IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Така е, дърветата в големи райони от центърът на София бяха варварски осечени - особено по малките улички - бяха превърнати в уродливи отвратителни скелети. Рачичките бих отрязал на фъндъкова за тая работа, ама пишмансофиянците ПАК я избраха за кмет.
    Чакай, малко, Импе, много далеч отиде, бате. Не говоря за Фандъкова, а за дървената мафия, която следва нейните стъпки и мероприятия - най-вероятно г-жа Фандъкова едва ли има нещо общо с вторичното посичане на дърветата до кота нула.
    Черницата пред нашия вход замина така: първо ни лепнаха от Съвета известие, че щели да прочистват дърветата; после минаха и чистиха каквото чистиха и вярно ги направиха малко като урунгели, обаче скелетът остана и можеше да направят хубава корона напролет.
    Да, ама не. Очистените дървета са идеална плячка за дървената мафия. Просто им действат като неодимиев магнит - очистени клони, на удобно място до пътя, готови за рязане и разфасоване, удобни за криминално товарене ... а понеже и Съвета все още шета с камиони и резачки - никой няма да им обърне внимание нито какво правят, нито защо. Пък и накрая всички криминални деяния ще се припишат на Съвета.
    А пък BG населението потънало в тиха наслада и спокойно владение на латино-сериали по телевизията, в резултат на дългогодишно системно и небрежно нехайство, както е застреляно и отвеяно - гледа и не вижда, изобщо няма и да забележи, че дървото е отрязано ден и половина след кастренето ... най-вероятно вече от баш дъвари. А може и да са същите изпълнители от Съвета (най-вероятно без знанието и съгласието на Съвета, по частна линия и лична иициатива) - не мога да го твърдя.
    По бул. Сливница казусите са същите - минава Съвета да кастри, а няколко дни след него минават юнашки пиратите-дърворезачи с голямата резачка ... до кота нула. Поговорката май беше 'В мътна вода риба да ловиш'.
    Колкото са алчни и безскрупулни, ако има как и коренът ще извадят, но за щастие са прекалено страхливи и мързеливи - и бягат веднага да *** някъде на метеното, изобщо не си губят времето с високо-рискови операции.
    Last edited by бай Промо; 03.01.2016, 07:03.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
      Че пелетния котел да не е без пари?

      Щото хубав котел с горелката и прилежащата електроника излиза 4-5 хил.

      После 40 киловата котел излиза между 4 и 5 тона пелети. Цената на тон е 250 - 300 лева в зависимост от качеството и вида дървесина....
      Колко квадрата топлиш с 40 киловата, бря?

      Коментар


      • Че пелетния котел да не е без пари?

        Щото хубав котел с горелката и прилежащата електроника излиза 4-5 хил.

        После 40 киловата котел излиза между 4 и 5 тона пелети. Цената на тон е 250 - 300 лева в зависимост от качеството и вида дървесина....
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Тук трябва да сме наясно, за какво става въпрос!
          Като гледам много хора хал хабер си нямат от темата, а коментират охотно!
          Отговарям общо, а не на всеки по отделно!

          1. Дърва - пилети. Един приятел построи къща за гости, като хижа, с парна инасталация и слънчев колектор. Сега за Нова година беше наета. Точно 3 пъти по-скъпо излиза на пилети отколкото на дърва. Разбира се удобството е друго, но и цената.

          2. Газификация - включване. Хората не се включват масово, защото на много им идва скъпа първоначалната инвестиция, с котел, системата вътре и прочие. При възможност за тази инвестиция, комфорта е като при ток, а цената е в пъти по-ниска. Реално големи баровски къщи в скъпите квартали на София от по 700-800 квадрата, че и повече отопляват всичко, включително и гаражи за по 500-600 кинта на месец. Говорим за площ, която е доста над средното използвано от българина.

          3. Цигани - сеч. При циганите проблема е, че не плащат за дървата, но по-големият проблем е, че нелегалната им сеч е поголовна в близост до градовете и тотално унищожава гората. Всякакви версии за забрана на дървата са абсурдни при тях, при положение, че държавата е абдикирала и им прави ЕВАЛА когато крадат ток. Та някой ще ги спере, забележете в незаконните им гета с криминалните им барачки, дали горят на дърва печки. Пълен смях и абсурд! Като гледам какво пишат някои, се чудя да се смея ли да плача ли?

          4. Сеч-отопление. Реално много малак част от отсечените гори отива за отопление. Огромната част е за дървен материал и за износ. Едно бъдещо намаляне на гори няма нищо общо с отоплението на дърва от най-бедните хора. Проблем има само от циганската поголовна сеч в близост до гетата им. Ако говорим за намаление на гори изобщо някъде си, поради ОТОПЛЕНИЕ!

          5. Дърва - отопление-замърсяване. Абсурдно е някакви смешници тук да обясняват за филтри и за забрани на дърва на изстрадали хорица по селата и провинцията, където на места цари тотална мизерия. Там масово хората живеят така и масово се отопляват на дърва. Всички дишат еднакво. Някъде няма какво да се ЯДЕ в скапаната България(скапана като държава в момента, а не като родина)!
          Климатиците, едно че излизат по-скъпо, второ аз имам къща в провинцията и на климатици от високия клас, знам каква топлина дават и как прекъсват, за да премахват кондензацията и как всичко изтива и става студ за секунди в най-студените дни.
          В София тия, които се "тетенкат" на климатици, често живеят като през 15 век, в едната стая топло в другата студено, в кенафа пускат духалки и прочие.

          Ако ще сме много "умни" и ще правим геноцид сред не малка част от най-бедните хора в България и най-онеправдани, дайте да спираме 70% и от автопарка, защото са стари бараки! Защо НЕ???
          Старите рейсове на градски транспорт също резачка!
          Шибаната топлофикация София направо я закриваме и прочие...

          Трябва повече да се мисли, а по-малко да се плямпат глупости! Трябва в страната първо да осигурим на населението нормални условия за живот, а в последствие да се въвеждат мерки за подобрение на градската и селската среда! Говоря за стандарт и ОЦЕЛЯВАНЕ! Нормални доходи за посрещане на битови нужди!

          На всички смешковци, които искате в бедна провинция или в някакво селце с 50 човека да спирате дървата на баба ви Гица или да я карате да си купува филтри.

          Ви казвам:
          АЙ СИКТИР ТЪПАНАРИ!!!

          Коментар


          • За втори път го смятам, но сякаш няма грешка:

            2 млрд. делено на 75 хил. домакинства = 27 хил на жилище?!? ( WTF )

            Че колко срува двустайна панелка в дрянуфу да'е ...
            Last edited by marandi; 03.01.2016, 00:01.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              2 млрд = 1000 х 2 млн
              Моя грешка прощавай, просто разсъждавам на глас каква свинщина се готви
              -----------------------------------------------------------------
              ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ОБЩИНАТА

              Общината отговаря за избора на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки за осъществяване на отделните дейности по сградата и за изпълнението на целия процес по обновяване на сградата на своята територия:
              l Извършване на техническо (конструктивно) обследване и изготвяне на технически паспорт;
              l Извършване на обследване за енергийна ефективност от лицензирани одитори и изготвяне на доклад с необходимите енергоспестяващи мерки по сградата;
              l Проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи;
              l Строителен и авторски надзор.

              КАКВИ МЕРКИ ЩЕ СЕ ФИНАНСИРАТ?

              l Дейности по конструктивно укрепване на сградата;
              l Обновяване на общите части на сградата (покрив, фасада, стълбищна клетка и др.);
              l Мерки за енергийна ефективност:
              – топлоизолация и подмяна на дограма (прозорци, врати и др.),
              – ремонт или подмяна на вътрешни инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване и газоснабдяване в общите части на сградата,
              – изграждане на инсталации за ВЕИ – соларни панели,
              – ремонт на електроинсталация в общите части на сградата,
              – енергоефективни мерки в асансьорите.

              КАКВО НЕ ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА?

              l Закупуване на нови радиатори;
              l Закупуване на нови асансьори;
              l Вътрешно обзавеждане и оборудване.
              -------------------------------------------------------------

              П.П. Та, вместо за тия пари да се подменят 2 млн. напълно годни и екологични печки за горене на дърва, ще спрем дървата, за да ги налеем за всичко друго, но не и за това, а да поправяме освинени панелки, които сега не мога да намеря инфо, но сякаш щяха да стигнат само за 7 хил. домакинства?

              Ами 2 милки нови печки са над 50% от сградния фонд на страната. Който няма комин е сградата - ами, да е имал.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

                Или тук програмата за саниране на паднали панелки е 2 млрд. / 1000 лв държавна помощ = 200 хил. домакинства да им се подменят печките/камините, които няма да цапат въздуха.

                )
                2 млрд = 1000 х 2 млн

                Коментар


                • Програмата 2 млрд. за саниране какво означава? Ще вземем от всичките собственици на сгради в България, за да пръснем едни средства по наше усмотрение за избрани през данъците?

                  Тоест, вместо аз да събирам тия средства за подобрение на моята сграда, ме задължават да ги дам за няма и 5 хил. льохмана, които си купили панелка навремето? Защо ще ги вземат от мен?
                  ---------------------------
                  В Германия тоя клас камини с пълно изгаряне мисля, че държавата им връща 800 евро при покупка, само срещу показване на плащане и гаранционната карта.

                  Или тук програмата за саниране на паднали панелки е 2 млрд. / 1000 лв държавна помощ = 200 хил. домакинства да им се подменят печките/камините, които няма да цапат въздуха.

                  Кое е по-справедливо? Защо трябва да правя на някого и конструктивните му подобрения, освен топло-изолационните, щом е бил смотаняк и не може да си поддържа сградата и тя щяла да падне?

                  И да му плащам замаските и боядисването, понеже той срал и пикал в нея десетилетия? Уай? Почему? Защо?
                  Last edited by marandi; 02.01.2016, 23:30.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
                    Само не разбрах как отоплението с дърва се оказа проблем за тая държава . Последно време отоплителния сезон е 3 месеца и ако следваме логиката на тия дет предлагат да се забранят дървата за огрев би трябвало в останалите 9 месеца в Родината да дишаме най-чистия въздух . Да де ама не би . Следователно това е поредната партенка дет се създава за пред масите - да имат тема за разговор . Никой няма на забрани дървата щот те в енергия микс са с сериозен дял а и който и да го направи трябва да готов да загуби следващите избори
                    Нали това казвам, че ако държавата смени служебно печките на хората с по-висок клас, както е в Германия и правят почти пълно горене, то няма никакъв проблем какво се гори вътре като суровина.

                    Въпросът е, че тук е пълен батак и нито се прави саниране, нито централно отопление на колективни сгради, нито се прави редовна профилактика.

                    В момента сградите основно са проектирани за ел. енергия и повечето имат комини, тоест вградени конекторни връзки, които ако са здрави и сметнати добре, ще работят.

                    Какъв е смисъла една колективна сграда да се освини с допълнителни инсталации като парно или газ, при условие, че първото земетресение ще я взриви?

                    П.П. При земетресение и да падне комина, после ще се иззида и готово, само трябва да му се спази предишната геометрия, за проектираната тяга.

                    А, с газ какво правим? Сградите ли са сметнати за такава инсталация и откъде ще минават? ( през общи части, ще се дупчи индивидуално, което ще отслаби конструкцията - как?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                      Ще е хубаво дървосекачите да продават само сухи дърва, престояли поне 1 година
                      сухите дърва пускат с 50% повече топло....

                      Ако можеше държавата да задължи да се продават само сухи дърва (както само узряло сирене)
                      щеше да се сече с 1/3 по-малко за огрев
                      съответно по-малко за транспорт (на тежки воднисти дърва) и по-малко място за складиране

                      Поздрави
                      само не разбрах как отоплението с дърва се оказа проблем за тая държава . Последно време отоплителния сезон е 3 месеца и ако следваме логиката на тия дет предлагат да се забранят дървата за огрев би трябвало в останалите 9 месеца в Родината да дишаме най-чистия въздух . Да де ама не би . Следователно това е поредната партенка дет се създава за пред масите - да имат тема за разговор . Никой няма на забрани дървата щот те в енергия микс са с сериозен дял а и който и да го направи трябва да готов да загуби следващите избори

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                        Ще е хубаво дървосекачите да продават само сухи дърва, престояли поне 1 година
                        сухите дърва пускат с 50% повече топло....

                        Ако можеше държавата да задължи да се продават само сухи дърва (както само узряло сирене)
                        щеше да се сече с 1/3 по-малко за огрев
                        съответно по-малко за транспорт (на тежки воднисти дърва) и по-малко място за складиране

                        Поздрави
                        За много години, Марца!

                        Няма как да стане това, освен ако не се мине на вариант сертифицирани брикети, тоест дървата тотално да се забранят за ползване.

                        Лошото е, че предвид родните практики, всичко ще се опорочи и ще стане съвсем смешно чиновниците да ходят по селата да тормозят бабичките защо се топлят на дърва, вместо геройски да пукнат от студ, но да спазят поредната умопомрачителна наредба, писана от някой хамстер със служебната печка в краката.

                        Поздрави!

                        Коментар


                        • Ще е хубаво дървосекачите да продават само сухи дърва, престояли поне 1 година
                          сухите дърва пускат с 50% повече топло....

                          Ако можеше държавата да задължи да се продават само сухи дърва (както само узряло сирене)
                          щеше да се сече с 1/3 по-малко за огрев
                          съответно по-малко за транспорт (на тежки воднисти дърва) и по-малко място за складиране

                          Поздрави

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
                            Хората не са прости.Газта е скъпа за доходите на българина.В нашия вход в който за радост преспивам два три пъти годишно прекараха газта по стълбището.Засега доколкото знам трима от общо 12 са се вързали.За година консумацията на съседите под мене е 1200 кубични метра видял съм разходомера с очите си.Не знам колко стаи отопляват и до каква температура.Не знам на дребно каква е цената.
                            Тук ( в БГ газ ) е скъпа, щото операторите са те изкарали да си купиш оборудването сам, котлета, тръби, радиатори и като се нагрухаш с 5 бинки, те да дойдат само да ти пуснат копчето и да ти викат дай сега още 200 левас/месец.

                            За да излезе сметката, колективните сгради трябва да се правят с централно котле, проектирано да захрани нужните квадрати за всички и това да се подарява от доставчика, па той да печели от сметки.

                            Ама, тук сте БГ стан и само пълни малоумници могат да си мислят, че е икономически изгодно една двустайка ( масовото жилище в БГ ), ще излезе на келепир да му се пусне газ, като то даже няма и изба ( мазе ). В хола ли да си го сложи това котле и да стане едностайка?

                            БГ сте страната на селските тарикати кат' мобилните оператори навремето: плати ми за телефон, плати ми за номер, плати ми за клип ( кой те търси ), плати ми за зарядно, плати ми за батерия и накрая дай едни 2.40 левас/мин.

                            Ма, уникуми сте, бре! И после селските инженери не спират да дуднат по цял ден колко секси нещо е сАветската газ. Ами пусни си я, бре - какво само ни дуднеш тук по цял ден к'ва далавера е
                            Last edited by marandi; 02.01.2016, 22:48.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Колега, газифицирано е още от 2006 година навсякъде, тапата ми е на 5 метра от входа. От целия квартал за 10 години има само един вързал се, с някакъв супер смешен монтаж, който върви по външната калкан стена на съседния блок и неква порнография за външна изолация.

                              Ако искате елате на гости да огледате и тръгвайте да звъните наред защо са толкоз фрости 'орицата, че не се връзват на ултра-мега-хипер изгодната газ?

                              П.П. Относно дърветата сте прав: Не българската бабичка унищожава горите, а една северна пещерна държава, която не спира да ги пали умишлено, белким си отика газта
                              Хората не са прости.Газта е скъпа за доходите на българина.В нашия вход в който за радост преспивам два три пъти годишно прекараха газта по стълбището.Засега доколкото знам трима от общо 12 са се вързали.За година консумацията на съседите под мене е 1200 кубични метра видял съм разходомера с очите си.Не знам колко стаи отопляват и до каква температура.Не знам на дребно каква е цената.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                                Пилетите излизат 3-4 пъти по-скъпо от дървата! Доказано!!!

                                Истината е в повсеместна газификация в провинцията - областните градове, за малките не се наемам за мнение!

                                Тука гледам някакви смешници дрънкат тъпотии да се забранявали дървата за отопление да се ползва ток!

                                ЕЙ ИЗРОДИ В СЕЛАТА БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СА ПО НА 180-250 ЛЕВА ПЕНСИИ МАСОВО!!! ЗА ЛЕКАРСТВА ЛИ ЗА ЯДЕНЕ ЛИ ИЛИ ЗА ТОК??? МОЖЕ БИ ДА ГИ ЗАСТИГА БЯЛАТА СМЪРТ АКО ПРЕДПОЧЕТАТ ДА ЯДАТ, И ТО МИЗЕРНО, И ВСЕ БОКЛУЦИ, ОБЩО ВЗЕТО, С ТЕХНИТЕ ПАРИ!!! Ами всички други бедни хора в България, под прага на "оцеляване", каквито са поне 50%???

                                За да се забранят дървата за огрев трябва да сме осигурили на хората някакъв минимум за живот и АЛТЕРНАТИВА!

                                п.п.
                                Аман от идиоти!
                                По селата ток за отопление ползват много малко хора да не кажа почти никой.Отоплява се стая максимум две ако са повече хора.Аз съм върл противник на битовата газификация.Хората не са обучени да работят с газ.Засега ни спасяват високите цени и ниските доходи.

                                Коментар

                                Working...
                                X