IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравно осигуряване,Здраве,Доктори и Корупцията в системата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Точно това. Но докато децата нямат доходи (а и се предполага, че родителите им плащат осигуровки), а пенсионерите са работили и пълнили хазната цял живот, то какво да кажем за "социално слабите"? Не е тайна, че 90% от помощите за социално слаби се вземат от МАНГАЛИТЕ, че сред тях безработицата е огромна, защото те отказват да работят. Да не говорим зе вредите, които нанасят - представи си следната ситуация - гнусотник тръгва да краде жица (обичаен начин за препитание сред тия нисши човекоподобни паразити), за да си купи ракия, но поради природната му тъпота и невежество го удря токът. Значи будалата платец не само, че ще седи на тъмно и студено, докато не се оправи повредата, не само че ще плати (чрез сметките за ток) нанесената щета (отделно че плаща и токът, който съществото краде, за да си топли и свети в коптора), но ще трябва да плати и ЛЕЧЕНИЕТО на отрепката !!! Е, нормално ли е това?

За мен кретенската "толерантност" която ни налагат, е в такова фрапиращо противоречие с елементарната СПРАВЕДЛИВОСТ, че просто нямам думи за сравнение. Да не говорим, че удължиха срокът за получаване на помощи за безработица (следователно и самото съществуване на определено лице в статуса безработен) от година на безкрайност, да не би случайно на някоя от тия отрепки да и хрумне да работи. И много ясно, че никога няма да работят, щом ги храним !!!
    А в моментът турската фирма, строяща Автомагистрала Люлин се опасява, че няма да може да завърши в срок важният обект, поради... недостиг на работна ръка ?!?!? Само на мен ли ми хрумва логическата идея, че трайно безработните от регионът (поне в София и Перник те са минимум 200 000, от тях поне 40-50 000 са мъже, достатъчно здрави и годни за тежък физически труд) трябва да бъдат мобилизирани и изпратени да строят магистралата? Но разбира се, Манго никога няма да си мръдне посраният анус, за да работи, докато има кой да го храни и да го търпи да краде, а на тъпите ни "толерантни" управници и през ум няма да им мине да го наритат да свърши каквото и да е срещу пожизнената издръжка която му плащат от НАШИТЕ джобове !!!
    Като по поръчка просто:

http://www.dnes.bg/crime/2010/01/12/...prejenie.83993

Сега ще платим щетата, лечението, ТЕЛК ще го освидетелства и ще му плащаме инвалидна пенсия докато не пукне, задето е отишъл да краде.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Здравноосигурителна система-катастрофа или реформа

http://yphalachev.blogspot.com/2010/...g-post_11.html
      За съжаление част от лекарите се явяват търговци на фармацевтичните компании,а корупцията и плащането „на ръка” са масова практика. Последното, от което здравната система се интересува, е излекуването на пациента. Напротив, има пряк интерес у големите играчи човек да бъде поддържан максимално дълго време болен ,страдащ и най-вече готов да плаща. Пациентът няма никакви ходове за защита.Предстоящата реформа в здравноосигурителния модел, непрекъснато търпи драстични промени.
      Здравноосигурителната система у нас продължава да се крепи основно на принципа на солидарността и донякъде на принципа на социалната справедливост. Националната здравноосигурителна каса остава абсолютен монополист в задължителното здравно осигуряване. Здравните вноски на гражданите остават по същество данък, който те се стремят да избягнат.Очевидно съхраняването на тази архаично-социалистическа система е в интерес на големите играчи-фармацевтични компании , вериги аптеки и медицинска бюрокрация на всички нива.
      Около 700 млн. лева са необходими за спешната и неотложна помощ както за оборудване с автомобили и високопроходими транспортни средства, така и за персонал.
      По отношение на реформата в болничната помощ след 20 януари, когато приключат договорите със здравната каса, ще стане ясно колко лечебни заведения ще бъдат преструктурирани и колко ще преустановят дейността си. Притеснителен е краткия срок, в който се иска остойностяването на медицинските дейности. Остойностяването няма как да стане без лекарите, а то продължава да се прави на тъмно, без публичност и предварителни етапи.Допълнителните 2% здравна вноска ще се плащат върху реалните доходи, включително и наемите, предвиждат лансираните промени. Засега не е ясно как ще бъдат преразпределяни хората, които пропуснат да посочат фонд за допълнителното осигуряване. Това се получи в големи мащаби при избора на пенсионен фонд и се стигна до служебното им разпределение.

Коментар

• Представете си ужаса на дъщерята - тъкмо се е погрижила да се освободи от грижите по майка си като я е изпратила в старчески дом и изведнъж нещастната старица я натоварва отново като си счупва крака . И на всичкото отгоре този гаден доктор не вземе да се бръкне в джоба и да плати изкуствената става или стабилизиращия болт ами я кара да плаща тя самата ... УЖАС !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
          Мама си счупи вчера следобяд бедрото, паднала в старческия дом. Вечерта я закарах с бърза помощ до Пирогов и там ми казаха, че се налагат да я оперират. Един доктор много любезно ме уведоми, че здравната каса не поемала средствата за имплантите и пироните, а само заплащала операцията. Така че, ще ми се наложи преди операцията да купя пирон, който струвал около 1600 лв. Опитват се да ме мародерстват. Лекарят, който ще я оперира написа на листче адреса на фирмата-дистрибутор, към който трябва да се обърна. Посъветва ме, като купя пирона да му го доставя заедно с фактурата. Прочетох днес в една статия, че това е честа практика, в тази цена влизала и комисионната на доктора. Трябвало и някой от семейството ми да дари кръв, което е разбираемо.
          Снощи не съм спала от притеснения по мама, много я болеше, викаше, сложиха я на екстензия до вторник, когато ще я оперират, ако изпълня горните две условия.
          Днес бях при нея, сега е по-спокойна, подутината е започнала да спада.
          Закъсала съм го, като Марко на Косово поле. Сега проверявам различни источници, събирам сведения и съвети за този пирон. Не мога да попитам никой от здравната каса. Телефонът им за консултации може да се ползва само в работни дни от 8 до 17 часа.
          http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichn...uvat-ni.469951

В здравната каса и здравното министерство е пълно с лешпери които само лапат, но опре ли да се дадe лев, оставят човекът да умре (Деца починали, докато чакат пари за лечение в чужбина).
          Бойко Борисов вместо да им свие перките и лакомията и да натисне прокуратурата най-после да си свърши работата, реши "да им дава" още пари. От нашите джобове разбира се - Няма да плати той я, нали сигурно е вътре в далаверата със смърта и здравето на българина и той, щом няма уволнени, пред съд и в затвора?!
          За 6 месеца няма нито един вкаран в пандиза чиновник!
          Много ми е интересно като му счупиха крака на тоя лъжец (на мач преди изоборите), дали е платил пирона от джоба си, така както аз платих тоя на майка ми?
          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• mechka uteshitelka

Да те ако избичат Белене после централата ще избичи всички ни , каква работа ще свършат - някаква малоумна с тяхната иначе "компютърна" грамотност.
            D.Y.F-091066

Коментар

• mechka uteshitelka

Когато стартира работата да се намира строителство приятели с висше образование се хванаха да работят строителство и имаше едно положение на 600-700 лева те бяха доволни да работят тази тежка работа. После се включиха от мързеливите соц. слаби и се оказваше че 1000 лева не им стигали и им били малко - щото се пие алкохол и се харчели пари за кефове.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

А в моментът турската фирма, строяща Автомагистрала Люлин се опасява, че няма да може да завърши в срок важният обект, поради... недостиг на работна ръка ?!?!? Само на мен ли ми хрумва логическата идея, че трайно безработните от регионът (поне в София и Перник те са минимум 200 000, от тях поне 40-50 000 са мъже, достатъчно здрави и годни за тежък физически труд) трябва да бъдат мобилизирани и изпратени да строят магистралата? Но разбира се, Манго никога няма да си мръдне посраният анус, за да работи, докато има кой да го храни и да го търпи да краде, а ... !!!
                И не само това. Могат и Белене да избичат. ))
                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• diletant

Кога сме искали такива реформи - кърпежи на издъхващата здравна каца. Кацата има нужда от пръчка с жичка и да я няма.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Императорът

Импе знаеш ли какво се получава , ако имаш заболяване което е хронично и смъртоносно Здравна каца най много да ти осигури за 6 месеца медикамент и то еднократно след като обаче са те държали да чакаш за него тъй че да си с много по "качествени " увреждания от бездействие. От там нататък с 6 месеца поначало резултата е никакъв и трябва да си го купуваш . Ако въобще го вземеш от тях и търпиш да те унижават. Забележи ти си работещ , плащаш си го сам..работиш си както си си болен и си поддържаш заболяването ..но плащаш на Здравна каца за да осигуряваш ти болния на някой си безплатното псевдолечение. А парите които вземат никак не са лоши , защото с тях може да си плащаш едни качественни прегледи.
                    Медицинските услуги казват били скъпи , трябвало да бъдат скъпи щото в америка едно раждане било 100 хиляди , една друбна медицинска манипулация в злато трябвало да се плаща.
                    Услугите са на такива цени каквито потребителите могат да си плащат. В америка защото не си ги плащат и надуват вече цените.Тук нашите лекари могат да си изкарват много прилично заплащане за труда на много "народни" цени.И да са с доходи на американски професори ако ги бива като лекари.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Точно това. Но докато децата нямат доходи (а и се предполага, че родителите им плащат осигуровки), а пенсионерите са работили и пълнили хазната цял живот, то какво да кажем за "социално слабите"? Не е тайна, че 90% от помощите за социално слаби се вземат от МАНГАЛИТЕ, че сред тях безработицата е огромна, защото те отказват да работят. Да не говорим зе вредите, които нанасят - представи си следната ситуация - гнусотник тръгва да краде жица (обичаен начин за препитание сред тия нисши човекоподобни паразити), за да си купи ракия, но поради природната му тъпота и невежество го удря токът. Значи будалата платец не само, че ще седи на тъмно и студено, докато не се оправи повредата, не само че ще плати (чрез сметките за ток) нанесената щета (отделно че плаща и токът, който съществото краде, за да си топли и свети в коптора), но ще трябва да плати и ЛЕЧЕНИЕТО на отрепката !!! Е, нормално ли е това?

За мен кретенската "толерантност" която ни налагат, е в такова фрапиращо противоречие с елементарната СПРАВЕДЛИВОСТ, че просто нямам думи за сравнение. Да не говорим, че удължиха срокът за получаване на помощи за безработица (следователно и самото съществуване на определено лице в статуса безработен) от година на безкрайност, да не би случайно на някоя от тия отрепки да и хрумне да работи. И много ясно, че никога няма да работят, щом ги храним !!!
                      А в моментът турската фирма, строяща Автомагистрала Люлин се опасява, че няма да може да завърши в срок важният обект, поради... недостиг на работна ръка ?!?!? Само на мен ли ми хрумва логическата идея, че трайно безработните от регионът (поне в София и Перник те са минимум 200 000, от тях поне 40-50 000 са мъже, достатъчно здрави и годни за тежък физически труд) трябва да бъдат мобилизирани и изпратени да строят магистралата? Но разбира се, Манго никога няма да си мръдне посраният анус, за да работи, докато има кой да го храни и да го търпи да краде, а на тъпите ни "толерантни" управници и през ум няма да им мине да го наритат да свърши каквото и да е срещу пожизнената издръжка която му плащат от НАШИТЕ джобове !!!

Коментар

• ...

И за някой си безплатно защото нямал пари да си плаща , пак кюфтета ще хвърчат - безплатни.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Императорът

Тази Здравна каца само пръчка с жичка я оправя.Аз не мога да разбера до кога ще лъжат хората че ще им направят комунизъм...до кога ???? Комунизъм само в къщи може да се направи успешен - дето му векаха от всеки според възможностите и на всеки според потребностите - точен лаф. Какъв комунизъм ще направят в обществото , тя природата е против обществения комунизъм , както е за този в семейството така пък за варианта му в обществото е против. Има си измислени монети , услуга е лекуването..плаща се , и най добре е да се плаща от този който я получава...той да контролира качеството.
                          Какви са тези задължителни плащания на пари за нищо , задължително прележдане - глупости.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• ....

Държавата поема вноската за деца, пенсионери, социално слаби.Това имаш в предвид нали !
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Хората, които не отидат профилактичен преглед през тази година, ще загубят здравноосигурителните си права за един месец през следващата година.

Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

Предвижда се глоба от 50 до 100 лева, а при повторно неявяване санкцията ще бъде между 100 и 200 лева.

Санкция ще има и за родителите, които не осигуряват задължителните имунизации за децата си. Ваксините на децата се правят само от личния лекар, според имунизационния календар на страната.

От април тази година в него влизат и две нови имунизации - против пневмококови инфекции и комбинирана
                              петвалентна ваксина /срещу полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В.

За първи път през 2010 г. децата до 18 години ще имат неограничен достъп до детски специалисти, т.е. личният лекар не може да откаже направление. Досега тази възможност имаха пациенти до 14-годишна възраст.

Всяка болница, която иска да сключи договор с НЗОК за 2010 г., трябва да осигурява денонощна възможност за прием при спешни състояния.

За сключване на договор ще се изисква в болницата да има лекари по съответните специалности на основен трудов договор, съобщи БТА.

Размерът на здравната вноска през 2010 г. е 8 на сто. Тя се поделя между работодателя и работника в съотношение 60 към 40.

Държавата поема вноската за деца, пенсионери, социално слаби. Правата на хората, които са длъжни сами да се осигуряват, се прекъсват, когато не са внесли повече от три вноски за 36 месеца.

Ако задължението за вноските е на работодателя и той не го е изпълнил, служителят ще може да ползва услугите на НЗОК.

Глоба от 2000 до 4000 лева се предвижда за работодател, който не заплаща вноските за работниците си. За едноличните търговци и юридическите лица е предвидена имуществена санкция от4000 да 8000 лева.

Самоосигуряващите се, които не са платили здравните си вноски за срок, по-дълъг от три месеца, ще бъдат
                              глобявани от 500 до 1000 лева.

До 1 март тази година самоосигуряващите се, които не са с редовни здравни вноски, няма да бъдат глобявани при внасянето им.

За всяко посещение при личния си лекар, специалист или зъболекар, здравноосигурените заплащат потребителска такса от един процент от минималната работна заплата за страната, или 2.40 лева.

Таксата за болничен престой през 2010 г. е 4.80 лева на ден. Ако се налага лечение в болница повече от 10 дни за една година, не се заплаща потребителска такса за престоя след десетия ден.

От потребителска такса са освободени децата до 18 години, бременни и родилки до 45 дни след раждането, социално слаби, ветерани от войните и военноинвалиди, онкоболни, медицински специалисти, хора с увреждания.

Хората с непрекъснати осигуровки могат да се лекуват по избор при всеки зъболекар, сключил договор с НЗОК.
                              днес.бг

Значи - обърнете внимание - за работещият платец-будала - здравни осигуровки, таксичка при преглед, таксичка за лечение в болницата, както и глобички разбира се - ако не си имал пари да платиш някоя вноска, ако не си отишъл на излишен преглед, защото си напълно здрав.
                              От друга страна за "социално слабият" (тоест МАНГАЛЪТ) няма такива работи - АБСОЛЮТЕН КОМУНИЗЪМ в най-чист вид - всичко безплатно - няма здравноосигурителни вноски, няма такси за преглед, нито за престой в болница. Човек ще помисли, че е едва ли не престъпление, ако на хъхрещото човекоподобно се поиска дори стотинка за някоя услуга, която ползва. Разбира се, не се отчита нивото на риск - това че платецът-будала е много по-здрав, защото яде човешка храна и се къпе всеки ден, а гнусотникът мангал с вечните привилегии се тъпче с боклуци и се търкаля в лайната си и по тая причина е многократно по-рисков за заболявания (в моментът дори сред хъхряците има епидемия от морбили).

Не разбирам на какво основание здрави и прави уроди, които ОТКАЗВАТ да работят, са приравнявани с деца, пенсионери, дори (нечовешка гавра) с ВОЕНОИНВАЛИДИТЕ (колкото са още живи) които са проливали кръвта си, за тая българия (умишлено с малка буква) която политиците (в момента мухобойко и кретенската му свита) осират?

Да, това е тъжната истина за здравната система в съвременната ни идиотски-толерантна държава - едни само плащат, други само ползват.

Коментар

• diletant

Аз където съм комунист по убеждение съм разбрал че такъв порядък в обществото не бива да се налага и той е вреден , но някои хора не можаха да разберат че под маската на уж налагане на някакви комунистически принципи в обществото всъщност са се вкарали едни хора дето искат да им капят лесно пари .Стига с тоз обществен комунизъм , той за големи групи от хора не може да се прави и това се е доказало исторически. В обществото работи монетарната система , а псевдокомунягите никога не са я отричали на обществено ниво.
                                Затова най добре е вече хората да си научат урока и когато някои измамници им предлагат такива екстри в живота да не им се връзват.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X