IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
    Конституцията на Република България:

Чл. 17. (3) Частната собственост
    е неприкосновена.

Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода
    и неприкосновеност.

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е
    неприкосновен. Всеки има право на защита
    срещу незаконна намеса в личния и семейния
    му живот и срещу посегателство върху
    неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено.
    Без съгласието на обитателя му никой не
    може да влиза или да остава в него освен
    в случаите, изрично посочени в закона.

Защо се получава така, че крадеца проникнал с взлом, посреднощ в жилището ти, може да те съди ако го набиеш. Защо ако те нападнат в домът ти с винкел и нож и се защитиш влизаш в затвора?
    Ти можеш да защитиш живота и собствеността си, но все пак само в посочените от закона рамки. Не може например у дома ти да е влязал крадец, само с чисто материални интереси като той по никакъв начин не застрашава живота ти, а ти насреща да му скочиш и да му нанесеш тежки телесни вреди. Това не е самозащита, а си е чисто насилие от твоя страна. Ако обаче крадецът носи оръжие и заплаши живота ти, тогава вече ще си в правото си да го удариш няколко пъти докато премахнеш заплахата за живота си, след което не трябва да го пребиваш излишно. Предполага се че все пак хората не трябва да извършват престъпления заради прекомерна самозащита.

Коментар

• Конституцията на Република България:

Чл. 17. (3) Частната собственост
      е неприкосновена.

Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода
      и неприкосновеност.

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е
      неприкосновен. Всеки има право на защита
      срещу незаконна намеса в личния и семейния
      му живот и срещу посегателство върху
      неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено.
      Без съгласието на обитателя му никой не
      може да влиза или да остава в него освен
      в случаите, изрично посочени в закона.

Защо се получава така, че крадеца проникнал с взлом, посреднощ в жилището ти, може да те съди ако го набиеш. Защо ако те нападнат в домът ти с винкел и нож и се защитиш влизаш в затвора?

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
        Ми ако дое полиция, ? - че ги изтрепем
        .. а па после ше се проверяваме за заповеди и секво. ...
        е баш за тоа крив мироглед говорех ...
        Ами полиция има и в Швейцари и в Швеция. За това е полиция, да се легитимира, че е такава. Обаче там ако се опъваш, ще те опуцат без да им мигне очото.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ми ако дое полиция, ? - че ги изтрепем
          .. а па после ше се проверяваме за заповеди и секво. ...

е баш за тоа крив мироглед говорех ...
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Там впрочем това е и военна доктрина. За това и никой не смее да напада Швейцария, защото дори да я завладее това ще е пирова победа.
            За 4 часа от 22 000 армия могат да съберат 650 000 , а за 4 дни 1.4 милиона, въоръжени до зъби швейцарци учени от деца да убиват с по само един куршум и на партизанска война: Стратегия за оцеляването на Швейцария - http://borsi.blog.bg/drugi/2010/01/0...icariia.468337
            Във Финландия където оръжието в къщи също е нещо обичайно е нещо подобно. В Съветско-финска война - 30 ноември 1939 г. и завършила на 12 март 1940 г. СССР печелят, но с цената на колосални загуби и военна техника, като е имало случаи в които едно отделение финландци (12 човека с една карченичца) се разправят с 1 батальон руснаци (над 300), като ги обграждат и подлагат на кръстосан и изключително точен огън от карабините си и картечницата.
            Last edited by Jay Gould; 15.02.2011, 12:10.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
              Mного лесно стигна до стрелби и убийства. Ами ако нахлуе полицията или ДС в лицето на ДАНС, по сигнал или обиск? И ти в полузаспало положение не осмислиш ситуацията и решиш че се престъпници вместо служители на закона и ги отстреляш по погрешка?
              Не може така, дори и да имаш оръжие в дома си не би трябвало да го използваш.
              Вероятно ще се преосмисли начина на провеждане на полицейски "акции" и целесъобразността им.
              Стреляш и толкова! Да си издействат прокурорска заповед и да ползват звънец, телефон, пощенски гълъб-способи много, а не да нахлуват в чуждата собственост с взлом, което си е престъпление.

Коментар

Дамммм
                и аз така знаех, ама така, като ти се онагледи напрао ти чупи главата ...
                Ти престааш си хората как живеят ...
                В какво общество ...
                Съзнание ...
                Доверие помежду им ...
                Баси мамата !!!
                ...Дори кравите им гледат по друг начин....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                  СИдеята е да може ако в 1:30 у вас ако нахлуят трима с маски и ножове, да можеш да ги отстреляш, без после да те съдят за убийсто.
                  Mного лесно стигна до стрелби и убийства. Ами ако нахлуе полицията или ДС в лицето на ДАНС, по сигнал или обиск? И ти в полузаспало положение не осмислиш ситуацията и решиш че се престъпници вместо служители на закона и ги отстреляш по погрешка?
                  Не може така, дори и да имаш оръжие в дома си не би трябвало да го използваш.

Коментар

Дамммм
                    В какво общество ...
                    Съзнание ...
                    Доверие помежду им ...
                    Баси мамата !!!
                    То доверието се изгражда с цевта на оръжието. Ако знаеш, че съседът също има автомат под кревата, едва ли няма да си учтив с него, дори да си роден простак и с базука у дома.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      http://e-vestnik.bg/11074/za-pravoto...osyat-orazhie/.... После разбрах, че има швейцарци с по няколко карабини вкъщи, не само една. И не само карабини. В Лозана видях дори кротък човечец, който се качи на трамвая с една картечница – отивал на военен сбор, както ми обясниха. И си носи картечницата, която му е зачислена и стои в къщата му. Е, това вече ми дойде много…http://e-vestnik.bg/11074/za-pravoto...osyat-orazhie/
                      Дамммм
                      В какво общество ...
                      Съзнание ...
                      Доверие помежду им ...
                      Баси мамата !!!
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• http://e-vestnik.bg/11074/za-pravoto...osyat-orazhie/.... После разбрах, че има швейцарци с по няколко карабини вкъщи, не само една. И не само карабини. В Лозана видях дори кротък човечец, който се качи на трамвая с една картечница – отивал на военен сбор, както ми обясниха. И си носи картечницата, която му е зачислена и стои в къщата му. Е, това вече ми дойде много…http://e-vestnik.bg/11074/za-pravoto...osyat-orazhie/

Коментар

• Според мен други закони трябва да бъдат променени, касаещи наказателната отговорност при защита на собствеността. Защото ако се либерализира закона за притежаване на оръжие наистина ще стане страшно.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                            Сега в България около 500 хил. притежават законно оръжие и близо още толкова не законно. На кой му пука, дали ще се либерализира закона?
                            Съгласен съм, въпреки че е в тия 500 предполагам слагаш ловното. Въпроса тук е и за либерализация на закона относно самозащитата. Идеята е да може ако в 1:30 у вас ако нахлуят трима с маски и ножове, да можеш да ги отстреляш, без после да те съдят за убийсто. В момента си беззащитен в собствения си дом. На мен следовател ми разправя как лице с 17 присъди съди човека в чийто апартамент е проникнал да краде, който го заварва в детската стая да рови покрай спящото му дете, за телесна повреда, щото го понабил. Кой според теб има изгода нещата да седят по този начин?

Коментар

• Сега в България около 500 хил. притежават законно оръжие и близо още толкова не законно. На кой му пука, дали ще се либерализира закона?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Сетверов - НИКОЙ не може да бъде над държавата - напротив - държавата е само функция на народът.
                                Не ми се спори, нито е по темата, но държавата като функция на народа е нещо което стои над народа. Затова има държава, която да ни ръководи и управлява, да ни казва как и накъде да се развиваме. народът следва да слуша държавата и да се подчинява на нейните решения. От там нататък народът е свободен да защитава своите права и свободи в рамките на либералната идея.

Коментар

Working...
                                X