Гадна работа,тия пушлявещи комини как напомнят за родните местаааааа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеда не си потърпевш от това в "престижния" софийски квартал:
http://www.dnevnik.bg/novini_ot_vas/...1021761_komin/Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеАз предлагам в градовете да се разреши само пушенето на кубински пури -- който иска цигари - на село...
Коментар
-
Проблемът с отоплението не е никак малък. По-голямата част от жилищата строени при комунизма са предвидени за парно, но от комунистически тип. Плащане на кубатура. Не може да се сложи топломер защото има множество вертикални щрангове. В моя апартамент са 5 щранга. Някъде живеят двама пенсионери и отопляват само една стая, та хората не искат плащане на кубатура. Системата за отчитане на всеки радиатор по отделно не е ефективна и точна, а също така дава възможности за измами.
Сега новото строителство е с един щранг и съответно един вход за топлоенергия. Така си слагаш топломер (като водомер) и колкото ползваш толкова плащаш.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеПредлагам всеки с комин да си купи катализатор като на колите и хоп готово.
Иначе и аз съм със локално парно въглища Украина, но всичките ми комшии с къщи, имат комини и пушлевят. Така че дори и аз да спра, имам и котел на ток, те като пушлевят въздуха ще е същия.
Така че или всички или никои.
Факт е ,че като минаваш през някои градове просто не се диша в от серните окиси.При влага не ми се мисли какво става с техните дробове.....Да не говорим, че и София тези дни с мъгли е кошмарна...
Решението е високо ефективни печки и горива...Разхода на дърва и въглища при тях пада с 50-60%..
Със забрана няма да стане - просто няма кой да контролира. Вдига се цената на въглищата и това е.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеНе бе ще си сложиш една сероочисваша инсталация като на ТЕЦ.Ефтина е колко му е
и си палиш камината, или пък гориш само сух бук или дъб да може мириса да е Супер.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеВикате да не си ползвам камината така ли?Ефтина е колко му е
и си палиш камината, или пък гориш само сух бук или дъб да може мириса да е Супер.
Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от venelin Разгледай мнениеДА! Да се забранят
Не знам дали има, но предлагам и да се въведе акциз за дърва, въглища и всякакви други смрадове които слагат в печките. Както и някаква такса кюмбе, камина или там каквото искате. наистина е пълна смрад с тоя пушек. Аз съм пушач, но като излява след 17 из града кашлям
който иска кюмбе - на село"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Предлагам всеки с комин да си купи катализатор като на колите и хоп готово.
Иначе и аз съм със локално парно въглища Украина, но всичките ми комшии с къщи, имат комини и пушлевят. Така че дори и аз да спра, имам и котел на ток, те като пушлевят въздуха ще е същия.
Така че или всички или никои.Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнениеДА СЕ ЗАБРАНЯТ !!!
Или поне да се ограничи използването им. Живеем в 21-и век, а не в средновековието та да се отопляваме с дърва. Унищожаваме горите, замърсяваме въздуха и природата. Има климатици, парно, газ, отоплителни електроуреди и прочие алтернативни начини да живееш на топло и да ти е рахат на душата. Отоплението на дърва трябва СЪС ЗАКОН да се приеме да се използва само от най, най-бедната прослойка от обществото с доход 2000 лв. на година. И който не спазва закона - 100 тояги на гол задник и да оди с мотиката на къра да копа....."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСтатията е тенденциозна, доста глупава от научна гледна точка и доста лобистка.
Имам си няколко оцелели измежду нацвъканото ново строителство къщурки
, греят се на дърва. Еми много ми е романтичен един такъв аромата, който разнасят. Докато селяндурите, дето пушат в тоалетните си ми разгонват фамилията.
Коментар
-
ДА СЕ ЗАБРАНЯТ !!!
Или поне да се ограничи използването им. Живеем в 21-и век, а не в средновековието та да се отопляваме с дърва. Унищожаваме горите, замърсяваме въздуха и природата. Има климатици, парно, газ, отоплителни електроуреди и прочие алтернативни начини да живееш на топло и да ти е рахат на душата. Отоплението на дърва трябва СЪС ЗАКОН да се приеме да се използва само от най, най-бедната прослойка от обществото с доход 2000 лв. на година. И който не спазва закона - 100 тояги на гол задник и да оди с мотиката на къра да копа.....
Коментар
Коментар