IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Богат човек"... Що е то??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• абе тука сме смешни всички просто, вчера гледах по fine living network ниакакво предаване миллион долар роомс, как живеиат хората просто....едната къща имаше мол в подземието с кина, магазини и кафенета, другата имаше гараж за 8 коли правен 3 години с оригинална италианска мозаика и стенописи.А наи ми хареса една къща в Позитано, такава гледка, само някакво обзавеждане обиасняваше собственикът -тоза орнамент срува 35 хилиади еур, тази рамка 70 хилиади еур.Става въпрос едно помештение с цена над 1 милион, не цяла къща.
    ТОВА СА БОГАТИ ХОРА

Коментар

• Сигурен съм, че много от вас ще са изненадани от това за какви работи, какви пари се взимат.

Разгледайте

http://www.cnbc.com/id/34725932?slide=11

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
        Все пак колегата нека не се обижда, но при колата, часовника и къщата е по-назад от изброените европейци. Най-малкото имат 2 хубави коли коли - обикновенно последен модел BMW 5 и 3, A6 и A4 или Е и C-класа, втората за жената.

При дрехите е на кантар.

Единствено напред е с парите в брой, но не много, защото европейците имат неговата равностойност в акции или животозастраховки.

А и те не са толкова страхливи като нас и си харчат парите повече, затова рядко имат резервни пари за повече от година. Все пак при нужда могат да използват акциите, застраховката или да вземат кредит.
        Сега, ако нямат резерви, значи, не са богати. Какво богатство, ако, след като спреш работа, и парите ти автоматично свършват, вместо да продължат да се множат?

Коментар

Добре в грешка съм.

1 година съм бил в Германия.
          6 месеца в UK
          Майка ми живее в Италия от 94. Ходил съм незнам колко пъти.
          В Швейцария и Австрия когато живеех в Германия съм бил всяка събота и неделя с изключение само на 3-4.

Имам по над 100 познати без българите в горепосочените държави. Главно финасов сектор и адвокати.

Айде да имам лека предства кой как се облича каква кола има, къде живее и т.н.
          Заеби,

друго е да кажат, че си имат кими у БГ-то ....

и то "йовтинко" кими, дет' ще си изповръщам само от снимките, а па не искам да си го представя на живо и "само" за 70-80к евра.

Къде сме ний - къде са те? Ърмм ..?
          Last edited by marandi; 06.12.2010, 17:57.

Коментар

• Добре в грешка съм.

1 година съм бил в Германия.
            6 месеца в UK
            Майка ми живее в Италия от 94. Ходил съм незнам колко пъти.
            В Швейцария и Австрия когато живеех в Германия съм бил всяка събота и неделя с изключение само на 3-4.

Имам по над 100 познати без българите в горепосочените държави. Главно финасов сектор и адвокати.

Айде да имам лека предства кой как се облича, каква кола има, къде живее и т.н.

Има много нища, които от Интернет не могат да се научат.

Например в Германия всеки, който има Аптека е милионер. Но човек ,който не е живял и не знае броя на аптеките и как точно работят, какви лекарства продават, няма как да го знае това от България.

Други странни примери, добър заварчик или фрезист в Италия, взима около 5000Е.

И да не тръгнат сега всички към тези държави, защото това е за местни, за българите заплатите са други.
            Last edited by javcho; 06.12.2010, 18:03.

Коментар

Айде от мен да мине ще нахвърлям набързо професии със стандарт над този за страните, които дадох по-долу.

Лекари
              Зъболекари
              Адвокати - над 3 години стаж
              Маркетинг - над 5 години стаж
              Банки - над касиер
              Нотариуси
              Политици
              Спортисти - над 50% от всички
              Комуникации - над 5 стаж
              Програмисти
              Счетоводители
              Мениджъри
              Финасов сектор - над 5 години стаж
              Професори

Стари рентиери с много имоти и влогове
              Частен бизнес накакъв процент

Сега дали тези хора са повече от 5% от населението трябва сами да си отговорите.
              Казах ти че си в грешка:
              адвокати - зависи, малко от тях са наистина заможни (с развитата частна практика)
              спортисти - заможно но за кратко, в общия случай и некадърни инвеститори
              банки - масовката са нископлатени
              програмисти - гоооре-долу
              счетоводители - зле, освен както адвокатите (в частни случаи)
              финансов сектор - масовката са нископлатени

Стажът рядко определя доходите - освен в страни като Япония (по разбираеми причини).

Коментар

• Все пак колегата нека не се обижда, но при колата, часовника и къщата е по-назад от изброените европейци. Най-малкото имат 2 хубави коли коли - обикновенно последен модел BMW 5 и 3, A6 и A4 или Е и C-класа, втората за жената.

При дрехите е на кантар.

Единствено напред е с парите в брой, но не много, защото европейците имат неговата равностойност в акции или животозастраховки.

А и те не са толкова страхливи като нас и си харчат парите повече, затова рядко имат резервни пари за повече от година. Все пак при нужда могат да използват акциите, застраховката или да вземат кредит.

Коментар

• Айде от мен да мине ще нахвърлям набързо професии със стандарт над този за страните, които дадох по-долу.

Лекари
                  Зъболекари
                  Адвокати - над 3 години стаж
                  Маркетинг - над 5 години стаж
                  Банки - над касиер
                  Нотариуси
                  Политици
                  Спортисти - над 50% от всички
                  Комуникации - над 5 стаж
                  Програмисти
                  Счетоводители
                  Мениджъри
                  Финасов сектор - над 5 години стаж
                  Професори

Стари рентиери с много имоти и влогове
                  Частен бизнес накакъв процент

Сега дали тези хора са повече от 5% от населението трябва сами да си отговорите.
                  Last edited by javcho; 06.12.2010, 17:05.

Коментар

• 100 човека притежават близо 50% от спестяванията ( 12млрд) на населението....
                    500 човека са милионери...
                    До 0.5% са хората като Yosser Hughes, които могат да си позволят този стандарт.
                    Още 1% с подобен спокоен живот .....

Какво се оказва - 96-98 % от населението си правят сметката и броят парите в портмонето !!!

ЕЕЕЕ, каква борса, какъв капитализъм в България търсим ( Маркс е казал - средната класа ражда капитализма !!!) ...
                    Затова аз казвам - в България може да просъществува само мутренско-работническо-селско управление....
                    Диалектика....

Коментар

Няма симисъл да обяснявам.

Направо да се хващаме на бас ако искаш.
                      Ще загубиш. Бобито е прав в случая, но е редно и да си изясните за всяка отделна държава представата за средна класа.
                      За България е тотално сбъркана, много е раничко още... той и елита ни един посран

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                        Глупости. Няма такава средна класа никъде. Това са горните 5% от населението където и да е.
                        Няма симисъл да обяснявам.

Направо да се хващаме на бас ако искаш.

Избери държава между Англия, Холандия, Франция, Швейцария, Люксембург, Германия, Лихтенщайн и кажи на какво се хващаме.
                        Last edited by javcho; 06.12.2010, 16:42.

Коментар

Средна класа.

По европейския стандарт.
                          Глупости. Няма такава средна класа никъде. Това са горните 5% от населението където и да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yosser Hughes Разгледай мнение
                            Знам колко грозно е някой да каже „аз съм богат” и с каква ирония и насмешка би бил погледнат. Политически коректното е „заможен съм” или най-добре любимата фраза на Юджийн Роуз: „Ich habe genug!”

Няма да се самоопределям, вие сами преценете дали съм богат.

Нямам наследствени пари или имоти. Живея в нова, просторна и слънчева къща с гледка към планината, на 20 минути път от центъра на София. Имам малък, но кокетен двор с полянка и дървета, където децата ми всеки ден играят безгрижно. Жена ми е готина и я обичам. Карам Mitsubishi Outlander, часовникът ми е Louis Erard, костюмите ми са Cacharel и Hugo Boss. Имам собствен фитнес, който ползвам редовно. Нямам ипотеки, кредити, лизинги и не дължа пари никому. Кредитната карта я ползвам само за резервации на билети и хотели. Държа спестявания, които при скромен живот биха ми позволили да издържам семейството си поне пет години. Имам доход от три независими източника, но бачкам от девет до пет. В редките случаи, когато ми се наложи да свърша нещо извън офиса, сядам на двора под ореха с лаптопа и с чаша мерло, тъй че не се оплаквам от „прегряване в следствие на стрес”. Обичам да пътувам и с жена ми редовно прекарваме уикендите в Прага, Барселона, Рим, Лондон или Керкира, в зависимост от сезона.
                            Не познавам жив човек, на когото да завиждам за каквото и да е. Доволен съм от живота си, но се старая да не изпадам в самодоволство – знам, че нищо няма занеса в отвъдното, освен грешната си душа. Вярвам в Бог и се старая да върша добри дела според възможностите си.
                            Естествено, позволявам си да пиша всичко това, понеже съм анонимен и никой тук не ме познава.

Средна класа.

По европейския стандарт.

Коментар

• Знам колко грозно е някой да каже „аз съм богат” и с каква ирония и насмешка би бил погледнат. Политически коректното е „заможен съм” или най-добре любимата фраза на Юджийн Роуз: „Ich habe genug!”

Няма да се самоопределям, вие сами преценете дали съм богат.

Нямам наследствени пари или имоти. Живея в нова, просторна и слънчева къща с гледка към планината, на 20 минути път от центъра на София. Имам малък, но кокетен двор с полянка и дървета, където децата ми всеки ден играят безгрижно. Жена ми е готина и я обичам. Карам Mitsubishi Outlander, часовникът ми е Louis Erard, костюмите ми са Cacharel и Hugo Boss. Имам собствен фитнес, който ползвам редовно. Нямам ипотеки, кредити, лизинги и не дължа пари никому. Кредитната карта я ползвам само за резервации на билети и хотели. Държа спестявания, които при скромен живот биха ми позволили да издържам семейството си поне пет години. Имам доход от три независими източника, но бачкам от девет до пет. В редките случаи, когато ми се наложи да свърша нещо извън офиса, сядам на двора под ореха с лаптопа и с чаша мерло, тъй че не се оплаквам от „прегряване в следствие на стрес”. Обичам да пътувам и с жена ми редовно прекарваме уикендите в Прага, Барселона, Рим, Лондон или Керкира, в зависимост от сезона.
                              Не познавам жив човек, на когото да завиждам за каквото и да е. Доволен съм от живота си, но се старая да не изпадам в самодоволство – знам, че нищо няма занеса в отвъдното, освен грешната си душа. Вярвам в Бог и се старая да върша добри дела според възможностите си.
                              Естествено, позволявам си да пиша всичко това, понеже съм анонимен и никой тук не ме познава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Цинизъм. И оправдание на собствените неудачи винаги с други, но не и търсене отговорността /поне за половината проблеми/ в себе си. С такова мислене, наистина, богат не се става.
                                - Не, че ред богати не са забогатeли незаконно и неморално, разбира се. Но, аз познавам както богати, но, морални хора, така и бедни боклуци - самият недостиг на пари и стартов тласък от другиго не е и не може да бъде нито не, нито особено морален "акт". то е просто това, което е: затруднение, нищо друго. А Пазарът...ами, ако не виждаш какво има пред теб, си няколко десетилетия настрани, най-малкото.
                                +1 оасвен това вече сме жители на ЕС ако някои е доволен от пазарната конюктура и размера на пазара тук ... може да си събере пари и да направи старт ъп където си поиска в западна европа на голям пазар
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X