
              аз докато пия ракия на село ти ще на Боко
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Реших да прочета цялата новина касаеща подаръкът който Бойко е направил на летището в Балчик ,но в посоченият линк няма такава..Гигов би ли ми дал друг линк?
                Не знам що е станало така.
                Ето линка към статията.

                http://www.mediapool.bg/%D0%B4%D0%B8...ews183550.html
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Дивидентът от "Летище София" отива за новия приоритет в Балчик
                  Мутро-пожарникарят е решил да фалира столичното летище, но да подари ремонтирано летище на приятелите си с голф игрищата в Балчик!
                  Реших да прочета цялата новина касаеща подаръкът който Бойко е направил на летището в Балчик ,но в посоченият линк няма такава..Гигов би ли ми дал друг линк?
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Мутро-пожарникарят е решил да фалира столичното летище, но да подари ремонтирано летище на приятелите си с голф игрищата в Балчик!
                    шапкар ходи си пий ракията на село и не коментирай неща , които не разбираш...Пълен смешко си с този плач ... Гледай си старините и не се напрягай излишно...Или си кух или старческия махмурлук те е обхванал , че не можеш да разбереш ,че има по интересни неща от това да дращиш нелепости по форумите

                    Коментар


                    • Ех кога ли ще прочета такава новина http://www.webcafe.bg/id_1966857061 за България?
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Мутро-пожарникарят е решил да фалира столичното летище, но да подари ремонтирано летище на приятелите си с голф игрищата в Балчик!


                        Първоначално изпратено от Медиапул
                        Дивидентът от "Летище София" отива за новия приоритет в Балчик

                        ..............................
                        Първоначалната инвестиция за ремонта в Балчик ще дойде през 2012 г. от дивидента на “Летище София”, тъй като ние ще се откажем от него, а след това ще се привлече заемен капитал, каза министър Московски. По груби сметки дивидентът от “Летище София” за 2011 г. ще е 12 млн. лева, а за остатъка от необходимите 40 млн. ще се тегли заем.
                        ....................................
                        Софийското летище обаче има два неизплатени заема – един към Европейската инвестиционна банка (68 532 283 лв.) и един към Кувейтския фонд (16 715 364 лв.) заради строителството на Терминал 2. Заемите трябва да се погасят до 2017 г., а вноските на година са около 15 млн. лева или горе-долу колкото цялата годишна печалба на дружеството.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар



                        • колаж Ладо

                          МВР създаде спецщаб за изборите в смесените райониСпоред вътрешния министър положението там е трагично. Опозиционните партии са притеснени, че това ще повлияе на резултатите на вота http://www.segabg.com/online/new/art...=16&id=0000101
                          Last edited by коки; 30.08.2011, 21:08.
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Това с "Харлей Дейвидсън"-а ли имаш предвид ?

                            На тоя мотор само пулимьот "Калашников" му липсва за да е 6 .
                            Същия клип.
                            Ама за пулемьота бъркаш. Едно MG-42 ще има по-голяма фаца.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              ...Как Владимир Путин прави пиар акции...
                              Това с "Харлей Дейвидсън"-а ли имаш предвид ?

                              На тоя мотор само пулимьот "Калашников" му липсва за да е 6 . И като го гледах на снимките имам чувството, че струва колкото едномесечния бюджет на София ...

                              PS : Ето го и клипчето :

                              http://www.ria.ru/video/20110829/426664696.html
                              Last edited by SPART; 30.08.2011, 20:07.
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                              Коментар


                              • Гледам и слушам БТВто.
                                Как Владимир Путин прави пиар акции, защото за една година рейтингът му паднал с 10%. И сега бил "само" 68%.
                                Колко ли е бил преди?
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X