Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За сметките на Софийска вода
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
това с изравнителните сметки на Софийска вода е много голям шит - от топлофикацуия се откачих с местенето в ново жилище без парно и склимите плащам в пъти по-малка сметка, но от тези изедници няма отърване - изроди мръсни. Нашият водомер е пред блока в една шахта и изродите искат да им осигурявам достъп - ами има шахта, да си щя отварят и да влизат да си гледат. аз какво съм виновен, че са назначили неква хърбава лелка, дет не може да вдигне капака - осигурил ли съм достъп, осигурил съм, да се оправят. Еди път само дойде да ми реве и я разкарах на секунадат - ама щяла да ми пише, че не осигурявам достъп - ха да се пробва. Насра се и и збпга, дейш и тъпанката му.
Винаги, когато има монополи, стават такива селянии, щото нямаш изборNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от обзървър Разгледай мнениеЗдравейте
в кооперацията ни, част от имотите не осигуряват достъп (8 имота от общо 15) и е констатирана разлика между общия водомер и отчетените индивидуални водомери от над 20% (в случая 23%).
Съответно лепят на моята сметка 1/10 от разликата между общия водомер и отчетените индивидуални водомери, защото делът ми във отчетените водомери е точно 10%.
Въпросът ми е ще ни възстановят ли платените суми, защото:
- според Софийска вода, ще ги възстановят, когато отчетат палавниците
- според инспектора, които взема показанията от водомерите - няма да ни ги приспаднат
- според един приятел няма да ни ги приспаднат
Чудя се дали да се обадя в ДКЕВР
Поздрави
Стискам палци да си решите проблемите и желая успех.
Първоначално изпратено от Abonat Разгледай мнениеЗдравйте, моят случай е следният: при средни месечни сметки за вода в рамките на 25-30лв +/-5 получавам изравнителни сметки от по 50 -55 лв , което завишение е следствие на разход "общо потребление". Във входа има 4 апартамента, които не осигуряват достъп за отчитане на водомери ( в 3 от апартаментите никой не живее, в 4тия - никой не отваря). Интересно ми е при това положение как се разпределя това "Общо потребление" пропорционално м/у абонатите и за какви пропорции може да иде реч..? Ако някой има сходен опит или просто има изградена теория как става това рапределение, ще се радвам да го сподели.Last edited by Jay Gould; 10.02.2012, 16:48.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abonat Разгледай мнениеЗдравйте, моят случай е следният: при средни месечни сметки за вода в рамките на 25-30лв +/-5 получавам изравнителни сметки от по 50 -55 лв , което завишение е следствие на разход "общо потребление". Във входа има 4 апартамента, които не осигуряват достъп за отчитане на водомери ( в 3 от апартаментите никой не живее, в 4тия - никой не отваря). Интересно ми е при това положение как се разпределя това "Общо потребление" пропорционално м/у абонатите и за какви пропорции може да иде реч..? Ако някой има сходен опит или просто има изградена теория как става това рапределение, ще се радвам да го сподели.
В четвъртия обаче ако водят 1 човек на 2 кубика, а са 5 и ползват 10 кубика, разликата от 8 я плащате вие. Но пак някви луди кубици трябва да думкате.
В мазето си има общ водомер, имате индивидуални, разликата между тях я разпределят на всички. Длъжни са да ви уведомят когато разликата между общия и сбора от индивидуалните е над 20 %.
Коментар
-
Надписани сметки от "Софийска вода"
Здравйте, моят случай е следният: при средни месечни сметки за вода в рамките на 25-30лв +/-5 получавам изравнителни сметки от по 50 -55 лв , което завишение е следствие на разход "общо потребление". Във входа има 4 апартамента, които не осигуряват достъп за отчитане на водомери ( в 3 от апартаментите никой не живее, в 4тия - никой не отваря). Интересно ми е при това положение как се разпределя това "Общо потребление" пропорционално м/у абонатите и за какви пропорции може да иде реч..? Ако някой има сходен опит или просто има изградена теория как става това рапределение, ще се радвам да го сподели.
Коментар
-
Отново за надписани сметки
Здравейте, роби на монополиста "Софийска вода" !
Подготвил съм за изпращане на любимия ни доставчик на питейна вода едно (поредно) сигналче, с което се надявам да размътя малко водата на монополиста. Как мислите, че ще реагира достопочтения?
Copyleft! Изрично разрешавам ползването (даже поощрявам) на посочения материал от всички заинтересовани !
СИГНАЛСчитаме за наложително да ви уведомим за пореден път и най-настоятелно да изискаме от вас полагащото се сериозно отношение при разрешаване на залежалия във времето проблем с разминаването на отчета от общия за трите входа водомер и индивидуалните водомери.
В резултат на отправения от нас сигнал до „Софийска вода” АД от март 2009 г. относно абсурдния дисбаланс на консумирана/отчетена за минали периоди вода, в изравнителния период Април 2009 г. не беше отчетена никаква разлика между двете показания /или поне не беше регистрирана в съответните документи/. От следващия отчетен период – Юли месец 2009 г. всичко започна да се повтаря /аномалията продължи/. Далеч сме от мисълта за абсолютно точното съотношение отчетена/консумирана вода, но не можем да приемем фрапиращата разлика от 10, 15 та дори и до 20 % .
N по ред По фактура за месец, година Период на общо потребление Консумация на приходен водомер, м3 Консумация на индивидуални водомери, м3 Разлика в показанията на приходен водомер и индивидуални водомери, м3 Съотношение на разлика/
реална консумация, %
1 Април 2009 г. -
2 Юли 2009 г. 27.03.2009 – 26.06.2009 2095 1917 178 9,3
3 Октомври 2009 г. 26.06.2009 – 14.10.2009 2386 2067 319 15,4
4 Януари 2010 г. 14.10.2009 – 15.01.2010 2069 1828 241 13,2
5 Април 2010 г. 15.01.2010 – 13.04.2010 1876 1637 239 14,6
6 Юли 2010 г. 13.04.2010 – 13.07.2010 2029 1804 225 12,5
7 Октомври 2010 г. 13.07.2010 – 13.10.2010 2019 1704 315 18,5
8 Януари 2011 г. 13.10.2010 – 13.01.2011 2090 1815 275 15,2
9 Април 2011 г. 13.01.2011 – 12.04.2011 1931 1639 292 17,8
Не се води редовно картона на общия водомер. Така например липсват показания за периода Юли 2009 г. – Април 2010 г., както и от последния отчетен период – Април 2011 г. /за справка - копие на картона на общия водомер/. В резултат на това възниква резонния въпрос от къде са взети данните, формиращи разликата за съответния период. Липсата на коректност в това отношение, както и немарливото водене на отчета за предходни периоди ни навежда на мисълта, че по същия начин се води и отчета на индивидуалните водомери!
Съгласно „Протокол за монтаж на водомер” с № 0001537/2006г., монтирания на 11.04.2006г. водомер със сериен номер 400388, следва да бъде проверен през 2011 г., но това все още не е направено.
Общия за трите входа отчетен водомер не е пломбиран и липсва каквато и да е информация за датата на проверка и датата на последваща такава. Имаме неофициална информация, че е технически възможно да се манипулира показанието на общия водомер и той да показва некоректна стойност, както и че некоректно показание може да се дължи на износване на механизма му. Понеже имаме подозрения в коректността на отчета, бихме искали да знаем къде се извършва проверката и дали съответната метрологична лаборатория е сертифицирана? Има ли изискване водомера да е нов, произведен например след 2005г., каквото изискване има за индивидуалните водомери?
Предвид факта, че всеки вход има обособена отделна етажна собственост със съответните органи за управление, настояваме за разделяне на партидите за консумираната питейна вода.
Предвид гореизложеното, бихме искали да ви поставим следните въпроси и изисквания за разглеждане и вземане на отношение от ваша страна:
- Входове В и Д да бъдат обособени с отделни общи водомери, одобрени от сертифицирана лаборатория и да им се открие отделна партида;
- Да бъде подменен общия водомер на вх. Г и да се предостави сертификат на метрологичната лаборатория, която е одобрила ползването на съответния измерителен уред. Подмяната да стане в присъствието на управителя на етажната собственост или някой от собствениците на имоти. При подмяната му текущото показанието да бъде засечено и да се има предвид при следващия отчет;
- При констатиране на нарушения в отчета, водещи до ощетяване на потребителите ползващи питейна вода, същите да бъдат възмездени за периода на нарушението;
- Ваши специалисти да проверят дали индивидуалните водомери са пломбирани и коректно свързани към водопроводната инсталация /чрез проверка при пускане на вода от всички смесителни батерии в съответния имот: кухните, баните, включително и тоалетните казанчета/. Да се извърши контрол дали водомерите са проверени за точност в метрологична лаборатория и ако не, да се предприемат съответните действия;
- При констатиране на нарушения по предходния пункт да се санкционира съответния собственик;
Като имаме предвид наличието на високо подготвени специалисти с които разполага „Софийска вода” АД, и разчитайки на сериозното отношение към поставения казус, ние и занапред залагаме на коректността във взаимоотношенията си при решаване на общите проблеми, гарантирайки пълно съдействие от наша страна.
Приложение:
1. Копие на картон на общия водомер за входове В, Г и Д на бл.38.
2. Копие на „Протокол за монтаж на водомер” № 0001537.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнениеНяма хора, които да не дават да се отчете водомера. Водомерчика залепил бележка - понеделник 10,30 ч. И какво, аз съм длъжен да се съобразявам с неговия график. Така ли? Значи той е най-важният човек на планетата. А, аз каква работа имам и къде трябва да съм по това време - няма значение!
Аз съм длъжен да си бъда в къщи /моите деяния нямат значение/ и да осигуря достъп на "великият" специалист по засичане на водомери. Ама няма значение по кое време е това. Това се прави в удобно време на "специалиста" и ти просто си длъжен да си там. Ако не си на мястото си - получаваш глоба за недопускане , демек - ти си крадец! И те така..., ходи доказвай обратното. Та - ние просто сме длъжни и нищо друго. Това е...
Коментар
-
в кооперацията ни, част от имотите не осигуряват достъп (8 имота от общо 15) и е констатирана разлика между общия водомер и отчетените индивидуални водомери от над 20% (в случая 23%).
Съответно лепят на моята сметка 1/10 от разликата между общия водомер и отчетените индивидуални водомери, защото делът ми във отчетените водомери е точно 10%.
- според инспектора, които взема показанията от водомерите - няма да ни ги приспаднат
Поздрави
- на тези 8 апартамента написали ли са някакви кубици вода за отчетния период или сметките им са на нула?
Хипотетично - ако и останалите 7 потребителя на следващо отчитане не осигурят достъп? Тогава на кой и как ще разпределят водата?
Коментар
-
Поздрави
Да се взема обаче от общия водомер си е малко нагло. Един вид, прехвърлят своята работа, за която получават пари, върху вас от които вземат пари. Пускай жалба, а ако се сетиш и за други инстанции пускай и до там.Last edited by Jay Gould; 12.05.2011, 23:17.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнениеНяма хора, които да не дават да се отчете водомера. Водомерчика залепил бележка - понеделник 10,30 ч. И какво, аз съм длъжен да се съобразявам с неговия график. Така ли? Значи той е най-важният човек на планетата. А, аз каква работа имам и къде трябва да съм по това време - няма значение!
Аз съм длъжен да си бъда в къщи /моите деяния нямат значение/ и да осигуря достъп на "великият" специалист по засичане на водомери. Ама няма значение по кое време е това. Това се прави в удобно време на "специалиста" и ти просто си длъжен да си там. Ако не си на мястото си - получаваш глоба за недопускане , демек - ти си крадец! И те така..., ходи доказвай обратното. Та - ние просто сме длъжни и нищо друго. Това е...
Ако пък съм забравил инкасаторката ми пише нещо средно от последните три месеца. И няма проблем. Никога не са ми надписвали повече от един-два кубика. После се уравнява.
При нас така процедират. Ама с тези, които си плащат и поне от време на време им проверяват показанията.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Иначе Софийска вода е една от най-шиба.ите фирми в България. Как можаха да дадат водата на София на някаква фирма от майната сиУжас!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеСпоред мен всеки от вас трябва да подаде съдебен иск срещу "Софийска вода" за неправилно надвзети суми. Нямат право заради това, че някои не дават да се отчете водомера да прехвърлят сумите на вас. Би трябвало след като лицето не осигури достъп на инкасатора до водомера, да му се начислят някакви кубици служебно. Не си спомням по закон колко трябва да се начисли. Едва след като им начислят служебните кубици, тогава трябва да уравняват сметките.
Ама така за ВиКто е по-лесно. Щото вие плащате. А онези не плащат.
Докато не си потърсите правата в съда няма да стане нищо. Ще плащате като попове.
Коментар
-
Поздрави
Ама така за ВиКто е по-лесно. Щото вие плащате. А онези не плащат.
Докато не си потърсите правата в съда няма да стане нищо. Ще плащате като попове.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар