Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ся, сухите дърва у Германия вървят около 80 - 90 евро/м3. Имам приятелка, де работи в един природен парк близо до изворите на Дунав /снима птички, пеперудки, цветчета, дървета, брои разни буболечки и следи да не се хвърлят отпадъци из горите/.
Тя ми е разказвала, че като отишла първия път на работното си място и гледа из гората наредени някви дърва в редици, покрити с платнища. Питала колегата си какво е това, а той безкрайно учуден й отговорил, че това са дърва за горене, които трябвало да се продават следващата година!?!?!?
Ти представяш си ли да ги оставиш тези дърва из наште гори, какво ли ще им се случи до седмица!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
И друг път съм ти казвал да не бълнуваш от изпаренията на котела. Такава екостратегия ще да е най-висша степен на социално инженерство. Мерките трябва да са прости, приложими и приемливи. Защото гетата се оформиха като анклави на бездържавие и трудно ще прокараш правила, които местните инопланетяни не желаят да възприемат. А това в голяма степен се отнася и до нашенските аборигени. 30 години народна мизерия и бандитизъм съвсем изкривиха социалните лостове за въздействие. Упадъкът продължава.
Държавата първо трябва да започне да прилага съществуващите закони - еднакво и безпристрастно спрямо всички, а чак после да измисля нови. Защото закони, които важат за едни, но не важат за други, са антизакони. Не може на мене периодически да ми се заканват и да ме заплашват със санкции, задето съм си остъклил балконът, а в същото време отсреща 30 000 хъхреци да са се самонастанили на чужда земя и същата тая община да не смее да ги пипне.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Всеки блок трябва да поиска от общината място/площ за съхранение. Или общината (държавата) да наложи продажба и горене на дърва брани преди години. Да видим тогава берачите как ще се обясняват защо не са им сухи дървата и от коя кория са ги брали без тапия.
Тя ми е разказвала, че като отишла първия път на работното си място и гледа из гората наредени някви дърва в редици, покрити с платнища. Питала колегата си какво е това, а той безкрайно учуден й отговорил, че това са дърва за горене, които трябвало да се продават следващата година!?!?!?
Ти представяш си ли да ги оставиш тези дърва из наште гори, какво ли ще им се случи до седмица!?Last edited by tnm; 15.08.2018, 19:37.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
За това ти стойностно и изпълнено с дълбок смисъл изречение, смятам ти викна един сладолед у Кръчмата.
П.П. Арахната, ти му разбираш от социални лостове и социално инженерство. Аз разбирам от екология, пък и други закони съм чела. Та викаш, ако седнем с теб в Кръчмата на по едно питие /няколко пъти/ трудно бихме намерили решение с екостикерите!?
Коментар
-
И друг път съм ти казвал да не бълнуваш от изпаренията на котела. Такава екостратегия ще да е най-висша степен на социално инженерство. Мерките трябва да са прости, приложими и приемливи. Защото гетата се оформиха като анклави на бездържавие и трудно ще прокараш правила, които местните инопланетяни не желаят да възприемат. А това в голяма степен се отнася и до нашенските аборигени. 30 години народна мизерия и бандитизъм съвсем изкривиха социалните лостове за въздействие. Упадъкът продължава.
П.П. Арахната, ти му разбираш от социални лостове и социално инженерство. Аз разбирам от екология, пък и други закони съм чела. Та викаш, ако седнем с теб в Кръчмата на по едно питие /няколко пъти/ трудно бихме намерили решение с екостикерите!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Грую пак в по-добра позиция. Неговите чавета малки.
П.П. Общинският кмет на хабитата, който обитавам е пуснал уведомление до автохтонното население от жилищните комплекси, да си разкара дървата за огрев от зелените площи. Това означава, че от гората, дървата ще отиват направо по мазите на хората. Зимъска ще са едни пушеци, комините ще се палят ... Мани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеBoni - само обратната прогресия на данъка посочена от теб е достатъчна за автомобилите. По същия начин въвеждат и ЕКО данък за въглища/дърва, въвеждат и регистрация на печките и който не регистрира - конфискация. Продажба на дърва/въглища - само на регистрирани адреси/печки.
Ама май са само мечти - та тука си имаме ненаказуеми престъпления щото видите ли били маловажни (под 1 мрз) !?!
Коментар
-
Какво толкова има да му се мисли!? Решението според мен е просто - има Закон за чистота на атмосферния въздуха, където са зададени допустимите норми на праховите частици. През последните години има и подходящите наблюдения и статистика.
Всяка една община /в която има назначени еколози, задължително/, заедно с РИОСВ сядат и определят съответните зони - зелена, синя, червена, оранжева /добавям този цвят специално за Арахната, че му е фен/ и за всяка една зона съответства стикер.
Както въведоха със закон венетките, така въвеждат със закон и екостикерите. Имаш ли кола, лепиш си и екостикера на джама. Нагазиш ли в самодивско - глоба, а при последващо нарушение - колата на трупчета.
Направо се чудя как еколозите не са ревнали още колко е належащо да се усвоят едни пари по еврофондовете за изготвяне на стратегията и тактиката с екостикерите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеBoni - само обратната прогресия на данъка посочена от теб е достатъчна за автомобилите. По същия начин въвеждат и ЕКО данък за въглища/дърва, въвеждат и регистрация на печките и който не регистрира - конфискация. Продажба на дърва/въглища - само на регистрирани адреси/печки.
Ама май са само мечти - та тука си имаме ненаказуеми престъпления щото видите ли били маловажни (под 1 мрз) !?!
Коментар
-
panther, знам че няма да мине нищо, екостикери също, билет за време в градския транспорт също, семейно подоходно облагане също. Просто споделих какво е правилно и работещо според мен. Когато хората узреят и това ще стане. Дотогава само имитации и мизерия, защото като толерираш мизерниците живееш в такава.
Коментар
-
Boni - само обратната прогресия на данъка посочена от теб е достатъчна за автомобилите. По същия начин въвеждат и ЕКО данък за въглища/дърва, въвеждат и регистрация на печките и който не регистрира - конфискация. Продажба на дърва/въглища - само на регистрирани адреси/печки.
Ама май са само мечти - та тука си имаме ненаказуеми престъпления щото видите ли били маловажни (под 1 мрз) !?!Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от panther Разгледай мнениеТакива данъци са на практика точно обратни на действащата в момента система и пак ще доведат до падане на правителството защото на 80% от хората данъците ще се вдигнат много, при това на най-бедните хора, които най-много ще го усетят.
Такса смет няма как да се контролира на чувал, да не забравяме че сме в България.
Най-разумното и сравнително приемливо което може да се направи с данъците за колите е да се махнат групите по възраст на автомобили и всички да плащат еднакъв данък според мощността на двигателя. Но дори и това ще мине с голям зор. А ефекта по отношение на екологията ще е минимален.
Друго което може да мине е въвеждане на еко стикери според замърсяването и забрана за най-мръсните автомобили да влизат в централните зони на 4-5 големи града, примерно в зелените зони, (че вече са ясни) или директно такса 2-лв при всяко влизане в зелена зона за мръсните автомобили. Еко стикерите ги мислят вече 2 години, ама още не са ги измислили.
Всяка една община /в която има назначени еколози, задължително/, заедно с РИОСВ сядат и определят съответните зони - зелена, синя, червена, оранжева /добавям този цвят специално за Арахната, че му е фен/ и за всяка една зона съответства стикер.
Както въведоха със закон венетките, така въвеждат със закон и екостикерите. Имаш ли кола, лепиш си и екостикера на джама. Нагазиш ли в самодивско - глоба, а при последващо нарушение - колата на трупчета.
Направо се чудя как еколозите не са ревнали още колко е належащо да се усвоят едни пари по еврофондовете за изготвяне на стратегията и тактиката с екостикерите.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Реалистично в София - Никога. Оптимистично - преди да дочакаме правнуци.
П.П. Общинският кмет на хабитата, който обитавам е пуснал уведомление до автохтонното население от жилищните комплекси, да си разкара дървата за огрев от зелените площи. Това означава, че от гората, дървата ще отиват направо по мазите на хората. Зимъска ще са едни пушеци, комините ще се палят ... Мани.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение...С евро6 плащаш 1/6 от данъка, евро5 1/5 и т.н. който няма евро 2 плаща пълен данък. Такса смет също може да е на човек или на чувал, а не на данъчна оценка...
Такса смет няма как да се контролира на чувал, да не забравяме че сме в България.
Най-разумното и сравнително приемливо което може да се направи с данъците за колите е да се махнат групите по възраст на автомобили и всички да плащат еднакъв данък според мощността на двигателя. Но дори и това ще мине с голям зор. А ефекта по отношение на екологията ще е минимален.
Друго което може да мине е въвеждане на еко стикери според замърсяването и забрана за най-мръсните автомобили да влизат в централните зони на 4-5 големи града, примерно в зелените зони, (че вече са ясни) или директно такса 2-лв при всяко влизане в зелена зона за мръсните автомобили. Еко стикерите ги мислят вече 2 години, ама още не са ги измислили.
Коментар
Коментар