IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    според мен в градове над 20К жители и в населени места/квартали, които са газифицирани (без значение от населението) трябва да бъде забранено ползването на твърдо гориво - въглища, дърва, пелети ... или който иска да си сложи специални филтри на комина и да пали каквото иска стига да няма вредни емисии...

2 кофи въглища за 24 часа отделят прахови частици и всякаква мърс сигурно колкото 50 дизелови джипа за месец
    Според мен в градовете над 20000 жители трябва да се забрани притежаването на лични коли ако нямаш гараж.Нямаш гараж няма регистрация.Паркирането в Центъра и въобще преминаването през центъра трябва да е убийствено скъпо примерно 20 кинта за половин час или невъзможно.Не мое разни дърводелци и баровци от Бояна Драгалевци и Княжево да ми идват с колите си у центъро и да ми паркират пред дома.Ще пътуват с градски транспорт.Който не му ознася да си купува 200 овце и да си ги пасе на Витоша работа по Центъра няма.
    http://www.bgd.bg/REVIEW_BGS/REVIEW_...es_2005/10.pdf
    Last edited by power grid; 31.12.2017, 09:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Добре де с какво да се отопляват в селата и малките градове, където няма работа и пенсиите са по 200-250лева..Всичко това се прави от мизерия, то и в градовете масово много хора си спряха парното , защото сметките са им непосилни..То стана като хляба и пастите на М.Антоанета..
      Що у София кви са пенциите?По 1000 евро ли?

Коментар

Бетрам, за прекарване на инсталацията, доколкото знам се искат 4-6000 лева, а и не на всякъде има..Да не мислиш, че ги имат тези пари..Не нямат ги, а и тези доходи и пенсии няма да им дадат кредити..Пример Велинград- има газ, но малко се възползват, нямат средства..Масово са на печки зимата..Според мен вместо с уж безплатното саниране трябваше да се захванат с газифициране и помощ за прекарване на семействата..
        A имаш ли представа колко струва газта и какви ще са сметките????

Коментар

за прекарване на инсталацията, доколкото знам се искат 4-6000 лева..............
          Според мен вместо с уж безплатното саниране трябваше да се захванат с газифициране и помощ за прекарване на семействата..
          това ще се случи от самосебе си

с всяко нещо е така ................. първо богатите си позволяват "екстрата", после услугата става достъпна за средната класа, а накрая става общодостъпна

не забравяй, че всяка фирма се бори за повече абонати!!!

като прекарат "магистралите", а никой не им се включва на щранговете "фирмите" ще започнат да свалят цените за присъединяване

държавата би могла да се намеси с ваучери за покупка на електроуреди на газ .................. че смяната на печка/котлон/бойлер/хладилник на газ е също голямо перо освен инсталационната такса и уредите за отопление на газ
          Last edited by polki; 31.12.2017, 08:01.
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• 4i40 - да се горят боклуци както написах е по реалистично и няма да има и съпротива. Между другото новите високооборотни дизели произвеждат частици точно калибрирани за да са свръхканцерогенни.Тези миризливи въглища са като лекарство.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              4i40 - няма с какво друго да се отопляват не само като разход а като наличност
              боли ме гъза....да си ходят на село....

Като няма въглища, има дърва
              Като няма дърва, има пелети
              Като няма пелети, има газ
              Като няма газ, има ток
              Като няма ток, има слънце

Коментар

• 4i40 - няма с какво друго да се отопляват не само като разход а като наличност
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Преди години, кога Томито Дончеф все още бе кмет на хабитата, рече да тръгне с рогата напред и тръгна на прави актове на хората, които си държаха дървата около блоковете, преди да ги приберат у мазите.
                  Следствие на това, рейтингът му рязко се сгромоляса, та се наложи да са прави на готин. Щот можеше последващият кмет да не е от съответната партия. Оооу, ужасТ.
                  Знам та като интелигентен човек. Изводите ще си ги направиш сам.
                  Наздраве!
                  Бръкаш ме с някой !

Моят девиз е :

" Правя каквото трябва, да става каквото ще..... "

пп Ако Грую не пие и яде по някой засукан остров ще ме подкрепи... Става въпрос за здравето на децата, а не за рейтинга на партията....

За жалост гробарите мислят само за последното......

Коментар

Бетрам, за прекарване на инсталацията, доколкото знам се искат 4-6000 лева, а и не на всякъде има..Да не мислиш, че ги имат тези пари..Не нямат ги, а и тези доходи и пенсии няма да им дадат пенсии..Пример Велинград- има газ, но малко се възползват, нямат средства..Масово са на печки зимата..Според мен вместо с уж безплатното саниране трябваше да се захванат с газифициране и помощ за прекарване на семействата..
                    сългасен!

но трябва да се започне от имоти/квартали с висока данъчна оценка... тогава наистина може да се наложи да се продава и мести в друго населено място и малко хора си дават сметка, че така живота на тези стари хора ще стане по-добър.

има къще в бояна с 700-800 кв. двор.... наследниците само чакат да пукне и не си мърдат пръста... продава бабичката за 100-200К евра имота взима си една къща на село и е капитан ... това го пиша с доза хумор, но и за тези хора може да се измисли някава схема , за да не ги бере мафията имотната.

поздрави
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Бетрам, за прекарване на инсталацията, доколкото знам се искат 4-6000 лева, а и не на всякъде има..Да не мислиш, че ги имат тези пари..Не нямат ги, а и тези доходи и пенсии няма да им дадат кредити..Пример Велинград- има газ, но малко се възползват, нямат средства..Масово са на печки зимата..Според мен вместо с уж безплатното саниране трябваше да се захванат с газифициране и помощ за прекарване на семействата..
                      Last edited by Kiro; 30.12.2017, 21:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Еххх, форумци...!

Нали съм го писал 3 пъти и знам, че един път се извървява с малки стъпки....

Пръво се забранява кьомюра в големите градове ( областни ) ...Точка..... !

След 3 г - дървата ...Точка !!!

и т.н....

пп Какво ще се получи след само един месец......Ще дойдат от ЕК и ЕС и всякакви други европейци и ще попитат....?

Мър данче и тикво .....

Ние ви дадохме стотици милиони евра за екология, а в София мирише на на ла.на и не се диша !

Що така? И отговор не щем..Вече го писаха хората - ...."срещата се провежда в най - корумпираната членка..."
                        Преди години, кога Томито Дончеф все още бе кмет на хабитата, рече да тръгне с рогата напред и тръгна на прави актове на хората, които си държаха дървата около блоковете, преди да ги приберат у мазите.
                        Следствие на това, рейтингът му рязко се сгромоляса, та се наложи да са прави на готин. Щот можеше последващият кмет да не е от съответната партия. Оооу, ужасТ.
                        Знам та като интелигентен човек. Изводите ще си ги направиш сам.
                        Наздраве!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Добре де с какво да се отопляват в селата и малките градове, където няма работа и пенсиите са по 200-250лева..Всичко това се прави от мизерия, то и в градовете масово много хора си спряха парното , защото сметките са им непосилни..То стана като хляба и пастите на М.Антоанета..
                          киро където има газ разликата не е толкова голяма + я няма хамалогията + я има екологията.

е го в бояна къщи масово минаха на газ, за да не се занимават с въглища, но има по един на 10 , които гори кюмур, гуми и каквото се сетиш... не е ок...като не може да се оправя да си продава имота и да ходи на село където няма да има ограничение по изброените от теб причини.

все едно да иде някой във Виена и да каже ще пала гуми, че съм беден.... ще пали ама точно 2 часа ...
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Добре де с какво да се отопляват в селата и малките градове, където няма работа и пенсиите са по 200-250лева..Всичко това се прави от мизерия, то и в градовете масово много хора си спряха парното , защото сметките са им непосилни..То стана като хляба и пастите на М.Антоанета..

Коментар

• Еххх, форумци...!

Нали съм го писал 3 пъти и знам, че един път се извървява с малки стъпки....

Пръво се забранява кьомюра в големите градове ( областни ) ...Точка..... !

След 3 г - дървата ...Точка !!!

и т.н....

пп Какво ще се получи след само един месец......Ще дойдат от ЕК и ЕС и всякакви други европейци и ще попитат....?

Мър данче и тикво .....

Ние ви дадохме стотици милиони евра за екология, а в София мирише на на ла.на и не се диша !

Що така? И отговор не щем..Вече го писаха хората - ...."срещата се провежда в най - корумпираната членка..."

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                според мен в градове над 20К жители и в населени места/квартали, които са газифицирани (без значение от населението) трябва да бъде забранено ползването на твърдо гориво - въглища, дърва, пелети ... или който иска да си сложи специални филтри на комина и да пали каквото иска стига да няма вредни емисии...

2 кофи въглища за 24 часа отделят прахови частици и всякаква мърс сигурно колкото 50 дизелови джипа за месец
                                Драги приятелю: всички знаем какво ТРЯБВА да се направи, въпросът е, че никой НЕ СМЕЕ да го !!!
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X