IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    [size=150].....
    мейси, въпреки че си ми симпатична с повечето си коментари, моля, спазвай добрия тон и "не крещи" с тези огромни букви и цвят към тях, за да не те баннат отново.
    П.С. Интересно гуглето и Стамболийски с какви нови никове списват, че партийните централи плащат на брой мнения
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Романтичният период на Цветанов в МВР приключи
      Борис Митов, в. "Сега"
      http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0000702

Министърът доста бързо обърна палачинката и полицейските искания вече не са справедливи, а политическа провокация

Повече от година вътрешният министър Цветан Цветанов береше плодовете от показните акции – високо доверие, похвали отвсякъде. Зачестяващите "неправилни" съдебни решения обаче поставят в сериозна опасност рекордния му рейтинг. Още по-страшно е натрупаното напрежение в "къщичката" му, което може да взриви най-сериозната вълна от протести на униформени досега. Не на последно място – непрестанните реверанси на финансовия министър Симеон Дянков и на премиера Бойко Борисов към бюджета на МВР обещават доста бъдещи проблеми на ГЕРБ в парламента.

Това се видя съвсем ясно преди дни по време на гласуването на поредните промени в Закона за МВР, когато лидерът на ДСБ Иван Костов остро нападна Цветанов за отказа му да намали огромния чиновнически апарат в министерството. Така бившият премиер се присъедини към иначе върлите си опоненти от БСП и ДПС. Всъщност въпросните законодателни промени почти не се различават от кухата реформа, прокарана от Михаил Миков преди две години. С изключение на текстовете, които засягат дългоочакваното ни влизане в Шенген.

Предшественикът на Цветанов също искаше да премахне дублирането на функции в системата и да подобри работата на дознателите. За целта от 3 национални служби Миков направи 5 главни дирекции, преименува дознателите в разследващи полицаи и ги отдели в ГД "Досъдебно производство". Естествено, това не даде резултат. Защото междувременно той блокира назначенията, спря израстването в кариерата на почти целия състав и отказа да помисли за намаляване на десетките хиляди чиновници, които гълтат повече от половината бюджет на МВР. Миков просто искаше да помогне на партията си да доизкара мандата. Затова и полицаите го намразиха повече от всеки друг, упражнявал се на техен гръб.

Лошото за тях е, че Цветанов явно е тръгнал по същия път. При него главните дирекции дори набъбнаха до 7, от което администрацията за пореден път се разду. Вместо да се върви към намаляването й или поне към промяна на статута на чиновниците, които ползват същите привилегии като полицаите, криминалистите, пожарникарите, паспортните служби. Сега 7-те главни дирекции пак бяха сведени до 5, но абсолютно механично и без нито едно съкращение. Ликвидирана бе ГД "Досъдебно производство" с мотива, че съставът й трябва да мине към "Криминална полиция", за да му се повиши КПД-то. "Гражданска защита" пък се сля с тънещата в отчайваща мизерия пожарна.

На фона на това поредно законодателно преливане от пусто в празно.
      Ситуацията на полицаите и огнеборците става все по-нерадостна. Автопаркът на пожарната става само за музей – съветски коли на над 50 години, кислородни апарати, защитни облекла и каски не са купувани сигурно от десетилетие. Като изключим периодичните подаяния, които получаваме от Германия например.

В полицията от години липсват служебни компютри, принтери, униформи, резервни авточасти, бензин, масло и всякакви други консумативи, а постоянното текучество не секна дори и при развихрилата се в цялата страна безработица. Само че, докато при Миков нямаше кой знае колко работа освен охраната на протести в края на мандата, сега напъните са титанични – арести, обиски, следене, разпити. ГДБОП дори започна да се занимава със събиране на изрезки от салами, архиви на ВМРО и учебници по турски. Обикновените полицаи също обират калая при акции, защото с часове трябва да организират "засилено присъствие в района", обикновено нощем.

Изостря се и противопоставянето между елитните звена и редовите полицаи, които логично негодуват, че пари за техника, гориво без лимит и специализации има само за колегите им, ангажирани с показните операции. Инвестира се само в онези, които впечатляват ЕК и САЩ. А за квалификацията и мобилността на другите, които трябва да помагат на обикновените граждани, не се прави нищо. В същото време социалният диалог със зам.-министъра Павлин Димитров е просто формалност. Провеждат се заседания, дават се предложения, но нищо не се случва, защото парите не се разпределят правилно. А постоянно се искат още и още от бюджета.

Затова и полицаите се преориентираха от неизпълнимите искания за по-високи заплати към далеч по-конструктивни - за по-добро разпределение на щатовете и средствата в МВР, за подобряване на трагичната материална база и за запазване на пенсионния стаж. Настояват и да участват в избора на доставчици на униформи и обувки, тъй като цените им от години умишлено се надуват двойно – например панталон за 40–50 лв. се плаща по 90. Същото е и с поръчките на гориво, за което се оказа, че МВР планира да плати 38 млн. лв. в следващите две години. Но Цветанов бяга и от този диалог. Той вече категорично отказва да преговаря, подобно на премиера Борисов. Видимо изнервен, министърът дори обвини синдиката, че е подстрекаван от опозицията.

Цветанов явно вече не помни, че в края на 2008 г. смяташе същите искания за справедливи и разумни. Сигурно е забравил и че заедно с Борисов тогава критикуваха Миков, че не слуша "професионалистите", а той ги обвиняваше в провокации и подстрекателство. "Доколкото знам, главният секретар Павлин Димитров е подкрепил колегите си. Чест му прави, защото ако аз бях главен секретар, и аз нямаше да стоя при Миков и при Румен Петков, а също щях да ги подкрепя, защото те са справедливи", заяви тогава кметът Борисов. Явно вече си е сменил коренно мнението, като всеки опозиционер, домогнал се до властта. Това обаче гарантира на Цветанов, че оставащият му период на "6 септември" ще е значително по-драматичен.

Коментарът е публикуван във в. "Сега".
      Last edited by коки; 17.10.2010, 19:30.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        батенце, дори и на идея си нямаш колко си прав ......
        За съжаление си имам идея,защото използвам ........ехх,абе само съм чувал ,че има едни евтинки цигарки без бандерол дето като си купиш на едро от тях - 1 боксче ти идват на 1,80 кутията Та съм чувал,че в багажника на патрулката можеш да видиш какво ли не ?!?!?! Абе някой знае ли я тая фирма дето прави разнос направо по домовете и не взимала скъпо - автомобилите им са едни такива....респектиращи , с едни лампички дето светят и мигат .....Па съм чувал още,дето едни новобранци полицаи по погрешка хванаха наркодилър и после им набиваха канчетата, що така аджеба не си гледат работата ами се занимават с глупости и така ........ Ама това са само слухове
        Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
        私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
          Вече разбрах,защо плюете по милицията.
          Защотото са много по-добри инвеститори от вас. На това му се вика професионална завист. С малко връзки и рушвет стъпваш здраво в далаверата -оръжие, проституция,наркотици,рекет,контрабанда ................. Е те, ако тва не е търсения октопод в държавата,кой тогава?
          батенце, дори и на идея си нямаш колко си прав - казвам го без грам ирония.Бизнеса с милицията е най-якия и безрисков бизнес в страната - миниум капитал, макс печалба, а дори не се изискват никакви, знания, умения, предишен опит и т.н. - трябва само да си послушен и да познаваш съответните хора. А фразата "колега" отваря толкова много врати...
          П.С. Само в два случая съм виждал яростна защита на подсъдим в съдебна за;а от негови колеги, дошли в залата, за да "респектират" съдията:
          1. При един мангал - беше се изсипала цялата рода и задръсти залата. определено "респектираха" съдията с крякането си - мангото получи под минималната определена от закона присъда, защото имало "множество смекчаващи вината обстоятелства"
          2.при едно милиционерче, съдено за корупция - неговите колеги също напълниха залата, само дето не крякаха като мангалите, а гледаха лошо/респектираха. Милиционерчето беше оправдано - нямало достаъчно годен доказателствен материал - ами как ще има, като е "събран" от същите негови колеги. А как да не са задружни милиционерите, като не се знае утре той дали няма да бъде на същото място и да трябва да го спасяват колегите, като усърдно "събират" доказателства и накачулят съдията, за да "пазаят реда в залата"......
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Вече разбрах,защо плюете по милицията.
            Защотото са много по-добри инвеститори от вас. На това му се вика професионална завист. С малко връзки и рушвет стъпваш здраво в далаверата -оръжие, проституция,наркотици,рекет,контрабанда ................. Е те, ако тва не е търсения октопод в държавата,кой тогава?
            Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
            私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              и как ще пази великото правителство, като горе-долу 90% от милиционерите са или с наднормено тегло (свине) или писарушки по 40 кила, дето със зор си вдигат кубинките
              За да налагаш старци и деца с палка не се иска голямо усилие. За останалите има вода под налягане и сълзотворен газ.
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                Под "нашите условия" разбирай, че правителството готви полицията да потушава бъдещите протести, когато парите свършат и тълпите излязат на улицата. Във всяка държава най-основната роля на полицията е да пази управляващите от управляваните.
                и как ще пази великото правителство, като горе-долу 90% от милиционерите са или с наднормено тегло (свине) или писарушки по 40 кила, дето със зор си вдигат кубинките Единственият шанс е с изстрели, ама това никой до момента, за 20 години, не си го е позволявал, едва ли е Тиквоча ще си го позволи
                Имаше само един дето намекна за танковете и го смениха скоропостижно. Та за родната милиция - или добро или нищо - нищо. Една тотално безсмилсена структура, дето си бърка в носа, участва в безумни акции с нулев реален резултат, неграмотна да събере читав материал за повдигане на обвинение (случаят Белнейски мисля, че е достатъчно красноречив за "експертите в родната милиция, дето ни пази), но пък от друга страна чинно скрита зад поредния храст и идиотската табела от ограничение 50км/ч, останала от времето на комунизма и изскачаща с риск за живота си (то май това е единственият случай, в който съм видял жертвоготовност в милиционер), за да произнесе заветната фраза - Сержант Петров, тези 20 лева ваши ли са или мои

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                  Като прочета нещо такова "нашите условия" и направо ми призлява! Идва ми тоя, който го казва това - ама направо не знам, какво да го правя!!! Какво значи това "нашите условия"?!! Ние да не сме марсианци? Хората в Европата отпреди незнам си колко време измислили законите /и рядко ги променят/, измислили са и начини да ги спазват, и да има контрол върху спазването им и т.н., ама разбираш ли те не били приложими в нашите условия! Да ви имам и условията!!! Какви са нашите условия? Да храним 240 лампурника /които днес приемат закон, а утре го изменят/ и полицията да ни е 65000 с незнам си колко пъти по-голям бюджет примерно от образованието. Това ли са "нашите условия"? Мдаа... "Специални" са нашите условия и ние сме "специални". Ние сме извън земни и се развиваме по специална извън земна технология и затова си имаме едни "специални" 240 депутата /най-голямо число на глава от населението в цял свят/ и едни "специални" 65000 полицая /още по-голямо число на глава от населението в цял свят/, на които основното им задължение е да пазят "специалните" депутатски задници и да пребиват деца пред парламента..., ама това е защото условията са ни такива. Ай сиктир, че ми вдигна кръвното...
                  Под "нашите условия" разбирай, че правителството готви полицията да потушава бъдещите протести, когато парите свършат и тълпите излязат на улицата. Във всяка държава най-основната роля на полицията е да пази управляващите от управляваните.
                  "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                    Лесно е да се оптравят такива популистки искания, но не е сега времето. Ние имаме нужда от нашата си полиция. В ЕС може полицията да е с по-малко ччисленост, но нашите условия не позволяват това.
                    Като прочета нещо такова "нашите условия" и направо ми призлява! Идва ми тоя, който го казва това - ама направо не знам, какво да го правя!!! Какво значи това "нашите условия"?!! Ние да не сме марсианци? Хората в Европата отпреди незнам си колко време измислили законите /и рядко ги променят/, измислили са и начини да ги спазват, и да има контрол върху спазването им и т.н., ама разбираш ли те не били приложими в нашите условия! Да ви имам и условията!!! Какви са нашите условия? Да храним 240 лампурника /които днес приемат закон, а утре го изменят/ и полицията да ни е 65000 с незнам си колко пъти по-голям бюджет примерно от образованието. Това ли са "нашите условия"? Мдаа... "Специални" са нашите условия и ние сме "специални". Ние сме извън земни и се развиваме по специална извън земна технология и затова си имаме едни "специални" 240 депутата /най-голямо число на глава от населението в цял свят/ и едни "специални" 65000 полицая /още по-голямо число на глава от населението в цял свят/, на които основното им задължение е да пазят "специалните" депутатски задници и да пребиват деца пред парламента..., ама това е защото условията са ни такива. Ай сиктир, че ми вдигна кръвното...
                    Last edited by Djoro; 16.10.2010, 03:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния
                      - Де, поне, престъпниците ни да не бяха и те повече
                      Даже мога да се обзаложа, че и престъпниците са точно 3 пъти повече като % от населението от Румъния. Задачката е лесна...
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния
                        - Де, поне, престъпниците ни да не бяха и те повече

Коментар

Лесно е да се оптравят такива популистки искания, но не е сега времето. Ние имаме нужда от нашата си полиция. В ЕС може полицията да е с по-малко ччисленост, но нашите условия не позволяват това.
                          Бих се радвал да ми обясниш каква нужда имаме от прасета, които стоят отстрани и си дръгнат топките, докато ушевите убиват хора или нападат болници пред очите им?

НИКАКВА полза от тях !!!
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

да така е.... условия да му се не види... тука е като в Кабул и ако са по малко полицайте хората съвсем ще изтрещят ще се режат главите по улиците и ще се играе футбол с тях...
                            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa Разгледай мнение
                              Не става дума за 10 милиона литра гориво, а за 20. Сумата била същата – 38 милиона лева.

Като се раздели на 20-те милиона, се падат по 1 лев и 90 стотинки на литър гориво. Тази цена е по-ниска от пазарната, както пише във вестника, уточни Цветанов.

Ей тез писарчета тука изгърмя им поредния балоооон.
                              Дано е така, че тяхната кожа иначе.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                                Ако това е вярно просто е върхът. Нали идеята при покупка на едро е че продавача зема кинтата веднага и резонно дава отстъпка. Тука хем "накой" ще гепе кинтата веднага. Хем ще го хеджираме и при евентуално поскъпване на горивата. Един вид да сме спокойни, че той няма да има пропуснати ползи. Баси цирка, баси кочината.
                                Вярно е и още .Ето едно мнение в което е казано в няколко изречения самата действителност.
                                15.10.2010 г. 11:22 ч.
                                "Труд" обърнаха палачинката

Това се нарича класическа схема за източване на държавни пари, практикувана не от днес и вчера и не само от Бойко и Цецо. А що се отнася до спосорството на патрулките на МВР, това граничи с абсурда. по-голяма глупост в света няма. Какво значи да си спонсор на патрулка? Нали утре ако те спрат от КАТ за някакво нарушение и ти кажеш, че сипваш бензина им, за да могат да се движат и да стигнат до мястото където са те глобили, те освен да те пуснат по живо по здраво, няма какво друго да сторят. Защото на следващия ден спираш спонсорството и те не могат да стигнат пдалеч от гаража на райнното.
                                Може да са всякакви Янето и Димо Гяуров, ,но с исканията си оцелиха десятката РЗС поиска парламентарна комисия да проучи Цветан Цветанов за корупция
                                http://novini.dir.bg/news.php?id=7268607
                                Димо Гяуров: Ако няма „Октопод”, Цветанов да си подаде оставката
                                ..."Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система още повече, ако няма конкретни доказателства", добави Гауров по повод думите на вътрешния министър по-рано днес, че с неефективността си съдебната система работи в полза на организираната престъпност.
                                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...niama/?ref=rss
                                Независимо от опитите на изпълнителната власт да "насочва" съда, магистратите ще спазват закона, се казва в отворено пимо до медиите
                                http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=21446
                                salsa
                                Не става дума за 10 милиона литра гориво, а за 20. Сумата била същата – 38 милиона лева.

Като се раздели на 20-те милиона, се падат по 1 лев и 90 стотинки на литър гориво. Тази цена е по-ниска от пазарната, както пише във вестника, уточни Цветанов.

Ей тез писарчета тука изгърмя им поредния балоооон.
                                Така ли??Не ставало дума за 10, а за 20 милиона литра гориво?Цецко ли ти го каза?Аз лично не вярвам да объркат 10 с 20 милиона??Ако някой си е мислел, че едно такова "неволно" объркване ще остане незабелязано трябва да е идиот. Освен ако се е надявал цялата тръжна документация да остане секретна.Някои медии разкриха истината от документацията към обявление за доставка на автомобилно гориво и веднага почнаха оправданията.Сори ,но в нито един от тия линкове няма такова инфо за което ти ми пишеш.
                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3331133
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=642520
                                http://www.cross-bg.net/politika/18-...-456-lv-litara
                                http://www.klassa.bg/news/Read/artic...8A%D1%80%D0%B0
                                МВР с една гума и самолетно гориво
                                http://bgvesti.com/index.php?option=...3:zr&Itemid=64
                                пп я виж какво пише тук
                                2. Количества : Количествата на заявяваните горива ще се определят в зависимост от конкретната необходимост на съответната администрация и в рамките на бюджетните й средства.
                                Прогнозните количества гориво по администрации и видове, което ще бъде необходимо на индивидуалните възложители за периода на рамковото споразумение, е както следва:
                                № Администрация Прогнозни количества за срока на рамковото споразумение, литри (л) Прогнозна стойност за срока на рамковото споразумение, общо, лева, без ДДС Предполагаема начална дата за сключване на договор по рамковото споразумение
                                1 МС и негови обекти дизелово гориво: 90 500
                                бензин А95Н : 184 920 бензин А98Н: 12 800 519 488 01.01.2011 г.
                                2 МВР и структурите му общо 10 000 000 38 000 000 май 2011 г.
                                .....
                                взето от Документация за участие
                                http://www.minfin.bg/bg/tenders
                                Last edited by коки; 15.10.2010, 16:30.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X