IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересно как лице обявено за общодъжавно издирване и с бюлетина по линия на Интерпол е напуснал БГ ,къде е била гранична полиция ? http://www.sabah.com.tr/Yasam/2014/0...heli-yakalandi

Новината за задържането му от турските власти и на бг > http://www.blitz.bg/news/article/284918
    Last edited by коки; 15.08.2014, 13:01.
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Кух, по-кух, най-кух, най-най-кух, ушев !!!

Разбира се, ако същите тия хора бяха грабени и тормозени от ромови банди, ушевите нямаше да реагират !!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Най-жалката полиция в света имама в Абсурдистан .Пак добре, че възрастни хора не са умрели от ужас. То много важно, че ще им възстановят щетите, като са ти изкарали акъла, а на тая възраст можеше и два трупа да оставят идиотите http://novanews.bg/news/view/2014/08...0%D0%B5%D1%81/

Коментар

• Те така работят от КАТ Варна днеска Вместо да са на работните си места ,те са на кръчма . http://afera.bg/mishena/66169.html
          Last edited by коки; 01.08.2014, 17:27.

Коментар

• Аман от дирекции.Поредното назначение https://press.mvr.bg/NEWS/news140707_03.htm на нищоправещи наши хора на държавна хранилка.Ползата никаква.

.........................
            Разследващите полицаи под строй на обучение> http://www.banker.bg/?Channel=4&Issu...Article=499259

..........................
            Етичният кодекс на МВР: Катаджията не търпи корупцияМинистър и директори ще назначават без конкурс и при елементарни изисквания http://www.segabg.com/article.php?id=706683
            Last edited by коки; 07.07.2014, 17:20.

Коментар

• Въведоха сталински режим в МВР спрямо медиите

01.07.2014
              Ръководството на МВР въведе сталински режим на работа по отношение на медийте. Според униформени пълното затъмнение за случващото се в държавата по отношение на сигурността цели две неща. На първо място тотално да се изолират журналистите от дейността на системата, като се прекратят дори неформалните разгорови между тях и ченгетата. Втората, не по-маловажна задача е, да се създаде в обществото усещането, че всичко на фронта е спокойно.

Шефовете на сектори и отдели били запознати неотдавна със заповед, която им забранявала каквито й да е контакти с представители на медиите. В нея се казвало, че към прегрешилите може да се приложи най-тежкото наказание - уволнение. След това всички били задържени да се подпишат под нея. Още по-абсурдно е, че всяко писмено искане за информация или интервю от страна на журналистите се съгласувало лично с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, а не с пресцентъра. Именно той казвал на кое от тях да се даде зелена светлина и кое да отиде в кошчето за боклук.

Практиката обаче сочи, че болшинстото писма не виждали бял свят, тъй като имало опасност да излязат някои нелицеприятни неща за вътрешното ведомство. След въпросната заповед, сведена до знанието и на редовите ченгета, настанал поголовен страх. Никой не смеел да вдига телефоните дори на непознати номера само и само да не попадне на мушката на началниците. Започнали панически да се опасавят, че или ги слушат със СРС-та или ще им направят разпечатка на разговорите и комуникацията ще лъсне. Именно за това криминалните репортери се отказали да търсят данни за едно или друго по официален път и активирали други канали за информация. Полицаи споделиха пред Фрог нюз, че за по-значими инциденти се спускала изрична депеша да се мълчи до дупка.

По този начин МВР се опита да покрие кражбите от домовете на бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, на треньорката по тенис Юлия Берберян и на червения функционер Валери Жаблянов. Ведомството запази пълно мълчание след като прокуратурата повдигна обвивение на сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов-Георги за грабеж на бензиностанция и за побоя на екс началника на „Напоителни системи” Георги Харизанов. Вътрешното ведомство предпочете да скрие, че ало мафията ощипа болна жена от столицата със 180 000 лв. и въпросната измама се превърна в рекордна за страната. От МВР не искаха за нищо на света да се знае както за безчинстата на апашите срещу възрастните хора по селата, така и за десетките убийства, извършени по страната. Същото важи и за откраднатите автомобили. Числото на примерите, които били целенасочено скирити клони към безкрайност.

Щом медиите научат за даден инцидент ръководството на МВР реагира като ощипано. То действа по един и същи модел, като първо се свързва с въпросния журнлист, разкрил горещата информация, за да му изчете конско, че така не се прави. След това обръща плочата и с благ тон обяснява, че каквото и да научи трябва да го сподели първо с МВР, а не с обществото. Наглостта стигна до там, че преди ден служители на МВР се свързаха с Фрог нюз с директен въпрос: „Кои са ви източниците?”. Такива мерки за опазване в тайна работата в МВР не е имало от времената на Вълко Червенков и Сталин, кометират журналисти, запонати с историята.
              http://frognews.bg/news_72421/Vavedo...priamo_mediite

Коментар

• Как се бори битовата престъпност в с. Марково.Нагледен пример за това как МВР симулира успехи

15 апр 2014, 13:58, 6196 прочитания

В понеделник в бюлетина на областната дирекция на МВР в Пловдив се появи кратко съобщение> http://plovdiv.mvr.bg/jspicker/table.php?d=2014-04-14 , което беше разпространено от медиите. То гласеше: "Служители на Първо РПУ – Пловдив са задържали трима младежи заради притежание на наркотици. Вчера около полунощ на ул. "Здравец" в село Марково, полицаи проверили лек автомобил "Сеат", с три момчета, които имали съмнително поведение. У пловдивчаните Г.Г /19 г./, П.Г. /20 г./ и Д.Г. /21 г./ била открита марихуана с тегло 1.83 грама. Работата по образуваното бързо полицейско продължава."

Как изглежда този случай според полицейската статистика?

Това е разкрито престъпление (бонус). Но не само - има разкрити трима извършители на престъпление (троен бонус). Но това не е всичко. Според ръководството на МВР държането на наркотични вещества е престъпление, което влиза в категорията на битовите, борбата с които е приоритет на полицията. Та в неделя в село Марково е било разкрито битово престъпление с трима извършители. И тъй като случаят е пределно ясен, разследването е по реда на т.нар. бързо производство, т.е. трябва да приключи за седмица. А според новите стандарти на МВР, колкото повече бързи производства има, толкова по-добре за разследването.

За какво всъщност става дума?

Вниманието е насочено срещу задържано количество наркотик, чиято цена е 10.98 лв (по Постановление № 23 на МС от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, която се използва от правоприлагащите институции за оценяване стойността на задържания наркотик). От прессъобщението става ясно, че марихуаната е държана от тримата, т.е. средно се пада по 3.66 лв. на човек.

Прокуратурата има конюнктурен интерес да допуска образуването на такива досъдебни производства. Дори и да го прекрати впоследствие, това ще е по-добре за прокурора, отколкото ако откаже да го образува или инструктира полицаите, чиято работа наблюдава, да не образуват дела за подобно количество наркотици. Това е така, защото прекратено разследване дава повече точки (по критериите за натовареност) от отказ за образуване на разследване. Така машината е задействана.

Ако все пак казусът стигне до съда (бил той и известният със строгата си практика пловдивски съд), магистратите едва ли ще наложат наказание - ще приемат, че случаят е малозначителен и ще оправдаят подсъдимите. По-тежкият вариант е делото да бъде внесено с предложение за налагане на административно наказание (глоба).

По веригата ще бъдат ангажирани униформените полицаи, оперативните работници, разследващия полицай, експерт, дежурния прокурор и неговия колега, който ще поеме случая, съдия, съдебен секретар, служители в деловодството на МВР, прокуратурата, съда, бюро съдимост, служебен адвокат. И всички останали служители, които ще трябва да пишат справки, които са необходими за делото. Разноските по подобно дело (без разходваното време) са около 150-200 лева. Ако в крайна сметка се стигне до оправдателна присъда, сметката се плаща от държавата.

Не става дума за изолиран случай. Полицаи и прокурори разказаха пред "Капитал", че през последните месеци в София началниците насърчават образуването на дела за сходни случаи, като този в Марково. Наскоро в столично районно например били задържани шест човека заради намерен до тях около един грам марихуана.

Полицията е с ограничен ресурс. Насочването му към подобни престъпления има за резултат единствено безсмислена репресия (и заради ниската обществена опасност на деянието и заради ясния резултат - прекратяване, оправдателна присъда и т.н.). Системата е карана да работи на високи обороти за незначителни случаи и така да се симулира активност.

Всичко това обаче няма значение, защото престъплението от с. Марково "ще покрие" в статистиката някоя домова кражба или грабеж, станали същата вечер. А после ръководството на МВР ще се похвали как е подобрило разкриваемостта на престъпленията.

* "Понятието "битова престъпност" е съвкупност от престъпни посегателства, насочени срещу личността и имуществото на гражданите. В нея се включват кражбите, посегателствата срещу МПС, грабежите, престъпленията, свързани с наркотици, и умишлените убийства. Към понятието "битова престъпност" могат да се включат и други престъпления, които поради своята масовост са проблем за конкретни населени мeста."

Из доклада "Система от мерки на МВР за ограничаване на нивата на битовата престъпност в страната", който министър Йовчев внесе в МС в началото на месеца.
                http://www.capital.bg/politika_i_iko...t_v_s_markovo/

Коментар

• ДОКОГА НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА СВИНИТЕ ????

Прасюги от цяла околия тичат да озаптяват вендета между две мангалски фамилии !!!

http://www.blitz.bg/news/article/261971

Интересно - колко данъци са платили тия гнусни цигани, че да ползват (и то нееднократно) полицейска защита, та да не се изколят взаимно? И къде са тия мързеливи тулуми - ушевите, когато същите тия цигани грабят и тероризират хората, които им плащат заплатите и осигуровките с труда си? Докога ние ще ги храним, а те ще треперят над циганорите? Как не ги е срам тия свине да вземат заплати и въобще имат ли срам? Има ли на тоя свят по-долна и безчестна твар от ушев?

Last edited by chronos; 15.04.2014, 20:30.

Коментар

• На кого служи ушев ???

Постоянен патрул пази ромове от кметски син:

http://www.blitz.bg/news/article/261076

Чудно - как в нито едно от местните села, където мангали грабят и тероризират хора, няма постоянно свинско присъствие? Тия прасета и шефът им явно забравят кой им плаща заплатите - и това не са мангалските изроди и дегенерати, които пазят като очите си - и ние трябва да намерим начин да им го напомним - неслучайно съм повтарял много пъти, че всеки свински началник в тая държава трябва да изгние в затвора !!!
                    Що се отнася до кмета - защо никой не се интересува защо той и синът му бият "горките ромове"? Тия случаи не са от вчера - помните ри едно старо интервю с един такъв "потърпевш"?
                    - "Би ме бе... кмета ме би...
                    - Защо те би?
                    - Ми взех си там едни работи..."

Тоест мангалите крадат, а после реват че ги бият, а свинчугите, вместо да защитават собствеността на хората, защитават крадците от тяхното възмездие !!!

Забелязвате ли също как цяла маала мангасарски смрадливи "герои" треперят от страх пред един само решителен мъж и 16-годишния му син? Ей-такива кметове трябва да има всеки град и всяко село в България - за да се приключи веднъж завинаги с циганските беззакония.
                    Last edited by chronos; 10.04.2014, 20:37.

Коментар

• 2 пъти ми се случи бг полицаи да ме изнудват за пари(в района шесто РПУ) без да съм направил каквото и да е нарушение, даже заплашват, че ще подхвърлят пистолет в колата... И това при положение, че много рядко съм в Бг... И с каква цел винаги разпитват с какво се занимавам и какво работят родителите ми??? Как пък веднъж не съм попадал на подобни полицаи в други европейски държави, а карам кола всеки ден от 15 години! Дори и дребно нарушение нямам...
                      Наскоро си монтирах камера в колата и при следваща подобна случка ще публикувам в нета.
                      Last edited by coolio; 10.04.2014, 11:03.

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=16480165
                        Добре си имаме предостатъчно ченгета, та да обезвреждат колегите си...

Коментар

• Ти да видиш...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...i_zadurjani_v/
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Днес бе хубав ден и яхнах колелото...
                            Заприказвах се с един приятел на един светофар.
                            Спря патрулка на червено - вътре двамата "пъдари" без колани...
                            Забелязах го защото миналата седмица ми написаха фиш за 50лв. че съм карал "без колан"(по принцип не ми тежи и винаги го слагам, но в случая тъкмо бях тръгнал от паркинга и не бях го сложил още...)
                            Та им викам на момчетата - Сложете си коланите, бре!
                            Те се спогледаха, като "пръднал в автобус"
                            "Къв си ти?" ми викат - като ме гледат, да се подпирам на колелото...
                            А бе сложи си колана ти казах, сега ще видиш къв съм и вадя ГСМа, чудейки се на кого да звънна...
                            За съжаление светна "зелено" и подпалиха гумите...

Та така, сами сме си виновни, че им позволяваме да си живеят животеца и да си вземат заплатките без да се потят много-много...
                            Нашите милиционери не знаят, че са там за да служат на нас, а не на началниците си!
                            Трябва да ги подсещаме по често!
                            Last edited by jikev; 08.04.2014, 21:01.

Коментар

• Total general government expenditure on 'public order and safety' by country, % of total expenditure, 2012

Evolution of general government expenditure on public order and safety by country, 2006-2012

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Абе я най-добре да я разпускат тая полиция и всеки сам да се оправя МВР в Кърджали на борба с престъпността:Купете си куче пазач. От листовките обаче не става ясно кой ще го храни, докато стопаните липсват от домовете си по време на празниците. http://www.vesti.bg/bulgaria/syvetit...mentsContainer
                                Значи вместо престъпниците да са зад решетките, както е във всяка нормална страна, НИЕ да се крием зад решетки, защото свинята смята, че цялата и работа се състои във вземането на заплати и рушвети?

Хора, направете ме Дуче, ако искате да видите как тлъстите прасюги топят шкембета, копайки въглища, оловна руда и инертни материали по мини и каменоломни, редом с циганорите !!!

Коментар

Working...
                                X