IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имаме ли право на дом в тоя абсурд?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мислиш ли? Това за съда...
    Къде (кое от) ЗУТ е нарушено? Точно пък ЗУТ...
    ЗС играе тука по-скоро!
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• сделки - бол , щото никой не се е жалил на съд.

Каква е сделката, когато е нарушен материален закон ? да те подсетя - ЗУТ .

Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Не те разбрах за ид.ч., а сделки за паркоместа -бол.

Коментар

• Не те разбрах за ид.ч., а сделки за паркоместа -бол.

Коментар

• хайде тогава продай ми паркомясто - външно.

допълнителни условия - аз съм съсобственик с 1% ИЧ от парцела. Всички купувачи имаме >50% ИЧ ... и сме решили да паркираме безплатно върху нашата си собственост.

ТЕМАТА Е УРЕДЕНА ОТ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО!
          Last edited by SStoilov; 06.06.2010, 23:14.

Коментар

• ТЕМАТА Е УРЕДЕНА ОТ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО!

Коментар

• не бе , ние си чешем пръстите , щото темата е интересна и неуредена в законодателството.

Иначе пострадалите се жалват в дух :

"Как ни прецака големия лош вълк (инвеститор)"

Ама пак не разбрах, кой от вас е адвокат?
              А ощетените пишат ли въобще в тая тема, те ли са я създали или модератора?

Коментар

• Ама пак не разбрах, кой от вас е адвокат?
                А ощетените пишат ли въобще в тая тема, те ли са я създали или модератора?

Коментар

• Кажи на някой адвокат, че ИЧ имат определени граници да ти се посмее малко.

По точно оня дет е писал коментара де. Но в случая пак са прецакани , щото имат <50% ИЧ , по спомени застроената площ беше 40% от парцела.

Мога само да си искат обезщетение за това, че друг ползва вещта.

Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнение
                  Как ви се струва тоя коментар?Излиза ,че нямат собственост като ид.ч от целият парцел който е 6570 кв.м.По НА имат ид.ч собственост за земята под блока

Коментар

• Извинете, не не ми се чете надолу (не ми се смее много преди лягане), би ли ми казал някой тези хора - ощетените срещали ли са адвокат (на кръстовище). И тоя Чилингиров - оня ли е?

Коментар

• Как ви се струва тоя коментар?Излиза ,че нямат собственост като ид.ч от целият парцел който е 6570 кв.м.По НА имат ид.ч собственост за земята под блока
                      Ивицата от пред е предвидена за разширяване на булеврда и затова сградата е дръпната на вътре. В моментав който се започне реконструкцията, общината ще си го вземе. Що се отнася до нотариалните актове - да имат включена земя, но всички части заедно не правят сто процента от целия парцел, а 100 от петното на застрояване. Така че земята която се купува заедно с апартамента е само под самия блок. Като се продаваха паркоместа, защо никой не си купи заедно с апартамента? Защото всички казваха, то има много масто за спиране около блока. Да ама това същото място не е общински терен а частен и то не на собствениците на блока. Така че ще остане само викането и скандирането.

Източник: Plovdiv24.bg |
                      Last edited by мейси; 06.06.2010, 22:57.
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Зависи какви юридически врътки са направени от инвеститора.

В най-простия случай, когато купувачите са купили и ИЧ от земята ,

се събира ОС на собствениците и 50+1 ИЧ решават как да се ползва парцела (паркоместата) .

Може да решан безплатно , може да решат платено. Но ако е платено , то всички собственици на ИЧ имат право на обезщетение (което по принцип обезмисля платеното паркиране)

Но това е с влучай , че не са правени юридически врътки от инвеститора (първоначалния собственик)

Ако инвеститора е тарикат, хем купувачите ще имат ИЧ от земята, хем ще си плащат за паркиране.

Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                        Това което написах и на предната страница, най-после и други стигнаха до този извод. А именно имат паркоместа във вътрешния двор. А отпред паркинга е друг.
                        За паркирането, идеална част от сградата/имота не ти дава право на паркиране. Алейте са изградени за подход на закупилите гаражи и места. А къде ще спре госпожата? Ще затапи някой гараж, щото е голяма тарикатка. Никъде не пише да е отказан достъпа до вътрешния паркинг, на притежателите на места/гаражи. Бисера за достъп на линейки и полиция няма да го коментирам. Целият рев е заради невъзможността да спират на тревата отпред БЕЗПЛАТНО. А и мъллчат има ли друго УПИ отпред и т.н.
                        @SStoilov не знам откъде ти е инфото, но аз поне не съм чувал затворен комплекс да дава паркоместа безплатно. Навсякъде се плаща, а и знам поне за няколко затворени комплекси, при които се дава идеални части от земята под сградата, а за вътрешните градинки се скубе яка такса обслужване.

Коментар

• Това което написах и на предната страница, най-после и други стигнаха до този извод. А именно имат паркоместа във вътрешния двор. А отпред паркинга е друг.
                          За паркирането, идеална част от сградата/имота не ти дава право на паркиране. Алейте са изградени за подход на закупилите гаражи и места. А къде ще спре госпожата? Ще затапи някой гараж, щото е голяма тарикатка. Никъде не пише да е отказан достъпа до вътрешния паркинг, на притежателите на места/гаражи. Бисера за достъп на линейки и полиция няма да го коментирам. Целият рев е заради невъзможността да спират на тревата отпред БЕЗПЛАТНО. А и мъллчат има ли друго УПИ отпред и т.н.
                          @SStoilov не знам откъде ти е инфото, но аз поне не съм чувал затворен комплекс да дава паркоместа безплатно. Навсякъде се плаща, а и знам поне за няколко затворени комплекси, при които се дава идеални части от земята под сградата, а за вътрешните градинки се скубе яка такса обслужване.
                          Edit:Само за справка, мой приятел си купи и паркоместо към жилището и в нотариалния акт пише, че притежава и % идеална част от сградата и земята, а самото место е отделно от сградата и има само един Плексигласов покрив.
                          Last edited by lidmon; 06.06.2010, 22:49.

Коментар

• Ами случая е сложен и няма достатъчно информация.

Начини инвеститора да прецака купувачите - бол.

Но не може да продаде ИЧ с определени граници в рамките на един парцел , каквото и да разправя молекса.

Не може да продаде в буквалния смисъл , но може в преносния - с тежести - право на ползване и т.н.

В крайна сметка, аз съм избрал да живея на места , където изобщо не съществува думата "паркомясто" . Който е избрал да живее в хапартамент - да си бере гайлетата ....

Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнение
                            За кое парцелче става дума ?За това в двора с паркоместата ли или за отпред?? Пространството пред блокът което е било собственост на инвеститора е било продадено и дефакто то е платеният паркинг стопанисван от някаква фирма.В края на крайщата не разбирам с какво са ощетени при положение ,че по закон си имат в ж.к 120 подземни паркоместа.Отделен е въпросът ,че в законът никъде не пише ,че могат да се ползват безплатно ?А и някъде бях чела ,че новодомците които са закупили жилища за платените паркинги-/подземно, надземно и свободно място за паркиране/ за това са знаели предварително още при покупката.

Е как да не са ??При положение,че целият парцел -терен инвеститора го е купил застроил е процент от него и продава апартаменти ,но незастроената площ не е продал. Следва да е частна собственост и може да прави каквото иска,като им осигурява достъп до жилищата им.
                            Last edited by SStoilov; 06.06.2010, 22:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от titanik Разгледай мнение
                              Е какви хора....., толково им се изписа , че е съсем "нормално" пък и "законно" инвеститора да си огради парцелче пред тяхното.Е останали без лице, без достъп ....Е ама по сега "действащото законодателсвто" според компетентния адвокат на инвеститора имат.право..... на козя пътечка, или да превиват гръб под бариерата...Защо не вярвате бе хора?Явно малко повече усилия трябва да положим за да им внушим, че не
                              живеят в България а... в тундрите на Африка.
                              Хайде не пресилвай нещата .Тоя ж.к е от затворен тип и ясно е написано в сайта им на инвеститора ,че достъпът до него е посредством рампа бариера както искаш го приеми..И не вярвам да им е отказано да си влизат и излизат през два ли три входа.ли ,вече и аз се обърках .Друг е въпросът ,че те искат да паркирват без да заплащат.Тук по назад lulutopia бе писала ,че имала ид.части от отреденото място от 6570 кв.м.Ако е така тя през спокойно може да си спира колата в задният двор без да плаща.
                              [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнение
                                Е как да не е собственик на земята като е била негова??Той дефакто строи на нея продава апартаменти и ид.части от общите части на сградата но не и земята .Поне така ми се струва.Обособените парко места /подземно, надземно /са си негови.За да ти стане по ясно ето ти пример .Нашите имаха имот 200кв м. Дадоха го на една строителна фирма с/у построяване на два апартамента която обособи още три парцела и направи УПИ с 1000кв.м.Изгради блок и гаражи подземни и на ниво надземни под самия блок .Тия които не бяха собственици а си купиха апартаменти в тяхните НА нямат ид части от земята,а имат ид.ч.само от общите части на сградата..Само нашите и собствениците на другите три имота имат ид.ч в/у земята защото същата си бе тяхна .Гаражите подземните и надземните отделно се продаваха.
                                ЗА гаражите добре, ама как се продават паркоместа с НА?

Коментар

Working...
                                X