IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тотото мами с числа фантоми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Подправили серийния номер, Продан се престорил на късметлията

    На 26 юни падна един от големите джакпоти в тотализатора - 5 026 320,6 лв. Късметлията, познал печелившата комбинация - 5, 16, 25, 27, 28, 36, бе само един. По-късно се оказа, че двама младежи по на 19 г. се опитали да измамят тотото и да приберат тлъстата сума. Сигналът бил подаден в началото на юли. Продан Маринов и Николай Маринов бяха задържани във Варна. Повдигнато им е обвинение за опит за измама в особено големи размери. Наказанието, което се предвижда за това, е лишаване от свобода от 3 до 10 г. и конфискация до половината от имуществото на виновния. В събота вечер съдия Костадинка Костадинова от Софийски градски съд остави зад решетките Продан и братовчед му Николай.

    От кой IP адрес и как точно е влязъл хакерът в системата на Българския спортен тотализатор (БСТ)? Това е въпросът, на който ще търсят отговори 10 компютърни експертизи, твърди прокуратурата. На този етап от обвинението твърдят, че на 26 юли, след изтеглянето на джакпота, Николай Маринов е успял да пробие системата на (БСТ) от компютъра си вкъщи. Една от версиите е, че той е използвал юзърнейма на човек, който обслужва тотализатора, но който не е предоставял данните си, за да бъдат използвани от друго лице.
    .....

    Копирано от standartnews.com
    http://www.standartnews.com/balgariy...sh-249598.html

    Абе тея ептен за мезе ни взимат

    Коментар


    • Джакпотът в ТОТО-то дирижиран от партийни централи


      15 Ноември 2012, Четвъртък
      Автор: Бесове.бг

      Специален софтуер избирал печелившия, а понякога нямало реален такъв
      Според бивш служител от „Държавния тотализатор“ джакпотът, който периодично се натрупва, се контролира от специално изработен софтуер. Компютърна програма определя кои числа да бъдат изтеглени, като преди това се прави проверка на всички пуснати фишове. Така сумата се контролира и не шансът, а определени хора решават кога да се изтегли печалбата, пише вестник „Галерия“. Още по-странното в момента е, че победителите остават анонимни. Ако преди години снимките им висяха на тотопунктовее, после се реши това да не се прави с цел сигурност за самите милионери. Защото част от тях бяха изнудвани, ограбвани, а някои направо избягаха с парите. Тази анонимност обаче направи така, че понякога да печели човек, който не съществува, твърди източникът на вестника. По този начин се източват пари от партийните централи за предизборна агитация. За пример те дадоха щастливецът от Кубрат, който никой не разбра кой е, печалба в Русе, също от неизвестен, потънал в нищото новомилионер. Наивниците, които пускали фишове, всъщност спонсорирали управниците, без значение от коя партия са те и това продължава над 12 години, твърди вестникът. Освен това големият джакпот често се използва и за отклоняване на вниманието от тежки за страната въпроси. ЕС ни заплашва с нов доклад, съдии със съмнителни сигнали срещу тях атакуват КС, цените растат, безработните се увеличават, а основните заглавия на вестниците са „Джакпотът стигна 8 милиона“. Типична за всички партии и платени медии игричка да се отклонява вниманието на българина в друга посока.

      Коментар


      • Чели ли сте "Лотарията" на Дейвид Балдачи ?

        Коментар


        • От край време пенсионерите си играят на тото и вярват ,че има шанс да спечелят .... от онзи случай с 2та еднакви тиража в рамките на 2 дни се убедих , че тука манипулациите са на по - високо ниво и от тези в българския футбол .

          Коментар


          • яка тема

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kure13 Разгледай мнение
              Оказа се истина:
              В тираж 52 от 03.07.2011 е изтеглена позиция 2 с число 4 никой не е "познал". Джакпот: 14, 070.77 лв
              В тираж 53 от 07.07.2011 е изтеглена позиция 3 с число 0 отново никой не е "познал". Джакпотът вече е 27, 015.10 лв
              На позналите честито.
              добре, че не го играя тоя шит

              Коментар


              • Оказа се истина:
                В тираж 52 от 03.07.2011 е изтеглена позиция 2 с число 4 никой не е "познал". Джакпот: 14, 070.77 лв
                В тираж 53 от 07.07.2011 е изтеглена позиция 3 с число 0 отново никой не е "познал". Джакпотът вече е 27, 015.10 лв
                На позналите честито.

                Коментар


                • ... и вероятно не само с числа. Много ми е чудно кой беше онзи луд от Ловеч дето не се сети да си провери тотото и да разбере, че е станал милионер...

                  Коментар


                  • ами то нали и Господари на ефира ги хвана в издънка - с подмяна на конкретно число - лично го гледах по ТВ.
                    Резил голям, но ......... няма какво да говоря повече и то това се случи веднага след тиражите с едни и същи числа

                    Коментар


                    • Тотото мами с числа фантоми

                      Георги Георгиев: Тотото мами с числа фантоми
                      21 юни 2011, 01:41
                      Made In BG
                      Славей Костадинов

                      Опашките пред тото пунктовете не намаляват подобно на манипулациите в тях.
                      Опашките пред тото пунктовете не намаляват подобно на манипулациите в тях.
                      Така се спестяват изплащания на печалби и се трупа джакпот - твърди поклонникът на фишовете.
                      Гласувайки доверие единствено на “ШОУ”, дългогодишният играч Георги Георгиев направи скандално разкритие – от много години в играта Втори тото шанс, т.е. във всички видове игри от деветте цифри на тото джокера, във фишовете последователно са елиминирани 13 числа на 3 позиции, което автоматично води до невъзможност непосветените шарани да спечелят тройка или двойка, ако играят с тези числа на тези позиции. Самият тото колектив, към който принадлежи Георги Георгиев, вече не залага никога на тези числа на тези позиции...

                      Последният път, когато им е изплатена печалбата за тройка от около 15 000 лв. за тото жокер в играта от 13 срещи, е 26 май т.г. При това след страхотен скандал...

                      - Г-н Георгиев, кои са числата фантоми?
                      - Те са 0,4,6 на втора позиция; 0,2,3,6,8 на трета позиция и 0,3,6,7,9 на четвърта позиция.

                      - Какво следва от това?
                      - Означава, че когато ритуално и публично се изтегли някое от тези числа на някоя от тези позиции, никой в България няма да спечели тройка, т.е. голямата печалба. С други думи това са кухи числа, които никога няма да спечелят, по простата причина че те не са отпечатани на нито един фиш в рамките на цялата страна. Излиза, че хората си дават парите, задраскват в тото пунктовете въпросните числа на въпросните позиции и накрая пият по една студена вода, когато завърши тегленето за Втори тото шанс. И на никой от тях и през ум не му минава, че

                      те са измамени още преди да започне тегленето.

                      - Значи държавният спортен тотализатор тегли от сферата и обявява числа, които ги няма в нито един фиш в България от всички видове комбинации за Втори тото шанс на държавния тотализатор във всички видове игри?
                      - Точно така. Ако някой намери фиш с тези числа на тези позиции, да дойде да ми го покаже.

                      - По този начин колко печеливши комбинации се елиминират?
                      - Огромен брой, но точната цифра може да я каже само математик.

                      - Все пак да уточним. Значи от сферата се издухват числа, които ги няма в нито един фиш от деветте игри на тотализатора в България и никой няма да спечели тройка, дори и двойка, ако се изтеглят две кухи числа, което също се премира?
                      - Точно така. Ето сега гледам тегленето и първото изтеглено число беше тройка на лошата позиция. Отсега мога да ви кажа, че тройка от Тото джокер в тази игра няма да има в цяла България.

                      - Как стигнахте до това скандално разкритие?
                      - От седем-осем години играем Тото 2, започнахме да играем и играта Тото джокер. Колективът ни е от седем-осем души и установихме, че на определени позиции липсват определени числа във фишовете.

                      - Как го установихте?
                      - Въпрос на статистика. Като се върнем седем-осем години назад и проследим фишовете на Тото 2, които отпечатваха тогава, тези числа ги няма. За мен това означава, че още оттогава е започнало подменянето на старите с новите фишове. Това означава, че още тогава са започнали да елиминират въпросните числа. Старите фишове постепенно се изконсумират и остават само новите, в които числата, за които говорим, ги няма. Ако влезете в сайта на тотализатора примерно две години назад и проследите печалбите, няма да намерите тройка с някое от тези числа на тези позиции.

                      - Вие казахте седем-осем години назад?
                      - Да. Аз съм го проследил с моите фишове и понеже забелязахме, че тези числа липсват в игрите на Тото 2, цялата група се прехвърлихме на Тото 1, защото само там ги имаше тези числа. И когато се паднаха няколко хубави печалби с тях – тройки през ноември-декември м. г., от централата веднага реагираха и пуснаха на 4 януари т.г. заповед да не се приемат старите фишове и вкараха в обращение нови, в които, както в Тото 2, липсваха същите числа на същите позиции. Всъщност в писмената заповед бяха споменати игрите с 10 и 12 срещи от Тото 1, а стари фишове с тази с 13 срещи, в които имаше въпросните числа на въпросните позиции, все още можеха да се намерят в провинцията.

                      За нея имаше само устна заповед за софийските пунктове, която обаче се спазваше също толкова строго. Междувременно се срещнахме с директора на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов и аз лично му връчих сигнал за нарушенията, които създават “неравнопоставеност на участниците в игрите в Тотализатора – фишове са “извадени” от обращение не защото компютърната система не ги приема и обработва, а защото съдържат определени числа на определени позиции”.

                      Манипулират се и се предопределят печалбите от играта Тото джокер,

                      ограничава се възможността за участие и шансове за успех и печалба на участниците. И също така, че начинът на номериране на фишовете за играта Тото джокер е субективно манипулирана от служител/и на БСТ, така че на определени позиции да не бъдат отпечатвани определени числа.

                      - Всъщност вие кога решихте, че трябва да се даде публичност на тези “пропуски” на Тотализатора?
                      - Сам преценете. От седем-осем години във фишовете на Тото 2 липсват определени числа на определени позиции. Имаше ги само във фишовете за Тото 1 до 31.12.2010 г. Интересното е, че при връчването на сигнала за “пропуските” на директора Дамян Дамянов първоначално той беше страшно учуден, после предположи, че вината е в печатницата и накрая обеща да направи проверка, защото, ако това било вярно, щяло да гръмне голяма бомба и страхотен скандал.

                      Заместничката му Мария Янева беше още по-категорична, че вината е в печатницата. “О, това не е от нас, това си е от печатницата”, отсече Янева, която вече 38 години е в тотото и наистина би трябвало да е запозната с всички тънкости. Само че вече пети месец оттогава нищо! Абсолютно никакъв резултат от никакви проверки. А аз не виждам каква далавера има печатницата от манипулирането на числата, за да го правят те. Според мен

                      манипулираните числа се задават от централата,

                      в това съм убеден 99 на сто, и съответния човек или хора, които отговарят или могат да наредят броячът да се нагласи така, че машината да извърши манипулацията. Колкото до обясненията на Янева, че новите фишове се въвеждали, защото старите затруднявали обработката им от системата, то е пълен абсурд, не знам дали го казах вече. Системата си ги приема и обработва перфектно без всякакви проблеми.

                      - Добре, а какво печели Тотализаторът от тази манипулация?
                      - Не мога да бъда сигурен на 100 процента, но за мен

                      по този начин те си осигуряват джакпот през един-два тиража, затова не искат хората да печелят по-често.

                      Защото джакпотът е притегателна сила и се включват повече играчи, които наливат повече пари. Ето, при тегленето в четвъртък още след първото теглене, когато се падна 0 на трета позиция, веднага ви звъннах и ви казах, че тройка няма да има в цяла България. Познах, нали. В неделя се изтегли 9 на четвърта позиция и пак познах, нали – отново нямаше тройка.

                      Така от последните три тиража се натрупа джакпот от около 44 000 лв. Освен осигуряване на по-големи приходи, Тотализаторът спестява и от редовното изплащане на тройки. Това го наблюдавам от години. И всички тия манипулации според мен се правят, защото хората все повече се ориентират към Тото джокер, където с жълти стотинки е много по-вероятно да спечелиш добра сума. В Тото 1, за да участваш в Тото джокера, е достатъчно да пуснеш фиш с една колонка, което струва 10 стотинки, в Тото 2 можеш да го направиш с една комбинация от 70 стотинки.

                      - Хубаво, Тотализаторът печели, но какво печелят персонално далавераджиите, които и да са те?
                      - Как какво? Нали са служители на Тотализатора. Повече постъпления и добри финансови резултати – повече премии и облаги за служителите, като вдигане на заплати и други екстри. И тези наблюдения не са само мои, а на целия колектив, който единодушно стигна до тези заключения – чиста измама, защото, щом се изтегли “лошо” число, вече никой не печели. Готов съм със стара дата да ми покажат поне един фиш с този номер, който е спечелил за периода, за който говорим. Само че няма как да стане.

                      Едно интервю на Славай КОСТАДИНОВ
                    Working...
                    X