IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Собственикът на фирмата превозвач “Ентуртранс”, чийто нает автобус катастрофира през нощта на магистрала “Тракия” - Ениз Ченгел, е бил арестуван през ноември 2009 г. Фирмата може да загуби лиценза си.
    Турският бизнесмен е обявен за издирване с европейска заповед за арест на 16 септември 2009 г. от Районния съд в Констанца, Румъния, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство по повод "неверни данни за „покровителство на МВР” над Ениз Ченгел".
    Ченгел е бил информатор и поради тази причина органите на реда са си затваряли очите за престъпното му минало. http://dnes.dir.bg/news/litzenz-kata...-8849109?nt=10
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално при обикновеното търсене излезе ,че нямат ГО ,но като повторих на разширеното излезе това
      ЗПК "Лев Инс" АД A8534AH 22.01.2011 21.01.2012 21.01.2011 2231110374153
      Но дори и да имат пита се в задачата с коя ф-ма е сключена същата??

Имаме готовност да изплатим в пълен размер обезщетения за настъпилите вреди на всички пострадали лица“, заявиха от компанията.

“Не е ясно какво разбират от “Лев Инс“ под пълен размер на обезщетенията. Пълният размер в момента за неимуществените вреди е 5 млн. лв. за повече от едно пострадало лице според Кодекса за застраховането. Тези средства са за всички потърпевши – наследници на загиналите и увредените лица”, обясни пред “Фокус“ Георги Велков, председател на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Досега в България такова обезщетение никога не е изплащано, уточнява той.

На практика от автотехническата експертиза ще се направи заключението дали събитието е било случайно, предотвратимо или непредотвратимо.

Ако е случайно, застрахователят няма да плати обезщетение, защото “Гражданската отговорност” покрива отговорността на застраховане спрямо трети лица, когато има вина. Ако се окаже, че има вина на водача – застрахователят ще бъде длъжен да плати обезщетение. Но какъв ще бъде размерът му, е отделен въпрос.

Георги Вълков допълни, че трябва да се платят обезщетения и по застраховка “Злополука“ и вероятно от “Лев Инс” са имали предвид точно това, когато посочват, че имат готовност да платят “в пълен размер обезщетения за настъпилите вреди на всички пострадали лица”.

По думите му потърпевшите трябва да наемат адвокати, които “да следят изкъсо процесуалните действия, които се извършват от органите на досъдебното производство”. След това трябва да се види как ще приключи то и ако се установи, че деянието не е случайно, ще бъде образувано наказателно дело, както при инцидента край Бакаджик.

Практиката на съда е да се дават по 100 000 – 150 000 лв. обезщетения на всеки наследник на загинал при катастрофа, посочи Георги Вълков.
      http://mediapool.bg/show/?storyid=180813
      С какво ли заключение ще излезе автотехническата експертиза???Случайно, предотвратимо или непредотвратимо!!
      Last edited by clearly; 15.06.2011, 18:07.
      http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
      Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Няма данни за застраховка на МПС с регистрационен номер A8534AH към 15.6.2011 г. г.
        Налична информация (в т.ч. и за минали периоди)
        начална дата на покритие крайна дата на покритие дата на сключване на полицата
        10 Януари 2009 09 Януари 2010 09 Януари 2009
        05 Януари 2008 19 Юли 2008 04 Януари 2008
        05 Януари 2007 04 Януари 2008 04 Януари 2007

http://www4.fsc.bg/ins/index.aspx
        Изкара ми акъла, защото на пуснатия от теб линк излезе, че и моята кола няма застраховка от 2 години!!!

Но се оказва, че си ползвал стар линк. Вярното място за правене на справки е ТУК и на него нещата са наред - има си ГО в Лев Инс
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• clearly-15:03 Дано да си удържат на казаното.Имам въпрос Jay Gould и той е, както стана известно фирмата ,,Ентуртранс"на която е автобусът е прехвърлен на "Бургас тур 90" .Същата няма предмет на дейност превоз на пътници и при това положение какво ще изплащат тия от Лев Инс. И въобще с коя ф-ма Лев Инс е сключил договор за застраховка??
          ..............................
          clearly-15:40 Съгласна съм с твоето мнение ,че за да няма разследване,което ще осигури доживотно място в затвора на много виновни,вкл. и чиновници се реагира веднага от Лев Инс.Обаче не е зле журналята ни да си размърдат задните части и да направят проучване с кого е сключена полицата ако въобще има такава.

Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
          Няма данни за застраховка на МПС с регистрационен номер A8534AH към 15.6.2011 г. г.

Поствам снимка за да се види ,че номерът за който Jekata е направил проверка е верен
          Last edited by clearly; 15.06.2011, 17:28.

Коментар

• Няма данни за застраховка на МПС с регистрационен номер A8534AH към 15.6.2011 г. г.

Коментар

• айде бе, тъкмо всичко изглеждаше ок и пак някаква идиотска катастрофа. Кой е виновен сега?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                А какво пречи да се направи разследване за причините, за издаването на документите за преглед на МПСто..По точно защо няма да има разследване , държавата не е ли длъжна, какво от това че ще се обезщетят близките на пострадалите и загиналите, наказани трябва да има!
                На база на излязлата новина от Лев Инс почнахме да дискутираме с джей същата.Що се касае до твоя въпрос ,нищо не пречи да се развледват причините,документите и т.н.В тема политика http://www.investor.bg/forum/showthr...82#p1308142985 по повод изказване на гигов касаещо откриването на ремонтирани на пътища бях напиала така
                В България "експертите"начело с Биби смятат ,че със строежа на нови магистрали и пътища ,инцидентите ще намалеят http://www.dnes.bg/stranata/2011/06/...trakiia.121400 от самосебе си..И никой от тези "експерти" не се сеща даже за неща като качествена и редовно поддържана маркировка, високи глоби и стриктен контрол по пътищата, древния автомобилен парк в страната ни и т.н. и т.н.Та по тоя повод въпросът ми е на база тая новина в линка
                http://www.mediapool.bg/show/?storyid=179714
                какво е предприел Биби и компания по това изискване ??
                .Copacabana-.... Гледам напослевдък много патрулки по улиците, отку поуспокоят народа малко, че аман от простотия и по улиците!
                В София може би ,но в Русе няма такова нещо.А униформени полицаи ,въобще от години не съм виждала да се мяркат
                Last edited by clearly; 15.06.2011, 16:41.

Коментар

• Тия последните новини бързо ме подсетиха къде живея, такиа глупости само в нашта България могат се случат. Стависки го оправдаха, че важна клечка, а животите на хората, които затри - един убит, другият в кома. Гледам напослевдък много патрулки по улиците, отку поуспокоят народа малко, че аман от простотия и по улиците!

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                    Съгласна съм с твоето мнение ,че за да няма разследване,което ще осигури доживотно място в затвора на много виновни,вкл. и чиновници се реагира веднага от Лев Инс.Обаче не е зле журналята ни да си размърдат задните части и да направят проучване с кого е сключена полицата ако въобще има такава.
                    А какво пречи да се направи разследване за причините, за издаването на документите за преглед на МПСто..По точно защо няма да има разследване , държавата не е ли длъжна, какво от това че ще се обезщетят близките на пострадалите и загиналите, наказани трябва да има!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Нямам идея, но както и да е ако имат мозък по-добре да платят отколкото да почнат дела и с тях и да си навредят на имиджа. Смъртта на 6 човека не е кой знае какво за една застрахователна компания. Баси, да не са будка за семки и вестници пък и до колкото знам се презастраховат. А. Петров може да е всякакъв, не е глупак и мисля, че това им изказване още часове след случая, не е случайно.
                      Виж Дженерали определено се изложиха като кифладжии и за мен друго обяснение освен, че са източени и нямат пари - няма! Няма логика да се циганят за някакви си кирливи за застраховател 180 000 лева, като идеално съзнават, че ако не платят това ще им струва милиони. Значи? Нямат значи реални пари, дори едни 180 000 лева.
                      мдам в нормалните дали е така държави карал пиян очистил един пратил в кома друг и накрая застрахователя му отказва да плаща по гражданска отговорност 180 000 обещетение за лечение щото хората били дарили - абсурдно - такъв застраховател щеше да да отенсе поне няколко милиона в норамлна държава... в БГ съди да не плаща гражданска отговорност...

същия абсурд като с онзи човек дето минавал с колата си в която се возело смеситвото му на зелено и военния министър на червено с колата от нсо го удря странично и после го привикаха като обвиняем щото бил могъл да види че онзи се е засилил за червеното.... абсурд

не знам в сащ сигурно ако военния им министър удари семеиство минаващо на зеленно и не е бързал да предотвратява война или друга заплаха за националната, сигурност ще бъде съден и осъден $4 млн +

пп. това са малките неща които ти показват къде колко е качествено да се живее като обикновен човек....

(щото сигурно и на мен ще ми добре да ме возят в седма серия, А8... и фиу фиу фиу с лампичките на горе надолу ме возят)

ппп да не пиша
                      mWPCloud.com

Коментар

Нямам идея, но както и да е ако имат мозък по-добре да платят отколкото да почнат дела и с тях и да си навредят на имиджа. Смъртта на 6 човека не е кой знае какво за една застрахователна компания. Баси, да не са будка за семки и вестници пък и до колкото знам се презастраховат. А. Петров може да е всякакъв, не е глупак и мисля, че това им изказване още часове след случая, не е случайно.
                        Виж Дженерали определено се изложиха като кифладжии и за мен друго обяснение освен, че са източени и нямат пари - няма! Няма логика да се циганят за някакви си кирливи за застраховател 180 000 лева, като идеално съзнават, че ако не платят това ще им струва милиони. Значи? Нямат дори едни шибани 180 000 лева в сметката си
                        Съгласна съм с твоето мнение ,че за да няма разследване,което ще осигури доживотно място в затвора на много виновни,вкл. и чиновници се реагира веднага от Лев Инс.Обаче не е зле журналята ни да си размърдат задните части и да направят проучване с кого е сключена полицата ако въобще има такава.

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                          Дано да си удържат на казаното.Имам въпрос Jay Gould и той е, както стана известно фирмата ,,Ентуртранс"на която е автобусът е прехвърлен на "Бургас тур 90" .Същата няма предмет на дейност превоз на пътници и при това положение какво ще изплащат тия от Лев Инс. И въобще с коя ф-ма Лев Инс е сключил договор за застраховка??
                          Виж Дженерали определено се изложиха като кифладжии и за мен друго обяснение освен, че са източени и нямат пари - няма! Няма логика да се циганят за някакви си кирливи за застраховател 180 000 лева, като идеално съзнават, че ако не платят това ще им струва милиони. Значи? Нямат значи реални пари, дори едни 180 000 лева.
                          Last edited by Jay Gould; 15.06.2011, 15:37.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...eniiata.121415

Застрахователна компания "Лев Инс" АД ще изплати в пълен размер застрахователно обезщетение на близките на загиналите и на пострадалите лица при инцидента на автомагистрала "Тракия", посочват от компанията в официално изявление до медиите.
                            Автобусът, който се преобърна и запали, в резултат на което загинаха осем души, а 16 са ранени, е имал сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, като застраховката покрива отговорността на водача за нанесените на трети лица вреди съгласно действащото законодателство, посочват от "Лев Инс".
                            Рискът по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" е презастрахован в най-големите световни презастрахователни компании, добавят от компанията.
                            Разпространената информация, че застрахователят отказва да признае експертиза на КАТ, не отговаря на истината, категорични са от „Лев Инс“.

Голяма разлика между двете компании. Разбира се докато не се плати нищо не е сигурно, но поне няма за сега да водят срами дела като Дженерали България
                            Дано да си удържат на казаното.Имам въпрос Jay Gould и той е, както стана известно фирмата ,,Ентуртранс"на която е автобусът е прехвърлен на "Бургас тур 90" .Същата няма предмет на дейност превоз на пътници и при това положение какво ще изплащат тия от Лев Инс. И въобще с коя ф-ма Лев Инс е сключил договор за застраховка??
                            Last edited by clearly; 15.06.2011, 15:06.

Коментар

• http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...eniiata.121415

Застрахователна компания "Лев Инс" АД ще изплати в пълен размер застрахователно обезщетение на близките на загиналите и на пострадалите лица при инцидента на автомагистрала "Тракия", посочват от компанията в официално изявление до медиите.
                              Автобусът, който се преобърна и запали, в резултат на което загинаха осем души, а 16 са ранени, е имал сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, като застраховката покрива отговорността на водача за нанесените на трети лица вреди съгласно действащото законодателство, посочват от "Лев Инс".
                              Рискът по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" е презастрахован в най-големите световни презастрахователни компании, добавят от компанията.
                              Разпространената информация, че застрахователят отказва да признае експертиза на КАТ, не отговаря на истината, категорични са от „Лев Инс“.

Голяма разлика между двете компании. Разбира се докато не се плати нищо не е сигурно, но поне няма за сега да водят срами дела като Дженерали България

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

Дженерали България вероятно имат огромни финансови проблеми щом са замесени в такова срамно за компанията им дело и нямат пари колкото за един апартамент, за да изплатят застраховката си, а се налага чрез съдебни машинации да отказват пари на жертвата.

Това е огромен удар върху репутацията на животозастраховането в България, който ще струва милиони не само на компанията.
                              Засегнати няма да бъдат само Дженерали, а и всички останали компании в този бранш в страната. Едно запитване във форуми, едно разпространение на резултата от това срамно дело в Интернет, не само в страната, а и в Италия, Франция, Испания, Швейцария и т.н., несъмнено би повлякло загуби за милиони и това несъмнено се знае от директорите на компанията и въпреки това заради тази смешна сума компания от такъв ранг рискува репутацията си?! Странно и страмно за компанията, но явно това няма друго обяснение освен декапитализиране на Дженерали България и липсата на избор - Или да признаят, че нямат пари, или да се замесят в такъв финансов скандал. Интересно дали от Комисия за финансов надзор ще направят проверка за да се види истинското състояние на нещата.

Финансови резултати - Дженерали България - За компанията - Финансови резултати...НИЩО! В сайта им няма обявено нищо! http://www.generali.bg/main/bg/life_...hp?pos=33&id=9

Тия дни ако ми остане време ще разгледам резултати и на инвестиционните им фондове последните години, че ми стана интересно. Инвестиционни фондове:

Дженерали - Живот - Гарант - Деноминиран в български лева
                              Дженерали - Живот - Оптима - Деноминиран в BGN или USD
                              Дженерали - Живот - Капитал - Деноминиран в EUR

Коментар

• Автобусът убиец е работил с лиценз на фалирала фирма
                                Фирмата "Бургас тур 90" ЕООД, чиито автобус се обърна на магистрала "Тракия" и уби осем души, е собственост на 21-годишния турския гражданин Бурак Саглам. Това показва проверка в Търговския регистър. Дружеството е било учредено през миналата година с уставен капитал от 10 лева (виж документа в ляво от тук
                                http://www.capital.bg/politika_i_iko...alirala_firma/
                                ).

Саглам е участвал в управлението и на друга фирма, която се занимава с превози - "Ентуртранс" ООД, която също е собственост на турски граждани - Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат Ченгел. Двете дружества са регистрирани на един и същ адрес - Бургас, ул. "Георги Шогунов" 22.

Проверка на "Капитал" показа, че "Ентуртранс" е с открита процедура по несъстоятелност от февруари т.г. с решение на Окръжен съд - Бургас. Назначен е временен синдик на дружеството, който трябва да разпродава активите й и да плаща на нейните кредитори.

Към датата на установяване на неплатежоспособността дълговете на дружеството са били 3 623 000 лева, показва друг документ от фирменото дело (виж вляво). Основните задължения са по договори за кредит и лизинг на абтобуси. Дружеството е дължало пари и за заплати на работниците си - 15 918 лева, както и неплатени здравни и осигурителни вноски - 17 408 лева.

Катастрофиралият автобус на магистрала "Тракия" е бил собственост на "Ентуртранс", но след фалита на фирмата вероятно е прехвърлен на "Бургас тур 90". По него още стоят надписите "Ентуртранс".

Любопитното е, че "Бургас тур 90" не фигурира в списъка на фирмите, които разполагат с лицензи за извършване на вътрешни превози на пътници, публикуван от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Там все още фигурира обявената в неплатежоспособност "Ентуртранс", показа проверка на "Капитал".

Допълнено в 10.55 ч.

Успяхме да се свържем с представител на Министерството на транспорта и съобщенията, който съобщи, че собственик на автобуса по документи е "Бургас тур 90" ЕООД. Фирмата го е отдала под наем на "Ентуртранс", която има лиценз за извършване на вътрешни пътнически превози. Въпреки че е в процедура по несъстоятелност от февруари т.г. "Ентуртранс" е продължила да извършва пътнически превози по линията София-Бургас.

Допълнено в 13.07 ч.

Сайтът Burgasnews съобщи, че в края на ноември 2009 год. един от управителите на фирмата "Ентуртранс" Ениз Ченгел е бил задържан под домашен арест. Ченгел, който е с двойно гражданство - българско и турско, бил арестуван на границата. Той имал издадена ефективна присъда от румънски съд за нанасяне на тежка телесна повреда. През 2003 година бизнесменът е бил осъден на три години и шест месеца затвор. Става дума за скандал, възникнал през 1993 година в заведение в Румъния, при който Енгиз Ченгел е намушкал с нож в крака румънски гражданин. Веднага след задържането му по разпореждане на Бургаския окръжен съд той беше поставен под домашен арест. Ченгел обжалва мярката си за неотклонение пред по-горна инстанция.
                                ....................................

Коя е "Ентуртранс"

През 1994г. фирмата започва дейността си с един автобус "Мерцедес", който обслужва линията Бургас – София. За периода 1999-2000г. "Ентуртранс" ООД започва да го отдава под наем на други фирми, главно на туристически агенции за превоз на пътници, организиране на екскурзии в странана и чужбина. Така фирмата открива нова дейност – продажба на автобусни билети на други фирми.

През май 2000г. след обстойно проучване на пазара се взема решение за откриване на автобусна линия Бургас – Свищов, а през ноември същата година се открива и друга автобусна линия Бургас – Плевен. Двете нови линии заработват успешно и така през 2001г. се закупуват четири нови автобуса. Фирмата открива още една линия Бургас – София, а юли 2002г. още две Бургас – Русе и Бургас – София/нощна/.

"Ентуртранс" ООД инвестира средствата си и в нови пет автобуса – 3 броя "Мерцедес" и 2 броя "Мицубиши Престиж" и през 2004г. закупува още един автобус Мерцедес. Откриват се нови линии Бургас – София и една Бургас – Силистра. За обслужването им са закупени директно от завода производител пет нови автобуса "Отойол Ивеко Евробус" и един "Мерцедес", а през 2005г. още два нови автобуса "Мерцедес". През 2006г. фирмата закупува пет автобуса "Отокар" и разкрива нови две линии Бургас – София и Бургас – Русе.

За периода 2006 - 2007г. "Ентуртранс" ООД влага средства в закупуването на 4 нови автобуса "Мерцедес Травего" като дава най-високо качество на обслужване на своите клиенти.

В момента фирмата е една от най-бързо развиващите се в бранша за последните години. Качественото и също така евтиното обслужване кара пътуващите да се чувстват доста комфортно. Фирмата разполага с автобуси от класа като новите Mercedes Travego и Mercedes Tourismo. Ентуртранс дава на клиените си широка гама от избор на линии в България: Бургас - София ( 7 пъти дневно), Бургас - Русе (3 пъти дневно), Бургас - Свищов ( 2 пъти дневно) и Бургас - Плевен ( също 2 пъти дневно).

Както из цяла България, "ЕНТУРТРАНС" ООД заедно с партньорa си "iSTANBUL SEYAHAT" се стреми да предоставя същия престиж и комфорт и в международните си автобуси, които пътуват всекидневно за Турция до приказния Истанбул по три пъти на ден. Цените за там пак са едни от най ниските.

(информацията е от интернет страницата на фирмата)

Коментар

Working...
                                X